Firefox s Bingom

poruka: 39
|
čitano: 7.024
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox s Bingom".
16 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

samo da microsoft ne kupi mozillu{#}

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

tko još misli da je se odigralo ovako?
Microsoft: koliko vam google plaća, mi ćemo duplo. :D

12 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

I'll quit FF.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

5 4 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox s Bingom

ako postane bing odma "instaliran" na firefoxu neka se spreme za val pitanja kako maknuti bing :)

Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Firefox s Bingom
Smooth Operator kaže...

I'll quit FF.

Bit će to velik gubitak za njih :facepalm:

14 godina
protjeran
Firefox s Bingom

ja ce se vratiti na links! milina raditi!

colonello bastardo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

...

Life is Computers, Tobacos, Women, Trucks, you live better?
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:01 (royalhero).
16 godina
protjeran
bill_jobs kaže...
Smooth Operator kaže...

I'll quit FF.

Bit će to velik gubitak za njih :facepalm:

pa sigurno nije jedini koji tak razmislja LOL 

bez brige nesto ekipe ce otici

13 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

Široko vam polje...

Zamisli, teško promjenit početnu stranu i zadani pretraživač, lakše počet koristi drugi preglednik, jbt logike.

Koje sve nebuloze neću pročitat...

16 godina
protjeran
bill_jobs kaže...

Široko vam polje...

Zamisli, teško promjenit početnu stranu i zadani pretraživač, lakše počet koristi drugi preglednik, jbt logike.

Koje sve nebuloze neću pročitat...

Pa da zamisli ljudima je to tesko 

Zato jos je hrpa ljudi na IE6 LOL 

Mene tak boli k. za to kad niti ne koristim Firefox

Ti si sigurno dosao sa planeta pametnih pa ti sad sve cudno tu jel ?

15 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

Nitko nece kupovati Mozillu, kakve su to gluposti? Kakve bi koristi MS ili itko drugi imao od toga? Firefox i Thunderbird su aplikacije otvorenog kôda kojima je samo ime zasticeno. Svatko moze slobodno uzeti source od Firefoxa i rebrandirati ga kao vlastiti browser (zapravo to i mora uciniti jer ne moze koristiti ime "Firefox" za svoju izmjenjenu verziju).

Da bi netko kupio Mozilla korporaciju, morao bi ju kupiti od njenog vlasnika -> Mozilla zaklade. Kao sto se moze pretpostaviti, Mozilla zaklada je neprofitna organizacija kojoj nije u cilju prodati Mozilla korporaciju nekome drugome.

S druge strane, cak i kada bi Mozilla corp. bila na prodaju, zasto bi MS bio zainteresiran za kupnju? Imaju vlastiti browser na trzistu - IE, koji je konkurentan i u koji su ulozili previse novaca da bi samo tako sada digli ruke od njega. Lakse bi bilo sasuti jos nesto novaca u IE odjel da dodatno ispoliraju browser nego ici kupovati posve novi browser.

Mozilla mora nekako osigurati sredstva za svoje postojanje i daljnji razvoj produkata. Jedan od nacina za to je putem ugovora sa internet pretrazivacima od kojih je najznacajniji Google. Ovaj dogovor sa MS-om je samo jos jedan u nizu, buduci da Bing postaje sve ozbiljnija trazilica. Ne bih rekao da ce ovo otjerati ikakav znacajniji broj korisnika Firefoxa, buduci da su oni u startu malo vise tehnicki naklonjeni a Firefox ima mehanizme pomocu kojih se lako moze mijenjati defaultni pretrazivac (tko je ikada iskorjenjivao Ask toolbar sa necijeg firefoxa to zna jako dobro).

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.

13 0 hvala 2
16 godina
protjeran

buduci da su oni u startu malo vise tehnicki naklonjeni a Firefox ima mehanizme pomocu kojih se lako moze mijenjati defaultni pretrazivac (tko je ikada iskorjenjivao Ask toolbar sa necijeg firefoxa to zna jako dobro).

ja sam svasta istjerivao ,ali nikad sebi i da mene nisu ljudi pozvali i dalje bi koristili ask/bing/xfire.... ili bi odfurali komp na servis (ozbiljno)

15 godina
neaktivan

Vjerujem ti.

btw. nisam ni ja sebi uklanjao Ask. Ta se gamad na moje racunalo nikada nije ni uvukla :D

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
protjeran

Pa da, čudno mi je koje sve gluposti pišeš, da će neki otići s navedenog preglednika zbog toga.

Ko godinama koristi FF zaboli ga za ovakve stvari i sam će si promjenit što mu paše.

A to što su neki još na IE6 nema veze s ovom pričom, ni ne očekuje se da su svi informatički pismeni.

16 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Vjerujem ti.

btw. nisam ni ja sebi uklanjao Ask. Ta se gamad na moje racunalo nikada nije ni uvukla :D

da ma ja sad i gledam da mi ne instalira Language/Localization files jer mi onda prebaci na hrvatski ,a to mi je uzas

17 godina
karpuza kaže...

tko još misli da je se odigralo ovako?
Microsoft: koliko vam google plaća, mi ćemo duplo. :D

Ja ne. Stvar se, 99%, desila upravo ovako.

Google: Mi više nismo zainteresovani za saradnju sa vama.

MS: Hej, mi imamo puno para koje želimo da damo bilo kome ko će da nam pomogne oko Binga!

Mozilla: Pa.. nek' vam bude (a u sebi "Hvala bogu!")

Google je do sada bio daleko najveći Mozillin izvor prihoda (nemam sad linkove, ali apsolutno pouzdan podatak), međutim, pošto oni sad jako agresivno guraju sopstveni browser (znam da su u Velikoj Britaniji čak imali kampanju sa bilbordima i TV reklamama) koji je u direktnoj konkurenciji sa Mozillinim FF-om, bilo je samo pitanje vremena kada će prestati da budu glavni finansijer sopstvenoj konkurenciji. Sadašnji trenutak je po svemu sudeći idealan, ističe im važeći ugovor, FF će po svemu sudeći uskoro prepustiti mesto drugog nejvećeg browsera upravo Chromeu, čime Googleu dosadašnji dogovor postaje daleko manje koristan, a pretpostavljam i da su dovoljno uvereni u to koliko su ljudi navikli na njihov pretraživač da smatraju da apsolutno ništa ne može značajnije da im poljulja poziciju na tom polju.

16 godina
protjeran
bill_jobs kaže...

Pa da, čudno mi je koje sve gluposti pišeš, da će neki otići s navedenog preglednika zbog toga.

Ko godinama koristi FF zaboli ga za ovakve stvari i sam će si promjenit što mu paše.

A to što su neki još na IE6 nema veze s ovom pričom, ni ne očekuje se da su svi informatički pismeni.

pa kak ce si promjenit kad nezna ? I kaj je tu glupost molim te 
Samo cekaj i vidjet ces mozemo se i kladit ako hoces da ce na ovom forumu bit namjanje 3 teme otvorene o tome kako maknut bing sa firefoxa (naravno ,ako on bude postavljen umjesto google-a  

13 godina
protjeran

Samo cekaj i vidjet ces mozemo se i kladit ako hoces da ce na ovom forumu bit namjanje 3 teme otvorene o tome kako maknut bing sa firefoxa (naravno ,ako on bude postavljen umjesto google-a  

Da, biti će teme 'kako maknuti bing', a ne 'ja odlazim s FF-a zato što mi je postavljan bing'.

Naglasak je na tome da se browser ne prestaje koristit zbog tako banalne stvari.

16 godina
protjeran
bill_jobs kaže...

Da, biti će teme 'kako maknuti bing', a ne 'ja odlazim s FF-a zato što mi je postavljan bing'.

Naglasak je na tome da se browser ne prestaje koristit zbog tako banalne stvari.

to je velika stvar

ljudi odlaze sa browsera radi 0.00015 sec sporijeg paljenja ,a ne da nebi radi ovoga otisli 

I nisam rekao da ce svi otic nego neki ,a neki ionako stalno odlaze jer Firefox sve vise tone

16 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

Ja ne koristim FF otkad su počeli izdavati major inačice svake minute.

Chrome je moj miljenik do daljnjega!

0 0 hvala 0
17 godina
Firefox s Bingom

Ljudi dobrim dijelom ni ne koriste toliko pretraživanje unutar Firefoxa(kad im pokažeš "ono gore desno") i radije upisuju google adresu(ako im nije Home), a ostali koji znaju lako mogu promijeniti različite pretraživače pa čak i ubacivati nove.

Jučer sam zbog ove vijesti baš i prebacio na Bing i pretraživao, ali ne daje toliko dobre rezultate i prebacio sam nazad na Google pretraživač. Tako da će promjena prvog pretraživača djelovat samo na mali broj ljudi(ostali ni ne koriste ili odmah prebace na Google).

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

ne kuzim kaj ste svi zapeli joj bing, joj ovo, pa i sada mozemo iz ff-a direktno sa bingom pretrazivati, samo treba promijeniti iz google u bing, a tak ce biti i sa slucajem da bing postane default search engine za ff, samo cu prebaciti na google i gotovo, a tko financira ff mi je svejedno glavno da radi.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Firefox s Bingom

Ma nek ju kupi. Ja sam prije 2 tjedna prešel na Chrome, nakon 10 godina korištenja Firefox-a, i moram reći da me Chrom iznenadil. Puno je brži od Mozille (barem u mojem slučaju), i ima neke dodatke koje nisam na prvi pogled uočil kod Mozille, ili ih uopće nema. Uz to kolko sam uočil odmah ima potporu za Kaspersky, dok mi je to kod nove mozille bio slučaj tek nakon skidanja dodatka za nju. Nakon usporedba Mozille 7 i Chroma 14 stvarno mi je Chrom kvelitetniji proizvod, bar što se tiće prosječnog korisnika.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZLO the Wise kaže...

LOL, a Chrome je u kojoj ono inacici? Ah, da, u 15.0.874! LOL.

Kakav Chrome, Chromium je prava stvar.

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
ZLO the Wise kaže...

LOL, a Chrome je u kojoj ono inacici? Ah, da, u 15.0.874! LOL.

Kakav Chrome, Chromium je prava stvar.

Ja ,al za njega neznas da se updateo  {#}

16 godina
neaktivan
ZLO the Wise kaže...

Ovo treba staviti kao izjavu dana.

Koji browser ono ima 15 verzija?

Nego drago mi je što su stavili Bing, neka ljudi zarađuju. Pokušao sam Bing ali nije imao lokalizirane rezultate pa sam odustao, ali se razvija i nadam se da će postati puno bitnija tražilica nego sada.

Sumnjam da će Google prestati suradnju sa Mozillom, ipak mu ona donosi hrpu posjetitelja i pretraživanja.

Microsoft je napravio dobar potez, mislio sam da će to i prije napraviti, ali bolje ikad nego nikad.

16 godina
protjeran
Mikeyy kaže...
ZLO the Wise kaže...

Ovo treba staviti kao izjavu dana.

Koji browser ono ima 15 verzija?

Nego drago mi je što su stavili Bing, neka ljudi zarađuju. Pokušao sam Bing ali nije imao lokalizirane rezultate pa sam odustao, ali se razvija i nadam se da će postati puno bitnija tražilica nego sada.

Sumnjam da će Google prestati suradnju sa Mozillom, ipak mu ona donosi hrpu posjetitelja i pretraživanja.

Microsoft je napravio dobar potez, mislio sam da će to i prije napraviti, ali bolje ikad nego nikad.

samo zaboravljas da je ovo addon koji stavlja bing i to ti ga samo ponudi ,a za to ce se odluciti jaako malo ljudi 

17 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

bravo mozilla za pare stavite inferiorniju difoltnu tražilicu... što dalje ask toolbar, damn you mozilla ako se već prodajete vragu bar se prodajte onom s najboljom tražilicom...

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

Bing koristim zadnju godinu dana (u google chromu),i to sad sto on se pokrece kao pocetna na Mozili hahahah,nezz sta to ima smetati nekom,ili nasuprot koristiti nekome kad mozes sam sebi postaviti(ili ukloniti) sta god pozelis da se pokrece sa paljenjem browsera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Firefox s Bingom

Ovo je samo jednan nacin pritiska na Google da produlje ugovor, a default trazilicu je jednostavno promijenit. 

FF i TB su zanimljivi jer rade na razlicitim plaftormama. Npr. Nedavno sam presao na novi notebook sa Linuxom i prebacio sam kompletan FF (i TB) profil sa Windowsa na Ubuntu: sve radi kako treba (svi pluginovi su instalirani i rade). 

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice