Hibridi iz Western Digitala

poruka: 15
|
čitano: 3.322
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hibridi iz Western Digitala".
17 godina

Kasno, trebali su to izdati prije dvije godine. Izvlači ih samo činjenica da u većinu prijenosnika stane samo jedan disk, iako se i to može riješiti izbacivanjem optike. Cijela ta priča s hibridima trebala je uzeti maha dok su SSD-ovi još bili vrlo skupi, ovako će postati specijalizirani uređaji za bolje prijenosnike.

Ne znam zašto nisu gurali hibride među 3.5" desktop diskove, marketing je tu mogao protresti uspavano tržište klasičnih diskova. Valjda su poplave uzele danak.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni po 150-ti put krepao WD disk. Nikad više stvarno neću kupit to.... ma to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ja imam hibrid u svom laptopu i stvarno ubrzava stvar, ali mislim da bi se bolje moglo iskoristit kada bi zajedno stavljali dva diska u jednom kučištu, Jedan manji SSD za operativni sustav i programe (kao C disk) i drugi hibridni za podatke (D disk). Jer trenutno SSD u hibridu koristi disk interno i korisnik ne može upravljati što će se na njemu nalaziti  

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hibridi iz Western Digitala
logik kaže...

Ja bi se prije zabrinuo zašto se to zbiva.

Byron kaže...

Ja imam hibrid u svom laptopu i stvarno ubrzava stvar, ali mislim da bi se bolje moglo iskoristit kada bi zajedno stavljali dva diska u jednom kučištu, Jedan manji SSD za operativni sustav i programe (kao C disk) i drugi hibridni za podatke (D disk). Jer trenutno SSD u hibridu koristi disk interno i korisnik ne može upravljati što će se na njemu nalaziti  

Dva diska u istom kućištu su tehničko - tehnološki problem, na stranu to što bi onda imao i n puta više modela istog diska (noćna mora za proizvođače). O povećanju mogućnosti kvara da ne govorim.

Isto tako, hibridni diskovi su idejno puno bolje rješenje, samo je pitanje izvedbe.

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
logik kaže...

Ma mislim, nije 150 to si valjda shvatio , ali krepalo je 5 WD diskova u 10 godina... Za njihovo vrijeme je jedan Seagate otišao u mirovinu, došao drugi Seagate i još dva Hitachija - svi rade bez ikakvih problema.

12 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
logik kaže...

Byron kaže...

Dva diska u istom kućištu su tehničko - tehnološki problem, na stranu to što bi onda imao i n puta više modela istog diska (noćna mora za proizvođače). O povećanju mogućnosti kvara da ne govorim.

Isto tako, hibridni diskovi su idejno puno bolje rješenje, samo je pitanje izvedbe.

Ovo što sam ti poboldao,je živa smijurija..Imam HP dv7 u koji glatko stanu dva 2,5" pogona,uz optiku.Baš razmišljam da povadim ta dva HDDa od po 320GB i uvalim dva hibrida..Ovako mi je sve brzo,ali onda ima da leti..

17 godina
redneck kaže...

Ovo što sam ti poboldao,je živa smijurija..Imam HP dv7 u koji glatko stanu dva 2,5" pogona,uz optiku.Baš razmišljam da povadim ta dva HDDa od po 320GB i uvalim dva hibrida..Ovako mi je sve brzo,ali onda ima da leti..

To su dva diska u dva kućišta. Ne u računalu već u kućištu za disk.

Takva već postoje, ali su skupa i nefunkcionalna plus problematična za hot-swap.

17 godina
neaktivan
logik kaže...
Old Iggy kaže...
logik kaže...

Ma mislim, nije 150 to si valjda shvatio , ali krepalo je 5 WD diskova u 10 godina... Za njihovo vrijeme je jedan Seagate otišao u mirovinu, došao drugi Seagate i još dva Hitachija - svi rade bez ikakvih problema.

hmmm, da nisi zamijenio nešto?

Hitachi-eve diskove nisam imao prilike koristiti, ali Seagate ne bih kupio ni da su jedini.... u firmi imamo nekoliko radnih stanica xw8600 i na svima su postojali Seagate diskovi (po dva)... i malo koja stanica još uvijek ima oba "originalna" diska. Svugdje su poslije stavljeni WD Caviar diskovi i svi rade kao urice..... imam i 3 externa diska od WD (320, 500 i 2TB) i svi su mi još živi i rade bez greške....

17 godina
IvekON kaže...
logik kaže...

Hitachi-eve diskove nisam imao prilike koristiti, ali Seagate ne bih kupio ni da su jedini.... u firmi imamo nekoliko radnih stanica xw8600 i na svima su postojali Seagate diskovi (po dva)... i malo koja stanica još uvijek ima oba "originalna" diska. Svugdje su poslije stavljeni WD Caviar diskovi i svi rade kao urice..... imam i 3 externa diska od WD (320, 500 i 2TB) i svi su mi još živi i rade bez greške....

"Osobna" su iskustva su realno nebitna jer statistički nisu nimalo vjerodostojna.

Meni su u zadnjih više od 20 godina crkavali doslovno svi pa i dalje ne pišem isključivo na papir. {#}

13 godina
neaktivan
IvekON kaže...
logik kaže...
Old Iggy kaže...
logik kaže...

Baš obrnuto. Na poslu, doma, svugdje krepavaju samo WD diskovi i to skupi. A Seagate i Hitachi rade ko urice. Samsung sam isto imao prilike koristiti i radi također savršeno. Sad je Seagate kupio Samsung pa će i dalje biti odlični, ali WD je kupio Hitachi tako da ni to više ne uzimam.

To pričam o zadnjih 10 godina. A prije...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 14:15 (logik).
12 godina
protjeran

Nama pravila,ne možeš reći,ovi krepavaju ovi ne..Valjda najviše ovisi o seriiji koja je proizvedena onako,ili kvalitetnije..

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
redneck kaže...

Nama pravila,ne možeš reći,ovi krepavaju ovi ne..Valjda najviše ovisi o seriiji koja je proizvedena onako,ili kvalitetnije..

Pa kako serija... Uvijek u 10 godina naletim na losu seriju.

17 godina
neaktivan

U NASu mi dela 5 WDa vec jedno 5 godina 24/7. U noteboocima imam Seagate bez ikakva problema vec godinama (u jedno 4 notebooka).

0 0 hvala 0
17 godina
logik kaže...

Baš obrnuto. Na poslu, doma, svugdje krepavaju samo WD diskovi i to skupi.

Znaš možda koji to točno modeli?

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
logik kaže...

Baš obrnuto. Na poslu, doma, svugdje krepavaju samo WD diskovi i to skupi.

Znaš možda koji to točno modeli?

Ma ne sjećam se točno koji su bili. Nije to bilo jučer. Znam da su bili middle high klasa.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice