HGspot nagradio najboljeg konfiguratora

poruka: 111
|
čitano: 14.816
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot nagradio najboljeg konfiguratora".
16 godina
Re: HGspot nagradio najboljeg konfiguratora
MARKOZD15 kaže...
8ax kaže...
Ja sam se prijavio, i 95% njih sa AMDom je ispalo - a imao sam daleko najjaci graficki podsustav - dvije HD6870.

Jesi ti bio onaj sa 2x6870, 960t, Zalman Performa?

Super konfa, najbolja po mom izboru, moja je bila druga po redu, treća je bila Zoharova i Cezarova sa 2xHD 6950 i 955BE.

Cezar i Zohar su imali 2x6950 je jače od tvog grafičkog sustava!

Onda im nisam primjetio konfe, ali kolko sam do onda vidio, svi su GTX560/HD6950 imali.

Je, bio sam onaj sam 2x6870/960t/Performa.

420chan.org // 7chan.org
14 godina
odjavljen
8ax kaže...
MARKOZD15 kaže...
8ax kaže...
Ja sam se prijavio, i 95% njih sa AMDom je ispalo - a imao sam daleko najjaci graficki podsustav - dvije HD6870.

Jesi ti bio onaj sa 2x6870, 960t, Zalman Performa?

Super konfa, najbolja po mom izboru, moja je bila druga po redu, treća je bila Zoharova i Cezarova sa 2xHD 6950 i 955BE.

Cezar i Zohar su imali 2x6950 je jače od tvog grafičkog sustava!

Onda im nisam primjetio konfe, ali kolko sam do onda vidio, svi su GTX560/HD6950 imali.

Je, bio sam onaj sam 2x6870/960t/Performa.

Odlična ti je konfa bila, čestitam, po mom izboru najbolja!

Zoharova je imala MS Gemini pa mi se nije dopala.

17 godina
neaktivan

...složiti najbolju moguću konfiguraciju...

Pitanje je, što je najbolja moguća konfa? Za nekog klinca kojem je primarni cilj igranje, ili nekoga tko će na kompu doista nešto i raditi, to su dva odvojena pojma.

Inače, druga i šesta konfiguracija su najuravnoteženije od onog što se tamo može vidjeti. Ranije je netko spomenuo da nedostaje (kvalitetan) hladnjak. IMHO, 2500k je dovoljno snažan procesor da i na defaultnim vrijednostima sasvim pristojno služi i sa stock hladnjakom, a za godinu-dvije se lako kupi bolji hladnjak, a procesor kloka. Što se SSD-a tiče, konfiguracija do 6000 kn bi ipak spadala u donji segment gdje je SSD još uvijek overkill za all-around konfiguraciju.

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina

Hmm, u ovom natječaju amd je prošao kao bos po trnju...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pupi kaže...

...složiti najbolju moguću konfiguraciju...

Pitanje je, što je najbolja moguća konfa? Za nekog klinca kojem je primarni cilj igranje, ili nekoga tko će na kompu doista nešto i raditi, to su dva odvojena pojma.

Inače, druga i šesta konfiguracija su najuravnoteženije od onog što se tamo može vidjeti. Ranije je netko spomenuo da nedostaje (kvalitetan) hladnjak. IMHO, 2500k je dovoljno snažan procesor da i na defaultnim vrijednostima sasvim pristojno služi i sa stock hladnjakom, a za godinu-dvije se lako kupi bolji hladnjak, a procesor kloka. Što se SSD-a tiče, konfiguracija do 6000 kn bi ipak spadala u donji segment gdje je SSD još uvijek overkill za all-around konfiguraciju.

U tome i je stvar "NAJBOLJA MOGUĆA KONFIGURACIJA" i onda pobjedi konfa kakva je pobjedila. I za igranje i za neki posao ne bi nikad iso na takvo šta(mislim na pobjedničku konfu), za igranje se mogla složit daleko bolja konfa, a da se išlo na poslovnu konfu to je promašeno isto. Ta nagradan igra je sve osim onog za šta se reklamirala...

Trebalo se tu dosta toga ljepo definirat u pravilima, ne mjenjat pravila tjekom igre, način glasanja promjenit, a kad se pogledaju finalne konfe bilo je tu 2-3 bolje od te koja je izabrana.

Najgore je po meni bilo, što su svi stavljali procesore  i grafe jako dobre, štedjeli na kučištu najviše, zatim na matičnim pločama.

Kod glasanja na fb, sistem taj što 95% ljudi koji su glasali (izuzev one koji su pozvani ko prijatelji) nemaju blage veze kakvo je to kučište u dotičnoj konfi, te kakva je matična. Prvo što ljudi primjete intel i5 (onda odma pomisle: Uuuuu koja pila!!!), zatim ako je taj dan bilo više konfi sa istim procom pogledaju kolko rama ima (misao: Uuuu 8 gigi mora da leti sve!), te ako je i to slično kod dvije, tri konfe onda gledaju kakva je grafička. Onda tu ima ovisno o dotičnim glasačima tu se ide na foru fanboja ATI/Nvidia i opet neznaju ljudi koja je grafa u rangu koje. Sve ovo opisano je samo 5 % glasača koji su glasali, ostali koji su gasali su oni FB virtualni frendovi koje zoveš kad ti zatrebaju za nagradnu igru.(npr. Pero iz Japana koji ti je fb prijatelj a neznas ni sam zašto.) Ali šta češ želim svu  sreču pobjedniku sa konfom, to je još jedan dokaz bolje se rodit bez one stvari nego bez sreče.

16 godina

izbor najboljih konfiguracija  je subjektivan i namjenjen isključivo u reklamne svrhe zato naša svaka daljna rasprava nema smisla

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 20:24 (Horned Reaer).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

i ja sam imao 2 hd 6950, al eto...

dođe mi da plačem kakva je konfa pobijedila, većina nas ovdje bi bolje složila, al opet, eto... šta reći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
... šta reći  {#}

Koju posluku porati?

14 godina
neaktivan

saljem poruku svima onima koji slusaju a ne cuju da je moja konfa trebala odnijet pobjedu jer je bila u uzem krugu sa prvom ali pceskpert nema pojma {#}

Xc
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

saljem poruku svima onima koji slusaju a ne cuju da je moja konfa trebala odnijet pobjedu jer je bila u uzem krugu sa prvom ali pceskpert nema pojma {#}

Usput, čestitke našem Joži na utješnoj nagradi!  {#}

13 godina
neaktivan

Procesor AMD FX X6 6100, 3300 MHz , Socket AM3+ gazi intelov i5 2500 u performanse a bogami i cijenom za nekih 400 kn.

0 7 hvala 0
14 godina
odjavljen
kingrz kaže...

Procesor AMD FX X6 6100, 3300 MHz , Socket AM3+ gazi intelov i5 2500 u performanse a bogami i cijenom za nekih 400 kn.

Šališ se ili?

17 godina
kingrz kaže...

Nisi ti baš svoj....

FX-ovi nisu ni blizu nijednom procesoru od i5 2400 na bolje..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

ova dva ventilatra u najboljoj konfi su nepotrbni, za te pare si nabavi gtx 570 ili crossfire 6850

ja imam konfu svoju za 6200 kn ali nije sve iz hg spota, i5 2500K, asus p8 z68, crosair vengance 2x4GB 1600 mhz, Zotac Geforce gtx 570 AMP! Edition, Thermaltake V4 black edition, Thermaltake 650W smart series 80 bronze, Seagate barracuda sata III 500 GB 16MB cache, i neki tamo stari citac za 100 kn

0 za
4 protiv
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

cemu ti sluzi anketa?? a i cijene hardova su skocile pitaj boiga kada si ti kupovao isto sto i i5 2500k je skupolji nego prije

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

anketa je tak tolko, a kupovo sam prije malo vise od tjedan dana

17 godina
neaktivan
kingrz kaže...

A da se najprije informiraš prije nego što lupiš glupost?

http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/4

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
13 godina
neaktivan
Veseli_Debeljko kaže...

Bez ijednog buldozera wow koji luzeri...

Trolaš ili misliš na procesor kao luzera?

On topic, ova pobjednička je užas.

Da se ekšli nešto testiralo, rezultati bi bili drugačiji.

Ali tako ti to biva kada u žiriju sjede ljudi kojima se diže na ključne riječi poput intel, nvidia, + Batman Arkham City, 1TB umjesto na bitne stvari...

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
neaktivan

pretpostavljam da mislis na PCESKSPERT imas na fejsu njegov rewiev

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neću prstom pokazivati

A i nemam fejs XD

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

aj evo ti copy/paste:

The Best za 6!

Odlično!!!

Imamo pobjednika!!! :)))))))))))))))))))

Moram reći da se do zadnjih minuta nije znalo tko će pobijediti!

Zadnjih pola sata sam potrošio na zvanje ostalih u žiriju da mi se mob zaljepio za uho! Lol...

Moj zadnji telefonski razgovor je trajao sve do 19:58h!!!

Milsim da je i on presudio!

No dobro da ne duljim...

Mali rezimei od gospona BUG-a i PC Eksperta!

Matej Vincent je isto tako napravio svoj mali rezime! :))

Pa krenimo onda!

Hg-10-14-01
jako dobra konfiguracija , intelov procesor sa otključanim množiteljem + katanin hladnjak + p67 asrokova ploča 'naći korisnik može ocat procesor bes problema a tu je i gtx-ova 560 ti kartica vrhunskih preformansa (+ igrica xd) 8gb rama san svakog gejmera + 1TB hard diska za pohranu igrica/programa itd itd.. 600wattno napajanje koje mora održavati tu konfiguraciju, lijepo (čini mi se i prozračno) kučište a tu je i jedan dodatni ventilator i Asusov DVD Čitać !
Lijepo složeno !

Hg-09-24-01
Intelov procesor s otključanim množiteljem na z68 asrockovoj ploči sa shappireovom HD6950 grafikom (nadam se 2gbajtnom verzijom koja se može flešat u 6970 ) 500gigabajtni sasungov hard disk odličnih preformansa i brzine 8gb ram san svakog igrača , tu imamo i LC POWER 550wattno napajanje za koje nisam siguran kakve je kvalitete vidim u portiu 260 kn sad imaš onu "koliko para toliko i muzike" . Kučište je moglo bit i bolje , tj. nađe se i bolje kučište za tu cijenu
Moglo je biti i bolje složeno !

Moj glas ide HG-10-14-01 iliti Kristijanu !!

Stepinac Josip
HG-09-24-01

ASROCK S1155 Z68 Extreme3 Gen3
Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,Cooling Fan) box
Kućište Thermaltake V4 Black Edition
CMZ8GX3M2A1600C9R CORSAIR - Corsair Vengeance Red DDR3 8GB (Kit of 2) 1600MHz CL9
Hard disk 500.0 GB SAMSUNG Spinpoint F3, SATA, 16MB cache, 7200 okr./min, za desktop
Optički uređaj Samsung SH-S222AB SATA Bulk Crni
Napajanje 550W, LC POWER Silent Series, ATX V2.2, 120mm vent
Sapphire HD 6950

Kriteriji za ovu konačnu selekciju najbolje konfiguracije bili su isti kao i do sada. Prvo smo isključili sve konfiguracije sa slabijim grafičkim karticama (GeForce GTX 560, Radeon HD 6850/6870 ili slabije), potom smo isključili sve konfiguracije koje nemaju Core i5-2500K procesor (obzirom da je isti nudi najbolje performanse, a moguće ga je i overklokirati). Nadalje, otpale su konfiguracije sa samo 4 GB memorije kao i konfiguracije koje rabe takozvane „green“ diskove odnosno diskove niskih performansi namijenjene skladištenju podataka.

Kada smo na ovaj odvojili žito od kukolja, ostalo nam je probrati konfiguracije na bazi odabira matične ploče, napajanja kućišta i eventualno nekakvih dodatnih komponenti poput nestandardnog hladnjaka za procesor. Na kraju je površinu isplivala konfiguraciju HG-09-24-01 koju je složio Josip Stepinac. Premda je još jedna konfiguracija imala vrlo slične komponente (HG-03-13-01), Josipova konfiguracija više nam se svidjela budući da su komponente ugrađene u Thermaltakeovo kućište V4 Black Edition koje je tvornički opremljeno sa 120-milimetarskim ventilatorom, a uz to nudi i moderniji dizajn (što vanjski, što unutarnji) kao i prozorčić od pleksiglasa na bočnoj stranici.

Odabrao BUG!

Kristijan Kroflin
HG-10-14-01

Procesor Intel Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,Cooling Fan) box
Hladnjak Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box
Matična ploča AsrockP67Pro3SE-IntelP67,ATX,4xDDR3,2133MHz
Grafička kartica Palit GTX560 OC/1GB + Batman Arkham City
Memorija Corsair 8GB, 2x4GB, DDR3, 1600MHz
HDD Seagate green 1000GB
Napajanje Corsair CX600, 600 Watt
Kućište Thermaltake Commander MS-I
Optički uređaj DVD±RW ASUS DRW-24B3LT/BLK/G/AS, 24x, SATA, Dual Layer, LightScribe, crna, retail
Ventilator COOLERMASTER SickleFlow 120mm, 19dB, zeleni LED

Između zadnjih deset konfiguracija dobro ukomponiranih je bilo nekoliko i nijanse su odlučivale. No, potrebno je izabrati samo jednu i na kraju je HG-10-14-01 konfiguracija ispala najkompletnija od svih viđenih. Izbor je pao na nju zbog činjenice da ima prostrano, moderno dizajnirano kućište sa solidnim rashladnim sistemom (čemu će dodatno doprinjeti i dodatni SickleFlow ventilator), u što se vrlo dobro uklapa i crna Asusova DRW-24B3LT „pržilica“. Uz to, tu je i vrlo dobra Asrockova P67 Pro 3 ploča, koja ugrađenom procesoru i5-2500K može isporučiti dovoljno struje i za solidan overclocking. Nijansa koja je odlučila između ove i drugih konfiguracija je Scythe Katana 3 CPU hladnjak koji će i5-2500K dobro ohladiti i bez previše buke. Ostale su konfiguracije mahom koristile slabiji Intelov Box hladnjak. Na ovu bazu je dodano 8GB dovoljno brze radne memorije, te solidna gamerska GTX560 OC grafička kartica sa odličnom igrom u bundleu. Da sve ne prođe bez zamjerki, umjesto odličnog Corsairovog 600W napajanja poslužilo bi i slabije (kvalitetnih 500 – 550W), a ušteđeni novac se mogao uložiti u npr. jaču grafiku. No što je tu je. Za kraj je ostao Seagate Green disk, koji je dovoljno brz, a kapacitetom od 1TB zadovoljava sve današnje potrebe.

Odabrao PC Ekspert!

Želio bih prije nego što navedem razloge zašto smo odabrali KK-ovu konfu podijeliti nešto s Vama! :))

Ako sad nisam izgubio 3 kile onda mikad ni neću!

Ovo natjecanje mi je pokazalo i dokazalo da ako nešto stvarno želiš da to možeš i ostvariti!

A to je prvenstveno hladna glava!!!
Naravno, ne želim izostaviti jedinu i pesa koji su tu uvijek bili da me oraspolože!

Želim reći da nisam bio hladne glave ne bih mogao izdržati do kraja jer su skoro svi bili protiv Admina.

Pričali:
kako je on ovakav i onakav,
stavljali njegov profil na zid da se vidi tko je on,
ispitivali ga od kud je,
di mu je pamet da tako prosuđuje i tako dalje i tako bliže! :((

No dobro, pustimo sad prošlost i vratimo se mi sadašnjosti! :)))))

Od nas 5 u žiriju glasovi su izglasani ovako:

Kroflin - Gospon PC Ekspert, HG-1, HG-2
Stepinac - Gospon Bug, HG-3

Nijanse su presudile!

Kućište: Vizualno lijepo!

Uf, sve mi neugodno koliko mi treba da napišem par rečenica! :))

Dakle, današnji pobjednik po glasovima žirija je:

Kristijan Kroflin - HG-10-14-01!

Kristijan Kroflin je dobio konfu po svom ćefu! :))))
Drugo plasirani Josip Stepinac je dobio:

http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=Roccat&pid=68224

Admin čestita pobjedniku natjecanja!:))

Admin se isto tako zahvaljuje svima koju su sudjelovali u natjecanju!

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Green DOVOLJNO brz?! fak of luzeri.
420chan.org // 7chan.org
17 godina
neaktivan

i5 i Katana3?

Nekako mi je taj cooler preslab za ozbiljniji oc istog.

(možda se varam)

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...
(...)

Točno kako sam mislio.

Znači izbacili su green diskove ali su ostavili ovaj?

Usto bi svak normalan išao sa dva diska od 500 umjesto jednog od 1000, barem ja, čisto zdravorazumski.

ta palit gtx560 je najlošiji mogući izbor kod kartice koja je i tako i tako upitne stabilnosti i kvalitete (priznajem, zaključeno na temelju osobnih iskustava, ali i brojem problema kao što se da vidjeti na nvidijnom forumu). HD 6950 je DALEKO bolji izbor po meni.

U njegovu obrani jedna jedina stvar ide, a to je da je pogodio da si odabrao užas od napajanja {#}

EDIT: I smatram da nije ok što su izbacili sve ostale procesore osim intelovog i5. Jest da nema baš AMD ekvivalent (osim možda phenoma 975?) ali trebali su uzimati i druge stvari u obzir.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 22:29 (Immartu).
13 godina
neaktivan
kingrz kaže...

Jest da volim svog buldozera kao što bi volio deformirano dijete ili čudovište kakvo (jbg, držim da se mi frikovi trebamo držati zajedno i paziti jedni na druge), ali svejedno priznajem da je čudovište i da ljudi vrišteći bježe od njega, s dobrim razlogom.

ne trolaj

16 godina
2 HDDa od 500GB kostaju 1100kn. Trenutno.
420chan.org // 7chan.org
15 godina
neaktivan

s većinom postova se slažem :D nego što ne valjda s Palitovom grafičkom? ili je uopće 560 kao grafička loša?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
8ax kaže...
2 HDDa od 500GB kostaju 1100kn. Trenutno.

Za razliku od kvalitetnog 1TB diska koji košta 900 - 1000.

15 godina
neaktivan

ovaj njegov od 1TB u protisu 724 kn..

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

i5 i Katana3?

Nekako mi je taj cooler preslab za ozbiljniji oc istog.

(možda se varam)

Varaš se!

Za overclock do 4.2GHz/4.4 je dobar.

Ali opet ovisi o primjerku i regulaciji.

Zato sam ja stavio Mugena, pa im opet nije dovoljno, moja konfa je bila najbolja posije kolege sa 2x6870.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice