Google Blocks za jednostavno VR modeliranje

poruka: 6
|
čitano: 1.020
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google Blocks za jednostavno VR modeliranje".
10 godina
neaktivan

Čini mi se da je ovo nova paradigma, smjer u kojem će se kretati dosta stvari vezane uz korištenje računala kao alata. Većini se sviđa ideja kako agent Anderton (Tom Cruise) u "Minority Report", ili pak Tony Stark ("Iron Man") barataju objektima... ali je to u praksi djelovalo nerealno - tehnologija to funkcionalno nije dopuštala. Međutim, Blocks je sad fino odškrinuo prozor: zašto i "klasično" objektno programiranje ne bi bilo u virtualnom 3D, umjesto na više monitora (kako bi bili okruženi dostupnim "modulima")?
Palo mi je na pamet kako šljaka Scratch; makar je to za klince, sistem je fora za "rapid development". Mogu si lako zamisliti takve module kao 3D. U stvari, grananja programa npr bi vizualno bolje funkcionirala u 3D.

"Snap blocks together to create projects":

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 16:53 (Zechina).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Google Blocks za jednostavno VR modeliranje

meni nije jasno kako bi itko zelio upravljati racunalom mahanjem rukama posvuda oko sebe

10 godina
neaktivan
BaklavaMetal kaže...

meni nije jasno kako bi itko zelio upravljati racunalom mahanjem rukama posvuda oko sebe

A zašto bi netko mahao rukama posvuda oko sebe? Kad "mašeš" mišem po stolu, mašeš posvuda po stolu? I zašto bi mahao rukama, kad možeš samo micati prste?
U krajnju ruku, 3D-om kao i sada možeš uvijek upravljati - tipkovnicom i mišem. Ideja je u virt. 3D prikazu, ne u mahanju. To su iz MS popušili sa Kinectom (šteta).

14 godina

Odlično za modelere, umjetnike i za igranje.

Teško da će ovu tehnologiju prosječan korisnik ovo koristiti za upravljanje računalom.

Sva ostala tehnologija se trudi "uljenjiti" korisnika :D Sjedenje na stolcu i čim manje radnji - miš i tipkovnica.

Iz istog razloga vjerojatno nikad neće postati popularni desktop monitori na dodir.

Na deskop domenu će utjecati tek neki daljnji razvoj tehnologije, tipa praćenje pogleda, čitanje misli, prepoznavanje govora (ovo je manje vjerojatno zbog više ljudi na radnom mjestu ili u kućanstvu).

Istina, sve ovo već postoji, al još daleko pre nepracizno za komercijalnu upotrebu.

To bi moglo poći za rukom Googleu, Appleu, ili onom odjelu u Microsoftu koji svake prestupne izda neku genijalnu novost, koja nikako da dođe u mainstream upotrebu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 17:27 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Zechina kaže...

Čini mi se da je ovo nova paradigma, smjer u kojem će se kretati dosta stvari vezane uz korištenje računala kao alata. Većini se sviđa ideja kako agent Anderton (Tom Cruise) u "Minority Report", ili pak Tony Stark ("Iron Man") barataju objektima... ali je to u praksi djelovalo nerealno - tehnologija to funkcionalno nije dopuštala. Međutim, Blocks je sad fino odškrinuo prozor: zašto i "klasično" objektno programiranje ne bi bilo u virtualnom 3D, umjesto na više monitora (kako bi bili okruženi dostupnim "modulima")?
Palo mi je na pamet kako šljaka Scratch; makar je to za klince, sistem je fora za "rapid development". Mogu si lako zamisliti takve module kao 3D. U stvari, grananja programa npr bi vizualno bolje funkcionirala u 3D.

"Snap blocks together to create projects":

Ma da, programiranje ce biti kao sklapanje blokova u Minecraftu. Medjutim takva solucije ce zavisiti od procesorske snage koja treba biti visestruko veca da se ne isplati optimizirati kod.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 2:19 (pravi_covijek).
14 godina
neaktivan

Živo me zanima dali postoji neko ko je sposoban prepoznati GUI adekvatan za VR ili je Jobs bio stvarno genije kojega se ne može zamjeniti

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice