Google nudi suradnju Facebooku?

poruka: 47
|
čitano: 4.151
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google nudi suradnju Facebooku?".
16 godina

Google plus izgleda puno bolje nego Facebook, samo da se primi među ljudima.

Peace means I'm reloading my gun.
Moj PC  
20 0 hvala 3
18 godina
Re: Google nudi suradnju Facebooku?

if you cannot beat them, buy them

ili..

if you cannot buy them, join them :)

edit:

kad će taj plus.google više u full opticaj, nikako da se ga isprobam..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 16:40 (nixass).
17 godina
protjeran

Volim kada su moje ideje u poklapanju sa igracima poput googlea, govori da zdravo razmisljam :)
Naime, interkonekcija drustvenih mreza je neizbijezna, nezaobilazna i jedini pravi pravac razvoja istih, zasto bih ja koristio vise mreza, kada mi je dovoljna jedna?

go google go :P

i ne, nisam fanboy, samo realan... 

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nixass kaže...

if you cannot beat them, buy them

ili..

if you cannot buy them, join them :)

Nebi se slozia ono sta google zeli (ako san ja to dobro skuzia) jest da ako neko ime Google+ acc da bez problem moze komunicirat sa ljudima sa face-a i obratno. 

Ovim (iz moje perspektive) Google samo pokazuje da je siguran da moze ponudit vise nego ostali ali je isto tako svjestan da ce vrlo malo ljudi prec na Google+ dok god je 90+% nasih "prijatelja" na face-u. 

Al ka sta je reka TranceMight u postu prije ovakva povezanost je neizbjezna, pitanje je samo vremena 

16 godina

Pa nisu ni ovi iz facebooka blesavi...

Imam Google+..jednom sam ga upalio...šta ću, kad su svi na fejsu...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bilo bi fora da se može spojit facebook acc i g+ acc. mogo bi komunicirat s fejsbukovcima a ujedino bit na g+

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
djdomi kaže...

bilo bi fora da se može spojit facebook acc i g+ acc. mogo bi komunicirat s fejsbukovcima a ujedino bit na g+

Ako se to dogodi, face je propao.

Nema šanse da fejsbukovci to dopuste..

15 godina
neaktivan

ako se udruže ja bježim sa facea... i ovo je previše šta su promjenili..

=)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
djdomi kaže...

Ako se to dogodi, face je propao.

Nema šanse da fejsbukovci to dopuste..

To je neizbjezno, ako Google ponudit mogucnost interakcije sa drugim mrezama bez obzira sta to face i ekipa nenude otvara se ogroman prostor za nove start-up kompanije a to znaci da bi i najmanja greska face mogla kostat (ne nuzno al bi mogla).

Inace koliko god facebook bia jak i koliko god oni znanja imali da tehnicki konkuriraju Googlu u implementaciji novih stari, Google jednostavno ima previse gotovih proizvoda koje moze samo integrirat unutar svoje drustvene mreze bez da gubi puno vremena na razvoj iz pocetka, a tu je uvjek i novac (kojeg budimo realni facebook nema ni priblizno ka Google) sta opet znaci da mogu kupit puno vise interesantnih ideja koje ce pametno iskoristit. (Hint: Google docs)

Face trenutno igra samo na lijenost korisnika koji se tesko prebacuju na nove stvari (osim toga nesto znacajno i nemogu napravit)

15 godina

ok ja razumijem da je vama super google+, al budimo na trenutak realni, pa 90% korisnika interneta nikad nije ćulo za to, možete me demantirat al to je istina, tako da tvrdnje da će face propast ako se omogući jednostavno spajanje g+ i face računa baš i ne drže vodu, većina će to pogledat i odmahnut glavom, mali dio će ga koristit a još manji kao sredstvo komunikacije s prijateljima, neznam al teško mi je vjerovati da će g+ uopće utjecat na facebook, svaka ćast ako to neće biti još jedna u nizu promašenih društvenih mreža

vrlo je malo ljudi koji prate takve vijesti, premalo, a još manje onih koji će mrdnit prstom isprobat novu društvenu mrežu jer 99% prijatelja neće.

