Gmail bez Interneta

poruka: 15
|
čitano: 3.677
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gmail bez Interneta".
18 godina
Gmail bez Interneta

bolje da ste naslov stavili "upravljenje gmaila bez interneta" jer ovako ispadne da mozes slati i primati email bez neta....(sto mi prvo palo na pamet,pa sam pogledoada nije mozda 1 travanja al nije) .....

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
18 godina
Gmail bez Interneta

"a vjeruje se kako će i aplikacije iz Google Appsa u skoroj budućnosti dobiti mogućnost rada i kad korisnik nije spojen na Internet."

A gdje je tu onda vise cloud computing? Kakva je onda razlika izmedju toga i recimo Open Office aplikacija osim sto je ovo iz Googla?

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Gmail bez Interneta

Mda, ni meni bas nije jasno kak je ovo drugacije od tog da se gmail accountu pristupa preko nekog mail klijenta (outlook, thunderbird...)

www.dice3d.com - Online portfolio

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail bez Interneta

Pa ako se dogodi ne u nekom trenutnku nemaš pristup internetu???

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Gmail bez Interneta

Meni osobno nema previše smisla imat pristup mailu bez pristupa netu, ali ako netko ima kakve vitalne mailove ili attachmente ok Namigiva

(naravno poslovni mail je druga stvar, no njega ionako ne primam putem Gmaila)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Gmail bez Interneta

Drugačije je to što vi pristupate preko starog POP3 protokola, jer taj protokol podržavaju naši ISP-ovi.

Moja firma uredno troši IMAP i sve divote IMAP protokola. Naravno IMAP + Thunderbird jer Outlook i IMAP si nisu najbolji...

Svatko tko je probao raditi barem mjesec dana u IMAP-u će reći samo ovo: POP3 je smeće koje koriste neuki.

Nažalost IMAP nudi samo Google. Na sreću, nudi ga potpuno besplatno, svima... i privatno i firmama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 18:58 (zbuzanic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Gmail bez Interneta
zbuzanic kaže...

Drugačije je to što vi pristupate preko starog POP3 protokola, jer taj protokol podržavaju naši ISP-ovi.

Moja firma uredno troši IMAP i sve divote IMAP protokola. Naravno IMAP + Thunderbird jer Outlook i IMAP si nisu najbolji...

Svatko tko je probao raditi barem mjesec dana u IMAP-u će reći samo ovo: POP3 je smeće koje koriste neuki.

Nažalost IMAP nudi samo Google. Na sreću, nudi ga potpuno besplatno, svima... i privatno i firmama.

POP3 je star kolko i IMAP pa nema smisla izgovarati frazu 'starog POP3 protokola' kad taj protokol podržavaju apsolutno svi.
Pojasni molim, te kako si to Outlook i IMAP nisu najbolji? Stvar radi savršeno. Nemoj pljuvat ako nisi koristio dovoljno dugo! I outlook i thunderbird jednako dobro rade sa navedenim protokolom
Probaj malo razmisliti i shvati da samo neuki ljudi misle da je POP3 protokol smeće jer nisu u stanju shvatiti prednosti i mane jednog i drugog protokola.

Prvenstveno pojasni ljudima kako očekuješ koristiti imap protokol na mailboxu koji ti je limitiran na čitavih 5MB? koja je svrha?
I zašto bi pristupao mailu preko imap-a ako koristiš isključivo jedno računalo?
Ono što je istina je da je imap od koristi poslovnim korisnicima koji drže svoj account dignut na više računala (desktop i laptop npr) Bilo kojem drugom prosječnom korisniku je POP3 dovoljan a ako malo bolje pogledaš situaciju, vidjet ćeš da 90% prosječnih korisnika koriste webmail klijente... objasni njima da je imap super i uvjeri ih da jednostavno moraju imati thunderbird ili outlook ili šrogod drugo
Dolje Matija Gubc
18 godina

Vrlo teške riječi prema ljudima koji ponekad nisu u mogućnosti koristiti ijedan drugi sustav... a što se IMAPa tiče, radije trošim MAPI, hvala lijepo :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
protjeran
Gmail bez Interneta

zbilja revolucionarno.....     nema šta.   lol.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Gmail bez Interneta

Pa revolucija nije, ali je vro korisno. Tebi mozda ne, ali neki nemaju love za office pa koriste googlove aplikacije. Pa kad budu google docsi isto tako, vjeruj mi, mnogi ne "đenuinTM" korisnici ce odahnuti. Rado cu na jednosatnoj voznji pisati neku radnju offline u autobusu. A ona nek mi se uploada kod prvog spajanja na internet.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Gmail bez Interneta

želiš reći da to ne možeš raditi i bez ovoga ?

napišeš radnju u Open Office, i pošalješ je čim se spojiš na net.     znači pišeš OFFline i pošalješ kad se uključiš ONline.     u čemu je fora ?

