Firefoxova blamaža

poruka: 46
|
čitano: 3.562
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefoxova blamaža".
17 godina
neaktivan
RE: Firefoxova blamaža
tutix kaže...

Zato ne znam o kakvoj blamaži pričate, kad IE uspijete skinut i instalirat unutar 2 minute, onda se javite... Prvo će te jeb.. Genuine Advantage, kad riješiš njega, onda ćeš morati prvo skinut sijaset zakrpa za Windowse koji moraju biti instalirane da bi novi IE radio i onda će 10 minuta instalirat sam IE, a na kraju će te tražit da i ponovno pokreneš računalo. To je blamaža za mene.

ako se redovno spajaš na internet, dobro ti je updejtat windoze bez obzira želio ti instalirat IE7 ili ne. i mislim da restart nije neophodan ako si redovno updejto win, al neću tvrdit jer se više ne sjećam. Osim toga, Bugovci, odnosno nepotpisani autor članka je mislio na blamažu oko nedostupnosti servera za dl, što nema veze s tvojom opaskom o instalaciji. I da, svi koji pričaju kak je server "pao": velika je razlika između nedostupnosti servisa i stvarnog pada infrastrukture, a ovdje se radilo samo o zagušenju njihove veze. Kad server padne ili je potpuno isključen iz mreže, trenutno dobiješ poruku o nepostojanju stranice/servisa, a kad se stvar "vuče", bi/nebi, tada se radi o čistom zagušenju.
ja sam prije koristio FF, odnosno šalto sam se između FF i IE po potrebi, jer je bilo dosta stranica koje u FF rade čudno, a u IE rade normalno, što razumijem jer hrpa ljudi koji izrađuju stranice ne testiraju svoj uradak u više preglednika ili ako i testiraju, testiraju u svom "omiljenom" što je opet svojevrsna diskriminacija prema ostalim preglednicima, pa sam na kraju odustao od tog šaltanja (zapravo jednostavno nisam stavio FF kad sam instalirao novi komp), djelom zbog zbrke s prečacima, a i zato što moram koristit IE kad administriram Sharepoint portal, što ne radi nikako u FF, barem nije do sad,, možda skinem tu 3cu da to probam, a ak netko već i je, može javit tu :)
inaće, što se tiće tog rekorda,  kako nisam od onih kojima je "zabavno" bit dio mase u nečem takvom pitam Mozillu kaj ja imam od njihovog rekorda i da se oni time kasnije hvale ;)
iako, znam da će uspijet i bez mene :P
17 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Pretpostavljam da broj zahteva koji bivaju upućeni ka odgovarajućim serverima odgovara malom DDoS napadu, ali su se mogli i bolje organizovati - gomila lokalnih mirora (koji ionako postoje), par većih firmi koje bi pozajmile svoje servere, a zauzvrat dobile promociju... Ne bih baš ovo nazvao blamažom, sve ide relativno finim tempom (rekord do sada nije postojao, tako da nije moguće napraviti neko poređenje), ali to što su službene stranice FF-a bile nedostupne i pogotovo što su neko vreme nakon početka postavljanja rekorda i dalje nudile verziju dva definitivno govori o organizaciji koja je mogla biti bolja.

Slozio bih se s Ivan(4), blamaza je perostar naziv za vijest, no to valjda je stvar ukusa urednika BOL-a.
bas kaže...
plavooki kaže...
Bono kaže...

Sta ste se raskokodakali odma, j... vas firefox, microsoft i bug zajedno? A sta tebi nije jasno sa urlom? Ili bolje, sta ti je jasno?

poddomena - pa jos jedan folder
potpuno nepotrebno

i da, povremeno se forum ucitava izuzetno sporo, po par minuta...

No da se vratimo na temu

Da serveri su pali ali je to bilo potpuno ocekivano za tu kolicinu posjeta. Ali isto tako se u svakom trenutku FF 3 mogao skinuti sa slijedecg linka http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-3.0&os=win&lang=en-US i cak mislim da se to broji u rekord.
 Istina, bug forum ima poteskoca, ali mi se nekako cini sve manje i manje, sto bi i bilo za ocekivati za inhouse razvijan forum. Koristim se s dosta drugih i vecih foruma te su i oni imali slicnih poteskoca pri startu.
Treba dati vremena i bit konstruktivan i racionalan.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Firefoxova blamaža

Moram reći da sam se jučer junački borio da skine Firefox tamo negdje do 20h.Borba je bila izrazito teška jer je neprijatelj grčevito branio svaki komad zemlje,ali budući da smo imali brojčanu nadmoć ostvarili smo pobjedu.

Failure is never an option

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nobru32 kaže...
tutix kaže...

Zato ne znam o kakvoj blamaži pričate, kad IE uspijete skinut i instalirat unutar 2 minute, onda se javite... Prvo će te jeb.. Genuine Advantage, kad riješiš njega, onda ćeš morati prvo skinut sijaset zakrpa za Windowse koji moraju biti instalirane da bi novi IE radio i onda će 10 minuta instalirat sam IE, a na kraju će te tražit da i ponovno pokreneš računalo. To je blamaža za mene.

ako se redovno spajaš na internet, dobro ti je updejtat windoze bez obzira želio ti instalirat IE7 ili ne. i mislim da restart nije neophodan ako si redovno updejto win, al neću tvrdit jer se više ne sjećam. Osim toga, Bugovci, odnosno nepotpisani autor članka je mislio na blamažu oko nedostupnosti servera za dl, što nema veze s tvojom opaskom o instalaciji. I da, svi koji pričaju kak je server "pao": velika je razlika između nedostupnosti servisa i stvarnog pada infrastrukture, a ovdje se radilo samo o zagušenju njihove veze. Kad server padne ili je potpuno isključen iz mreže, trenutno dobiješ poruku o nepostojanju stranice/servisa, a kad se stvar "vuče", bi/nebi, tada se radi o čistom zagušenju.
ja sam prije koristio FF, odnosno šalto sam se između FF i IE po potrebi, jer je bilo dosta stranica koje u FF rade čudno, a u IE rade normalno, što razumijem jer hrpa ljudi koji izrađuju stranice ne testiraju svoj uradak u više preglednika ili ako i testiraju, testiraju u svom "omiljenom" što je opet svojevrsna diskriminacija prema ostalim preglednicima, pa sam na kraju odustao od tog šaltanja (zapravo jednostavno nisam stavio FF kad sam instalirao novi komp), djelom zbog zbrke s prečacima, a i zato što moram koristit IE kad administriram Sharepoint portal, što ne radi nikako u FF, barem nije do sad,, možda skinem tu 3cu da to probam, a ak netko već i je, može javit tu :)
inaće, što se tiće tog rekorda,  kako nisam od onih kojima je "zabavno" bit dio mase u nečem takvom pitam Mozillu kaj ja imam od njihovog rekorda i da se oni time kasnije hvale ;)
iako, znam da će uspijet i bez mene :P

Nikakav Genuine Advantage te nece j... ako imas legalne windowse. Ali ti ih nemas, jel? Drugo IE7 ne trazi origalne windowse za skidanje i instalaciju i trece svaki korisnik bilo kakvih rjesenja danas ima neki update servis. Pa tako i windowsi, pa ako ga korisnik ne koristi ili ga ne moze u potpunosti korisiti jer nije platio os po kojem pljuje a koristi, onda se ne smije cuditi da ga neki novi dodatak, aplikacija ili slicno traze da napravi update svog os-a. Ako se cudi onda je jednostavno glup i tu nikakav update nece pomoci.
17 godina
neaktivan

evo ja nisam imao nikakvih problema. jedino što je brzina bila oko 20-30

17 godina
neaktivan
Firefoxova blamaža

nešto mi nije jasno.

zasto svi ovo nazivate Firefoxovom blamazom. Ja sam skinuo Firefox sinoc u 7.30 na tri kompjutora u kuci i sve je islo glatko. Doduse imao sam manjih problema sa laptopom ali nista ozbiljno,  Meni je veca blamaza az firefox sto im 99% add onsa ne radi na 3 a radilo je na beti!

neki od mojih najdrazih addonsa sada se tek t rabaj prilagoditi...

ako autoru teksta nije uspjelo uspjelo iz prve zasto to onda automatski znaci da ni nama nije uspjelo!

http://www.puma1400.deviantart.com Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
puma1400 kaže...

nešto mi nije jasno.

zasto svi ovo nazivate Firefoxovom blamazom. Ja sam skinuo Firefox sinoc u 7.30 na tri kompjutora u kuci i sve je islo glatko. Doduse imao sam manjih problema sa laptopom ali nista ozbiljno,  Meni je veca blamaza az firefox sto im 99% add onsa ne radi na 3 a radilo je na beti!

neki od mojih najdrazih addonsa sada se tek t rabaj prilagoditi...

ako autoru teksta nije uspjelo uspjelo iz prve zasto to onda automatski znaci da ni nama nije uspjelo!

Vidiš imaš pravo,ako se ne varam rekord se može srušiti unutar dvadesečetiri sat od početka downloada, tako da stvarno ne vidim gdje je tu blamaža.
Failure is never an option
17 godina
neaktivan
Firefoxova blamaža

Ja uredno skino i sa jednog i sa drugog linka

0 0 hvala 0
17 godina
Domagoj kaže...
bas kaže...
potpuno nepotrebno

Nije nepotrebno, ima svoj razlog koji sam već objašnjavao tu na forumu.

Kad iziđe novi Bug Online onda će se i adresa foruma promijeniti i biti www.bug.hr/forum. Naravno, radit će i stari linkovi. Ovo forum.bug.hr/forum je privremeno rješenje jer je na www.bug.hr još uvijek "stari" web.

Kad ste vec mjenjali url bilo bi uredu da ste promjenili i cookie, da se ne mora svaki puta logirati.
To su osnove osnova.
17 godina
neaktivan
Bono kaže...
Domagoj kaže...
bas kaže...
potpuno nepotrebno

Nije nepotrebno, ima svoj razlog koji sam već objašnjavao tu na forumu.

Kad iziđe novi Bug Online onda će se i adresa foruma promijeniti i biti www.bug.hr/forum. Naravno, radit će i stari linkovi. Ovo forum.bug.hr/forum je privremeno rješenje jer je na www.bug.hr još uvijek "stari" web.

Kad ste vec mjenjali url bilo bi uredu da ste promjenili i cookie, da se ne mora svaki puta logirati.
To su osnove osnova.
 Toliko si pametan da bih te sad najradije "istamburao" sa nekakvom tavom po tvojoj tintari!
Prilikom logiranja potrebno je oznaciti "Zapamti me...", (ne moras ti nista pamtiti racunalo ce te zapamtiti:))

PS: Al' si im lijepo ocitao bukvicu.... blento jedan idi se sramiti sad negdje...
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 16:15 (croart).
17 godina
Firefoxova blamaža

Pogledajte

http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord

Interesno je da Iran ima 190000 downloada, mnogo vise od Rusije 93000, Kine itn itn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
plavooki kaže...

Nikakav Genuine Advantage te nece j... ako imas legalne windowse. Ali ti ih nemas, jel? Drugo IE7 ne trazi origalne windowse za skidanje i instalaciju i trece svaki korisnik bilo kakvih rjesenja danas ima neki update servis. Pa tako i windowsi, pa ako ga korisnik ne koristi ili ga ne moze u potpunosti korisiti jer nije platio os po kojem pljuje a koristi, onda se ne smije cuditi da ga neki novi dodatak, aplikacija ili slicno traze da napravi update svog os-a. Ako se cudi onda je jednostavno glup i tu nikakav update nece pomoci.

A otkud ti znaš kakve ja Windowse imam i iz čega si zaključio da nemam molim te lijepo? Poanta je u tome da IE ne možeš instalirat i skinut u dvije minute pa da ga objesiš. I btw, ne znam o čemu pričaš ti, mene Opera i FF npr. ne traže da skinem prvo 5-6 updatesa da bi mogao sam program radit kako treba.

IE 7 je za noobove kao što si ti i administratore kao što je npr. nobru32 jer nemaju izbora. EOD
17 godina
Firefoxova blamaža

Tekst Bugovog antivjeverice.

Neka pati koga smeta.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

cijeli novi firefox je blamaza. hihi steta sto je safari ekstra ruzan, opera losa, a IE pretjerano spor za moj ukus, pa mi ne preostaje nista drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 17:01 (RaLe).
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...
 Po nacinu na koji s drugim clanovima diskutiras, iako ne znas ni tko su ni sto su ni koliko znaju, rekao bih da koristis firefox jer je to in. a da te netko pita da objasnis neke tvari, morao bi 3 sata provest googlajuci.

EOD. lol.

Ako ti treba nešto objasnit, samo pitaj rado ću ti odgovorit.

Malo si krivi dojam dobio. Pogledaj gore tko je optužen da koristi NELEGALNE Windowse i da je glup što ne koristi Windows Update i IE7, neš ti fore. A ovo sa Googleom mega ROFLMAO Ze Tung, prvo se počinje od osnovnih stvari kao što je sama instalacija, ali kažem ako ti treba što objasnit rado ću ti pričinit to zadovoljstvo.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 17:12 (tutix).
17 godina
neaktivan
Firefoxova blamaža

nažalost Sharepont portal layout se i dalje krivo iscrtava i u FF3 i neki meniji su nedostupni.

Moram priznat da me već to pomalo živcira kaj svaki preglednik dodaje neke svoje "feature" umjesto da se drže standarda. Naravno, u pravilu stranica koja koristi te dodatne mogučnosti loše radi u drugim preglednicima.

Naite me krive shvatit, treba uvodit novitete, al treba ih prvo standardizirat. U vremenu koliko dugo traje razvoj neke aplikacije, a obično od početka postoji neki plan što će sve unutra biti, ima sasvim dovoljno vremena da se neka ideja razradi i uvede u standard, pa bi možda čak već i u vrijeme izlaska FF3 imali stranica koje podržavaju taj off-line mod rada (cloud?).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice