Firefox 9

poruka: 97
|
čitano: 12.209
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 9".
16 godina
neaktivan
Firefox 9

^ Opisi taj problem sa Twitterom.

Kako se desi, pod kojim uslovima?
Imas li upute kako prouzrokovati taj problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Firefox 9
icecold kaže...

^ Opisi taj problem sa Twitterom.

Kako se desi, pod kojim uslovima?
Imas li upute kako prouzrokovati taj problem?

Instaliraš FF 9.0.1, otvoriš Twitter.com

Ne ponudi box za tweetanje koji treba biti gore, zapravo ukloni ga u djeliću sekunde. Tweetovi korisnika koje followam su prikazani.

Kad želiš pogledati tweetove nekog drugog korisnika, ne prikaže se ništa osim backgrounda. Niti jedan tweet.

Deinstalacija 9.0.1. i instalacija 8.0.1 "rješava" taj problem.

14 godina
neaktivan
Firefox 9

Da su samo nastavili razvijati firefox 3.6, to bi bio pravi pogodak. Sad sam na Chrome-u al imam osjećaj da nije to to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Ne ponudi box za tweetanje koji treba biti gore, zapravo ukloni ga u djeliću sekunde. Tweetovi korisnika koje followam su prikazani.

Kad želiš pogledati tweetove nekog drugog korisnika, ne prikaže se ništa osim backgrounda. Niti jedan tweet.

Upravo sam to uradio i sve je ok.

Da li si probao u safe-mode-u ili sa novim profilom?

15 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Jesi probao ocistiti cache i cookies, ili pokrenuti Firefox u safe modu, ili na kraju krajeva napraviti novi profil?

SaidSikiraX kaže...

Da su samo nastavili razvijati firefox 3.6, to bi bio pravi pogodak. Sad sam na Chrome-u al imam osjećaj da nije to to

Firefox 9 i jest nastavak razvoja Firefoxa 3.6, bojim se da ne kuzim na sto tocno mislis.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
Firefox 9

Odustajem od FF-a nakon 4 godine korištenja. Vec mi na zivce ide, stisnem na misu ( G9X ) back tipku i nekad ne reagira ili prešalta 2 put u rikverc, onda kada palim FB zaledi se na 15 sekundi. Pisem post na Bug-u, dok ucita Silverlight prode stoljece i treca stvar kad saljem poruku na FB-u, zašteka na sekundu i posalje dvije iste poruke..

Chrome i'm coming!.

EDIT: I pol addonsa koje sam imao, ne rade od verzije 4.0

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 12:54 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Koji su to, ako se smije znati?

16 godina
rustweaver kaže...
Fake_Alert kaže...

Koji su to, ako se smije znati?

Smije, al pol sam ih izbrisao da vidim razliku u koristenju memorije. Znam jedan, Sxipper ( za passworde ) - na njega sam se na FF 3 navikao i ostao mi je, al nije radio poslije 4-ke.

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Znam jedan, Sxipper ( za passworde ) - na njega sam se na FF 3 navikao i ostao mi je, al nije radio poslije 4-ke.

Pa nije ti bas puno znacio ocito kada nisi niti ovo procitao:

"Today we are informing all users of Sxipper that we will be shutting down the sxipper.com servers and not updating Sxipper to Firefox 4.0.  The writing has been on the wall for a while that Sxipper might be put to rest and it was a hard decision to make. It has been over two years since Sxipper has learned any new tricks, and with the release of Firefox 4.0, we can’t justify teaching Sxipper about the new platform."

Jasno ti je valjda da mozilla nema nikakve veze sa addonima. Ako neki addon ne radi to je zato sto je developer tog addona ili spor, ili je prestao odrzavati addon. Inace obicno googlanje me nije odvelo na addons.mozilla.org stranicu sto je vec blagi znak za uzbunu. Cim neki addon nije niti hostan na mozillinim stranicama to obicno znaci da autori imaju neke svoje ideje o tome kako bi se addon trebao odrzavati.

Inace Last Pass je kudikamo bolje rijesenje:

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/lastpass-password-manager/

16 godina
rustweaver kaže...

Znam da mozilla nema veze s addonsima jer korisnici ih rade bla bla...

Naveo sam glavne razloge, nemogu normalno surfat, stalno nesto steka.

EDIT: Molim bez onog "cisti PC bla bla bla " - cistim ga.

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 16:25 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Naveo sam glavne razloge, nemogu normalno surfat, stalno nesto steka.

To je vec nesto drugo, ako ti steka onda ti steka. Valjda ti znas steka li ti :D

Ja iskreno nemam tih problema, ali opet, ja SilverCrap ni ne koristim, kao ni facebook.

Probaj iskljuciti realtime scanner na antivirusu pa vidi ima li ikakvog utjecaja.

14 godina
odjavljen
Firefox 9

moze li mi netko pomoci? stavio sam ovi firefox 9.0.1 pa gdje je nestala opcija save tabs kad zatvaram firefox?Imao sam je na staroj 3.6 verziji.To je ona opcija  da spremi tabove kad zatvoris firefox i ponovo ih otvori sve tabove  kad ga upalis.Svrlja sam po njemu da to nadjem kad nigdje{#}

Zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 18:07 (Nitro233).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Firefox 9

@rustweaver, @icecold

Nakon automatske nadogradnje iz FF, uočio sam taj problem s twitter.com. Mislio sam da je možda stvar u add-onovima, makar je 8.0.1 s istim add-onovima radio sve korektno. Dao sam dan-dva da autori izbace nove verzije,u međuvremeni je došao 9.0.1 i očekivao sam da se riješi problem. Primijetio sam i da se povremeno na par sekundi zblokira n anekim sajtovima. Pripisao sam to djećjim bolestima novog JS enginea.

Kao ni s najnovijim verzijama add-onov nije radilo kako treba, sumnja mi je pala na AdBlock, kojeg sam disejblao. No, ni to nije popravilo stvar.

Kako nisam želio opet prolaziti cirkus s novim profilom (kao kad sam prelazio s 3.6 na 4), brzi search mi nije pokazao da korisnici imaju problem koji sam uočio, a nisam ni imao vremena danima istraživati (safe mode, isključivanje pojedinačnih add-onova, reset profila). Jednostavno sam maknuo 9 i stavio 8.0.1. Nisam slao prijavu buga jer ga nisam dovoljno dobro istražio.
Sve radi bez problema, bez resetiranja profila (koji je isti kroz nadogradnje od 4 do 8). Očigledno je stvar u prevelikom broju nedovoljno testiranih promjena koje su ubacili u FF9. Bed je što će sigurnosne zakrpe vjerojatno gurati u sklopu v9, zajedno s (problematičnim) novim stvarima :(

Možda ima opcija da se isključi novi JS engine, to mi je najveći sumnivac za

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Možda ima opcija da se isključi novi JS engine, to mi je najveći sumnivac za

Ima, kako ne.

Otvori about:config (upisi to u address bar i lupi enter)

u filter kucaj "jit" (bez navodnika), pojavit ce ti se ove opcije:

javascript.options.jitprofiling.chrome

javascript.options.jitprofiling.content

javascript.options.methodjit.chrome

javascript.options.methodjit.content

javascript.options.jit.chrome

javascript.options.jit.content

Kreni ih postepeno sve postavljati na false, u parovima, dakle od prve dvije dok ne dodes do poslijednje dvije. Nakon svake promjene restartiraj browser. Kada i poslijednje dvije postavis na false javascript kompajler ce se potpuno prestati koristiti te ce se koristiti interpreter koji je bio u verziji 3.0, dakle najprimitivnija moguca verzija na koju se mozes vratiti.

AdBlock definitivno nije u pitanju posto kod mene sve radi kako treba (i to na prilicno slabom procesoru, moram reci). Ja bih prije rekao da ti garbage collector zadaje probleme, buduci da on periodicno cisti memoriju, a to moze prouzrociti zastajkivanja.

Ako ti nije problem dati popis sajtova na kojima zapinje, pa da ja malo podrobnije to pogledam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 4:54 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
Firefox 9

Hehe, imam Firefox 3.nešto, i potpuno sam zadovoljan. {#}

TimeSplitters fanatik!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 17:05 (Teshki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 9

Da ovaj Firefox koristi resursa ko Avant Browser bio bi top, ovako je u banani...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
David87 kaže...

Da ovaj Firefox koristi resursa ko Avant Browser bio bi top, ovako je u banani...

Isto kao da kazem, da bmw m5 trosi kao golf 4 tdi bio bi top, ovako je sranje..{#}

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan
David87 kaže...

Da je baba muško zvala bi se Duško.

Non-stop pilite o potrošnji rama. Neznam što vas smeta da proguta i gigu kad danas gotovo svi imaju 4 i više giga rama u računalu.

Firefox koristim od najranijih dana i prve verzija i browser je jako puno napredovao u svim područjima.

Nisam primjetio nikakvo usporavanje nakon dužeg korištenja niti mi se ruši kao neke ranije verzije.

Široka paleta addonova je samo dobrodošli plus.

Eto trenutna potrošnja mi se kreće od 120-140 mb (ovaj laptop ima 2 gb rama).

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 13:46 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Kreni ih postepeno sve postavljati na false, u parovima, dakle od prve dvije dok ne dodes do poslijednje dvije. Nakon svake promjene restartiraj browser.

Ako budem poželio postati beta tester, prijedlozi će biti korisni :)

Dotad sam na Fx 8.0.1 (u kojem sve štima) i Operi 11. Ako ekipa u Mozilli što sredi, u redu. Ako ne, zahvalan sam i na 8.0.1, nije da sam platio pa da ih sad naganjam što nisu dobro testirali.

15 godina
F1-IVO kaže...
David87 kaže...

Da je baba muško zvala bi se Duško.

Non-stop pilite o potrošnji rama. Neznam što vas smeta da proguta i gigu kad danas gotovo svi imaju 4 i više giga rama u računalu.

Firefox koristim od najranijih dana i prve verzija i browser je jako puno napredovao u svim područjima.

Nisam primjetio nikakvo usporavanje nakon dužeg korištenja niti mi se ruši kao neke ranije verzije.

Široka paleta addonova je samo dobrodošli plus.

Eto trenutna potrošnja mi se kreće od 120-140 mb (ovaj laptop ima 2 gb rama).

A čuj, imam ja računalo sa 4GB rama, za to nemam zamjerke, ali imam i 2 laptopa od 1Gb rama i tu mi to definitivno znači, a pogutne oko 250-400Mb

A ova tvoja potrošnja od 120-140 je vjerovatno bez ijednog dodatno otvorenog tab-a i vjerovatno nemaš niti jedan addon, jer tak je meni dok ga pokrenem i dok ostane na googlu i ništ ne diram! Stvar je u tome da neznam kojeg bi ubacio na laptop da mi ne drma više od 150Mb

17 godina
neaktivan
David87 kaže...
A čuj, imam ja računalo sa 4GB rama, za to nemam zamjerke, ali imam i 2 laptopa od 1Gb rama i tu mi to definitivno znači, a pogutne oko 250-400Mb

A ova tvoja potrošnja od 120-140 je vjerovatno bez ijednog dodatno otvorenog tab-a i vjerovatno nemaš niti jedan addon, jer tak je meni dok ga pokrenem i dok ostane na googlu i ništ ne diram! Stvar je u tome da neznam kojeg bi ubacio na laptop da mi ne drma više od 150Mb

Evo upravo uzet ss sa 5 tabova otvorenih i aktivnih. Troši mi cca 200mb.

Adblock plus aktivan od addona i neka persona da nije defaultna tema.

I da ti guta 400mb neznam u čemu je toliki problem. Ako već imaš laptop sa gigom rama nećeš u isto vrijeme igrat neku igru, surfat i konvertirat video:)

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
neaktivan
David87 kaže...
A ova tvoja potrošnja od 120-140 je vjerovatno bez ijednog dodatno otvorenog tab-a i vjerovatno nemaš niti jedan addon, jer tak je meni dok ga pokrenem i dok ostane na googlu i ništ ne diram!

Imas par postova iznad link gdje sam mjerio potrosnju. Jasno se vidi koliko firefox na startupu povuce, a to je manje od 100 MB. Potrosnja memorije ti ovisi iskljucivo o sadrzaju koji si u browser ucitao (koje stranice drzis otvorenima), browser sâm po sebi tu nema znacajan utjecaj. 10-20% varijacije, i jos sam puno i rekao. Ako ti se cini da firefox zdere puno memorije, onda te ni ostali browseri nece previse usreciti, osim ako ne koristis nesto poput lynxa koji je potpuno tekstualan.

David87 kaže...
Stvar je u tome da neznam kojeg bi ubacio na laptop da mi ne drma više od 150Mb

Svi drmaju vise od 150 cim ih pocnes koristiti kako treba, kao i sto svi drmaju manje od 100 na startupu. Uostalom, ako imas gigu na laptopima, zasto ti je 150 MB nekakav prag? Za sto ti jos treba preostala memorija dok surfas?

14 godina
protjeran
Firefox 9

da ne otvaram novu temu evo tu ću upisati svoj problem

korisitom windows 7 i firefox 9.0.1 i uvjek se blokira  i sruši firefox i nakon 2 minute više ne mogu pokreniti pa kako bi rješio problem

bonbon

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 9

Pokreni Fx u sigurnom režimu (safe mode) , isključi plug-inove i dodatke pa vidi da li ti se tako ruši i blokira.

Proveri priključke: http://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 9

priče o ramu, eh

ja sam ga prestao koristiti od kada je izašla 7.

jer vukao mi nenormalno, a to nije 300-400 nego skoro 2gb. to mi je na laptopu, imam 3gb ddr2

a onda kod kuće na kompu 4gb dd3 vuče mi oko 1,8 gb. I normalno kad toliko vuče automatski više ne radi ništa, samo stoji, i bez koristi je. 

I toliko mi je bilo žao, ali morao sam preći na google chrome, i još patim, jer taj problem nije riješen

http://www.demonoid.me/users/franjo15
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
i još patim, jer taj problem nije riješen

{#}

Pa ako toliko patis, daj nam onda tocne korake kako da i mi dodemo do tolike memorijske potrosnje u firefoxu, netko ce valjda onda prijaviti bug kada si ti vec u prevelikoj patnji i depresiji da bi bio u stanju.

17 godina
neaktivan
Firefox 9

Koristim firefox 9 i explorer i nemam niti jedan problem od ovih gore navedenih. ako su vam windowsi ok! i sve dogradnje uredne. računalo redovno degraf. i obriseno smeče iz povjesti privremenih datoteka i dr.

s tim da koristite verzije koje su namjenjene vašoj konfiguraciji.

A naravno da pretraživači su sve veči jer smo mi sve zahtjevniji, video, slike, prozori boje i dr. sve to zahtjeva i kvalitetan hardwer.

Nekad neke starije verzije su imale nekakvih problema pa su se znale smrzavati ili rušiti, ali to su uspješno riješili dopunama. a danas firefox ima i zaštitu od rušenja tako da uspješno vrati stranicu i opravi i bez tog da se sruši ili zaledi.

ne znam kako može video na youtbe se učitavati i poslje zatvaranja prozora jer ja otvorim i po 5-6 prozora tab-ova i nemam nikakvih problema na svima se vrti video i niti jedan se ne učitava od trenutka kad ga izbacim.

Firefox i explorer rade po meni ok. jedan + više za firefox od mene. zbog njegovih dodataka.

dok se chrome ne može podičiti tim dodacima. a da mu ih ugrade izgubili bih kod starta.

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 9

Firefox 9 i openSUSE, nikakvih problema. Opera ima problema s flashom a Chrome mi jednostavno nije legao. Ljudi često puta okrive FF za nešto što je nastalo zbog Add-ona (vlastito iskustvo na 3.), kad sam isključio problematični add-on sve je radilo kako treba. Od tada sam se naučio, da nakon svake nadogradnje, ukoliko mi se ne sviđa rad isključim jedan po jedan add-on da vidim jeli u njima problem.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 9

Ljudi često krive Fajerfoks (Firefox) zbog mnogo stvari, a većinom je u pitanju njihova lenjost i nemarnost.

Klikanje po svemu i svačemu, instaliranje raznih programa putem (next -> next -> finish) i onda se odjednom Fajerfoks nakrca sa raznim "toolbarima" , priključcima, dodacima, promenjenim pretraživačima.

A pored toga imaju i stare "priljave" profile koji obično prouzrokuju probleme.

Većina današnjih korisnika Interneta su nemarni, tehnološki neobrazovani, te nemaju volje da uopšte sebe obrazuju oko toga.

Bitno je da Fejsbuk radi...{#}

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice