Ma kad imas RAID onda se malo opustis, al eto. Hvala bogu na backupu i bare metal recovery-u.
Zapravo veliki ako admin ne zna što radi 
Pa i ne bas... 3 diska u 3 dana? U sustavu od 4 diska? Fizicki crknut?
Evo jedna dobra rijec za hitachije. Imam jedan server sa 4 deskstara od 250 GB . Server je upaljen 2007.5 dana u ovom trenutku :D Nijedan jos nije crkao niti ispao iz polja :)
Pa i ne bas... 3 diska u 3 dana? U sustavu od 4 diska? Fizicki crknut?
Mozda prevelike vibracije u serveru/ ormaru? Problemi sa napajanjem? To je fakat malo precesto :D
Mozda prevelike vibracije u serveru/ ormaru? Problemi sa napajanjem? To je fakat malo precesto :D
Nema servera/ormara. To je bilo obicno racunalo u funkciji tel. centrale (Asteriks) i jos nekakav radius server.
Nema servera/ormara. To je bilo obicno racunalo u funkciji tel. centrale (Asteriks) i jos nekakav radius server.
Eto, admin je već u startu zaribao stvar :)
Ja bi onda rekao napajanje + neadekvatno hladenje? :D
Sta da ti kazem, stvar radi vec godinama, osim tog jednog problema.
Inace sta se tice diskova i moje firme, otkad ja radim tu (a to je 3 godine) ja sam na svom kompu promijenio 3 diska. Sef 2 na kompu, 2 na mail serveru (koji je na skroz drugoj lokaciji), jedan na laptopu, jedan ili dva u racunalu kod kuce. Sta je najgore, sva racunala imaju kvalitetna napajanja, svi idu preko UPS-a. Probali smo diskove raznih proizvodjaca, bla bla bla... misterija :)
Evo ovo sam izvukao sa vrha kutija, neda mi se dalje kopat:
Sta da ti kazem, stvar radi vec godinama, osim tog jednog problema.
Inace sta se tice diskova i moje firme, otkad ja radim tu (a to je 3 godine) ja sam na svom kompu promijenio 3 diska. Sef 2 na kompu, 2 na mail serveru (koji je na skroz drugoj lokaciji), jedan na laptopu, jedan ili dva u racunalu kod kuce. Sta je najgore, sva racunala imaju kvalitetna napajanja, svi idu preko UPS-a. Probali smo diskove raznih proizvodjaca, bla bla bla... misterija :)
Evo ovo sam izvukao sa vrha kutija, neda mi se dalje kopat:
Ja u firmi imam 500-tinjak računala, u zadnjih 10 godina je crklo možda 20-ak diskova sve skupa (od toga najviše Seagate 7200.11 serija u HP računalima)
Ali s prvim postom sam ciljao na malo ozbiljnije slučajeve, kao npr kad u banci imaš RAID ormar sa 120 diskova, a Oracle je tako podešen da se tablica sa
podacima nalazi čitava na samo 1 disku, i nekim slučajem, dok se nije pronašao problem, disk uredno crkava svakih mjesec-dva (jer praktički sve
transakcije pristupajku dotičnoj tablici i to više puta)
Ali s prvim postom sam ciljao na malo ozbiljnije slučajeve, kao npr kad u banci imaš RAID ormar sa 120 diskova, a Oracle je tako podešen da se tablica sa
podacima nalazi čitava na samo 1 disku, i nekim slučajem, dok se nije pronašao problem, disk uredno crkava svakih mjesec-dva (jer praktički sve
transakcije pristupajku dotičnoj tablici i to više puta)
možeš pojasnit ovo (može i na pp)