HP kupuje Palm

poruka: 5
|
čitano: 1.007
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP kupuje Palm".
16 godina
HP kupuje Palm

sad su se svi bacili u tržište telefona,nova zlatna koka

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP kupuje Palm

Otkud sad ovo...prije par dana nije bilo niti jednog potencijalnog kupca (osim lenova) a sad je vec sve gotovo, prodano HP-u. Valjda su tajili od javnosti. Ionako nas se to ne tice. To je njihova firma, odnosno bila je...he he he he. U svakom slucaju ovo nije moglo bolje zavrsiti, mocni HP preuzeo Palm, valjda ce nesto dobro izaci iz ovoga.

Set condition one throughout the forum
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
HP kupuje Palm

Baš me zanima dali će zadržati webOS ili su im bitniji bili pogoni i inženjeri?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP kupuje Palm
HCSC kaže...

Baš me zanima dali će zadržati webOS ili su im bitniji bili pogoni i inženjeri?

Kakvi pogoni? :)

Ali poznato se da su Palm kupili upravo zbog webOS-a (naravno, uz Palm-ov portfolio patenata, sigurno da im je i to nešto što vrijedi ;) ):

Q&A: HP's strategy chief on the Palm acquisition:

Why buy this? You guys certainly don’t need Palm for the hardware. Does this mean HP will build its mobile device strategy on webOS?

That’s exactly right. They’ve got some cool hardware products, but this is about the webOS and app development kits and the app space that they’re building up. It gives us a chance to really grow in a market that, standalone, is more than $120 billion and has grown 20% annually. We think it’s where a lot of the action is going to be in the next generation. The webOS is a modern, very capable operating system that is nicely differentiated. Palm has a strong IP position and a really great group of employees. It’s a change in our business model.

I kako vele, namjera im je zadržati sve sadašnje zaposlenike, menadžment nikamo ne ide i Palm će poslovati kao funkcijska poslovna jedinica unutar HP-a.

Mene sve ovo jako veseli. Palm je fenomenalno napravio webOS, samo im je falilo snage za jednako kvalitetan hardver i brže lansiranje na što više različitih tržišta. Nadam se da će sada brže doći i ovdje, makar i sa trenutnim modelom. :)

domicius
16 godina
neaktivan
RE: HP kupuje Palm
Bubi kaže...

Otkud sad ovo...prije par dana nije bilo niti jednog potencijalnog kupca (osim lenova) a sad je vec sve gotovo, prodano HP-u. Valjda su tajili od javnosti. Ionako nas se to ne tice. To je njihova firma, odnosno bila je...he he he he. U svakom slucaju ovo nije moglo bolje zavrsiti, mocni HP preuzeo Palm, valjda ce nesto dobro izaci iz ovoga.

Da, na neki način je malo iznenađujuće ali onda opet baš i nije. Palm je u zadnje vrijeme čak sam davao do znanja da traži i takvo rješenje (jer im je očito trebao netko dubljih džepova tko će im omogućiti da ostvare sve planove).

A i cijelo vrijeme je netko navodno bio u igri - što od špekulacija što od glasina trebali su ih kupiti praktički svi, od Google-a, Apple-a, HTC-a, Lenovo-a itd. Ali moram priznati da nisam nigdje bio uočio da se nešto puno spominje HP (no i to su ipak predvidjeli ovdje).

I slažem se, nije moglo bolje završiti (po Palm ali i po potrošače). :)

domicius
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice