HP pravi vlastiti OS umjesto Viste?

poruka: 21
|
čitano: 2.089
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP pravi vlastiti OS umjesto Viste?".
17 godina

Prilagođeni Linux? Ima smisla. Sopstveni OS? Nema teorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma napravit če prilagođen Ubuntu, koji če savršeno podržavat sav HPov hardware. Još če mu dodat malo filozofije iz chicken instalacija, i stvar če bit super za laptope s integriranim grafičkim karticama. Osobno sam za takvo rješenje, budući da može biti iznimno stabilno i brzo, ako se na korisnike prenese filozofija da nismo svi administratori i nije sve u igrama. Realno gledano (siguran sam da se ovdje dosta ljudi neće složit sa mnom zbog predrasuda) 80% laptopa koji se ubrzano prodaju zadnjih godina, za svrhu ima isključivo malo surfanja, tu i tamo koji mail, te obavezno sve IM klijente. Ovo je informatički forum, pa mi to gledamo malo drugačije, al iz moj perspektive servisera ja se svaki dan iznova uvjeravam da je tomu tako. Ako i bude koja igra, onda je to nekakav flash ili sharware od 20 MB. Dakle stabilan OS, bez obzira bio windows ili linux baziran, ima svog mijesta kod korisnika.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
RE: HP pravi vlastiti OS umjesto Viste?
Što god bilo...neće biti kao XP!
Potraga za istinom dragocijenija je od njenog posjedovanja.
17 godina

Kad moze svaki debil mogu i ja...

Najavljujem svoj OS... kad ce izac... e to je za sada tajna :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svasta, jos jedna distribucija Linuxa, kao da ih vec nema previse :)

Nisu sposobni svoj software napisati kako spada a oni ce pisati svoj OS :)

Yes, No.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima HP dovoljno love da napravi nesto svoje... a ni Billy nije napisao svoj prvi Os nego ga je kupio :D

U svakom slucaju plus za njih, bolje da naprave nesto sto ce znat prilagodjavat, nego da ovise o M$-ovom bloatware-u

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

lol

sad je očito u modi raditi OS-ove i Internet browsere....Osmijeh.....sad to svi štancaju

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time

0 0 hvala 0
17 godina

To su već "perverzije" svali drek radi svoj OS, čemu više od Windowsa i 1-2 distribucije Linuxa. Zna se koji je za što namijenjen i to je to. Iz toga svega će izaći prezasićenje tržišta. Za čas će OS-ova biti kolko i normalnih aplikacija. Glupost

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
17 godina
Vedran kaže...

Nisu sposobni svoj software napisati kako spada a oni ce pisati svoj OS :)

LOL, točno to Smijeh
17 godina
neaktivan

nije lose za poslovne ljude, al sve u svemu bezze.

17 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Prilagođeni Linux? Ima smisla. Sopstveni OS? Nema teorije.

Zašto ne? HP-UX imaju, znači znanja imaju. Samo preveliki bi to bio korak i ulaganja u razvoj za obične korisnike, kojima je svejedno da li imaju piratsko ili legalno. Glavno da im rade omiljeni piratski ili originalni programi na koje su se naviknuli. Koliko se to HP-u isplati neka procjene sami.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

HP nezna napraviti ni drivere kako spada. Imam HP printer, instalacija samo osnovnog drivera bez dodatnog HP softvera traje najmanje 30 minuta a zauzme oko 500 MB. Zanimljivo da isti taj printer na linuxu radi "out of the box" ali nažalost bez mogucnosti podešavanja (printanje bez margina, printanje na CD/DVD medij, odabir kvalitete ispisa i vrste papira itd.).

0 0 hvala 0
17 godina
DragonShit kaže...

HP nezna napraviti ni drivere kako spada. Imam HP printer, instalacija samo osnovnog drivera bez dodatnog HP softvera traje najmanje 30 minuta a zauzme oko 500 MB. Zanimljivo da isti taj printer na linuxu radi "out of the box" ali nažalost bez mogucnosti podešavanja (printanje bez margina, printanje na CD/DVD medij, odabir kvalitete ispisa i vrste papira itd.).

Ja imam HP-ov skener i ista priča, instalacija traje ko haško suđenje.
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
 Ja imam HP-ov skener i ista priča, instalacija traje ko haško suđenje.
 HP-ov skener i meni krasi radni stol. Odmah u početku sam otpisao instalacijski CD (DVD, što li) otišao na njihovu stranicu i skinuo čiste drivere (čini mi se 10MB naspram par stotina).
17 godina
neaktivan

nekad ne kontam ljude na ovom forumu , koliko samo HP prodaje laptopa koji imaju samo free dos na sebi e sad zamislimo da umjesto toga dolazi OS na bazi linuxa sa filozofijom OSa kakav dolazi na asus ee pc-ju, mislim da bi to i te kako imalo trziste

solucija 2, prije dolaska one stuhe carly na mjesto CEOa HPa , ova firma je bila lider u unix radnim stanicama i imali znali su i te kako napisati dobar software za enterprise korisnike, e sad sve je manje mips, risc i slicnih procesora po povoljnoj cijeni, zar nebi mogao se napraviti OS na bazi HP-UXa koji bi bio okrenut trzistu radnih stanica i servera sa HP hardwareom izgradjenim oko x86 procesora, opterona xeona i slicne stoke sitnog zuba, za nebi takvo sto bilo pozeljnije za veliko trziste CAD-CAM sistema(proE wilfire postoji i za linux) od viste koja guta memoriju na fancy interface umjesto da alocira svaki takt na zahtjevani proracun.

Mogucnost da je HPu puna kapa MS viste nije nevjerovatna, a zasto bi bilo neislpativo praviti novi os kad prodajes toliko hardwarea, HP jos uvjek prodaje mnogostruko vise računara od Applea npr. a mislim da software inzinjeri koji su nekad radili u unix diviziji sad od muke pisu drajvere za pisace i sad vidite kako izgleda software koji se od muke pise i bez ljubavi prema poslu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

nekad ne kontam ljude na ovom forumu , koliko samo HP prodaje laptopa koji imaju samo free dos na sebi...

Nemoj o tim laptopima nista lose... to su najbolji. Samo na njih stavis neki piratski Windowz, i ide. Bez da placas bezveze licencu.  :)
17 godina

Ako ce im biti kvalitete njihovih drivera i laptopova, vjerojatno nece uspjet proci boot sekvencu.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja nebi baš bio tako isključiv....

pa danas uz malo truda svaki ozbiljniji korisnik računala može napraviti vlastiti os (naravno baziran na nekom linuxu.)

ako se uhvate ozbiljno toga.. to bi mogao biti dobar potez.

još ako porade na driverima.. mogli bi dosegnuti i solarisovu slavu.

poznato je da solaris radi savršeno samo ako je hardware dobro podešen po njegovim željama.... tako bi i hp mogao

sam xp ni nije neki problem prešišati.. uzmi samo mandrivu 2009 i već si ga prešao.. malo ju doradi i izbaci hrpu bespotrebnog dobit ćeš brz i učinkovit os.. dakle prešišao si debelo i vistu..

još se malo poigraj s GUI-em... eto i vizualno možeš stići OSX....

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Imam HP printer, instalacija samo osnovnog drivera bez dodatnog HP softvera traje najmanje 30 minuta a zauzme oko 500 MB.

ne vjerujem ovom ni riječi.. al aj.. neka. Neodlučan
www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
hondo kaže...
DragonShit kaže...

Imam HP printer, instalacija samo osnovnog drivera bez dodatnog HP softvera traje najmanje 30 minuta a zauzme oko 500 MB.

ne vjerujem ovom ni riječi.. al aj.. neka. Neodlučan
 vjeruj. Meni za HP PSC1500 model nude se 2 instalacije s cd-a  Express (20min, 350MB) i standard (30min, 600MB)
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina

Kaj se tice HPovih drajvera za printere i skenere, stvar je vrlo jednostavna. Vecina takvih "kucnih" uredjaja je nakrcana silnim dodatcima tipa citaca kartica ili "one button" funkcija. Ti isti silni dodatci traze i software koji ce ih "znati" iskorisiti sto na windozama rezultira znamo cime. I sve to da bi se neki "kucni" korisnik osjecao sretno jer gle kak moze jednostavno printati slike svoje familije ili neke druge Slike. Ista je situacija sa svim proizvodjacima. Medjutim uz malo truda i instaliranje generickog printera sa pripadajucim PPD-em stvar postane nevjerojatno brza i mocna.

Ako ce HP napraviti svoj linuxoid koji ce biti stabilan i brz, a uz to imati pristojnu podrsku, rado cu ga vrtiti na njihovom hardveraju. No bojim se kako to obicno biva, tresla se brda...  HP ima znanja i novca ali zivi od hardvera. Pitanje je koliko su spremni baviti se sa silnim brojem problema koje ce sigurno generirati plasiranje takvog proizvoda na trziste. Zivi bili pa vidjeli. 

... ...sine spe

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice