Strašno je kako u Hrvatskoj dobrostojeća firma lako propadne.
Sami su si krivi.Previsoke cijene jednostavno nisu konkurente,to im se sad vraca.Pa neka se oni i dalje zaduzuju.
Isto tako u drugim zemljama zna se da je konkurentan onaj koji ima niske cijene,dobru ponudu i dobar servis.
Problem, koji to ustvari i nije, se ne zove Hrvatska, već kapitalizam i slobodno tržište.
U bilo kojoj zemlji "dobrostojeća firma" lako propadne...sve se lako okrene kad se ne ide dovoljno pametno u proširenja, investicije, kredite i lizinge.
Problem, koji to ustvari i nije, se ne zove Hrvatska, već kapitalizam i slobodno tržište.
U bilo kojoj zemlji "dobrostojeća firma" lako propadne...sve se lako okrene kad se ne ide dovoljno pametno u proširenja, investicije, kredite i lizinge.
Kod nas je to ipak malo izraženije.
Ma problem je što su se malo razbahatili i razmahali u to svoje "zlatno doba". Otvarali su ducane di god su stigli i u ruralnim sredinama gdje ti sa 20-50 kupaca koji tu i tamo nešto kupe nemožeš nadmiriti radnika i prostor koji je vecinom bio u zakupu. A i lakse je imati jeftinije cijene kada si web shop i troškovi poslovanja su ti u startu puno manji. Došla kriza i naplatila bahatost cijena i masovnog otvaranja ducana pa pokosila i Vemil, HG spot, Pevec i mnoge druge..
Otvaranje poslovnica bez pokrica + nerealan ulazak na tržište bjele tehnike + loša web trgovina + neuki prodavaci + kriza = sranje
nije ništa Prpić uspio konkretno napraviti, sad su još kao šećer na kraju otpustili i stare radnike, i mislim da je pitanje dana kad će HG Šrot prestati postojati
Otvaranje poslovnica bez pokrica + nerealan ulazak na tržište bjele tehnike + loša web trgovina + neuki prodavaci + kriza = sranje
Sve u jednoj rečenici lijepo pogođeno !
Ajmo školarci, za džeparac možete kupiti di(j)onice hg-šrota i nadati se njegovom oporavku.
Nakon toga ste milijunaši
Meni se sve čini da će uskoro još jedna masovna rasprodaja stvari na lageru...
...a onda će izraditi novi logo pa sve ispočetka.
Ode moja garancija za neke komponente od prije 2 godine.
A gdje danas možeš biti siguran za kupnju? Sestra uzela LCD TV (normalno- Vivax) u Pevecu pa radili probleme u servisu zbog stečaja (kao žig nije valjan).
HGSpot je krenuo nizbrdo kad su počeli prodavati hladnjake, perilice i miksere...
Ili bolje rečeno, krenuli su nizbrdo, pa su radi toga počeli prodavati hladnjake, perilice i miksere...
Sad bi mogli početi prodavati i hranu (kao i Pevec), i to bi bio znak konačnog sloma.
- Gdje ideš?
- U HGSpot po jaja, ulje i 4 GB rama
Neka im je to tako!!!
Nisam osoba koja želi zlo drugima, ali zuaslužili su!
Krenuli su opet i mislio sam ajde vratit ce se i bit ce dobri kao sto su nekad bili. Kad ono pedala, nista!
Ponuda im je jednostavno prelosa i ne nude nista zanimljivo.
Neka se malo ugledaj u links.Web stranica im je super i sve je lijepo logično poredano.
Jest da su cijene dosta komponenti nelogično visoke, ali je kvaliteta usluge na nivou te cijene.
Zaposlenici su im dosta ufurani u ono šta rade, a kod hgspota to nisam imao prilike vidjet svaki put.
Pa zar nisu uveli neke suvremene standarde , gdje su rezultati ????
Sami su si krivi.Previsoke cijene jednostavno nisu konkurente,to im se sad vraca.Pa neka se oni i dalje zaduzuju.
Isto tako u drugim zemljama zna se da je konkurentan onaj koji ima niske cijene,dobru ponudu i dobar servis.
kad o ekonomiji priča netko koji nema vezu sa vezom...to što kažeš je posljedica,da bi pokrili gubitke,a uzrok tome je prebrzo širenje i uvođenje trgovanja bijelom i video tehnikom,dakle počeli su svaštariti...tu je konkurencija znatno žešća i to ih je dotuklo,uz rasipnost nesposobnog managementa...
Ma gle jednom kada dođeš na loš glas teško se iz toga izvuć ( npr. moj nick na forumu, al to sad nema veze ) , istina što kažeš da prije 10 stvari su bile drugaćije, recimo moj frend je svoj prvi PC kupio baš u HGSpotu, ne moram reć da taj isti još dan danas radi. Ja sam u HGSpotu prije par godina porošio preko 100K kuna i recimo od toga 2 laptopa ne rade, jedan komp nije bio dobro sastavljen , da ne pričam o "ofrljem" osoblju itd.... , kažem to je bilo prije ovog novog - starog vodstva , ali opet ne pada mi na pamet da više kupujem od njih, kažem loša iskustva eto.
imam jedno pitanje jel ima BUG dionice i koliko koštaju............
imam jedno pitanje jel ima BUG dionice i koliko koštaju............
Ne BUG je d.o.o. , znaći ništa od mešetarenja :))))
Ma u svemu tome žao mi je jedino tih ljudi koji će ostati bez posla. A bahate tajkune poput Peveca i sličnih čeka neizbježno (minimum uz dobrog odvjetnika).
Ma ovo je gore nego da su ga zatvorili pa prodali nekoj firmi. Svako malo ga vracaju iz mrtvih, pa opet umre.
Nikad kraja. Inace sam protiv eutanazije, ali ovdje bi bila korisna. Kao da ta firma nije pojela dosta love, šta im
je toliko teško prihvatit da su propali? Ali ne, baš što je netko rekao, banke bi pošto poto htjele izvuc neku lovu
a time se samo još više zapetljavaju. Šta nebi bilo lakše prodat njihove nekretnine i proizvode na lageru nekom
konkurentu (npr.Konikomu, Linksu ili Technomaxu -njima svima za sad ide)? Al ocito su ti još pametni pa nece
uzet tu rupu bez dna.. A što se tice radnika HG spota a i mnogih drugih to neznam dal da se smijem ili placem.
Brijem da bi bilo koja osoba s ovog foruma bolje i s više zanimanja radila njihov posao..
Prošla su ta vremena kad se samo kupovalo u vemilu i hgspotu, a oni nespremni na konkurenciju, vidimo kako su (će) završiti...
Bespredmetno je uopće govoriti o nekakvom oporavku i novoj politici managementa, kad nisu napravljeni ni najosnovniji koraci poput prijave cjenika na nabava.net. Očigledno su si umislili da su nekakva ekskluziva kojoj takve stvari ne trebaju.
Običaj je da sada na forum dođe netko iz HGspota i uvjerava nas kako su oni super firma, a mi nemamo pojma
Bug i da ima dionice, oni koji ne daju HVALA na forumu ih ne bi mogli kupiti!
Dovraga i bestraga...
Bespredmetno je uopće govoriti o nekakvom oporavku i novoj politici managementa, kad nisu napravljeni ni najosnovniji koraci poput prijave cjenika na nabava.net. Očigledno su si umislili da su nekakva ekskluziva kojoj takve stvari ne trebaju.
Neće da ga prijave na nabava.net (vjerojatno je i HGSpot zahtjevao da ih maknu, jer su prije bili tamo), pa da se ne vidi koliko su im cijene veće od drugih
koji god da sam proizvod usporedio sa nekim drugim dućanom u HG Spotu je minimalno 50kn skuplji!
Procitao sam svih 30 komentara i ne mogu shvatiti otkud u ljudima tolika zluradost zbog tudje nevolje?
U HG Spotu sam kupovao puno puta, jos otkako su bili smjesteni u ulici Brune Busica u Srediscu. Sve probleme koje sam eventualno imao s robom, uspio sam rijesiti na vlastito zadovoljstvo.
Prema nekim porukama ispada da su drugi trgovci sveci.
Pokusajte vi pokrenuti takav posao i biti najjeftiniji na trzistu. Zanima me koliko cete dugo opstati.