http://www.youtube.com/watch?v=BCeglioeHao&feature=feedu
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Po meni je također u jednu ruku logično da je to sve povezano. Zašto ja ako imam google talk ne bi mogao pričati sa osobom koja ima msn?? Ovo bi mogli usporediti kao da tele 2 korisnik nemoće pričati sa vipom ili bilo kojim drugim operaterom već samo sa tele2, dali to vama izgleda normalno? E pa isto tako je i s ovim, jedine razlike da je sve besplatno...ali i dalje mi je sve više tlaka imati gomilu servisa da bi sa svima bio u kontaktu. 

Neki na face-u neki na gtalku, neki na msnu, neki na ping-u, pa na neznam ni ja više što sve ne...umjesto imaš jedan od toga i možeš se spojiti sa bilo kime...

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Stoja kaže...
Neki na face-u neki na gtalku, neki na msnu, neki na ping-u, pa na neznam ni ja više što sve ne...umjesto imaš jedan od toga i možeš se spojiti sa bilo kime...

Zato imaš facebook i možeš komunicirati s bilo kime...=)

17 godina
neaktivan

Facebook ofice je lud ako prihvati saradnju sa googleom...to ce bit jednostavna i jeftina reklama za google da privuce nove korisnike i pocne se sirit u javnost a to ocito hoce da pokusa sa ovim "saradnjama" nisu oni ludi...ako nemogu kupiti mogu javno iskoristiti...

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zeppelin kaže...

ok ja razumijem da je vama super google+, al budimo na trenutak realni, pa 90% korisnika interneta nikad nije ćulo za to, možete me demantirat al to je istina, tako da tvrdnje da će face propast ako se omogući jednostavno spajanje g+ i face računa baš i ne drže vodu, većina će to pogledat i odmahnut glavom, mali dio će ga koristit a još manji kao sredstvo komunikacije s prijateljima, neznam al teško mi je vjerovati da će g+ uopće utjecat na facebook, svaka ćast ako to neće biti još jedna u nizu promašenih društvenih mreža

vrlo je malo ljudi koji prate takve vijesti, premalo, a još manje onih koji će mrdnit prstom isprobat novu društvenu mrežu jer 99% prijatelja neće.

{#}

Po tome nikad ni jedna drustvena mreza nije trebala ni zazivit. Zar ne? U doba prvih drustvenih mreza  je i broj korisnika interneta bio poprilicno malen u odnosu na danas a o samim korisnicima drustvenih mreza netreba ni pricat.

Mozes na to gledat ovako, ako tvog brata/sestru/susjeda nezanima IT on nikad nece cut za 99% stvari ako mu ih neko nepreporuci, ako mu je kazem baci oko na Google+ imas to to i to onda ce on cut i ako ima sta zanimljivo i ostat tu ako i neostane onda ce zapantit da je jednom bia na tom i kad se (ako se) ljudi pocnu prebaciva i pricat o tome sjeti toga i vise mu nece trebat preporuka nego ce samo kucat u gogole jer zna o cem se radi

Cini mi se da san na TechCruch-u vidia kartu razvoja facea po godinama pokusaj Googlat pa ce vidit da neke zemlje (npr Rusija) imaju svoje drustvene mreze i stoje na njima zato sta su svi njihovi prijatelji tamo ali polako se i oni prebacuju na face

Potpuno ista stvar se moze desit faceu

17 godina
DamageHigh kaže...

Zato imaš facebook i možeš komunicirati s bilo kime...=)

Pa imam facebook...kako misliš sa bilo kime? Što mogu preko face-a pričati sa nekime tko ima samo msn i nema facebook? Ako da onda mi please reci kako jer mi to upravo treba {#}

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 19:59 (Stoja).
16 godina

Također se google+ spomenuo i na raznim portalima i novinama tako da su ljudi imali prilike bar čuti za to. Korisnici androida će zasigurno čuti zbog aplikacije. Neki će vidjeti na forumima, blogovima itd. Dovoljno je da određeni broj ljudi isproba i ako im se svidi sigurno će spomenuti drugima. Ni kod nas facebook nije uspio u jednom danu niti se tad spominjalo po svim vijestima i portalima kao danas. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
google se boji facebooka kao sto se microsoft bojao googla. sada kada su se karte pocele okretati za microsoft jer je u svoje redove doveo najvecu drustvenu mrezu i skype, googlu se pocele tresti gace i u pokusaj broj dva njihove drustvene mreze (koja ce takodjer propasti ko broj jedan) zele suradnju s najvecim jer znaju da sami ne mogu. facebook postaje mrcina i to svi znaju, mozete ga blatit, pljuvat, ismijavat ali cinjenca je da ce ga uskoro svi poceti koristiti pogotovo nakon integracije maila, skype-a za pozive i video, pocele se i igre (civilizacija), microsoft s integraciom svega u windowse jednoga dana. huh di ce im biti kraja...
,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
14 godina
neaktivan

fejs ce da vlada svetom ;)

Say Hello To My Little Friend

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dovoljno je da Google svakom G-mail korisniku aktivira automatski G+ profil i informira ga o novosti mailom,

a svakom Android korisniku ponudi stvaranje profila i isto ponudi u korištenju kod YT i ostalih svojih usluga i mogla bi se desiti

stvar slicna kao i sa Chrome-om gdje je baš na takav nacin došao do velike baze korisnika.

Google može nuditi kakvu oce suradnju FB-u ali oni nisu ludi da to prihvate jer bi to znacilo da bi

direktno pomogli konkurenciji. Suradnju vec imaju s M$ i Bingom (koriste njihove mape za Places).

Opet s druge strane trenutno jedna od cesto korištenih stvari na FB-u

i najjacih Googleovih aduta je YT. Zamislite samo da YT nekako ne dopusti pregled unutar FB-a.

Neznam koliko je to realno, ali ipak...

Za razliku od prošlih pokušaja od Googlea, ovo je odlicno tempirano. Taman se ljudi lagano zasicuju FB-a,

dio korisnika je vec poceo gubiti u razvijenim zemljama, a Google je ovaj put nastupio sa jednostavnom mrežom,

i sa par kljucnih i super stvari koje je dodao. Interes javnosti je golem, a sad sve ovisi o korisnicima.

Napokon se pocelo događati nešto zanimljivo na podrucju društvenih mreža...

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Dovoljno je da Google svakom G-mail korisniku aktivira automatski G+ profil i informira ga o novosti mailom,

a svakom Android korisniku ponudi stvaranje profila i isto ponudi u korištenju kod YT i ostalih svojih usluga i mogla bi se desiti

stvar slicna kao i sa Chrome-om gdje je baš na takav nacin došao do velike baze korisnika.

Google može nuditi kakvu oce suradnju FB-u ali oni nisu ludi da to prihvate jer bi to znacilo da bi

direktno pomogli konkurenciji. Suradnju vec imaju s M$ i Bingom (koriste njihove mape za Places).

Opet s druge strane trenutno jedna od cesto korištenih stvari na FB-u

i najjacih Googleovih aduta je YT. Zamislite samo da YT nekako ne dopusti pregled unutar FB-a.

Neznam koliko je to realno, ali ipak...

Za razliku od prošlih pokušaja od Googlea, ovo je odlicno tempirano. Taman se ljudi lagano zasicuju FB-a,

dio korisnika je vec poceo gubiti u razvijenim zemljama, a Google je ovaj put nastupio sa jednostavnom mrežom,

i sa par kljucnih i super stvari koje je dodao. Interes javnosti je golem, a sad sve ovisi o korisnicima.

Napokon se pocelo događati nešto zanimljivo na podrucju društvenih mreža...

ili jos jace, neka ga predloze svima koji imaju chrome :)

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
16 godina
mihaeeel kaže...

ili jos jace, neka ga predloze svima koji imaju chrome :)

Ili svima koji koriste google. {#}

Peace means I'm reloading my gun.
16 godina
alen-c kaže...

Zamislite samo da YT nekako ne dopusti pregled unutar FB-a.

Hmm..bila bi to zanimljiva bitka. Netko od njih bi izgubio nezanemarivi dio kolača...sad, tko je jači..

Da se kladimo, glas bi dao facebooku, tj. da on ne bi izgubio ništa, za razliku od YouTube-a.

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Hmm..bila bi to zanimljiva bitka. Netko od njih bi izgubio nezanemarivi dio kolača...sad, tko je jači..

Da se kladimo, glas bi dao facebooku, tj. da on ne bi izgubio ništa, za razliku od YouTube-a.

Looooooooool di ti zivis covjece?!?

Pa ako ti imas 2 opcije na jednoj radi sve a na drugoj samo dio di ces ti ic? Osim toga imas nedavnu vjest da Google mijenja imena nekih svojih servisa ali YT ostaje YT, ajd malo razmislis zasto.

16 godina
Orinem kaže...
DamageHigh kaže...

Pa ako ti imas 2 opcije na jednoj radi sve a na drugoj samo dio di ces ti ic? Osim toga imas nedavnu vjest da Google mijenja imena nekih svojih servisa ali YT ostaje YT, ajd malo razmislis zasto.

Neću otić nigdje. U tom i je poanta. Ostat ću na facebooku. Da mijenjam mrežu zbog toga što ne mogu napravit da mi se jutjub videjići prikazuju direktno na njoj (ne kužim kako bi mogli link blokirat o.O)?!

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
alen-c kaže...

Zamislite samo da YT nekako ne dopusti pregled unutar FB-a.

Ja bi cak dao YT, teško u svakom slucaju.

Ono što je prednost Googlea je da ima puno više servisa koji mogu bit vezani na G+,

a da ne spominjemo da su sve njihove usluge ugl.prilicno brze i jednostavnije.

U svakom slucaju po ko zna koji put konkurencija se pokazala kao dobra stvar, ovako je Face dobio video-pozive,

ali ne rade u Operi pa ih ne koristim {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Orinem kaže...
DamageHigh kaže...

Neću otić nigdje. U tom i je poanta. Ostat ću na facebooku. Da mijenjam mrežu zbog toga što ne mogu napravit da mi se jutjub videjići prikazuju direktno na njoj (ne kužim kako bi mogli link blokirat o.O)?!

a zbilja je problem blokirat linkove koji sadrže youtube.com u sebi ili vode do njega..pogotovo za njih..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
djdomi kaže...

a zbilja je problem blokirat linkove koji sadrže youtube.com u sebi ili vode do njega..pogotovo za njih..

Zašto bi facebook blokirao linkove? o.O

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Dobro ja san malo durkcije svatia, da su korisnici lijeni gledat nove stvari to se slazem i da ce to bit izazov za Google je isto istina, al opet to neznaci da ih dio nece prec na g+ jer su jednostavno siti fb-a a time se otvara mogucnost da povuku i druge za sobom. Da me ko krivo nesvati nekazem da se ljudi svremenom nece zasitit i g+a al oni jos ima fore da pokusaju kreativnoscu zadrzat korisnike (a i imaju iskustva sa spamon vise nego fb i ekipa zajedno tako da)

Inace link nije problem blokirat jer dosta browser-a salje podatke o stranici koju su prije te pogleda pa bi time natira korisnika da copy pasta link (a to bi svremenom postalo iritantno).  Al dobro ajd nema smisla raspravljat na ovu temu kad niko nije lud da si ide igrat sa takvin stvarima

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
djdomi kaže...

google...

16 godina
djdomi kaže...
DamageHigh kaže...
djdomi kaže...

google...

Kakav sad google? Pročitaj moj post još jednom. Tko će tebe spriječiti da ti na facebooku objaviš link koji vodi na youtube?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice