Google Talk ce biti implementiran, no nece biti dostupan API pomocu kojega bi ga drugi programi mogli koristiti, sto trenutno otvara neke sigurnosne probleme. Ocito je da su ih stisnuli rokovi zbog prvog uredaja, tako da ce Android biti funkcionalan tek oko prvog ili drugog updatea. Kada ga HTC dovoljno zakrpa i prilagodi za rad sa njihovim hardverom :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidiš dobro je to znati da će Android biti funkcionalan tek nakon prvog ili drugog updatea. A i koliko mi je poznato malo se odgodio izlazak HTC Dream uređaja baziranog na Android OS-u evo po saznanjima trabao bi izači sad na jesan u T-mobile ponudi naravno first in USA.
Pa ne bih ja to tako nazvao, ni iPhone nije imao IM aplikacije kada je izašao.
Koliko god ja volio Google i Linux, let's face it, Android je programerski -- promašaj. Kako drukčije nazvati smartphone koji se može kodirati samo u Javi? Čemu onaj Linux dolje ispod? Pa ne bi li bilo pametnije i lakše da se dozvoliti normalne jezike pa tako omogućiti stotine programa s GNU/Linux platformi?
Kakav Google Talk, ljudi? Da je Google pravi, omogućio bi Pidgina gore. Maemo platforma (za Nokia Internet tablete) recimo normalno vrti X-e, i Pidgina. Zašto ne Android? Čemu zafrkancija?
Zašto se Google radije nije uključio u projekte poput OPIE ili GPE Palmtop Environment? Ili čak Maemo? Zašto nisu pokušali to dovesti u red, nego se idu, da ne kažem šta, sa obaveznom Javom? Naravno, bit će programa, u to se ne sumnja, bit će ludih programera i zagriženih javaša koji će biti oduševljeni, jer, ipak će to biti bliže desktop Javi. No -- što je opet sa postojećom ogromnom bazom programa za GNU/Linux? Dosta njih nije iskoristivo... ali nekoliko stotina sigurno jest! Zašto ja ne bih sjeo u tramvaju i truckajući se svaki dan sat vremena do faksa i još sat vremena natrag možda ponešto i iskodirao?
Kad sam čuo prvi put za Android bio sam oduševljen. "Google telefon! I to na Linuxu!" No razočaralo me čim se spomenulo da će na njemu biti obavezno kodiranje u Javi.
Znate za što će na kraju biti Android najkorisniji većini geekova?
Da se flashne nekom alternativnom distribucijom. Linux je Linux, i hardver će raditi na Linuxu kakav god bio ...
Osim ako Google neće pokazati svoje pravo lice s DRMom.
</rant>