A tko još gleda TV...i to HRT3? Big deal...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HRT3 je okej.
Stvar je, doduše, u principu, a ne baš u gledanju konkretnog programa, koliko sam shvatio.
Pa evo, netko je platio bnetu za određeni paket programa, i što? Da li je bnet išta maknuo iz tog paketa? Ne vidim nikakvu osnovu za žalbu ikome. Ako bnet HRT3 nije imao prije u paketu i korisnik to nije niti platio, zašto bi sad korisnik imao pravo na to, ako taj program nije bio u ugovoru prilikom kupovine paketa?
Zato sto placas HRTu pretplatu, time i za HRT3.
A tko još gleda TV...i to HRT3? Big deal...
Od HRTovih programa još bi HRT3 i gledao. A osim toga, nebitno je jel' bi gledao ili ne. Pretplatu moraš plaćati. Ako ja moram platiti pretplatu onda "oni" - tkogod to bio - mi mora pružiti uslugu.
Upravo tako, placas HRT-u.. ;) Ne B.netu za taj program.. I upravo zato jer placas HRT-u imas mogucnost gledanja programa, i to nema veze sa B.netom.. (Ako nije jasno kako, onda su neki zaboravili na DVB-T signal).
Ne plaćaš za gledanje programa nego plaćaš porez na televizor. Druga stvar što po meni to ne bi smio HRT ubirati nego bi se trebalo uplaćivati u proračun, pa neka onda vlada odluči koliko će dobiti HRT.
To se sad tako zove, preimenovana bivsa pretplata.
Placam porez na televizor, ali ako kazem da ne zelim gledat HRT, onda mi ne zapecate njihovu antenu, nego TV.
Pa nemogu gledat uopce nikakav program... Tako da svi mi dobro znamo sto placamo.
bravo za bNet :)
tkome danas zaista treba HTV i ta katastrofalana i korumpirana mreza politickih uhljebljnika.....
LOL
pretplatu placas HTVu, pa nek ti htv osigura svoju optiku i lijepo njom dostavlja kanale u tvoju kucu, sta tu sad ekipa mjesa nekakav bNet koji sa HTVom nema NISTA! :)))
To se sad tako zove, preimenovana bivsa pretplata.
Placam porez na televizor, ali ako kazem da ne zelim gledat HRT, onda mi ne zapecate njihovu antenu, nego TV.
Pa nemogu gledat uopce nikakav program... Tako da svi mi dobro znamo sto placamo.
1. ak ti nije do placanje tv pretplate, prestani ju pacati kao i mi koji ju nikad i nikad placati necemo :)
2. ne placas nista bnetu nego HTVu, shvati to.... bnet nema s HTVom NISTA!!!! :)
a btw. ne gubite nista gledajuci HTV samo gledate stvari koje sam ja na stranoj tv gledao pred 30godina :))))))
Biti će frka i u 11.mjesecu kada puste HRT4, niš lepo si namontirajte antenice na krovove ili prozore i nema frke....
Kako god pokušam okrenuti stvar uvijek mi ispadne da je to jedna velika glupost.
Ako su "puštali" HRT Pljus, red bi bio da im dopuste puštati i taj veličanstveni HRT 3 koji će biti tako jak i značajan poput BBC-a ili CNN-a da ga treba kodirati i posebno naplaćivati.
Fuj.
HRT bnetu masno naplaćuje pravo na puštanje HTV3 kanala. Dakle naplaćuje se od pretplate, a onda još i od providera. To je lopovluk i ne znam zašto bi bnet trebao to plaćati.
HRT-ov odgovor na mail:
Poštovani gospodine Jedriško,
Hvala Vam na pismu…
Što se tiče aktualne situacije sa B.netom, HRT je stava kako kabelski operateri, dakle privatne tvrtke, koje preuzimaju naše programe i potom ih reemitiraju, uključivši ih u svoju ponudu, zarađuju na njima te za to trebaju platiti određenu naknadu HRT-u (kao što ju plaćaju ostalim televizijama čiji program reemitiraju).
U ovom trenutku HRT je u pregovorima s operaterima oko toga kako regulirati pitanje reemitiranja naših kanala na kojima operateri zarađuju. B.net trenutačno HRT-u ne plaća ništa za reemitiranje (iako vi željeni paket b-netu plaćate), te inzistira da im HRT omogući besplatno reemitiranje naših kanala kako bi uvrstili HRT 3 u svoj osnovni paket.
B-net, dakle, preko gledatelja nastoji izvršiti pritisak na HRT kako bi u konačnici ostvario veću zaradu. HRT, međutim, smatra da je potpuno neprimjereno vršiti pritisak na stranu u poslovnim pregovorima ako se pri tome oštećuju gledatelji i još k tome vlastiti korisnici.
S poštovanjem,
HRT
Dražen Franić
Kontakt centar
Ma ne bi uzea taj b.net da mi daju 1gb/s internet i 1000 programa besplatno do kraja zivota. To je katastrofa od operatera, zao mi je svih njegovih korisnika u sto ste se uvalili.
Da sam ja na Bnetovom mjestu napvaio bi paket sa TV programima koji su dostupni putem DVB-t signala. Tko zeli za njega placati Bnetu neka placa, a tko ne zeli neka gleda preko antene. Neki nisu pokriveni antenskim signalom pa onda neka kupe od Bneta taj paket. Meni kablovska sluzi za gledanje programa koje ne mogu uhvatiti zemaljskom antenom.
A to kaj HRT sere sa naplatom to je njihov problem. Istina je da svaki Bnet mora platiti svakom provideru za reemitiranje njihovog programa, ali jedan Discovery ili Nat Geo od mene ne dobije niti kune od pretplate koju placam za TV program. Na kraju krajeva ne dobije niti Nova TV niti RTL nista od HTVove pretplate. Pa jasno da ce naplatiti Bnetu ili nekom drugom za prenosenje njihovog programa...
HRT-ov odgovor na mail:
Hvala Vam na pismu…
Što se tiče aktualne situacije sa B.netom, HRT je stava kako kabelski operateri, dakle privatne tvrtke, koje preuzimaju naše programe i potom ih reemitiraju, uključivši ih u svoju ponudu, zarađuju na njima te za to trebaju platiti određenu naknadu HRT-u (kao što ju plaćaju ostalim televizijama čiji program reemitiraju).
U ovom trenutku HRT je u pregovorima s operaterima oko toga kako regulirati pitanje reemitiranja naših kanala na kojima operateri zarađuju. B.net trenutačno HRT-u ne plaća ništa za reemitiranje (iako vi željeni paket b-netu plaćate), te inzistira da im HRT omogući besplatno reemitiranje naših kanala kako bi uvrstili HRT 3 u svoj osnovni paket.
B-net, dakle, preko gledatelja nastoji izvršiti pritisak na HRT kako bi u konačnici ostvario veću zaradu. HRT, međutim, smatra da je potpuno neprimjereno vršiti pritisak na stranu u poslovnim pregovorima ako se pri tome oštećuju gledatelji i još k tome vlastiti korisnici.
S poštovanjem,
HRT
Dražen Franić
Kontakt centar
A kaj misle ovi truli panjevi na HRT-u, tj kak če objasnit činjenicu da traže nekaj kaj ne bi niti smjeli tražit od druge firme a to su detalji o korisničkim podacima.
HRT-ov odgovor na mail:
Hvala Vam na pismu…
A kaj misle ovi truli panjevi na HRT-u, tj kak če objasnit činjenicu da traže nekaj kaj ne bi niti smjeli tražit od druge firme a to su detalji o korisničkim podacima.
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/hrt-3-eteru-subote/163160.aspx?page=2&jumpto=3165377&sort=asc&view=flat
misliš na vijest plasiranu u večernjaku u kojem je jedan od glavešina, drljača, frend sa glavešinom iz b.neta, ježinom. brijem da su porijeklom iz istog sela. si čuo za novinarstvo u hrvata? ak' nisi, to ti je to.
HRT-ov odgovor na mail:
Hvala Vam na pismu…
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/hrt-3-eteru-subote/163160.aspx?page=2&jumpto=3165377&sort=asc&view=flat
misliš na vijest plasiranu u večernjaku u kojem je jedan od glavešina, drljača, frend sa glavešinom iz b.neta, ježinom. brijem da su porijeklom iz istog sela. si čuo za novinarstvo u hrvata? ak' nisi, to ti je to.
Samo nemoj vjerovat HRT-u fučkaj ga, oni su na sve spremni ako im uspije normalno tak to ide klasična hrvatska močvara u državnoj firmi. Pogledaj ovaj dole slučaj pa ti bude sve jasno, dakle iako u zakonu piše nekaj savim drugo HRT je pokušao protuzakonito naplačivat preplatu. Ali je HRT popušio na kraju nije sudac budala, kaj drugo jasno se vidjelo ko lovi u mutnom i eto HRT je zasluženo ostao bez puno harača/love.
Samo nemoj vjerovat HRT-u fučkaj ga, oni su na sve spremni ako im uspije normalno tak to ide klasična hrvatska močvara u državnoj firmi. Pogledaj ovaj dole slučaj pa ti bude sve jasno, dakle iako u zakonu piše nekaj savim drugo HRT je pokušao protuzakonito naplačivat preplatu. Ali je HRT popušio na kraju nije sudac budala, kaj drugo jasno se vidjelo ko lovi u mutnom i eto HRT je zasluženo ostao bez puno harača/love.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pobjeda-davida-nad-golijatom-htv-izgubio-od-iznajmljivaca-apartmana.html
slažem se s tobom, hrt je klasična hrvatska javna firma i ne želim je braniti. meni su ovi iz b.neta nenadhebivo digli živac
HTV pretplata ne postoji, to je porez za posjedovanje TV prijemnika i placas ga gledao samo HTV, ne gledao nikad HTV ili ti stajao ugasen. To sto sav taj novac valjda ide HTV-u to je druga prica i Vlada RH moze s tim raditi sta joj volja (dok ne izgube na izborima).
HTV mozes gledati preko DVB-T (ako si u Cro, ja nisam) dok kablovski, satelitski ili IPTV operater sam moze odluciti sta ce ti dati u osnovnom i sta ce dodatno naplatiti. Da li je to legalno, jeste. Dali je moralno, pa bas i nije, jer to vecina dozivljava kao lihvarisanje.
Sta bi da ne zivite u Cro kao ja, pa da placate B.net kao ja, a ne mozete hvatati te programe preko DVB-T? Ne bi se osjecali tako, kao sto se ne osjecam ja. Sta vise, prilicno sam zadovoljan sa B.net-om i od satelitskih paketa iz okruzenja ubjedljivo su najbolji (i najskuplji)
Nasumicno pitanje : Jesam li ja jedini ovdje koji nema TV i gleda sve na monitoru/PC-u?
Ne plaćam pretplatu imam sobnu antenu i gledam HTV3 ako hoću kada god hoću. ;)
HTV pretplata ne postoji, to je porez za posjedovanje TV prijemnika i placas ga gledao samo HTV, ne gledao nikad HTV ili ti stajao ugasen. To sto sav taj novac valjda ide HTV-u to je druga prica i Vlada RH moze s tim raditi sta joj volja (dok ne izgube na izborima).
HTV mozes gledati preko DVB-T (ako si u Cro, ja nisam) dok kablovski, satelitski ili IPTV operater sam moze odluciti sta ce ti dati u osnovnom i sta ce dodatno naplatiti. Da li je to legalno, jeste. Dali je moralno, pa bas i nije, jer to vecina dozivljava kao lihvarisanje.
Sta bi da ne zivite u Cro kao ja, pa da placate B.net kao ja, a ne mozete hvatati te programe preko DVB-T? Ne bi se osjecali tako, kao sto se ne osjecam ja. Sta vise, prilicno sam zadovoljan sa B.net-om i od satelitskih paketa iz okruzenja ubjedljivo su najbolji (i najskuplji)
Isti jarac nije bjela kokoš ali je crna jel, čemu komplikacije i Slovačka koja ima stanovnika ko Hrvatska ima TV preplatu/Porez od 60kn preračunato po kučanstvu. Moš ti to zvat kak hočeš no smisao je isti, jer neke države nemaju ništa niti TV preplate a niti poreza na posjedovanje TV (firžidera ili ormara ili školjke) javna TV se kod njih financira na druge načine itd.
Znaš ti to i na hrvatski napisati.
Isti jarac nije bjela kokoš ali je crna jel, čemu komplikacije i Slovačka koja ima stanovnika ko Hrvatska ima TV preplatu/Porez od 60kn preračunato po kučanstvu. Moš ti to zvat kak hočeš no smisao je isti, jer neke države nemaju ništa niti TV preplate a niti poreza na posjedovanje TV (firžidera ili ormara ili školjke) javna TV se kod njih financira na druge načine itd.
60kn? A ne 80kuna?
HTV pretplata ne postoji, to je porez za posjedovanje TV prijemnika i placas ga gledao samo HTV,
60kn? A ne 80kuna?
Da Slovačka ima 60kn preplatu mjesečno, osim ak se nekaj nije promjenilo u međuvremenu a hrvati malo preko 80kn i obje države imaju sličan broj stanovnika.
No najintresantnije je ovo talijani imaju godišnju TV preplatu,(oni imaju 10+ javnih nacionalnih kanala) nešto malo veču od hrvatske samo kaj njih ima 60 miljuna a hrvata malo preko 4 miljuna.
pa to je opće poznato da mi imamo europske cijene a balkanske plaće i mirovine.
Za usluge samo gledaju kako se kreću cijene na svjetskom tržištu, a što ne gledaju kako se kreću plaće na svjetskom tržištu. :p