(isto vrijedi i za bilo koji drugi mail klijent koji ne zahtijeva online pristup da bi se mogao otvoriti)

"Hedonism Is My LifeStyle"©
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 11:35 (l)oolvl).

0 0 hvala 0
18 godina
Gmail bez Interneta

Ok, možda sam bio prebrz. Neke natuknice slijede:

POP

- il je na serveru pošta ili je na tvom kompu ili oboje, ako ju slučajno skineš... amen, nema je više na serveru

- naši dragi provideri daju mizernih 100-200MB prostora za e-mail + limit po poslanom mailu, srećom tu je Gmail

- Outlook je toliko bugovit da su neki otvorili stranice koje se bave debbugiranjem Outlook errora, ima ih bezbroj

što dokumentiranih, što nedokumentiranih, sve u svemu, bug na bug-u....

GMAIL IMAP

- poštu mogu pročitat u svom portable thunderbirdu i ono što je pročitano markano je i na serveru kao pročitano

- negativnost je što se attachmenti moraju svaki puta skidati, no zato postoji sinkronizacija pa se može to staviti

i offline, ali stvarno nema potrebe jer ne kanim imati na sticku 5gb mailova bezveze kao što to radi glupi POP

- možeš ga čitati fino na bilo kojem kompu...

- 7 GB podataka za privatno ili poslovno korištenje po računu je predivno, a da ne govorim da možeš otvoriti i

do 100 računa, što je za 90% firmi u hrvatskoj sasvim dosta

A evo kako radi GMAIL IMAP u mom portable thunderbirdu (ne koristim offline poruke):

Pretraživanjem f:marko b: memorija mojih 5367 e-mail poruka dobio sam rezultat za 1 sekundu:

23 e-maila i fino našao traženi email, mogao sam još specificirati određene parametre i tada bih dobio

kao rezultat još manje mailova i još se lakše/brže snašao.

Znači, sve se to odigrava online i Gmail mi baci rezultat u tb-u u sekundi??? Pazi... 5367 mailova...

Šef ima oko 20.000 mailova u mailboxu i njemu ipak treba 2-3 sekunde, ali rezultati su fenomenalni.

Probaj tako nešto napraviti u Outlooku. Hmmm, jel ima Outlook uopće Search mailova?

Ono što često viđamo kod korisnika je Outlook i  barem 20 foldera gdje si ljudi ručno odvlače mailove

ili rade filtere za te foldere... strava... Neki imaju i preko 100 foldera pa klikaju i govore na glas...

ma gdje sam ga stavio... jel pod marketing ili pod Design... ma tu je negdje i tako traže i traže...

onda ih bacimo na thunderbird pokažemo search i dozvolimo ljudima da konfiguriraju par foldera

reda radi i kad vide kako je to jednostavno i brzo... promijene mišljenje o pop-u i outlooku.

Puno je zatucanih ljudi jer znaju samo ono što su vidjeli. POP je guba za dva tri maila, ali danas

kad se ljudi masovno spamaju mailovima... nema do GMAIL-a.

Ah, da ne govorim da ti nije potreban antivirusni koji ti skenira mail jer to GMAIl napravi on-the-fly

i to besplatno... sad ti meni reci jel to valja ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
l)oolvl kaže...

želiš reći da to ne možeš raditi i bez ovoga ?

napišeš radnju u Open Office, i pošalješ je čim se spojiš na net.     znači pišeš OFFline i pošalješ kad se uključiš ONline.     u čemu je fora ?

(isto vrijedi i za bilo koji drugi mail klijent koji ne zahtijeva online pristup da bi se mogao otvoriti)

Open office je guba ali troši previše resource-a za laptop... jednostavije je otvoriti portable ff ili chrome i upišeš gdje treba. Zašto bacati iz jednog programa u drugi... waste of time.
17 godina
neaktivan
Gmail bez Interneta

Pošto ste već oko te teme imam jedno pitanje.

Kako podesit da preko Mozzile Thunderbird primam mailove sa gmaila putem IMAP protokola?Na gmail accountu u postavkama omogućim i IMAP i POP ali pri spajanju sa thunderbirda(2.0.0.19) spoji se isključivo preko POP-a?Ako onemogućim POP a ostavim IMAP onda mi izbaci grešku u thunderbirdu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Quark kaže...

Pošto ste već oko te teme imam jedno pitanje.

Kako podesit da preko Mozzile Thunderbird primam mailove sa gmaila putem IMAP protokola?Na gmail accountu u postavkama omogućim i IMAP i POP ali pri spajanju sa thunderbirda(2.0.0.19) spoji se isključivo preko POP-a?Ako onemogućim POP a ostavim IMAP onda mi izbaci grešku u thunderbirdu!

evo ti link za pomoć
http://email.about.com/od/mozillathunderbirdtips/qt/et121604.htm
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice