Firefox 4 – brže od konkurencije?

poruka: 189
|
čitano: 39.509
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 – brže od konkurencije?".
17 godina
RE: Firefox 4 – brže od konkurencije?
rustweaver kaže...

Patch koji ispravlja problem, (recimo da je u pitanju bio pogresno referencirani pointer) je cesto trivijalan i tesko da moze utjecati na perfomanse. Cesto je teze otkriti gdje je rupa. Ne pratis razvoj firefoxa i stvarno neznas o cemu govoris, mozilla je itekako probijala rokove.

Ja sam odokativno primjetio da firefox ubrzava, i sto sad?

A uvodenje novih featuresa i usporavanje browsera nema nikakve veze s patchevima, nego sa XUL-om koji je ogroman i tezak za odrzavanje, pa tu i tamo dolazi do regresija.

Citati malo vise ovakve stvari a i ovo nije lose stivo, dok ovdje mozes pratiti napredak javascript JIT-a. Firefox je open source projekt koji nista ne skriva od javnosti, izvoli to malo prouciti.

Čuj, nemam vremena za to, bavim se desktop aplikacijama i znam što neoptimizirani kod može napraviti

FF promatram s korisničke, a ne programerske strane, sporiji je i lošiji nego prethodne verzije i ako im FF 4 ne uspije kako najavljuju, ne vraćam se njemu

inače, nemam ja favorite ni sentiment ni prema jednom komadu software-a, ali dečki iz Mozille su nešto zaribali kod FF-a, da se primjetiti

15 godina
neaktivan

XUL ti je manjim djelom c++ i vecim djelom XML i javascript. Pa ti meni sad reci kako to moze juriti? Cudo je sto uopce radi i ovakvom brzinom. Ja firefox koristim jos od verzije 1.5 i nikad ga nisam pamtio kao pretjerano brzi browser, ali to sve juri spram katastrofe zvane firefox 2.0.

EDIT: skini si K-Meleon, to ti je vise-manje firefox bez XUL-a. Pa testiraj brzinu doticnog i usporedi. Btw. trenutno je stariji Gecko u igri pa su neke stvari drukcije i slicnije starijim verzijama foxa, ali ce biti dovoljno da osjetis razliku u brzini. Ja imam pri ruci jedno veoma staro racunalo i mogu ti iz prve ruke posvjedociti koliko je K-Meleon brzi.

Ono sto ti pokusavam reci jest da brzina firefoxa nije toliko pitanje neoptimiziranosti kôda (koji je IMHO sasvim pristojan) nego je kako bi englezi rekli "by design". Firefox je od pocetka bio osjetno sporiji od IE-a i Opere i to je upravo zbog XUL-a, i ne vidim kako ce se to u buducnosti previse promjeniti, pogotovo nakon sto je Mozilla donjela odluku koristiti SQlite za lokalnu pohranu cookija, bookmarksa...

Oni mogu nabrijati Gecko i ubaciti Jaeger monkey ali ce firefox i dalje ostati "masivan". Ja sam se s time odavno pomirio a neki, vidim, tek sad pocinju shvacati.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 18:05 (rustweaver).
15 godina
ALVIN kaže...
win32 kaže...

Alvin -> moze link na te stranice na kojima je Opera toliko sporija od Firefoxa (cisto informativno me zanima i da sam to vidim...zahvaljujem unaprijed)

Nemam.Tako je bilo meni kad sam zadnji put testirao prije nekih 8 mjeseci...mene zaboli za testiranja,benchmarkove rezultate itd.kad je meni prilikom surfanja Opera bila prespora u odnosu na Firefox.Također i par frendova kad je isprobalo kod sebe Operu bila je ojetno sporija od Firefoxa,jedan od kolega je isprobao i ovu novu verziju Opere 10.50,također sporija od Firefoxa

Hahahaha...znaci debelooooo (kako ti kazes) izmisljanje.... Smijeh Pa sam si spominjao snamanje videa i kako ces nam svima nesto dokazat!? Gdje je sada to!?

Da si ti uistinu vidio ovo sto si napisao, onda bi dao link na te stranice, a ne ovo bez ikakvih "dokaza" napisao:

"Par sati sam testirao u kojma sam izvrtio krdo stranica.Čak sam poslije isprobao i podešenja prema preporukama da probam ubrzati tu Operu ali i dalje je puno zaostajao brzinom.....nebih sitničario da je riječ o pola sekunde po stranici ali Opera mi je zaostajala za Firefoxom po par sekundi po stranici,a na nekim stranicama koje je Firefox otvorio u sekundi Opera bi se mučila sa loadanjem nekih 10 sekundi....firefox ni na jednoj stranici nije bio sporiji...Nema se tu šta dalje danima isprobavati,pala je ispit i to debelooooo"

Daj nemoj izmisljat. Maglu mozes prodavat samo djeci na forumu, a ne pricat kako Opera otvara stranice po deset sekundi (!?) dok ih je Firefox otvorio u sekundi (!?!?). Ok, koje stranice da vidimo i to!?

Sigurno imas neke linkove pa da svi to vidimo kako se Opera muci 10 sekundi dok otvori neku stranicu, a Firefox je otvori u sekundi. Koliko imas godina uopce!? Po pisanju mi izgleda kao moj mladi brat, ako je tako onda ti je sve oprosteno....no ako si stariji onda stvarno procitaj jos jednom sve sta si napisao do sada. No pazi ovo...nedamOsmijeh

Nemas nikakve argumente, izmisljas gluposti i bar se nadam da sada ekipa kuzi koliko izmisljas i bez uvrede nemas pojma o onome o cemu pricas. No glavno da su i "frendovi" isprobali....

Da si ti uistinu to vidio (a nisi, vec izmisljas...NHF), sada bi pola foruma zaspamo sa tim linkovima....issss....koji si ti lik....hahaha.... Smijeh

P.S.

Nova verzija Opere nije 10.50. Vidi se koliko pratis razvoj browsera i koliko ih testiras...sve si rekao u ovome postu. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
Jedino sto opera otvara kojih sekund - dva sporije od ostalih su malo vece java aplikacije (chat primjerice)...

sve ostalo je u najmanju ruku jednako brzo, ako ne i brze otvara Opera...
In Control
15 godina

@win32 ovim dugačkim postom si samo dokazao da uopće ne uspjevaš shvatiti što sam ja napisao.

Testirao sam osobno prije 8 mjeseci gdje je FF bio puno brži i tada mi nije bilo do nikakvog snimanja.To sam ja doživio a ne vidio na Youtube !!!

Na Youtube sam vidio samo videa kao onaj koji sam link stavio gdje je Firefox tu negdje po brzini kao Opera ili Chrome.

Što se nove verzije Opere tiče znam da je Firefox 10.60 najnovija i nju sam danas instalirao,ali frend mi je isprobao verziju 10.50 koja je stara ''ČAK'' oko mjesec dana,a i nju su hvalili kako je najbrža bla bla bla - a složit ćemo se kako od verzije 10.50 do verzije 10.60 ne može biti ogromna razlika u tih mjesec dana.

I da,debilnu Operu sam već makao,to sranje od software-a uz to što ne može blokirati reklame ne pamti ni password logine za neke stranice,ali opet čini mi se puno bolja od Safari browsera.Znači Firefox na vrhu,Opera časna druga ali nekih 5 stepenica niže,debelo nakon nje bi Stavio Safari ili možda čak Internet Explorer 9

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

I da,debilnu Operu sam već makao,to sranje od software-a uz to što ne može blokirati reklame ne pamti ni password logine za neke stranice,ali opet čini mi se puno bolja od Safari browsera.Znači Firefox na vrhu,Opera časna druga ali nekih 5 stepenica niže,debelo nakon nje bi Stavio Safari ili možda čak Internet Explorer 9

Koliko sam ja upoznat Opera u sebi sadrži ugrađeni (dakle ne preko dodataka) bloker reklama, s time se rijetko koji browser može pohvaliti.

A ti si smiješan sa svojim komentarima, vidi se da nemaš blage veze...

They must find it difficult... Those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority. G. Massey, Egyptologist
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 22:37 (Kizmar).
15 godina
Kizmar kaže...
ALVIN kaže...

Koliko sam ja upoznat Opera u sebi sadrži ugrađeni (dakle ne preko dodataka) bloker reklama, s time se rijetko koji browser može pohvaliti.

A ti si smiješan sa svojim komentarima, vidi se da nemaš blage veze...

U postu prije sam i napisao da Opera ima svoj bloker i objasnio sam da ne funkcionira na način koji nebi zahtjevao intervenciju korisnika,dakle moraš sam ručno blokirati na svakoj stranici posebno. - Mogao bi ubuduće pročitati koji post prije nego što zaključuješ tko šta nezna.

I sa tim ugrađenim,plus sam stavio dodatni za Operu i dalje je bilo krdo reklama koje nisam znao ni da postoje jer sam na Firefoxu stalno.Skoro svaku stranicu iz bookmarksa sam otvorio i na svakoj me iznenadilo par reklama....za isto sam pročitao da se žalilo još par ljudi na jednom forumu.I zadovoljavajući odgovor im nije došao.Sa Operom se jednostavno treba priviknuti na reklame po stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 17:27 (ALVIN).
17 godina
neaktivan

Jesi li probao koristiti   ove filtere? Ja ih koristim te u Operi nemam ništa više reklama nego u Firefoxu sa ugrađenim Adblock Plus dodatkom.

They must find it difficult... Those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority. G. Massey, Egyptologist

0 0 hvala 1
15 godina
Kizmar kaže...

Jesi li probao koristiti   ove filtere? Ja ih koristim te u Operi nemam ništa više reklama nego u Firefoxu sa ugrađenim Adblock Plus dodatkom.

Isprobao sam samo ovaj prvi  - FANBOY filter listu koju sam sejvao u određeni operin folder kao što su preporučili.Niti jednu drugu listu nisam probao jer je jedan lik napisao da je ta najpoznatija i najbolja....misliš na ovaj dugi popis blokiranih reklama ispod CODE:  ?

A dal tebi pamti password za bug forum ? Ja na Firefoxu trebam kliknuti samo PRIJAVI ME jer su dva prozorčića popunjena(zapamćena),a na Operi iako sam sejvao nakon prvog unosa sljedeći put nije ništa nudila u tim prozorčićima za password,morao sam ponovo ručno upisivati

17 godina
neaktivan
A ja na operi ne trebam niti jednu jedinu tipku stisnuti nego samo kad dodjem na bug, ako nije zapamti me stisnuto, moram stisnu crtl + enter i direktno sam ulogiran...

takodjer ja ne rabim fanboy list cisto zato sto je preduga i ima toliko opskurnih siteova kojih nema na stranicama na kojim surfam... rabim defaultne liste i baš mi je lijepo...

ne vidim niti jednu jedinu reklamu...

A ti ocito ne znas raditi s operom pa nam vamo pametujes... LoL... ako si takav mozzila fanboy... samo naprijed... ali ajde nemoj nam pametovati vamo...
In Control
15 godina

Znači defaultne,nisi ništa dodatno stavljao ? Čudno,ja sam jučer probao i sve prepuno reklama.

I koja je to defaultna blocklista,daj neki link na nju,ili bilo kakav tekst gdje ju neki site spominje.Nisam stručnjak za Operu ali ja mislim da nema ona nikakvu blocklistu reklama kao default već samo ono za ručno blokiranje reklama,a to nije nikakva lista.Ako griješim daj link koji potvrđuje da Opera ima blocklistu reklama po defaultu

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 21:04 (ALVIN).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opera Preferences version 2.1
; Do not edit this file while Opera is running
; This file is stored in UTF-8 encoding

[prefs]
prioritize excludelist=1

[include]
*

[exclude]

*-ad.cgi*
*-ads/*
*.2o7.net*
*.ad-*
*.ad.*
*.adbrite.*
*.adrevolver.*
*.ads.*
*.adserver.*
*.adtomi.*
*.advertising.*
*.atdmt.*
*.banner*
*.blogads.*
*.buysellads.*
*.casalemedia.*
*.chartbeat.*
*.click*
*.directtrack.*
*.doubleclick.*
*.etology.*
*.fastclick.*
*.google.*/adfetch*
*.googleadservices.*
*.googlesyndication.*
*.infolinks.*
*.kontera.*
*.linkbuddies.*
*.mochibot.*
*.overture.*
*.pheedo.*
*.qksrv.*
*.quantserve.*
*.roar.*
*.slickkicks.*
*.tradedoubler.*
*.tradepub.*
*.trafficzap.*
*.tribalfusion.*
*.vibrantmedia.*
*.zedo.*
*/accresults.*
*/ad.*
*/ad/*
*/ad_*
*/adbot.*
*/adc_*
*/adclient.*
*/adcouncil/*
*/adframe.*
*/adgifs/*
*/adgraph/*
*/adimages/*
*/adinfo*
*/adlog.*
*/adlog/*
*/adrotator.*
*/ads.*
*/ads/*
*/ads_*
*/advert*
*/adview.*
*/affiliates/*.js
*/banner/*
*/banners/*
*/hotfreebies.html*
*/housead/*
*/liveads/*
*/pagead/*
*/phpads/*
*/pop.cgi*
*/pop.htm
*/pops/*
*/poptest.*
*/popup/*
*/printads/*
*/redir.asp*
*/skyscraper/*
*/softad/*
*/sponsor/*
*/sponsors/*
*/tw/adt*
*120x240*
*120x600*
*120x90*
*160x600*
*234x60*
*336x280*
*468x60*
*728x90*
*_ad.js
*_ad_*
*_ads.js
*_ads_*
*_advert*
*_adx_*
*_banner_*
*_borders/*
*_superad*
*a.p.f.qz.*
*a.r.tv.*
*ad-flow*
*ad.trafficmp.*
*ad_type*
*adbot*
*adclick*
*adclix*
*adclub*
*adcycle*
*adflight*
*adframe*
*adimage*
*adknowledge*
*adlink*
*adlogix.*
*admaximize*
*admex*
*admonitor*
*adpulse*
*adrunner*
*adserv*
*adsoftware*
*adswap*
*adtomi.*
*aureate*
*avenuea*
*banner.*
*banners.*
*bluestreak.*
*burstmedia*
*burstnet*
*clickxchange*
*darkblue.*
*darkbluesea.*
*dbbsrv.*
*exitpopup*
*flycast*
*focalink*
*headerpopup*
*hitexchange*
*hitlist*
*hitsites*
*houseads_*
*i.us.rmi.yahoo.*
*imaginemedia*
*intellitxt*
*jsads*
*linkads*
*linkexchange*
*linkpopup*
*linkshare*
*linksynergy*
*media.fastclick*
*paypopup*
*popieen.*
*popme.*
*popunder*
*popupad*
*ps.interpolls.*
*radiate*
*secure.webconnect*
*smartsize_*
*spinbox.versiontracker.*
*spylog*
*subs.timeinc.*
*toolbar.google.*
*trafic.ro/*
*us.a1.yimg.*
*us.f.yahoofs.*
*valueclick*
*x.mycity.*
*z.about.*
*zdmcirc*

Posto mi se ne da pisati evo ti copy paste fajla i svega mi je trebalo 30 sekundi da napravim sve ovo.... WoW....

sto puno... i ovo je defaultna lista i uvijek mi je pri ruci...

OPERA nije napravljena za ljude koji ne znaju sto rade... za takve je tu IE...

Za Operu cak trebas uporabiti kojih 0.25% mozga :O sto je prestrasno...

Ovdje ne kazem da je Opera najbolji browser nego da ne pljujes po necemu sto nemaš pojma, i sto si probao na 5 minuta...

Rabim Operu vec 5 godina (i onda kad nije bila besplatna), znam vise manje sve njene zakutke, precice, gesture...

I ne pljujem po drugim browserima kao ti, jer znam DA NE MOGU ZNATI SVE O SVEMU, te isto tako znam da su ukusi razliciti...

Tako da molim te... ako ces i dalje pljuvati po nećemu, molim te bar googlaj ovaj izraz: 10 facts why I think Firefox is better than Opera ili nesto slicno pa vamo rabi, ali nemoj molim te toliki oralni izbljuvak (lapsus moj, taktilni izbljuvak je zapravo) vamo izrazavati...

Hvala...

In Control
15 godina

Čekaj,pa ti sa ovim copy-paste uopće nisi dokazao da je ta lista defaultno u Operi !  Dal ti uopće znaš što znači riječ default ?  Mogao si ju kopirati negdje sa weba u svoj browser,ali to onda ne znači da je ta lista unutra default. - Ako ti je slučajno ta lista od početka postojala u Operi (a ne PRI RUCI ! ) onda si mogao to napisati,i dati nekakav link koji to potvrđuje.

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trolaš!

17 godina
neaktivan
Da... a u firefoxu su razliciti adblockeri defaultni... lol

ovo je lista s operine stranice, zbog odredjenih patenta oni NE SMIJU distribuirati listu zajedno s svojim proizvodom... Tako da je ovo DE FACTO default lista...

ali ti toliko toga ne kuzis... ja sam jos gluplji sto vodim raspravu s tobom...

Ali mislim da sam dokazao svoj stav, i višestruko (iako ne baš suptilno) ponizio tebe i tvoje pljuvanje po necem sto stvarno nemaš pojma rabiti...

Drži se mozzile molim te...
In Control
15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Da... a u firefoxu su razliciti adblockeri defaultni... lol

ovo je lista s operine stranice, zbog odredjenih patenta oni NE SMIJU distribuirati listu zajedno s svojim proizvodom... Tako da je ovo DE FACTO default lista...

ali ti toliko toga ne kuzis... ja sam jos gluplji sto vodim raspravu s tobom...

Ali mislim da sam dokazao svoj stav, i višestruko (iako ne baš suptilno) ponizio tebe i tvoje pljuvanje po necem sto stvarno nemaš pojma rabiti...

Drži se mozzile molim te...

To znači da nije defaultna,vjeruj,čim nije unutra skupa sa instalacijom nije defaultna.Nemoj pokušavati lagati.

Nemam ja ništa protiv Opere,nego sam iznio ono što sam odmah primjetio kod nje.Brzina je za pohvalu,podjednaka kao i moj podešeni Firefox.Da sam imao volje kopati po njoj duže pokupio bi sve najbolje postavke.

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Čekaj,pa ti sa ovim copy-paste uopće nisi dokazao da je ta lista defaultno u Operi !  Dal ti uopće znaš  što znači riječ default ?  Mogao si ju kopirati negdje sa weba u svoj browser,ali to onda ne znači da je ta lista unutra default. - Ako ti je slučajno ta lista od početka postojala u Operi (a ne PRI RUCI ! ) onda si mogao to napisati,i dati nekakav link koji to potvrđuje.

Gledaj, NITI JEDAN BROWSER nema po defaultu mogučnost da blokira SVE reklame, to jest možda si ti pobrkao popup reklame i one koje su "integrirane" na neku web stranicu.

17 godina
neaktivan
Cevi... njega najbolje ostavit samog da pise sto god hoce :)

Ocito ga pameti necemo nauciti, niti da ako vec toliko voli svoje firefox, nek drzi to za sebe...

Ali sto ces... puno ljudi u HRV je takvo... pogledaj nam samo situaciju u zemlji...
In Control
15 godina

0 1 hvala 0
15 godina
Cevi kaže...
ALVIN kaže...

Čekaj,pa ti sa ovim copy-paste uopće nisi dokazao da je ta lista defaultno u Operi !  Dal ti uopće znaš što znači riječ default ?  Mogao si ju kopirati negdje sa weba u svoj browser,ali to onda ne znači da je ta lista unutra default. - Ako ti je slučajno ta lista od početka postojala u Operi (a ne PRI RUCI ! ) onda si mogao to napisati,i dati nekakav link koji to potvrđuje.

Gledaj, NITI JEDAN BROWSER nema po defaultu mogučnost da blokira SVE reklame, to jest možda si ti pobrkao popup reklame i one koje su "integrirane" na neku web stranicu.

Pa on je napisao da je DEFAULT.Ja sam bio skoro siguran da ni Opera kao ni ostali vjerovatno nema default....šta kad čovjek misli da ja neznam pa me želi lagati.

15 godina
 pogledaj nam samo situaciju u zemlji...

Pravi se našao buniti,za tebe je i predobra.Neznaš ni pravilno opisati 2 stvari za Operu koju poznaješ u dušu,a drugima govoriš da pojma nemaju.Da je mene neko nešto pitao oko Firefoxa što znam vidio bi kako bi precizan odgovor dobio...ovo tvoje je samo brljavljenje,i to lažno....i da me zajebeš išao si mi kopirati cijelu listu na forum da povjerujem da je default .Kao što rekoh na početku,za tebe je i predobro

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...
Cevi kaže...
ALVIN kaže...

Pa on je napisao da je DEFAULT.Ja sam bio skoro siguran da ni Opera kao ni ostali vjerovatno nema default....šta kad čovjek misli da ja neznam pa me želi lagati.

Da, ali on je rekao defaultne liste, što ne treba značiti da se u samoj operi nalazi ta skripta. Pa zbog krivog tumačenja i provociranja nastaje problem koji si sam sebi nametnuo. Sorry.

15 godina
Cevi kaže...

možda si ti pobrkao popup reklame i one koje su "integrirane" na neku web stranicu.

Ovo ti nisam odgovorio.Naravno da nisam pobrkao,riječ je cijelo vrijeme o integriranim reklamama u stranice,popup je druga priča,za blokirati popup imaju svi browseri

17 godina
neaktivan
Cevi kaže...
ALVIN kaže...
Cevi kaže...
ALVIN kaže...

Da, ali on je rekao defaultne liste, što ne treba značiti da se u samoj operi nalazi ta skripta. Pa zbog krivog tumačenja i provociranja nastaje problem koji si sam sebi nametnuo. Sorry.

Hvala taman sam htio to napisati...

In Control
17 godina
ALVIN kaže...
Cevi kaže...

možda si ti pobrkao popup reklame i one koje su "integrirane" na neku web stranicu.

Ovo ti nisam odgovorio.Naravno da nisam pobrkao,riječ je cijelo vrijeme o integriranim reklamama u stranice,popup je druga priča,za blokirati popup imaju svi browseri

prestani raditi višestruke postove, prijavljen si

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
Cevi kaže...
ALVIN kaže...
Cevi kaže...
ALVIN kaže...

Defaultna lista se uvijek veže uz defaultni proizvod,jer lista sama za sebe ništa ne znači,a u tom proizvodu nije defaultna.Mislim ne treba objašnjavati jasno je da se nasanjkao pa me htio slagati da ne ispadne glup.Žalosno je što sere po drugima a ne priznaje svoju glupost i to u oblasti koju je specijalizirao (Opera)

17 godina
neaktivan
Ajme Boze dragi kako mi ga je zao...

Ljudi nemate pojma...
In Control
15 godina
Ajme Boze dragi kako mi ga je zao...

Ljudi nemate pojma...

Baš si legenda,evo ljudi ti se klanjaju,majstore od zanata Namigiva

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...
Cevi kaže...
ALVIN kaže...
Cevi kaže...
ALVIN kaže...

Defaultna lista se uvijek veže uz defaultni proizvod,jer lista sama za sebe ništa ne znači,a u tom proizvodu nije defaultna.Mislim ne treba objašnjavati jasno je da se nasanjkao pa me htio slagati da ne ispadne glup.Žalosno je što sere po drugima a ne priznaje svoju glupost i to u oblasti koju je specijalizirao (Opera)

Gledaj, ti tražiš od čovjeka da prizna "grešku", a u tvom postu koji si sam napisao ima ih tone, a ponajviše provokacije. Pa da te citiram:

I BTW, kakav ti je to defaultni proizvod?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 22:34 (Cevi).
15 godina
Cevi kaže...

Gledaj, ti tražiš od čovjeka da prizna "grešku", a u tvom postu koji si sam napisao ima ih tone, a ponajviše provokacije. Pa da te citiram:

I BTW, kakav ti je to defaultni proizvod?

On je pokušao lagati,to on dobro zna.A ja sam iznio svoje subjektivno mišljenje o Operi doneseno nakon kratke analize tog komada software-a.Istina da bi bez riječi (sranje i debilno) bolje zvučalo,ali iznerviralo me što odmah nije išlo sve kako treba.Problem je bio sa bookmarksima koje je loše importala sa firefoxa,pa passworde nije pamtila morao sam ručno upisivati,moralo bi postojati nešto jednostavno da se popuni automatski password(pokušavo sam desnu tipku miša,lijevu,ništa ne trza),zatim te reklame koje ništa nije blokirala funboy lista.

Defaultni proizvod je onaj koji se dobije čim se instalira downloadirana .exe fajla,bez da se u instaliranom programu išta naknadno dodaje i mijenja.Znači prijevod za default bi bio - početne postavke

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 23:06 (ALVIN).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice