HGspot – i dalje loše

poruka: 79
|
čitano: 15.683
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot – i dalje loše".
16 godina
neaktivan
Re: HGspot – i dalje loše
ukay1000 kaže...

Sad bu dosla teta kaj stalno brani po forumima svoju firmu... kako divno {#}

Cak joj je i momak jednom branio firmu..

16 godina
odjavljen

I ta "teta" i HG-Spot su se pokazali ljubaznima i profesionalnima, čak i nakon "Konačnog pada", kad su još uvijek uredno rješavali reklamacije proizvoda koji su u njih kupljeni. Moje iskustvo.

Dosta česta reakcija kod blentavijih ljudi, je kada za kvalitetu proizvoda okrivljuju trgovinu. Na kvalitetu komponenti ne utječe trgovina, nego proizvođač. Kupovina "šrota" je "kupovina šrota" bilo gdje. Naravno, ovdje izuzimam "podvalu rabljenog i popravljanog", što je kriminal, ako se događao.

Iz onoga što znam od njihovih zaposlenika, kao tvrtka, HG-Spot je i prema zaposlenicima bio prilično korektan. U vrijeme dok su plaće mnogih trgovaca (a trgovci računalnom opremom trebaju nešto više znanja od blagajnice u supermarketu) na minimalcu, GH-Spotovci su imali prosječne i veće plaće, najčešće ovisne o prometu.

Tako da...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 21:21 (Tonči).
14 godina
neaktivan
HGspot – i dalje loše

Imaju odlične cijene, nasao sam u njih laptop koji je prijateljica trazila jeftinije nego na nabavi.

Ne znam jel smijesno ili tuzno to sto njihovih proizvoda nema na nabavi a htjeli bi napravit renesansu u firmi.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

I ta "teta" i HG-Spot su se pokazali ljubaznima i profesionalnima, čak i nakon "Konačnog pada", kad su još uvijek uredno rješavali reklamacije proizvoda koji su u njih kupljeni.

<cut>

Tako da...

tri iskustva iz hgspota

1. skines naljepnicu s diska - refurbished disk (ovo je bilo u pocecima)

2. kupis linksys router - kutija otvarana, uredjaj ne radi pri prvom paljenju (mlad i naivan pa preuzmes).

3. kupujes lenovo tablet - kaze "ma bio je na testu u xy casopisu, zato je sve pootvarano, nema problema" - vidi pod 2., mladost i naivnost je prosla.

mislim da je upravo zbog ljudi na svim razinama, cast izuzecima, ta "firma" propala.

jednostavno, ako je cilj nove ekipe da bude postena i fer, zelim im sav uspjeh, neka postanu broj 1 u regiji. ako je ideja da se na svim razinama svaki zaposlenik "snalazi" za "malo sastrane", neka su tu gdje jesu, od vrha do dna. to zelim i svim "del boy-ima" u poslovanju kojih je nasa regija prepuna. 

Svakom zelim dobro pa i njima. Ali moraju ponovno graditi povjerenje. Bojim se da sareni web i lijepa zgrada tu nije dovoljna. Potreban je dobar glas. I pozitivna selekcija prilikom zaposljavanja.

osobno, kupujem u austriji... uz sva davanja drzavi nesto je skuplje ali imam priliku otvarat novi proizvod, jos nevin :)

14 godina
protjeran
Tonči kaže...

I ta "teta" i HG-Spot su se pokazali ljubaznima i profesionalnima, čak i nakon "Konačnog pada", kad su još uvijek uredno rješavali reklamacije proizvoda koji su u njih kupljeni.

Dosta česta reakcija na ovom i drugim forumima kod slabo obrazovanih i ljudi slabijih kapaciteta, je kada za kvalitetu proizvoda okrivljuju trgovinu

Argumentum ad hominem?

Trgovac je itekako sv(i)jestan s kakvom robom radi tj. hoce li imat reklamaciju na istu i tvrdit suprotno za trgovine takvog kalibra kao sto je bio HGspot je neozbiljno.

EDIT;

tipfeler ispravljen

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 22:53 (Bugzapper).
16 godina
odjavljen

Ja govorim za svoje iskustvo i konkretno za ono što znam: roba (ako je nova) nema veze s trgovinom i plaće zaposlenih su bile odlične. Problem je što mnogi trgovinu doživljavaju kao kreatora proizvoda, a to je pogrešno.

17 godina
Tonči kaže...

Ja govorim za svoje iskustvo i konkretno za ono što znam: roba (ako je nova) nema veze s trgovinom i plaće zaposlenih su bile odlične. Problem je što mnogi trgovinu doživljavaju kao kreatora proizvoda, a to je pogrešno.

Super, ako je tebi placa od 3 kile kn odlicna, kolka je tvoja...2300? Bice da imas neke krive informacije, ja sam radio tamo pa znam, jedino mogu rec da je placa bila superredovita, cesto i prijevremena.
15 godina
protjeran

Mogu reći "Eto bar su prihvaćali sve reklamacije sa HG fakturom".

Za razliku od Vemila, tj. "Vemil ne postoji, mi smo UNUSMEDIA", tako barem oni kažu,

makar je web "Vemil" i email adrese sadrže "Vemil".

Ali nema veze, primjer iz mog života.

Recimo Tonči, iznad mene, je krajnji kupac. On je kod mene kupio hard disk od 500GB sa 3 godine jamstva.

Ja sam maloprodajni partner od Vemila. Ja sam mu prodao disk. Na disku NEMA jamstvenog lista,

nego STATUT i UVJETI jamstva.

Disk mu se pokvari, on ga donosi meni. Ja ga po serijskom broju vidim u bazi, printam VEMIL FAKTURU
NA KOJOJ JE TAJ SERIJSKI BROJ, šaljem disk u Vemil/Anusmediju.

Disk se vraća NEISPRAVAN sa porukom "MI VIŠE NISMO VEMIL, TREBA NAM VREĆICA OD DISKA ILI

STATUT JAMSTVA DA BI PRIHVATILI DISK".

Dakle, njima treba VREĆICA NA KOJOJ NE PIŠE NIŠTA?

Ok, jel disk fizički neoštećen? Je. Jel serijski sa diska jednak serijskom broju sa fakture? Je.

Jel to taj disk? Je. Jesam li dokazao da je to disk kupljen kod vas? Jesam. Jesam vaš partner i dali

bi vas želio prevariti? Partner sam i nebi želio prevariti svog partnera.

Ali ne, ĐUBRAD i dalje odbijaju jamstvo za disk. Ali ne samo za disk, nego i za ploče, i za grafičke kartie

i napajanja.

No ima malo i sreće, a i nesreće u toj priči sa pokvarenim ANUSMEDIJOM.

Naime, većine produkta sam mogao riješiti sa drugim partnerima.

Kingmax,XFX i AOC sa EZY-jem. Corsair sa ASBIS-om. Te,

onog čega je bilo najviše, a to su Gigabyte ploče, a to je riješio ni manje ni više nego

LOST.HR. Jest da sam dobijao "White box" odnosno popravljane ploče, ali bolje ikakve nego nikakve.

Na žalost, Hitachi nisam mogao nikako riješiti, jer ANUSMEDIJA nije htjela dati svoju VEMULJSKU fakturu koju su dobili od Hitacija,

jer da jesam, mogao bi slati preko ASBIS/EZY/MOL-a, dakle preko bilo koja tri veća uvoznika.

Al eto. Tko na kraju ispašta? U principu TONČI, jer ja nisam jamac. Tonči dakle ostaje bez diska.

Tako bar treba biti, jer ja nisam jamac, ja sam druga ruka. Jamac je Hitachi, a jamstvo se ostvaruje preko distributera.

A njega fino boli qurac za disk i Tončija.

No radi mira u kući, iSHOP je uvjek svojim kupcima davao SVOJU robu, dakle Tonči bi dobio novi disk

na trošak iSHOP-a, radi mira u kući. Makar to danas nitko ne cijeni. 

Ali zato palac dolje Vem... Anusmediji, a palac gore HGSpotu, ipak RMA je najvažnija stavka svakog distributera.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

<cut>... Makar to danas nitko ne cijeni. 

Iznenadio bi se (iako shvacam zasto tako pises)

1. crklo napajanje, kupljeno u telebitu

2. nosim na reklamaciju. gdja u telebitu, s rukom u gipsu, obradjuje reklamaciju i zaprima na servis

3. gorenavedena gdja DAJE ZAMJENSKO napajanje na koristenje, 100w jače od kupljenog, kvalitetnije također - dok je kupljeno na servisu

4. telebit zove i obavjestava da je napajanje popravljeno i testirano i da se moze preuzeti

za fakin napajanje! kod klijenta koji je kod njih prije kupio samo toner i 5.25" ext kuciste. 

ovo sam svima pricao, frendovi koji su htjeli nesto kupit a nije im se dalo do telebita po to, ja sam uzeo njihov novac i sam otisao u telebit i to im kupio. nisam nikad veliki promet radio ali uvijek sam cijenio pristup koji su imali. kupovao kabl ili konfiguraciju.

na zalost, ne znam sto je s njima danas. ali oni su mi uvijek bili etalon za usluznost. i onaj pravi, ljudski i iskren pristup u trgovini. 

da je tako svugdje... ne znam, bilo bi čudno, mislio bi da sam se teleportirao u japan :)

16 godina
odjavljen
disco kaže...
Tonči kaže...

Super, ako je tebi placa od 3 kile kn odlicna, kolka je tvoja...2300? Bice da imas neke krive informacije, ja sam radio tamo pa znam, jedino mogu rec da je placa bila superredovita, cesto i prijevremena.

Moj blizak frend je tamo radio. Sada radi u sličnoj trgovini na minimalcu. U HG-Spotu je imao duplo, ovisno o prodaji. Nije sigurno imao 3k, koliko ima sada.

Done, ja sam naveo primjer iz vlastitog iskustva baš s RMA-om monitora koji je bio na rubu jamstvenog roka i to nakon (prve) propasti tvrtke. Sve riješeno brzo. Meni je to (uz brzinu i preciznost nabave) najvažnije, da.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 22:09 (Tonči).
15 godina
HGspot – i dalje loše

Meni je isto u HG spota ekipa bila totalno ok. Iz mog iskustva naravno. Split. Ekipa ono, wow adict, cod junkie i cvikeraš koji tko zna na čemu je :) ... Nivo sporazumjevanja - 100%

MIKROBLOG: FU not ftw

0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
disco kaže...
Tonči kaže...

Moj blizak frend je tamo radio. Sada radi u sličnoj trgovini na minimalcu. U HG-Spotu je imao duplo, ovisno o prodaji. Nije sigurno imao 3k, koliko ima sada.

Done, ja sam naveo primjer iz vlastitog iskustva baš s RMA-om monitora koji je bio na rubu jamstvenog roka i to nakon (prve) propasti tvrtke. Sve riješeno brzo. Meni je to (uz brzinu i preciznost nabave) najvažnije, da.

Nama je placa bila fiksna...ocito razlika izmedju gradova...nisam iz zg...
15 godina
HGspot – i dalje loše
Meni se čini, da će zbog nastavka krize, svi osjetiti smanjenje prometa. Ljudi su se prebacili na kupnju samo nužnih stvari. Na nekoliko mjesta (čitaj firmi) sam čuo da odustaju od kupnje novog hardvera, koji bi im trebao, upravo zbog krize.
Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 23:04 (mario.L_hr).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ulazak u EU će dodatno desetkovati tržište, pogotovo eventualnim ulaskom Amazona. Pisao je baš Rakar o tome.

15 godina
protjeran
papucica kaže...
Don Kihoty kaže...

<cut>... Makar to danas nitko ne cijeni. 

Iznenadio bi se (iako shvacam zasto tako pises)

1. crklo napajanje, kupljeno u telebitu

2. nosim na reklamaciju. gdja u telebitu, s rukom u gipsu, obradjuje reklamaciju i zaprima na servis

3. gorenavedena gdja DAJE ZAMJENSKO napajanje na koristenje, 100w jače od kupljenog, kvalitetnije također - dok je kupljeno na servisu

4. telebit zove i obavjestava da je napajanje popravljeno i testirano i da se moze preuzeti

za fakin napajanje! kod klijenta koji je kod njih prije kupio samo toner i 5.25" ext kuciste. 

ovo sam svima pricao, frendovi koji su htjeli nesto kupit a nije im se dalo do telebita po to, ja sam uzeo njihov novac i sam otisao u telebit i to im kupio. nisam nikad veliki promet radio ali uvijek sam cijenio pristup koji su imali. kupovao kabl ili konfiguraciju.

na zalost, ne znam sto je s njima danas. ali oni su mi uvijek bili etalon za usluznost. i onaj pravi, ljudski i iskren pristup u trgovini. 

da je tako svugdje... ne znam, bilo bi čudno, mislio bi da sam se teleportirao u japan :)

Sve je to divno i krasno, ali ljudi pamte samo loše stvari, ne pamte dobre stvari.

Primjer tvoj - besplatna diagnostika napajanja. ADM kao webshop i Protis to uredno naplaćuju bar 100kn,

mi ne, a očito i telebit ne.

Zamjesni artikl posuđujemo, kao što su napajanja, grafičke kartice, disk itd, čak i ploču,

ali sve ovisi o tome dali imamo takvo nešto za posuditi. Netko kupi WiFi USB stick,

pokvari mu se, nemam svoj da mu posudim, a novi iz kutije mu nedam, jer nitko ne želi kupiti

ovorenu robu, slažeš se zar ne?

Ali toga što imamo, posudimo. Grafičke ne posuđujemo GTX680,

jer nema smisla, ali može se dobiti 8600GTS, 9800GT, 250GTS i to što imamo,

ili nekad bilo kakva 7600GT eto da se može raditi na PC-u, ako korisnik ne igra igre.

Za diskove je već malo teže, jer primjerice ako je disk ATA, neću naručivati disk za 700kn

koji treba smao posuditi, a nitko ga neće kupiti sigurno. Može se posuditi 40GB ATA disk,

i takve sitnice, ali ne 500GB ATA disk.

Jedna je djevojka "potrgala" u 5 tjedana ukupno 4x 500GB WD Blue AAKX (vjerojatno i svoj disk koji je imala prije kupnje, isto).

Kako to? Pa fino, kupi disk, mi joj ga ugradimo, instaliramo OS sa njenog medija, podesimo joj sve,

stavimo i drivere makar taj medij nije donesla, ali OK. Sve fino radi.

Nakon tjedan dana - disk pun bed sektora.

Nema problema, odmah novi unutra, sve ispočetka, besplatno (makar je servis jednom naplaćen,

nije naša krivica što je disk počeo odapinjati, sve ispočetka za 0kn - a 3h servisa se izgubi).

Za tjedan dana opet. Isti proces. Ajde valjda nema sreće. Može se desiti da crknu dva diska zaredom.

Za tjedan dana opet. Isti proces. Već je stvarno sumnjivo, ali OK, nema veze, i treći put dobija novi disk i besplatan servis.

Za tjedan dana opet. E sad već stvarno nema smisla. Rekli smo joj da ostavi PC bar 5 dana da vidimo zašto se to dešava.

Njen stari je BIJESAN na nas - makar mi ne proizvodimo diskove.

Ostavljam PC da radi preko noći. Dolazim na posao - sve OK.

Gasim ga, držim ga ugašenog cijeli dan. Navečer ga palim i čujem kako ventilator od grafičke struže i cvili (ohladio se).

Zovem ju i kažem joj da ventilator na grafičkoj cvili, i da bi ga trebalo utišati, indirektno ju potičem da mi kaže kako to ona radi.

Njen odgovor je "ma to je normalno, samo par puta lupite sa strane po kompljukteru, ili nogom, pa se to sve utiša".

Nađen je problem, ona i stari kao korisnici. Objasnio sam joj da su oni zapravo strgali sve diskove, i da se nemaju šta ljutiti na nas.

Ne može dobiti odmah novi, može čekati 30 dana jer ih u Zagrebu nema (taman su krenuli poskupljivati masivno), a nedam joj još jedan novi disk.

Stari se nafrnjio da hoće novi disk. Na žalost, ne može. Dali smo joj novac nazad za disk, naravno, za servis ne, jer mi smo izgubili 30h

radi nečje gluposti (prežalit će tih 125kn), te da slobodno obavi servis negdje drugdje, mi joj više nebi željeli ugrađivati novi disk jer znamo kako će završiti,

a ne želi čekati povrat iz ZGB-a sa reklamacije.

U roku 7 dana cijene diskova su porasle gotovo 4x za manje diskove, dakle taj 500GB koji je platila 329kn je postao 899kn.

Nema ga gdje kupiti jeftinije, tako da bi joj bilo bolje da je prihvatila čekanje reklamacije. Sama se kaznila, a disk je kupila

za 900+kn kod "susjeda" u gradu + servis od 250kn. Dakle nema ljutnje, bili smo fer. I više nego fer.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
HGspot – i dalje loše

Ne znam ja kakve ste vi to imali probleme sa Hg-spotom niti sam bio u drugim Hg-spot prodajnim mjestima, ali tko želi vidjeti profesionalnost na dijelu neka slobodno dođe u Vinkovce u Hg-spot.

Najprofesionalniji ljudi odnosno prodavači informatičke opreme.

Kad je bilo zadnje sranje sa Hg-spotom ostavili su 3 trgovine da rade u HR:Zagreb, Split i Vk zato što je odlično poslovala, a odlično je poslovala zato što su ljudi očito bili zadovoljni njome, a i ja sam.

Ovo pišem kao kupac HG-spota u Vk

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 2:58 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

prvo ih usporedjujes sa minimalcom a sada kazes odlicne :) neznam kakve su bile al sigurno ne odlicne! :)

ja sam jedan od onih koji su imali neugodno iskustvo sa hg-spotom i to ne jedno, ali jedno je iskustvo bilo drama :) Nisam iz ZG sa sam morao telefonom rjesavati problem oko neispravnosti fotoaparata. Nakon 7 dana okretanja razno raznih brojeva i saltanja od prodaje do servisa i nazad u prodaju pa kozna di.... jedino sto je uplodilo rezultatom bila je prijetnja dolaska u zg i zapalit im trgovinu molotovljevim koktelima.... i vidi vraga u roku od 15 minuta sve rjeseno!!! i to je bilo 2001 godine... i nikad se nisu popravili...

16 godina
odjavljen
LudaRajcica kaže...
Tonči kaže...

prvo ih usporedjujes sa minimalcom a sada kazes odlicne :) neznam kakve su bile al sigurno ne odlicne! :)

Huh? Da, za trgovca u Hrvatskoj u kojoj većina ima minimalac, 200% minimalca je ipak dobra plaća. Mnogi s fakultetima rade za toliko.

16 godina
odjavljen
crozoki kaže...

Ne znam ja kakve ste vi to imali probleme sa Hg-spotom niti sam bio u drugim Hg-spot prodajnim mjestima, ali tko želi vidjeti profesionalnost na dijelu neka slobodno dođe u Vinkovce u Hg-spot.

Najprofesionalniji ljudi odnosno prodavači informatičke opreme.

Kad je bilo zadnje sranje sa Hg-spotom ostavili su 3 trgovine da rade u HR:Zagreb, Split i Vk zato što je odlično poslovala, a odlično je poslovala zato što su ljudi očito bili zadovoljni njome, a i ja sam.

Ovo pišem kao kupac HG-spota u Vk

Možda je tamo bilo tako ali ovi sto su bili u Rijeci na Belvederu su bili posebna sorta, barem oni s kojima sam se ja susreo.

Napravim narudžbu za par kompnenanata, čekam 2 tjedna nitko me ne zove (a uzeli sve moguce brojeve da ce oni zvat blabla) niti pita ocu li sto drugo jer ono sto sam narucio nije raspolozivo.

Reko ok, narucit cu onda samo monitor jer vidim da to imate. Dode monitor za 2 dana jer ga u Ri nije bilo, ja sav sretan odem po stvarcicu i napravio sam veliku gresku sto nisam kutiju otvorio tamo i pogledao jer imao sam sto vidjet.

Bez pretjerivanja najizgrebanija plastika monitora koju sam u zivotu vidio i to ne samo na par mjesta nego svugdje osim po povrsini LCD-a. Neka mi netko kaze koliko moras bit idi*t da pokusas kupca na takav nacin preveslat i mislit da ce popusit foru i dat 1500kn za monitor u takvom stanju s kojim su pitaj boga što radili. Naravno ja mlad i glup nisam pazio pa sam onda morao ic nazad tamo isti dan s njima rješavat probleme da bi na kraju uzeo drugi koji nisam htjeo za neke sitne pare skuplji od prvotno narucenog. Ako je to profesionalnost onda sam ja engleska kraljica.

Da su po ostatku hrvatske bili sturcni kao sto ti tvrdis da su u Vinkovcima vjerojatno sad tvrtka nebi bila u banani takvoj i imala bi stalne kupce, ovako su samo tjerali ljude ća od sebe a na nesrecu hg spota uvijek postoji alternativa za nabavku onoga sto kupac zeli.

I Don't Wanna Be Saved, I'm Next In Line...To Die
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Ali nema veze, primjer iz mog života.

Recimo Tonči, iznad mene, je krajnji kupac. On je kod mene kupio hard disk od 500GB sa 3 godine jamstva.

Ja sam maloprodajni partner od Vemila. Ja sam mu prodao disk. Na disku NEMA jamstvenog lista,

nego STATUT i UVJETI jamstva.

Disk mu se pokvari, on ga donosi meni. Ja ga po serijskom broju vidim u bazi, printam VEMIL FAKTURU
NA KOJOJ JE TAJ SERIJSKI BROJ, šaljem disk u Vemil/Anusmediju.

Disk se vraća NEISPRAVAN sa porukom "MI VIŠE NISMO VEMIL, TREBA NAM VREĆICA OD DISKA ILI

STATUT JAMSTVA DA BI PRIHVATILI DISK".

papucica kaže...

Kao što sam i rekao, većina komentatora je konkurencija HGspotu i HGspot ih ne smeta kao krajnje kupce već kao preprodavače. Dečki, stavite oznaku da preprodajete hardver da znamo razloge vašeg nezadovoljstva, a nemojte glumiti da ste ljuti na HGspot jer ste imali lošu uslugu.

*Onaj tip Rasputin, također.

17 godina
HGspot – i dalje loše

narucim komp i mp3 discman u HG-Spotu. to je bilo 2003. komp se slozi po komponentama koje su bile raspolozive, sve peechy. za discman mi vele da ga nemaju na lageru, da je u procesu narucivanja i da ce doci za cca 2-3 tjedna. ja reko' dobro, nije mi bio problem cekati, ipak mi je komp bio vazniji. i tak prodje 2-3 tjedna, nitko me ne zove, a rekli su da ce zvat. pa ne budi lijen, ja izvrtim brojeve HG-Spota da ih pitam gdje je zapelo. i veli mi lik s druge strane zice da super kaj sam zvao, da je posiljka dosla, da ih ima par u ducanu i da ce on sad rezervirati taj uredjaj za mene i da ga mogu doci, sa originalnim racunom, podici bez ikakvih problema. ja zivim u bistri i do HG-Spota mi treba otprilike sat i pol vremena (u jednom smjeru, pjeske ofkors). i odem ja po taj discman u HG-Spot. kad sam dosao tamo, imao sam sto za vidjeti: moj discman (onaj koji je bio rezerviran) je u medjuvremenu prodan nekom drugom. gospoda su se pravila blesava, da ja nikad nisam zvao, da oni nemaju pojma o cemu ja pricam, da ja moram i dalje cekati itd. od tog dana, kad su izmuzli od mene 3 j..... sata mog vremena za nista i kad su me jos prikazali kao zadnjeg idiota u cijelom shopu, ne kupujem kod njih i uopce mi nije zao kaj propadaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zoki.zlikowski kaže...

Kao što sam i rekao, većina komentatora je konkurencija HGspotu i HGspot ih ne smeta kao krajnje kupce već kao preprodavače. Dečki, stavite oznaku da preprodajete hardver da znamo razloge vašeg nezadovoljstva, a nemojte glumiti da ste ljuti na HGspot jer ste imali lošu uslugu.

Na osnovu čega to misliš?

Pa HGS je oduvijek bio komedija po pitanju svega - opreme, znanja, usluge...

A danas HGS stvarno nikome nije konkurencija, dapače.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Cijene su bile malo vise, al ja sam u splitu imao ugodno iskustva s njima. sjecam se da sam kupio logitech dual action od njih, 20 kn skuplji nego sta je bio u adm-u, i to je bila najpametnija stvar koju sam napravio, jer je taj joystick imao ogromnih problema sa usb-utikacem, i dobio sam novi preko njih 3 puta (dok je valjala garancija) i uvijek su bili ljubazni i fer. Cijene su ima danas ok, za sulugu ne znam, a velika mana im je sto ne stavljaju proizvode na nabava.net

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
15 godina
cecenac kaže...

a velika mana im je sto ne stavljaju proizvode na nabava.net

Da. Ta "sitnica" će ih koštat. I kad se tome dodaju druge sitnice koje nisu napravili kako treba upravo je to razlog njihove propasti.

Dakle, loš managment. Djelatnici su super, iz mog iskustva. Sigurno su i oni svijesni da se tu ne zna tko pije tko plaća.

Btw, trenutno kupujem od jedne tvrtkice iz Slavonije negdje, ono prostorić od 50 kvadrata, imaju servis i web shop. Vrh. Šalju isti dan. Profi do kraja. Mislim sve te ljepote iz Buga se mogu kupit jedino "gore".

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 14:38 (KIKI3ooo).
16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Iggy, usluga je u Splitu bila odlična. Očito ovisi o koncesionaru (navodno su prije bili u tom modelu).

17 godina
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...

Iggy, usluga je u Splitu bila odlična. Očito ovisi o koncesionaru (navodno su prije bili u tom modelu).

Treba realno reći da su bili "obični" preprodavači low-cost opreme. Ništa posebno, kompleksno ili nešto treće. Na stranu što je s njima godinama bilo problema i sa servisom, uslugom i slično (kasnije su se popravili, ali bilo je kasno).

Prije desetak godina su bili sinonim za kaos. Ljude "optuživati" da njihovim kritiziranjem reklamiraju konkurenciju je smiješno. {#}

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...

Treba realno reći da su bili "obični" preprodavači low-cost opreme. Ništa posebno, kompleksno ili nešto treće. Na stranu što je s njima godinama bilo problema i sa servisom, uslugom i slično (kasnije su se popravili, ali bilo je kasno).

Prije desetak godina su bili sinonim za kaos. Ljude "optuživati" da njihovim kritiziranjem reklamiraju konkurenciju je smiješno. {#}

Po cemu se razlikuju obicni od neobicnih preprodavaca? Pokazi mi iti jedan ducan u kojem mozes vjerovati prodavacu da ne nece sj... namjerno ili slucajno? Ne sjecam se kad sam usao u bilo koji ducan (ne samo za kompjutere nego za apsolutno bilo sta, kosilicu, bicikl, mobitel ili farbu za zidove), a da se nisam debelo informirao oko toga sto kupujem. Dobar ducan je onaj koji ima na lageru ono sto kupujem, da je parking jednostavan i blizu ulaza i da cijena nije vise od 5% veca od prosjeka. Kod reklamacija sve ispod 15 dana mi je pozitivno iznenadjenje, a zamjena neispravnog, novokupljenog proizvoda manje ocekivana od gore navedenih 15 dana.
16 godina
odjavljen

Ja sam s HG-Spotom imao samo dobra iskustva kod reklamacija, a kod prodaje mi je to nebitno, jer sam trgovine ionako koristio kao nužno zlo, koje ima ono što ja želim i traži novac za to. :P - Možda su bili "kaos i nered", ali zaista taj dio nisam osjetio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 17:14 (Tonči).
17 godina
zoki.zlikowski kaže...
Old Iggy kaže...

Po cemu se razlikuju obicni od neobicnih preprodavaca? Pokazi mi iti jedan ducan u kojem mozes vjerovati prodavacu da ne nece sj... namjerno ili slucajno? Ne sjecam se kad sam usao u bilo koji ducan (ne samo za kompjutere nego za apsolutno bilo sta, kosilicu, bicikl, mobitel ili farbu za zidove), a da se nisam debelo informirao oko toga sto kupujem. Dobar ducan je onaj koji ima na lageru ono sto kupujem, da je parking jednostavan i blizu ulaza i da cijena nije vise od 5% veca od prosjeka. Kod reklamacija sve ispod 15 dana mi je pozitivno iznenadjenje, a zamjena neispravnog, novokupljenog proizvoda manje ocekivana od gore navedenih 15 dana.

U HGSpotu nikad prodavači nisu bili nešto, kao ni kod bilo kojeg drugog "outleta". To jednostavno ne "hoda" zajedno, jeftina roba i znanje prodavača ne idu skupa.

Ako su tebi to definicije dobre trgovine, mislim da ti je Konzum onda još i bolji.

Tonči kaže...

Ja sam s HG-Spotom imao samo dobra iskustva kod reklamacija, a kod prodaje mi je to nebitno, jer sam trgovine ionako koristio kao nužno zlo, koje ima ono što ja želim i traži novac za to. :P - Možda su bili "kaos i nered", ali zaista taj dio nisam osjetio.

Eh, nekad su bili predmet sprdnje, u bar 50% slučajeva bi i najobičnija kupnja komponenata ili potrošnog materijala povlačila svađu, višekratne odlaske i slično.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
zoki.zlikowski kaže...
Old Iggy kaže...

U HGSpotu nikad prodavači nisu bili nešto, kao ni kod bilo kojeg drugog "outleta". To jednostavno ne "hoda" zajedno, jeftina roba i znanje prodavača ne idu skupa.

Ako su tebi to definicije dobre trgovine, mislim da ti je Konzum onda još i bolji.

Tonči kaže...

Eh, nekad su bili predmet sprdnje, u bar 50% slučajeva bi i najobičnija kupnja komponenata ili potrošnog materijala povlačila svađu, višekratne odlaske i slično.

Sad cu dobiti bijeli karton jer ne kratim citiranje, ali odmah upoznajem Bugovce da se na Ipadu to ne da raditi. Kakva jeftina roba u HGspotu kad si gore rekao da je skupa? Daj se odluci vec jednom. Kad si zadnji put bio tamo? Imas svoje misljenje temeljeno na nekom iskustvu od prije 10 godina i drzis ga se ko pijan plota. Sta se tice Konzuma, da i u Konzumu cu kupiti stvari, zasto ne bih kupio? Zar moram ici u nekakav Protis ili ADM da kupim sta mi treba? Ako ima u lokalnoj samoposluzi onda cu tamo i kupiti. Necu kupovati od vas lokalnih preprodavaca. Dajte si vec jednom nadjite posten posao, a ne da po forumima prodajete komponente i zaradjujete 2.000 kn mjesecno.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice