ici ce i za desktope. definitivno ga stavljam na svoja racunala.
ako bude i za desktop, ja ću definitivno probat
Zasto?
Zasto?
Zato što je to Google goddammit!!!!
zasto sto ce, ako je suditi po chromeu, to biti odlican proizvod, brz i stabilan.
btw vjerojatno ce bit zasnovan na nekakvoj laganoj distribuciji ubuntua. oni si nisu jedni drugima mrski. na youtubu ima video m. shuttlewortha kako drzi predavanje googlovim developerima u samom sjedistu googla.
Verovatno ću probati, ali ću se držati Windowsa. (zbog igri)
Bilo je i vrijeme,puna mi je kapa microsoft OS-eva po nebuloznim cijenama i revolucionarnim promjena od kojih je nijedna upotrebljiva
The single most important thing to take from this announcement right now is just what Chrome OS will do. It won’t run an email client, it won’t run an office suite, and it won’t run games – it will only run Google Chrome. It’s Linux stripped to the bone, left with just enough to run Chrome, and nothing more.
anandtech.com
zanima me...hoće li europska komisija i ovdje tražiti izbor internet browsera pri instalaciji...
pa kad i ako bude imao trzisni udio od 90% na trzistu operativnih sustava, onda sigurno i hoce.
Zasto?
pao si na image lega...popušio si foru...
baš me zanima...ako stvarno bude ogoljeno...do kosti...kako kažu...koliko će se svidjeti prosječnom korisniku....
da bilo tko sa ovog foruma prezentira neki messenger koji ima funkcionalnost identičnu google talk-u...pokopali bi ga...ali ovo je holly google...
ijedna riječ kontra njega je hereza...i razlog za lomaču...
bezeze, ja ću radije dat 1000 kuna za Windows 7 i još toliko za neki okrljašteni Student Office i još kupit DX11 grafičku za 4000 kuna da mi to uopće radi.
Ne kužim pa tko normalan bi htio besplatni OS, besplatni Office, besplatni mail, brzi boot i da to sve radi iz browsera... bezeze... ono, koja katastrofa, zamisli da možeš Quake igrat preko toga, koje smeće... u biti...a fak, sjebo sam se... već ga možeš igrat iz browsera bez DX66 kartice i MS operativnog sustava. :P
Ma tako treba, open source + opengl + linux * google == budućnost.
pa kad i ako bude imao trzisni udio od 90% na trzistu operativnih sustava, onda sigurno i hoce.
aha...kužim...znači sve po principu pravičnosti...ili proporcionalnosti...
zašto onda slovencima nebi smo prepustili savudrisku valu i poluotok...mi ionako imamo i previše mora...
lega...nema malo ovako, malo onako...ili ili...ista pravila vrijede za sve...
ne, ne vrijede. jer to su pravila o trzisnom natjecanju, tj. o sprečavanju nastanka i zlouproabe monopola. a monopol ima samo jedna firma na podrucju OS-a
bezeze, ja ću radije dat 1000 kuna za Windows 7 i još toliko za neki okrljašteni Student Office i još kupit DX11 grafičku za 4000 kuna da mi to uopće radi.
Ne kužim pa tko normalan bi htio besplatni OS, besplatni Office, besplatni mail, brzi boot i da to sve radi iz browsera... bezeze... ono, koja katastrofa, zamisli da možeš Quake igrat preko toga, koje smeće... u biti...a fak, sjebo sam se... već ga možeš igrat iz browsera bez DX66 kartice i MS operativnog sustava. :P
ta budućnost dolazi zadnjih 15-tak godina...i nikako još nije postala sadašnjost...
prednost open sourca je...software koji plaćaš je sve kvalitetniji...
mana...previše babica kilavo dijete...iliti drugim riječima...dok te drugi financira...možeš raditi što god hoćeš i zaboli te đokica za profit...a kad se zatvori kasa....
ps...
student office je cca 380 kn...
ne, ne vrijede. jer to su pravila o trzisnom natjecanju, tj. o sprečavanju nastanka i zlouproabe monopola. a monopol ima samo jedna firma na podrucju OS-a
sjedi 1!
natrag u školu i prouči zakonitosti ekonomije...
danas NITKO nema monopol...osim HEP-a u hrvata...
I to je sve što možeš igrati.
Nije mi jasno kakav to OS razvija ako koristi kernal od Linuxa.
Google OS = Google Chrome + Linux kernel (da se moze bootat uoce, jel).
I sam google kaze da je to OS za vrtiti prvenstveno web aplikacije u browseru (chrome, nadolazeci HTML 5), namjenjen da bude malen, brz i prilagodzen iskljucivo za netbookove. Znaci tesko da cemo vidjeti neke ozbiljne desktop app, a igre nikako (osim flash:). O driverima za nase desktop PC sa komponentama iz diskont24 i hg šrot da niti ne govorim, zaboravite na to.
Ali IMHO, meni je totalno glupo zasto razvijau paralelno Android i ovaj OS. Mislim da je to trebao biti jedan os ali u "Home Basic" i "Ultimate" verzijama :)
sjedi 1!
natrag u školu i prouči zakonitosti ekonomije...
danas NITKO nema monopol...osim HEP-a u hrvata...
dobro nije monopol, nego dominantna pozicija na trzistu. ali monopol je kolokvijalan i uvrijezen izraz u ovom slucaju.
i upravo zbog aktivnosti EU i americkih agencija Microsoft NEMA monopol.
Ako može microsoft na pretraživače, google može na operativne sustave :),
Najbolje od svega je to da će im OS biti besplatan, opensource.
Ali IMHO, meni je totalno glupo zasto razvijau paralelno Android i ovaj OS. Mislim da je to trebao biti jedan os ali u "Home Basic" i "Ultimate" verzijama :)
kako ne kužiš...to je google...a ne neki mikrošrot....
Ček ček ček, Android je mobilna platforma a ovdje pričamo o platformi za računala...
Zasto?
pao si na image lega...popušio si foru...
baš me zanima...ako stvarno bude ogoljeno...do kosti...kako kažu...koliko će se svidjeti prosječnom korisniku....
da bilo tko sa ovog foruma prezentira neki messenger koji ima funkcionalnost identičnu google talk-u...pokopali bi ga...ali ovo je holly google...
ijedna riječ kontra njega je hereza...i razlog za lomaču...
Sarkazam (goddammit!).
dobro nije monopol, nego dominantna pozicija na trzistu. ali monopol je kolokvijalan i uvrijezen izraz u ovom slucaju.
a dominantna pozicija na tržištu se stječe...kako? tržišnim natjecanjem možda?
vidim da ne kužiš bussiness...tu nema ideala...samo lova i profit...kojima ćeš i ti težiti kad završiš školu...
Sarkazam (goddammit!).
(korisnik se polijeva benzinom i samozapaljuje...
)
Sarkazam (goddammit!).
(korisnik se polijeva benzinom i samozapaljuje...
)
Goddammit!
a dominantna pozicija na tržištu se stječe...kako? tržišnim natjecanjem možda?
vidim da ne kužiš bussiness...tu nema ideala...samo lova i profit...kojima ćeš i ti težiti kad završiš školu...
hahaha smijesan si. koji si ti ono na listi Fortune 500?
ili samo istovaras viljuskarom robu u konzumu?
i btw ne samo da sam zavrsio skolu, nego i fakultet.
Ako može microsoft na pretraživače, google može na operativne sustave :),
Najbolje od svega je to da će im OS biti besplatan, opensource.
zašto nebi mogao...tko im brani 
a inače...sve što je besplatno je bolje od onoga što plaćaš? 
ako google chrome troši najmanje od svih browsera onda bi i taj google os trebo trošit najmanje
ili samo istovaras viljuskarom robu u konzumu?
i btw ne samo da sam zavrsio skolu, nego i fakultet.
ma da! 
i još uvijek prepun ideala... 
ne znaš koliko je duboka zečija rupa...alice...