HP kupuje HyperSpace Linux

poruka: 8
|
čitano: 1.336
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP kupuje HyperSpace Linux".
17 godina
neaktivan

Baš me zanima što će od toga biti :)

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nešto gadno spremajuIzlanuo se

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

HP se u zadnje vrijeme nesto raspistoljio sa kupovinama (shopping spree Smijeh). sigurno su vec skovali neki world domination plan

0 0 hvala 0
17 godina

mozda planiraju prestici Apple?

Dajem demonoid pozivnicu na pm
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Brza virtualna mašina je jezgra ovog sustava, u kojoj se paralelno vrte windowsi i jednostavan ali brzi linux OS.

Dobra ideja...

Dok se windowsi dižu u pozadini, digne se i linux kao paralelni proces u virtualnoj mašini. Umjesto gledanja Microsoft-ovog znaka, bolje je surfati (kada smo toliko ovisni o internetu). Sa F4 se preskače iz jednog u drugi OS.

Pretpostavljam da je stvar postavljena i na brzom SSD-u.

Naravno, umjesto windowsa taj drugi OS može biti i Ubuntu (moj je izbor Mint).

Kada ti novi disk od 1 TB (Western Digital) pregori nakon 2 mjeseca rada (kao meni i mnogima u svijetu) i nakon što ti iz Linxa nakon 4 dana kažu da ga još nisu stigli niti pogledati, raduje te što Mint možeš nagurati na običan memory stick od 8 GBy-a i to kao standardnu instalaciju za HD.

Jeste da se diže za oko 2 minute, a primjerice OpenOffice za 7 sekundi (slijedeće dizanje je 2 sekunde), jer stick je ipak sporiji od SSD-a, ali ipak ovako se lakše čeka... I još je uključena 3D akceleracija (rotirajuća kocka i ostalo)

Mislim da mi je vrijeme da se prebacim na SSD, ma kako mali bio, a da HD bude samo dodatak.

Vrijeme je za hibridni sustav...

Kada na USB sticku Mint ovako radi, kako bi tek radio na SSD-u?

I to rade aplikacije kao Ardour, Hydrogen i ostale za muzički studio, sa aktivnim Jack audio serverom.

PS.

Sorry, vi koji koristite windowse, ali tema je bliska linuxu, pa sam si malo dao oduška.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
18 godina

Zanimljiv je ovo potez HP-a. Pretpostavljam da bi ovaj OS mogli, uz webOS, koristiti na svojim tabletima.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: HP kupuje HyperSpace Linux
branko kaže...

Kada ti novi disk od 1 TB (Western Digital) pregori nakon 2 mjeseca rada (kao meni i mnogima u svijetu) i nakon što ti iz Linxa nakon 4 dana kažu da ga još nisu stigli niti pogledati, raduje te što Mint možeš nagurati na običan memory stick od 8 GBy-a i to kao standardnu instalaciju za HD.

Jeste da se diže za oko 2 minute, a primjerice OpenOffice za 7 sekundi (slijedeće dizanje je 2 sekunde), jer stick je ipak sporiji od SSD-a, ali ipak ovako se lakše čeka... I još je uključena 3D akceleracija (rotirajuća kocka i ostalo)

Zato je meni linux samo i služio kada mi je stara uzela hard-ove. Imao sam spržen Mint na cd-u, zgodna stvarčica.

SSD je još preskup treba pričekat.

BTW: WD da krepa, ma ni slučajno...Smijeh Veće su šanse da krepa moj samsung F3 1TB nego wd bleki, pošto vidim da je dosta ljudi crkao srećom meni nije.

Nadam se da nisi imao puno podataka na tom WD-u, meni je samsung skoro cijeli popunjen. Da mi sada crkne, ala bi bilo belaja.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
18 godina
protjeran

Izgubio sam jedno 3 filma konvertirana u 3D (svaki je radio oko 9 sati na AMD 4 jezgre).

Ali ono što sam stvarno izgubio je podešen Mint sa real-time kernelom, gdje se preko Jack servera zvuk sa 10/10 kanalne kartice preusmjerava kroz razne programe grafički. Na sreću, kompjuter je nov i nisam radio 'ozbiljno' na njemu (tek ga pripremam za muzički studio). Taman kada ti sve proradi kao švicarski sat... Niti WD nije šta je nekad bio...

Kako mi cijeli sustav radi na stick-u od 8 GBy, neki SSD (zbog veće brzine) bi dobro došao.

Razmišljao sam o SSD-u kada sam kupovao zvučnu karticu od 1600 kuna (i nisam ga uzeo, da uštedim malo...).

Šteta što dobar SSD od 64 GB košta oko ~1500 kn (ako ima ozbiljne brzine i dobre čipove na sebi).

Mislim da bi mi hibridna kombinacija bila najbolja: 64 GB za OS, a magnetni diskovi za ostalo (jedan SATA u kompjuteru i jedan vanjski USB disk za backup).

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice