Ali, ma svi su oni lopovi! A sa bagrom lopovskom treba po naxeemovom poučku - uzmeš lizalo i cap - ode ruka.
No ja sam po tim pitanjima zbilja laik, pa bolje 
Ali, ma svi su oni lopovi! A sa bagrom lopovskom treba po naxeemovom poučku - uzmeš lizalo i cap - ode ruka.
No ja sam po tim pitanjima zbilja laik, pa bolje 
Cipele, CD i ostalo kaj ste spomenuli je isto.
Ako pokusas napraviti istu cipelu i isti cd, sa cipelom je logo u pitanju, ako je adidas onda nesmijes koristiti one njihove 3 crte, a ako je cd u pitanju je tekst i sama melodija. Na isto dodje, sve je zakonom zasticeno, ko velebitska degenija :)
Cipele, CD i ostalo kaj ste spomenuli je isto.
Ako pokusas napraviti istu cipelu i isti cd, sa cipelom je logo u pitanju, ako je adidas onda nesmijes koristiti one njihove 3 crte, a ako je cd u pitanju je tekst i sama melodija. Na isto dodje, sve je zakonom zasticeno, ko velebitska degenija :)
ocigledno da je stvar je vrlo jednostavna i GoranB ce mi to u hipu pojasniti...
Dakle, GoraneBe, objasni mi kako cu ja sebi osigurati sredstva za zivot ako nakon recimo godinu dana razvijam neku igru?
(15 ljudi, odlicno bruto placeni (naravno potrebna je tona znanja i ja to cijenim..), prostor, hardware, software, komunalije, da i WC papir, beneficije za moje zaposlenje ljude (jer sam super poslodavac)).
Eto napisi mi ukratno plan kako da ja od tog svoj komada neukradivog softwearea skrpam sve te troskove.
... malo smirenijim tonom, naravno, svaki kriminal-prekršaj treba biti sankcioniran. Ali ISP nema pravo nadzirati moje privatne poruke itd., dok se ne ogriješim o zakon, tek onda, uz sudski nalog i ostale državne institucije...Moja završna rječ je da one koji skinu piratski software treba smatrati žrtvom, a ne kradljivcem.
Jer ima sitova na bacanje (platiš tri do deset dolara) gdje možeš skidati što god te volja. A nitko neče kazniti takvo pljačkanje - zato što se ne isplati. A ipak ovi cuclaju lovu na jednoj sisi krave, pa ajmo mi na drugu sisu (nečemo ove dirati jel bi nas mogi bubnuti). A kravu smire sedativima (skidanje nelegalnog softwara je krađa) da ih slučajno ne ritne u gu.... !
Zašto si žrtva ako skidaš (ne)legalni software:
1. Sve je lijepo upakirano u web da izgleda kao da je besplatno
2. Plača se još članarina da ne bi posumnjao da je to prjevara
3. dobiješ nelegalni software koji je po standardu nefunkcionalan i pun virusa
4. shvatiš da su te dobro namagarčili kad se nemožes spojiti na net s takvim programom
5. još te ISP kazni jer si skinuo to
Ma mislim odlično, čestitam na takvom zakonu koji gleda samo izvuči pare, a ne da zaštiti prava korisnika.

Kulminacija ove rasprave je zapravo: "Hummer: Moja završna rječ je da one koji skinu piratski software treba smatrati žrtvom, a ne kradljivcem."
Zapravo se s ovim slažem i podržavam ovu rječ: žrtve su - vlastite gluposti.
Kao što je netko već rekao, ja idem glavom na zidove, a s obzirom da glavu radije koristim za nešto što ima smisla, ostavljam se zidova. Ovdje ima dovoljno onih koji cijene samo fizički rad, pa neka se ti i takvi uhvate malja.
ZAKON
O AUTORSKOM PRAVU I SRODNIM PRAVIMA
(pročišćeni tekstNN 167/03 i 79/07)
REPRODUCIRANJE AUTORSKOG DJELA ZA PRIVATNO I DRUGO VLASTITO KORIŠTENJE
Članak 82.
Fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ako to čini za privatno korištenje, kao i reproducirati autorsko djelo u obliku fotokopije i za drugo vlastito korištenje, koje nema izravno ili neizravno komercijalnu svrhu i nije namijenjeno ili pristupačno javnosti. Nije dopušteno reproduciranje cijele knjige osim ako su primjerci te knjige rasprodani najmanje dvije godine, grafičkih izdanja glazbenih djela (u daljnjem tekstu: notni materijal), elektroničkih baza podataka, kartografskih djela kao ni izgradnja arhitektonskog objekta, ako ovim Zakonom ili ugovorom nije drukčije određeno.
ZAKON
O AUTORSKOM PRAVU I SRODNIM PRAVIMA
(pročišćeni tekstNN 167/03 i 79/07)
REPRODUCIRANJE AUTORSKOG DJELA ZA PRIVATNO I DRUGO VLASTITO KORIŠTENJE
Članak 82.
Fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ako to čini za privatno korištenje, kao i reproducirati autorsko djelo u obliku fotokopije i za drugo vlastito korištenje, koje nema izravno ili neizravno komercijalnu svrhu i nije namijenjeno ili pristupačno javnosti. Nije dopušteno reproduciranje cijele knjige osim ako su primjerci te knjige rasprodani najmanje dvije godine, grafičkih izdanja glazbenih djela (u daljnjem tekstu: notni materijal), elektroničkih baza podataka, kartografskih djela kao ni izgradnja arhitektonskog objekta, ako ovim Zakonom ili ugovorom nije drukčije određeno.
Posjedovanjem originalnog CD-a ili računa ili nečega sličnoga.
Posjedovanjem originalnog CD-a ili računa ili nečega sličnoga.
Nisi me dobro skužio.
U krajnjem slučaju, nitko te nikada neće pitati što imaš na MP3 playeru pa je svaka rasprava o ovoj konkretnoj situaciji bespotrebna a i umara.