Hitachi DeskStar na 4 TB

poruka: 41
|
čitano: 8.289
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hitachi DeskStar na 4 TB".
18 godina
Hitachi DeskStar na 4 TB

Ma kad imas RAID onda se malo opustis, al eto. Hvala bogu na backupu i bare metal recovery-u.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Hitachi DeskStar na 4 TB
tnakir kaže...
A cuj, kad je reliability u pitanju onda ovi desktop nemaju sto raditi tu. Zapravo se cak preporuca svakih godinu dvije sve diskove zamijeniti novima, bez obzira jesu li zdravi ili ne. Imao sam situaciju da su mi u raidu 10 crkla 3 diska u 3 dana. What are the odds?

Zapravo veliki ako admin ne zna što radi {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
segregator kaže...
tnakir kaže...
A cuj, kad je reliability u pitanju onda ovi desktop nemaju sto raditi tu. Zapravo se cak preporuca svakih godinu dvije sve diskove zamijeniti novima, bez obzira jesu li zdravi ili ne. Imao sam situaciju da su mi u raidu 10 crkla 3 diska u 3 dana. What are the odds?

Pa i ne bas... 3 diska u 3 dana? U sustavu od 4 diska? Fizicki crknut?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan

Evo jedna dobra rijec za hitachije.  Imam jedan server sa 4 deskstara od 250 GB . Server je upaljen 2007.5 dana u ovom trenutku :D Nijedan jos nije crkao niti ispao iz polja :)

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
segregator kaže...
tnakir kaže...

Pa i ne bas... 3 diska u 3 dana? U sustavu od 4 diska? Fizicki crknut?

Mozda prevelike vibracije  u serveru/ ormaru?  Problemi sa napajanjem? To je fakat malo precesto :D

18 godina
Alesandro kaže...

Mozda prevelike vibracije  u serveru/ ormaru?  Problemi sa napajanjem? To je fakat malo precesto :D

Nema servera/ormara. To je bilo obicno racunalo u funkciji tel. centrale (Asteriks) i jos nekakav radius server.

18 godina
tnakir kaže...
Alesandro kaže...

Nema servera/ormara. To je bilo obicno racunalo u funkciji tel. centrale (Asteriks) i jos nekakav radius server.

Eto, admin je već u startu zaribao stvar :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Alesandro kaže...

Ja bi onda rekao napajanje + neadekvatno hladenje? :D

18 godina
segregator kaže...

Sta da ti kazem, stvar radi vec godinama, osim tog jednog problema.

Inace sta se tice diskova i moje firme, otkad ja radim tu (a to je 3 godine) ja sam na svom kompu promijenio 3 diska. Sef 2 na kompu, 2 na mail serveru (koji je na skroz drugoj lokaciji), jedan na laptopu, jedan ili dva u racunalu kod kuce. Sta je najgore, sva racunala imaju kvalitetna napajanja, svi idu preko UPS-a. Probali smo diskove raznih proizvodjaca, bla bla bla... misterija :)

Evo ovo sam izvukao sa vrha kutija, neda mi se dalje kopat: 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 9:50 (tnakir).
18 godina
tnakir kaže...
segregator kaže...

Sta da ti kazem, stvar radi vec godinama, osim tog jednog problema.

Inace sta se tice diskova i moje firme, otkad ja radim tu (a to je 3 godine) ja sam na svom kompu promijenio 3 diska. Sef 2 na kompu, 2 na mail serveru (koji je na skroz drugoj lokaciji), jedan na laptopu, jedan ili dva u racunalu kod kuce. Sta je najgore, sva racunala imaju kvalitetna napajanja, svi idu preko UPS-a. Probali smo diskove raznih proizvodjaca, bla bla bla... misterija :)

Evo ovo sam izvukao sa vrha kutija, neda mi se dalje kopat:  

Ja u firmi imam 500-tinjak računala, u zadnjih 10 godina je crklo možda 20-ak diskova sve skupa (od toga najviše Seagate 7200.11 serija u HP računalima)

Ali s prvim postom sam ciljao na malo ozbiljnije slučajeve, kao npr kad u banci imaš RAID ormar sa 120 diskova, a Oracle je tako podešen da se tablica sa

podacima nalazi čitava na samo 1 disku, i nekim slučajem, dok se nije pronašao problem, disk uredno crkava svakih mjesec-dva (jer praktički sve

transakcije pristupajku dotičnoj tablici i to više puta)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 10:24 (segregator).
16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ali s prvim postom sam ciljao na malo ozbiljnije slučajeve, kao npr kad u banci imaš RAID ormar sa 120 diskova, a Oracle je tako podešen da se tablica sa

podacima nalazi čitava na samo 1 disku, i nekim slučajem, dok se nije pronašao problem, disk uredno crkava svakih mjesec-dva (jer praktički sve

transakcije pristupajku dotičnoj tablici i to više puta)

možeš pojasnit ovo (može i na pp)

kod mene normalno radi.....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice