Gitara s tipkama za ne-glazbenike

poruka: 20
|
čitano: 4.356
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gitara s tipkama za ne-glazbenike".
17 godina

Oh, nova stvarcica za hipstere.

"Samo oko 10% populacije svira neki instrument, ali 80% bi htjelo moci.",

"Volio bih da mogu svirati gitaru.",

"Ako nemas svo vrijeme svijeta, jako je tesko nauciti.",

"Samo pokusavajuci pritisnuti ove tvrde, metalne zice... bilo je zapravo jako bolno."

Citati s pocetka tog promo videa. 

Bolje da sutim i da nista ne govorim o ovome, manje cu se nazivcirati.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

17 1 hvala 0
15 godina

- zakonom zabraniti!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije baš za solaže i kerefeke (= van halen) ali zgodno zamišljeno. ne bih se bunio imati i to doma 

(ne zaboravimo: svaka žena voli tamburaša ...)

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 10:28 (Ajar).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Re: Gitara s tipkama za ne-glazbenike
sisko93 kaže...

- zakonom zabraniti!

Ma ne, pa fora je ideja i sve to, nek se ljudi vesele.

Ali predstavljanje toga u uvodnom videu, iz tih cetiri citata da se puno toga iscitati. + sto se iz njih da zakljuciti da je nauciti svirati gitaru valjda najteza stvar na svijetu i da je bolno poput bosonogog hodanja po zeravici. :koluceocima:

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 16:09 (1domagoj1).
11 godina
neaktivan

Glupost na kvadrat.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja b' 'vakvu harfu!

3 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

Pff, na tome nije ni moguće shreddati kao na Jackson RR3 Pro 😏😉

Kaj če ti rečem da me ni briga kaj misliš o Windows 10 ? #Sovražniki bo sovražili ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
90% prehrana, 10% vježba
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma gitara je bezvezni instrument koji samo debeli pas-krastavac zeli svirati.

Tesko je s njeznim, hipsterskim prsticima po tim zicama, dal plasticnim dal metalnim, boli to jako, taj instrument su neki sadisti izmislili.

Ove tipke su bas zgodne, iako doduse idealno bi bilo da svaka ima malu elektricnu oprugu, pa da se u biti gitara svira sama od sebe, a muzicar nek samo neka skace.

I lived to see the end of my dreams, and then I nearly died so should I make up new dreams?

4 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Ma gitara je bezvezni instrument koji samo debeli pas-krastavac zeli svirati.

Tesko je s njeznim, hipsterskim prsticima po tim zicama, dal plasticnim dal metalnim, boli to jako, taj instrument su neki sadisti izmislili.

Ove tipke su bas zgodne, iako doduse idealno bi bilo da svaka ima malu elektricnu oprugu, pa da se u biti gitara svira sama od sebe, a muzicar nek samo neka skace.

Nisu hipsteri vidjeli šta je bass 😁 Slap it 😉

Kaj če ti rečem da me ni briga kaj misliš o Windows 10 ? #Sovražniki bo sovražili ;)
17 godina
Silwncer kaže...

Nisu hipsteri vidjeli šta je bass 😁 Slap it 😉

:D

12 godina
odjavljen

Fender Precision je tu meni najdraži bass, također i Cort Axe / Punisher. Od električnih Gibson Les Paul, Jackson RR3, Soloist, ESP Explorer/Horizon, Gibson Explorer, Ibanez Iceman, Gibson SG (doubleneck), Washburn PS izdanja, i na kraju B.C. Rich Warlock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taj rad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 21:35 (gavranpero).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Kako se puristi uzd*kaju čim netko krene modificirati presvetu savršenu gitaru.
Ista stvar je bila i sa Misa digitalnim sintisajzerom oblikovanom kao gitara. Budale koje u životu nikad nisu vidjele gitaru su krenule sa pljuvanjem jer očito je svetogrđe ako iz gitare dopire synth zvuk.

Je*eš elektroniku i sve, ajmo svirati gitaru napravljenu od drveta i životinjskih crijeva. To je old school. Sve ostalo je hipsteraj.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 22:09 (Shamrock).

0 9 hvala 0
17 godina
Shamrock kaže...

Kako se puristi uzd*kaju čim netko krene modificirati presvetu savršenu gitaru.
Ista stvar je bila i sa Misa digitalnim sintisajzerom oblikovanom kao gitara. Budale koje u životu nikad nisu vidjele gitaru su krenule sa pljuvanjem jer očito je svetogrđe ako iz gitare dopire synth zvuk.

Je*eš elektroniku i sve, ajmo svirati gitaru napravljenu od drveta i životinjskih crijeva. To je old school. Sve ostalo je hipsteraj.

Pa procitaj samo ova prva cetiri citata koja sam izdvojio iz videa. Zvuci kao neka otuzna top shop reklama.

"Samo oko 10% populacije svira neki instrument, ali 80% bi htjelo moci." - vau, pa onda uzmi u ruke instrument i sviraj. Treba ti dva tjedna po pola sata dnevno da pohvatas osnove koje su ti dovoljne za 90% pop pjesmuljaka koje tih 80% vjerojatno i zeli svirati.

"Volio bih da mogu svirati gitaru." - onda ju uzmi u ruke i sviraj; vidi pod prvi citat. Ovo sto oni predstavljaju nije gitara. Osim sto trzas one "zice". Bar nesto da naucis, ritam nije lagana stvar.

"Ako nemas svo vrijeme svijeta, jako je tesko nauciti." - vidi pod prvi citat. Osim ako ne planiras svirati Horu Martisorului u tempu, ovo je naprosto izrecena glupost svjetske klase.

Hora Martisorului (original na violini):

"Samo pokusavajuci pritisnuti ove tvrde, metalne zice... bilo je zapravo jako bolno." - da, isto tako ako kopas motikom dobit ces zuljeve. Ako kosis travu dobit ces zuljeve. Ako radis bilo sto rukama dobit ces neku vrstu zuljeva. S tim je htjela reci sto, da ako sviras gitaru dobit ces zuljeve na vrhovima prstiju? Ma nemoj se saliti.

Mislim ono, ne sumnjam da ce spravica imati svoju publiku, pa sto, neka se ljudi vesele, ali da je malo bedasto, jest. I niti najmanje ne sumnjam da ce glavna publika biti ona koja sklada svoje pjesme u Starbucksu. I opet, neka. Ali je bedasto.

Usput:

Tako da, ako nemas 20 sati (slovima: dvadeset) da izdvojis za nesto sto volis i sto te zanima, mislim da te onda to zapravo niti ne zanima.

Ono, oprosti sto ne vidim svrhu u ovome. Meni je ovo jednako onim mobilnim aplikacijama gdje odaberes akord pa ga "trznes" po ekranu i onda se to odsvira. Samo sto je ovo ima namjensko sklopovlje za to. Ili Guitar Hero. Slicno.

16 godina

Gitara sa tipkama je samo ovo.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Gitara sa tipkama je samo ovo.

Keytar je najbolja stvar na svijetu :-D

I lived to see the end of my dreams, and then I nearly died so should I make up new dreams?
17 godina
neaktivan

Može pričat tko što hoće, no oni su svoje obavili

Ideja je prošla  461% i ovo će se dogodit.

Dobro došli u budućnost.

Naravno da nije isto svirat ovo i normalnu gitaru,

al tko će mi zabranit da to radim ako baš hoću!

Ah da, nedostatak novaca.

hoću nešto - ne znam kako » story of my life

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Necu nikom dat' TD, jasno je ko dan da normalno svatko treba imati pravo raditi sto zeli.

Gitara je, iskreno, vrlo jednostavan instrument. Tko god je pokusao svirati npr. violinu, saksofon, bubnjeve ili cak i klavir, vidjet ce nabrzinu zasto je gitara -pogotovu sa dobrom kolicinom overdrivea- popularna. Naucis jednu-dvije pozicije, mlatis po akordima, dodas malo delaya i zvuci sasvim dobro.

Ja se osobno zgrazam nad ovakvim 'izumima' iz jednostavnog razloga - poticu i prosiruju kulturu "sve odjednom, nabrzinu i na tacni, bez truda", i samim time zgrazam se nad ljudima koji ih poticu jer istovremeno takvi ljudi poticu tu brzu kulturu. Podsjecaju me na one reklame "jedi samo slaninu i smrsavi u 2 sata, saznaj kako, doktori ovo mrze".

Sviranje svakog instrumenta je, mislim, vrlo osoban dozivljaj i na neki nacin "zen". Umjesto da se trci prema nekom cilju na sve brzi nacin, uz sva moguca pomagala, treba usporiti i uzivati u svakom trenutku, a to je sasvim moguce. Zuljevi i prsti bole, ali popraceni su s dozom srece koja se gubi cak i kad bi bilo moguce nabrzaka nauciti svirati, a mislim da je to iskustvo neprocjenjivo. Umjesto konstantnog truda i rada, nauci dva akorda i napravi 20 pjesama. Uzivaj. Jebes sviranje ikakvog instrumenta ako to pretvoris u jos jedan posao i jos jednu stvar koju 'moras'.

Doduse, ako je nekom cilj samo da moze trashati i pretvarati se da svira, svaka cast, samo naprijed, no takvima slobodno kazem da bi puno vise uzivali ako bi ulozili malo vise truda i probali svirati pravi instrument.

4 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

.......

.......
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 18:26 (Silwncer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice