Googleov novčanik

poruka: 26
|
čitano: 3.065
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Googleov novčanik".
16 godina
Googleov novčanik

Lova u đepu je lova u đepu,a ovak i google vidi sve sto se kupuje

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Googleov novčanik

Do sada smo koristili papirnate novčanice ili karticu. Ali valjda je ovo bolje, ... ako tako Google kaže ...

Drago G. moj omiljeni člankopisac !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Googleov novčanik

"... Stoga se vjeruje kako je glavni Googleov interes u ovim uslugama podaci koje može prikupiti o navikama korisnika..."

Ma nemoj zezat :)

Ionako smo svi (koji imaju kartice) potpisali da "dopuštamo kartičnoj kući dijeljenje podataka sa trećim stranama u marketinške svrhe". A Google živi od informacija, pogotovo sad trljaju ruke kada će moći vezati sve prikupljene informacije sa actualy stvarnom osobom, a ne računalom ili virtualnim identitetom.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Googleov novčanik
Cuj, kruh i mlijeko ovako, dop i dalje na ruke;-)
16 godina
neaktivan
Googleov novčanik
Google loves you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Zura kaže...

Ionako smo svi (koji imaju kartice) potpisali da "dopuštamo kartičnoj kući dijeljenje podataka sa trećim stranama u marketinške svrhe". 

Nas nekoliko im je to "pravo" uskratilo :)

Nego, ovo tržište se zahuktava - prvo Visa, sad MC/Google...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 13:30 (Elles D.).
16 godina
neaktivan
Googleov novčanik

Ne sviđa mi se to prikupljanje podataka ali mi se sviđa sam koncept. Nema mi pretjeranog smisla nositi novcanik

i mob. Još kad bi imali isprave u digitalnom obliku {#}

EDIT: Da je Apple napravio ovakvu reklamu i toliko puta spomenuo "uzbuđenje", "novost", "revoluciju", "promjenu" i

koješta vec bi bilo 100 komentara kako se prave važni, zatupljuju ljude i koriste tehnologiju NFC koja je tu vec od

prije i da nas sve fino vode žedne preko vode {#}
Inace od svih prizora u reklami, jedino su me sendvici dirnuli - ogladnio sam {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 13:58 (alen-c).
Moj PC  
1 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
iz ovog se svasta moze izroditi.... i dobro i lose.
It s me against the world
18 godina
alen-c kaže...

EDIT: Da je Apple napravio ovakvu reklamu i toliko puta spomenuo "uzbuđenje", "novost", "revoluciju", "promjenu" i

koješta vec bi bilo 100 komentara kako se prave važni, zatupljuju ljude i koriste tehnologiju NFC koja je tu vec od

WTF?!?! Fakat imas problem. Ajmo jednu temu bez Apple-a, molim te... Shvacamo, ljute te napadi na tu firmu, al daj to cuvaj za neku prigodnu temu (a takvih nazalost ima)

17 godina
neaktivan
Googleov novčanik

Više nema kod prostitutke "cash or credit" sad će bit "iOS or Android"

Moj PC  
14 0 hvala 0
18 godina
alen-c kaže...

Ne sviđa mi se to prikupljanje podataka ali mi se sviđa sam koncept. Nema mi pretjeranog smisla nositi novcanik

Pa onda jos kad bi mobitel ugradili u nas da ga ne moramo drzat po dzepovima i zauzimat ruke s njime... E, to bi bila prava stvar...

Zapravo, mobitel nam uskoro nece vise niti trebati, treba nam samo jedan "rfid" chip ugradit, a sve usluge ce dolazit same bez naseg pitanja, jer ionako google zna sto je najbolje za nas... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
15 godina
protjeran
Googleov novčanik

Ništa od GoogleWalleta zasad. PayPal je pokrenuo tužbu neki dan jer mu je Google preoteo neke zaposlenike koji su usput odali poslovne tajne Googleu. Zasad se čini da je PayPal uspio pokvariti prestavljanje novog Googleovog servisa a što će se izrodit iz tužbe vidjet čemo :) Inače prelistao sam malo bilješke iz predstavljanja servisa i Google je vješto izbjegao pitanja sigurnosti i npr: nema plačanja ako je baterija mrtva itd...

http://www.bloomberg.com/news/2011-05-26/paypal-sues-google-over-trade-secret-theft-claims.html

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Googleov novčanik

Malo ste krivo razumjeli nebu vas Google partio putem usluge wallet, wallet usluga je usluga mobilnog plaćanja gdje se vaša kreditna kartica sprema u secure element NFC čipa te samim time Vaš mobitel postaje Vaša kreditna kartica sa kojom vi plaćate na prodajnim mjestima koja mogu primati bezkontaktna plaćanja kao što je Mastercardov PayPas ili VISA-in PayWay. Samim time oni ne mogu niti smiju pratiti prijenos autorizacije transakcije. Oni samo mogu naplatit downlod kreditne kartice kao Trusted Service Manager. U svijetu postoje bezkontaktne kreditne kartice koje kod nas još nisu zaživjele za plaćanja na prodajnim mjestima, ali u hr ipak postoji bezkontaktno plaćanje prijevoza npr. ZET tramvaj.

Druga usluga googla offers je usluga gdje će oni nuditi kupone korisnicima i skupljati informacije o korisnicima jer će tu imati kontrolu nad sadržajem.

0 0 hvala 0
18 godina
SupremeCommander kaže...
 Pa onda jos kad bi mobitel ugradili u nas da ga ne moramo drzat po dzepovima i zauzimat ruke s njime... E, to bi bila prava stvar...

Nisi čuo za EyePhone?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
18 godina
neaktivan
Googleov novčanik

Krasno, taman su mobiteli postali dovoljno jeftini da ih nije opasno koristiti na otvorenom, ili po noci, ili ih drzati na stolu u kaficu/restoranu/itd. Sad kad uvedu ovo placanje opet cu morati telefon "lancem-vezati-za-hlace" da mi ga ne ukradu. Nije isto ko i kreditna kartica jer kartica se vadi samo kad se placa i odmah ide na sigurno, ne mase se s njim po ulici, ne ostavlja po stolovima (na poslu, doma, kaficima itd.) svugdje gdje se telefoni ostavljaju. U svakom slucaju, ovo stavlja previse vrijednosti u uredjaj koji precesto koristim za moj ukus. Osim toga i povecava vjerojatnost napada/kradje. Dakle, biti ce ili neko vrlooo ocito smece od telefona za koje cak i lopovi/kriminalci znaju da nema ovih mogucnosti ili povecana opasnot ako posjedujes ista novije, bez obzira da li se usluga placanja koristi ili ne (kak ce to netko znati, sigurno mi nece vjerovati kaj ima kazem pred nozem npr - cak ce biti i opasnije ju ne koristiti). Not happy.

0 0 hvala 0
18 godina
Googleov novčanik

ŽIG ZVIJERI!! {#}

{#}

LoL EU: Ferinus
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U krivu si.

Ovo će biti puno sigurni način plaćanja i čuvanja kartice jer ovako ti lopov uzme kreditnu karticu i kupuje po netu što ga srce želi, a ukoliko ti ukrade mobitel da bi pokrenuo aplikaciju za plaćanje biti će potrebno unjeti pin ili na neki drugi način se verificirati kao vlasnik.

18 godina
Googleov novčanik

dokazano, veliki brat:

Stoga se vjeruje kako je glavni Googleov interes u ovim uslugama podaci koje može prikupiti o navikama korisnika, odnosno njihovo iskorištavanje za vezane promotivne akcije koje će se nuditi na mobilnim uređajima.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
MeDo_Zg kaže...

U krivu si.

Ovo će biti puno sigurni način plaćanja i čuvanja kartice jer ovako ti lopov uzme kreditnu karticu i kupuje po netu što ga srce želi, a ukoliko ti ukrade mobitel da bi pokrenuo aplikaciju za plaćanje biti će potrebno unjeti pin ili na neki drugi način se verificirati kao vlasnik.

Ok, ajde istina je da ne treba pin za koristenje kartice na netu pa je tada ovo sigurnije, i istina mogu na isti nacin me opljackati, uzeti karticu i traziti pin. No, nekako cinjenica da ne hodam s karticom stalno u ruci i nije lako dostupna mi se cini sigurnije, mozda zato.

17 godina
Googleov novčanik
Da se usluga zove iWallet bilo bi ok, ali buduci da nema onog "i" ispred usluga automatski ne valja.
hobi: androidhr.blogspot.com

0 1 hvala 0
18 godina
nsoul kaže...
Da se usluga zove iWallet bilo bi ok, ali buduci da nema onog "i" ispred usluga automatski ne valja.

Nije zbog toga.Evo primjer bila je tema da apple hoće dobit patent za manje sim kartice i oda počinje trolling,odmah revolucija i vrijeđanje dok kad je google nešto napravio onda je ok.Idemo se vratit na vijest meni ovo nije potrebno imam karticu i meni jednostavniie netreba.Taj google stvarno pretjeriva s svojim uslugama i ne sviđa mi se da sve znaju o meni.Nisam google hejter i koristim njihov mail i još nekoliko stvari ali ovo je petjerivanje.
17 godina
Googleov novčanik

Mislim...  kad Google vidi što kupujem meni ce iskakati reklame za jeb. kruh i mlijeko...
Hrelić, Trešnjevački plac, kumice iz Dragonošca još' nemaju u planu implementaciju NFC tehnologije.
još malo pa ću se spustiti na razinu robne razmjene,
jel' u Robnoj razmjeni uvijek dobiješ VIŠE!!!
nema PDV-a, ne plačaš' poreze i doprinose, dobiješ' ono što ti je stvarno potrebno...
((jbt' ovo zvući ko' reklama za robnu razmjenu))

...kako je u ovoj državi sve teže naplatiti svoj proizvod ili uslugu jedino na što se treba orijentirati su aplikacije za
robnu razmjenu.

0 0 hvala 0
17 godina
jpelko2 kaže...
nsoul kaže...

Nije zbog toga.Evo primjer bila je tema da apple hoće dobit patent za manje sim kartice i oda počinje trolling,odmah revolucija i vrijeđanje dok kad je google nešto napravio onda je ok.Idemo se vratit na vijest meni ovo nije potrebno imam karticu i meni jednostavniie netreba.Taj google stvarno pretjeriva s svojim uslugama i ne sviđa mi se da sve znaju o meni.Nisam google hejter i koristim njihov mail i još nekoliko stvari ali ovo je petjerivanje.

ne, nije htio apple dobit patent, nego hoce standardizirat manje kartice a to nije isto, a za razliku upotrebljivost manjih kartica i wallet se ne moze usporedivati jer korist u tim karticama ne vidim, a s druge strane usluga placanja mobitelom je odlicna stvar, pa koristio to google, apple ili neko treci. a kome ne odgovara nek koristi kartice. 

a ovo o prikupljanju podataka je stvarno postalo pretjerivanje, kao prvo podaci se ne mogu prikupljat, a i da mogu, zamisli google zna da je jedan Nikola iz Varazdina kupio kruh i mlijeko.

a to bi moglo bit i korisno, kad netko kupi nesto i plati walletom spreme se podaci o cijeni i lokaciji pa ja kasnije mogu vidjet ko je gdje neku stvar platio jeftinije.

hobi: androidhr.blogspot.com
16 godina
protjeran
zv'jer2 kaže...

ŽIG ZVIJERI!!  {#}

{#}

pogrešna publika  {#}

18 godina
bugonja kaže...
zv'jer2 kaže...

ŽIG ZVIJERI!! {#}

{#}

pogrešna publika {#}

Ma samo pikam, pa ak se neko zakači... {#}

LoL EU: Ferinus
16 godina
neaktivan
Beno kaže...
alen-c kaže...

WTF?!?! Fakat imas problem. Ajmo jednu temu bez Apple-a, molim te... Shvacamo, ljute te napadi na tu firmu, al daj to cuvaj za neku prigodnu temu (a takvih nazalost ima)

Samo kažem cinjenicu. Reklama je prilicno slicnog stila ko i one od Applea, koje se na spomen

inovacija, promjene naših života i sl.popljuju u startu, valjda jer su Apple, ali kad je Google u pitanju

onda su pravila drugacija.

SupremeCommander kaže...
alen-c kaže...

Pa onda  jos kad bi mobitel ugradili u nas da ga ne moramo drzat po dzepovima i zauzimat ruke s njime... E, to bi bila prava stvar...

Zapravo, mobitel nam uskoro nece vise niti trebati, treba nam samo jedan "rfid" chip ugradit, a sve usluge ce dolazit same bez naseg pitanja, jer ionako google zna sto je najbolje za nas... {#}

Inace koliko je sve otišlo predaleko svjedoci i pokušaj propagiranja Verichip-a.
Navedeni čip je trebao biti ugrađen u tkivo ruke. Ima mnogih religioznih protivljenja tomu

s povezivanjem sa zlim, no to je sasvim druga prica. U svakom slucaju vjernici i nevjernici negodoju

a i imaju zašto. Zamislite samo da vam se sav novac nalazi u ruci. Kako bi kriminalac mogao doci do vaše love,

osim na nacin da vam odreže ruku. Da ne govorimo da ljudi u tom slucaju nalikuju na stoku koja se obilježava

oznakama. U svakom slucaju sam protiv takvih pokušaja ugrađivanja bilo cega u tijelo osim ako nije u službi zdravlja.

nsoul kaže...

Nema to veze ima li ili nema i. Da si pažljivije procitao, shvatio bi da se slažem s moderniziranjem

novcanih transakcija, jer uz mobitel, ne treba mi još i novcanik. Problematicna je jedino sigurnost,

ali pretpostavljam da ni to nece biti prepušteno slucaju. Isto tako su se nekad ljudi bojali kartica

i sigurnosti istih, a danas svako ima bar 5-6 kartica, dok je gotovina vec rijetkost (u vecim kolicinama).

Samo što se time ne dobiva opet ništa znacajno, jer nam ostaje novcanik koji moramo stalno nosati zbog osobnih dokumenata.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice