Google Cloud Print za Windowse

poruka: 11
|
čitano: 1.892
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google Cloud Print za Windowse".
18 godina

Šta stvarno Win8 nije podržan? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Google Cloud Print za Windowse
lllnuclearlll kaže...

Zašto misliš da nije podržan?

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
18 godina

Može li mi netko objasniti primjenu ovoga, u praksi recimo kako bi to mogao koristiti?

Hot Rodney

0 0 hvala 0
18 godina
Sa svog računala doma printaš nešto direktno na printer kod cure doma. No prvo, naravno, moraš naći curu.
No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
18 godina
lllnuclearlll kaže...

"Podržani su operativni sustavi Windows 7, Vista i XP s instaliranim XPS Essential Packom."

18 godina

Aha, clever clever.

Znaći printam nekome nešto negdje ali ne sebi doma.

Izgleda da je oldschool "pošalji mail sa attachment-om" pa isprintaj prekomplicirano. 

Hot Rodney

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad kad se već spominje Googlov CloudPrint, jedno pitanje:

Kod mene je radio godinama super, znači sa moba sam mogao poslati bilo koji dokument (pdf, doc...) na printer u uredu. Jednog dana je misteriozno prestao raditi, tj. dokumenti dođu do Google Clouda i ostanu na čekanju?!

Čak mi ni test stranicu neće isprintati?!

Probao sam resetirati account, izbrisati sve sherane printere, reinstalirati Chrome, ugasiti firewall/antiviruse... ali ni makac. Ništa na konfiguraciji nije dirano, ista instalacija Windowsa7, isti printeri, isti driveri...

U isto vrijeme, kad se ulogiram na drugi comp (WinXP) koji shera ISTE printere u lokalnoj mreži, CloudPrint radi. Znači, na glavnom kompu u mreži na koji su printeri fizički spojeni (USB) ne želi printati, a kroz shering sa drugog kompa hoće printati?!

Inače u poslovnom okružju mi je cloud printing više nego dobrodošao. Ima netko ideju što bi moglo stvarati probleme?

0 0 hvala 0
18 godina
Exploder kaže...

Može li mi netko objasniti primjenu ovoga, u praksi recimo kako bi to mogao koristiti?

Probaj nešto isprintati s tableta ili smartphonea, pa će ti biti jasno.

16 godina
Exploder kaže...

Aha, clever clever.

Znaći printam nekome nešto negdje ali ne sebi doma.

Izgleda da je oldschool "pošalji mail sa attachment-om" pa isprintaj prekomplicirano. 

Npr. negdje si na ljetovanju, imaš smartphone i na njemu gomilu fotki. Javiš kući starcima da uključe računar i printer, i direktno sa moba pošalješ fotke na printanje. Naravno podrazumijeva se da si prije polaska instalirao ovaj driver od Googlea. Neka kombinacija e-maila i faxa. Prednost je što ne moraš dijeliti printer preko mreže i imati statičnu IP.

Ovo mi je prvo palo na pamet, ali vjerujem da postoji još puno dobrih ideja kako bi se moglo iskoristiti.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
18 godina
uss kaže...
Prednost je što ne moraš dijeliti printer preko mreže i imati statičnu IP.

Statična IP adresa? Čemu? Pa dijeli preko imena.

16 godina

Pa upravo to sam i rekao. Pristupaš mu sa bilo koje lokacije i uređaja samo sa svojim accountom. Znači nema ručnog podešavanja dijeljenja, samom instalacijom virtualnog drajvera imaš pristup štampaču.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice