Firefox preko milijarde

poruka: 49
|
čitano: 5.941
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox preko milijarde".
16 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

taj broj ne znaci nista. neki korisnici su skinuli vise puta isti browser (pri formatiranju diska, isl...). Samo ja sam skinuo FF sifgurno 40ak puta....

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 12:17 (Čak Noris).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

sad kad dode win7e FF če biti prvi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Firefox preko milijarde
Čak Noris kaže...

taj broj ne znaci nista. neki korisnici su skinuli vise puta isti browser (pri formatiranju diska, isl...). Samo ja sam skinuo FF sifgurno 40ak puta....

Naravno, ali 30% je 30%. Inace, netko je vec tu objavio podatke, FF je puno popularniji u Europi nego u Americi.

Evo sa mog site - uglavnom Europa (Hrvatska oko 8%, ostalo EU):

IE 64% FF 29% Opera 1% Safari 5%

Edit: Sad sam vidio jednu zanimljivu informaciju. IE8 je samo 4%, ostalo (60%) su IE 7 i manje, cak 21% je IE6 ili stariji. Uzas!

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 13:49 (virtualAThome).
17 godina
neaktivan

Slobodno se može reči da je to najpopularniji browser. 50% ljudi koji imaju IE su noobovi koji neznaju ni programe instalirati pa niti neznaju da postoji fox. Namigiva

17 godina
odjavljen
Firefox preko milijarde

Neznam dali i jedna osoba koja se imalo razumije u kompove koristi IE, vecina Noob-ova koristi IE, cast izuzetcima, mozda ljudi imaje svoje razloge

osobno isto preferiram FF, iako se tu u zadnje vrijeme poceo mjesat i Chrome, al FF je jos uvijek na prvom mjestu :)

1 0 hvala 0
17 godina
Firefox preko milijarde

Prije sam bio veliki zagriženi fan IE-a ali sa IE 7 sam imao velikih problema pa sam prešao na FF. Nikad problema s njim, može bit da je IE 8 bolji ali još nisam ga probao pa neću dalje još ništa komentirat Šutim

0 0 hvala 0
16 godina
Blue_Fatal1ty kaže...

Slobodno se može reči da je to najpopularniji browser. 50% ljudi koji imaju IE su noobovi koji neznaju ni programe instalirati pa niti neznaju da postoji fox. Namigiva

To se i meni čini isto da je tako.Znam frendove koji se ne kuže u kompove ne što koriste IE nego imaju neke lijeve verzije stare 100 godina xD(tipa IE6,IE5 il koje već)Pa što IE nema opciju automatskog update-a???Iznenađen

17 godina
neaktivan
Amrapheus kaže...

Neznam dali i jedna osoba koja se imalo razumije u kompove koristi IE, vecina Noob-ova koristi IE, cast izuzetcima, mozda ljudi imaje svoje razloge

osobno isto preferiram FF, iako se tu u zadnje vrijeme poceo mjesat i Chrome, al FF je jos uvijek na prvom mjestu :)

Kad sam izvukao ovaj podatak da je 21% korisinka na IE6 ili starijem onda vidim da smo mi ovdje koji raspravljamo o FF ili Chrome svemirski udaljeni od prosjecnog korisnika. Mislim da je najbitnije ove korisnike updateati na nesto normalno, pa makar ostali na IE samo na novijoj verziji (IE8). Mozete misliti koliko trojana ovi imaju po strojevima?

16 godina
Firefox preko milijarde

A niš onda smo mi ti onda koji moramo sve frendove spasit i prešaltat ih na firefoxSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

FF Krs od browsera! IE je i dalje prvi tj 8ica je puno brza, manje guta MB kod otvaranja u memoriji i opcenito, isto kao i Chrome. Btw i FF i Chrome imaju  Bug u Flashu kod recimo HQ i HD prikaza videa gdje "steka" video animacija dok kod IE 8 to nije slucaj jer ima bolji integritet. Na kraju krajeva ljudski faktor je i dalje presudan,, kao sto su neki iz "navike" u vezi s nekim a ne iz ljubavi, tako su neki iz "navike" ostali na FF koji u doba kad je korisnicima bilo ljeno upgrejdat windowse preko windows updates jer su imali piratske kopije ili se nisu znali koristit nadogradnjama koje su patchale i IE radje su presli na FF, no vremena se mjenjaju i koliko god se onii trudili FF je sranje i to znaju IT programeri i oni koji se imalo kuze, sve ostalo je medijska i marketinska utrka i navika "kud i ja tud i svi" tipa koja ne drzi vise vodu, jer cak je osim IE 8 i Google Chrome pokazao koliko je bolji od FF koji godinama "ljut" da dobije prvo mjesto. Neki su pisali da FF koriste rad add-one (smijeh) na to nemam komentara, sad kad IE 8 ima isto tu mogucnost neki jos nemaju pojma o tome jer nisu probali nijedan, anyway, ovo koji je koji bolji sve govori koliko neko doista trazi brzinu i sigurnost, ne iz "Navike" vec iz korisnosti, FF je nekad bio dobar, no sad se mogu mucit s brojanjem downloada sto nista neznaci, samo poziv u pomoc da se odrze na trzistu....

17 godina
neaktivan
DJ Nikola kaže...

FF Krs od browsera! IE je i dalje prvi tj 8ica je puno brza, manje guta MB kod otvaranja u memoriji i opcenito, isto kao i Chrome. Btw i FF i Chrome imaju  Bug u Flashu kod recimo HQ i HD prikaza videa gdje "steka" video animacija dok kod IE 8 to nije slucaj jer ima bolji integritet. Na kraju krajeva ljudski faktor je i dalje presudan,, kao sto su neki iz "navike" u vezi s nekim a ne iz ljubavi, tako su neki iz "navike" ostali na FF koji u doba kad je korisnicima bilo ljeno upgrejdat windowse preko windows updates jer su imali piratske kopije ili se nisu znali koristit nadogradnjama koje su patchale i IE radje su presli na FF, no vremena se mjenjaju i koliko god se onii trudili FF je sranje i to znaju IT programeri i oni koji se imalo kuze, sve ostalo je medijska i marketinska utrka i navika "kud i ja tud i svi" tipa koja ne drzi vise vodu, jer cak je osim IE 8 i Google Chrome pokazao koliko je bolji od FF koji godinama "ljut" da dobije prvo mjesto. Neki su pisali da FF koriste rad add-one (smijeh) na to nemam komentara, sad kad IE 8 ima isto tu mogucnost neki jos nemaju pojma o tome jer nisu probali nijedan, anyway, ovo koji je koji bolji sve govori koliko neko doista trazi brzinu i sigurnost, ne iz "Navike" vec iz korisnosti, FF je nekad bio dobar, no sad se mogu mucit s brojanjem downloada sto nista neznaci, samo poziv u pomoc da se odrze na trzistu....

Ne bih se slozio s tobom. Vecina korisnika FF-a voli probati druge browsere (za razliku od korisnika IE) i siguran sam da je vecina isprobala Chrome, Operu, Safari i naravno IE8 i ostala pri svojoj odluci da koristi FF. Ja sigurno jesam, mozda zbog navike, ali ta navika me trazi da u drugim browserima imam isto ono sto imam i u FF.

16 godina
neaktivan

Sve je kao i kod ukusa u glazbi vrijedi ono "o ukusima se neraspravlja". Navika ostaje, ja sam probao sve ostale browsere koje si naveo i bavim se i webdizajnom i gledam korisnost browsera "masinu ispod" a ne samo njegov logo i prisutnost. FF je mozda jednostavan za krajnjeg korisnika, nekad je to drzalo vodu, ali odkako je Google Chrome to koji je daleko jos od iskustva IE i FF i ostalih, brzi i u rangu s IE 8 sto je nama koji se bavimo i webdizajnom i gledamo koliko koji browser nam guta resursa i koliko je brz i integriran u sustav, FF tu vise ne drzi vodu... a sve ono sto ostaje i sto si spomenuo ostaje na navici., samo sam naglasio sta je ispod sveg tog medijskog trika FF, cijelodnevno natjecanje s ostalima. Danas je tu Google Chrome i IE 8 i napredak tako da ovo ostalo vise ne drzi vodu od FF-a, koji bi za razliku od trkanja i krpanja propusta cesto mogo i poradit malo i na promjenu "masine" jer je po gutanju memorije ostao iza barem 4 godine...programeri ce znat o cemu pricam, a krajnjem korisniku kojem je bitno da ima ono sto mu daju i slicni njemu, dok nepocne stekat nesto ili se nesrusi OS ionako nije bitno.

16 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Ne bih se slozio s tobom. Vecina korisnika FF-a voli probati druge browsere (za razliku od korisnika IE) i siguran sam da je vecina isprobala Chrome, Operu, Safari i naravno IE8 i ostala pri svojoj odluci da koristi FF. Ja sigurno jesam, mozda zbog navike, ali ta navika me trazi da u drugim browserima imam isto ono sto imam i u FF.

Potpuno se slažem!

Isprobao sam Operu (10) , Safari (4) , IE (8) , Chrome (3) i jednostavno nije to što ja imam u Firefoxu.

A to da Firefox guta memoriju.

Ne bih se složio.

Meni FF 3.5.1 guta najmanje memorije od svih ostalih browsera. (lično testirao)

A evo i testovi:

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
16 godina
Firefox preko milijarde

Toliko toga ovdje pisano a malo toga ima smisla....FF troši puno Mb-a....evo ja sad gledam imam jedno 5-6 tabova otvoreno (od toga jedan di je malo kompleksnija stranica na kojoj se vrti gomila flasha i možeš igrat prek nje(instantaction)i imam oko nevjerojatnih 90MB !!!!IznenađenAjme što ću sad imam samo 6GB rama a ono guta 90 jao pa firefox će mi cijeli komp usporit ajme meni...Ljudi danas imaju minimalno po 2GB a sve više i po 4 te naravno neki i više(primjer ja i dosta drugih)te je memorija po meni neš što nema smisla raspravljat.Kad mi FF bude uzeo 512-1GB i više rama počeo bi se brinut a možda ne bi ni tada jer ćemo onda imat min.10GB rama Belji seFF je vrlo jednostavan a opet ne prejednostavan(tipa chrome)gdje nemogu nikako prilagodit si browser sa addonovima.IE ako neznaš najviše muku radi programerima baš zato što od tih 60%korisnika koji koriste IE dosta njih ima svakakve verzije (od ie4 do ie8)te onda kad rade stranicu moraju na svakoj verziji testirat da vide dal sve izgleda kak spada.Na operi,safari,FF,chrome svi imaju zadnju verziju i normalno da im je onda lakše jer samo imaju jednu verziju za testirat(nemoj mi sad reć da izmišljam u vezi ovog,to ti je bilo u BUG-u pred nekoliko brojeva ne sječam se koji di sam to pročitao)Ono što mene kod FF najviše privlači je gomila addonova s kojima se može napravit skoro što god poželimo i prilagodit se našim potrebama.

*EDIT*evo sad vidim onaj gore grafikon i kao što i on pokazuje je točno-sa tabovima FF guta oko 100MB

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 14:30 (Stoja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Edit: Sad sam vidio jednu zanimljivu informaciju. IE8 je samo 4%, ostalo (60%) su IE 7 i manje, cak 21% je IE6 ili stariji. Uzas!

Nebi vjerovao koliko ljudi neznaju ni sta su "verzije", neznaju koji os koriste kao sto neznaju da uopce postoje razlici os-i.

i will never be the same again i will keep on fighting til the end i can walk on water, i can fly i will keep on flying til i die
16 godina
neaktivan
Popularnost browsera

ovdje mozete vidjet statistiku popularnosti pojedinog browsera LINK

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 14:35 (ExXxEr).
17 godina
Firefox preko milijarde

Kako možete reći da IE koriste samo "noobovi".

IE uopće nije toliko loš koliko ga se pljuje, i ja koristim firefox ali sam nekada koristio i IE i Operu.

Svaki je dobar na svoj način.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovaj novi IE stvarno nije los ali ja sam se vec naviko na mozillu

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
16 godina
neaktivan

Kao sto skidas nove verzije FF kad izadju tako i upgrejdas sistem na kojem koristis IE 8, ovaj tvoj test takodjer nedokazuje nista, jer se gutanje memorije odnosi na snagu processora te koliko ti je sistem update-an a ja govorim o sistemu koji je redovno nadogradjivan i zakrpan i koji nekoristi odredjene programe da ometaju gutanje memorije i koji je Genuine a ne piratski, a ne samo to, vec i to da li ti je sistem zakrpan tj koristeni najzadnji service pack u XP recimo, za vistu nemam rijeci. Anyway. Svi ionako ostaju na onome sto su i navikli, samo sam skrenuo pozornost sta stoji iza tih reklama i "mastenja" ociju. U nekim testovima, FF je najsporiji, u nekima najbrzi.. zalosno... iskustvo i rad pokazuje itekako koji je bolji, sto se tice brzine Chrome je zasad brz ali nedoradjen, ali nevrijedi ni FF ni Chrome kad nijedan ni drugi kao i Safari nemaju bolji integritet Adobe Flash Playera koji je jako lose integriran i puno sporije reagira naposlijetku bas u YouTube-u. A ako nemoze najvazniji dio i najkoristenij plugin weba vrtjet kak treba, ja ostajem na IE8, koji u compatibility mode-u moze prikazat webstranicu jednako kao i Firefox.

16 godina
Firefox preko milijarde

Pa nijedan browser neće fukncionirat ak ti je komp krcat virusa i nije optimiziran,ne razumijem te o čem pričaš,ožeš reć kako IE i chrome super rade kada imam procesor od 400mhz-a sa 128MB rama na xp-u bez ijednog service packa i bez antivirusa koji je krcat svakakvim smčem...ak je tvoj komp takav ba da ti je IE bolji onda uredu,al onda bi i tebi zabrnio korištenje kompa(mislim opčenito svima koji ne održavaju komp)To je kao da nikad se ne pereš svoj auto i ne čistiš ga iznutra i izvana(ko oni što bi išli na MTV emisiju pimp my ride)to je kaos bio u autu od smeča ja bi im doživotno zabranio da voze auto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

Ja svoj komp odrzavam tj. OS na najzadnjim update-ima. I imam iskustvo preko 14 godina i radio sam i u servisu racunala i znam tocno o cemu pricam. I ti si ocigledno preskocio koji red. Iz toga sam izvukao da neki najcesce snimaju FF jer nekuze da je bitna nadogradnja i OS sustava jer ga ili neznaju nadogradit ili ih nezanima. Isto bi bilo i s FF da je on dio sustava Windows pa zato sto mnogi nemaju originale ili neznaju da trebaju ic na windows update skinuli bi bas IE 8 jer on ima "integrirane u sebi servise" za download update-a, i zbog toga vecina onih Home usera ide na FF.... koliko god mi pricali unedogled o ovoj temi, ljudski faktor je presudan, navike, iskustva itd.... jedni ce reci ovo, drugi ce reci ono... kao i ja ovo (jedan u nizu) a statistike ce s godinama ionako pokazati ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DJ Nikola kaže...

Kao sto skidas nove verzije FF kad izadju tako i upgrejdas sistem na kojem koristis IE 8...

Kako onda objasnjavas tako malen postotak ljudi na IE 8, a toliko velik na FF 3.5?

17 godina
neaktivan
DJ Nikola kaže...

I imam iskustvo preko 14 godina i radio sam i u servisu racunala i znam tocno o cemu pricam.

Nisam shvatio ovaj dio sa "imam iskustvo preko 14 godina". Kakvo iskustvo, surfanja, paljenja kompjutera, servisiranja?

16 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

Meni na Sempronu 2500+ 1.4Ghz 1GB Ram, OS Windows 7 build 7600 troši oko 100 kao na testu.

Isto tako mi je trošio i na Windows XP SP3 (piratski).

I isto tako prijatelju na 800 Mhz, 128 Ram, Windows XP SP3 troši oko 100 mb.

A Flash i nije nešto.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

ti si smjesan zaista, zato sto je IE 8 izasao tek u Ozujku, a ti nisi uzeo ukupan zbroj koristenja IE -a neovisno o verziji... ccc, kazem do sutra mozemo lupat o toj temi. Ako je vasa navika FF normalno je da ce te branit FF, a sto je najbolje, kao serviser probao sam sve te browsere, i IE i Chrome imaju velik potencial (citaj: korisnost na bazi profesionalog koristenja) a FF bi mogao malo ubrzat, ko zna jednog dana ce ih i on sustic, ali ovako ne zasigurno.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
DJ Nikola kaže...

ti si smjesan zaista, zato sto je IE 8 izasao tek u Ozujku, a ti nisi uzeo ukupan zbroj koristenja IE -a neovisno o verziji

Covjek ti je gore poslao link po mjesecima. Btw. smjesne su mi te tvoje "Ja sam serviser, valjda ja najbolje znam". Ako je itko releventan o testiranju browsera to su web programeri, a ako je istina da si i ti jedan od njih onda mi reci zar te ne nervira raditi CSS za sve, pa jos jedan CSS za IE7, pa jos jedan za IE6? IE5 ni ne gledas, zar ne?

17 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

Auu baljezgarija....ljudi svaka vam čast(bit će te u Hall of Shame sigurno)...

Ajmo redom..(pisat ću u odlomcima nevezanima za one prijašnje)

Dakle, DJ Nikola kaže da potrošnja memorija ovisi o jačini procesora? Znači da će na jakom procesoru (ista)optimizirana i neoptimizirana aplikacija zauzimat istu količinu memorije??

Za 14 godina iskustva nemaš pojma o čem pričaš pa tu prosipaš pamet i moliš se da si nešto točno rekao.

Što se Flash playera tiče, ti ovdje uspoređuješ browsere po nekom third party pluginu??? Ako je plugin loše napisan, nema tog brosera koji može ispraviti njegove nedostatke. Opet baljezbaš gluposti..

Compatibility mode ne može prikazat stranicu isto kao i firefox, chrome, safari i opera. Osobno sma se uvjerio da stranica(koju sam sam radio) koja u svim preglednicima izgleda isto, samo u IE8 izgleda drugačije. Čak i sa compatibility mode-om uključenim.

Ne mogu se složiti sa tvrdnjom da većina home usera koristi firefox jer ne zna što bi drugo. Baš zato što ne znaju za ništa drugo koriste IE. I to samo zato jer razmišljaju ovako: "Šta će mi nešto drugo ako već imam program koji radi istu stvar.".

I da, da se osvrnem malo na druge stvari osim browsera. Ti si iznimno nepismen čovjek. Ne poznaješ interpunkcijske znakove, rečenice ti nemaju nikakvog smisla i samim time otežavaju čitanje. Za 14 godina iskustva kojim se hvališ mogao si bar naučiti pisati.

Edit:

I nemoj prodavat priče kako si kao serviser naučio jako puno o browserima. Nemaš ti pojma što je browser dok ne sjedneš radit web koji mora izgledat u swim browserima jednako. Što i na kraju bude, osim u IE. IE je slučaj za sebe.

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 15:13 (coder_).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox preko milijarde

ma kakav IE...inace glavni sa u selu za reinstaliravnje windowsa i odma nabacim firefox i svi koji su koristili ie dosad su odusevljeni...tak da ljudi znaju malo bolje vise bi ih koristilo FF ili cak nesto drugo kako kome pase

bolje JOGA nego DROGA....SMRTONST od DROGE je MAXIMALNA cak 110% to znaci da su neki umrli cak i 2 puta..nemojte se smijati to je u drogi moguce...... http://crocoh.blog.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox preko milijarde

ja radim webstranice i koristim vecinu browsera samo za test da jednako tj priblizno ispravno prikaze u svima, a sto se tice interpunkcijskih znakova tu ni nepazim priznam, pogotovo ovdje jer nisam gubio vrijeme da tu na ovom forumu ispravljam neke pogreskice sto se tice gramatike dok to dok radim webstranicu pazim dakako. Namigiva Znam o cemu pricam ali zbilja nebih iznosio nista vise jer ovo ide unedogled. Nikoga nisam ni vrijedjao ni nista, a misljenja koji je bolji su podvojena.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DJ Nikola kaže...

ja radim webstranice i koristim vecinu browsera samo za test da jednako tj priblizno ispravno prikaze u svima, a sto se tice interpunkcijskih znakova tu ni nepazim priznam, pogotovo ovdje jer nisam gubio vrijeme da tu na ovom forumu ispravljam neke pogreskice sto se tice gramatike dok to dok radim webstranicu pazim dakako. Namigiva Znam o cemu pricam ali zbilja nebih iznosio nista vise jer ovo ide unedogled. Nikoga nisam ni vrijedjao ni nista, a misljenja koji je bolji su podvojena.

Da je ovo istina znao bi što je IE u web development svijetu i nikako ne bi govorio da je IE dobar browser. I znao bi da je IE najomrženiji browser od strane developera baš zbog toga što ne prati standarde.

Ja(kao i svi drugi developeri) sam znao provesti jako puno vremena ispravljajući errore IE-a i pisajući CSS posebno za IE.

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 15:33 (coder_).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice