Firefox 15.0.1

poruka: 57
|
čitano: 5.209
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 15.0.1".
16 godina
neaktivan
Re: Firefox 15.0.1
Budokai kaže...

To se kod tebe događa i prvi put čujem za taj bug (ako je bug). Imam i Tab mix plus i još desetak ekstenzija no uopće nisam imao na 15.0.1 taj problem.

Sad sam na Beti 16 i opet sve Ok.

Firefox se kod tebe s nečim kolje, to nije univerzalni problem.

Gledaj ,ne znam šta je i ne tvrdim da je bug ,zato sam i postavil pitanje ,isto kao i na Mozilla forumu.

Kod mene ,to se događa na dva sistema (Windows 7 i 8) i nije bitno jel Firefox u normalnom ili Safe mode-u.

Napravil sam i novi profil u Firefoxu i opet je ista stvar.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
protjeran
Firefox 15.0.1

Baš čudno {#}

Što su ti rekli na Mozilla forumu ?

Novi junaci crtanog filma su ŠUKI I PIPI

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Baš čudno {#}

Što su ti rekli na Mozilla forumu ?

Try disabling addons one by one and restart Firefox. {#}

14 godina
protjeran
Firefox 15.0.1

A jak im savjet. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Budokai kaže...

A jak im savjet. {#}

E da ,vrlo jak.

Da ne govorimo da se u Windows 8 ,isti taj Firefox 15.01 rušil svako malo.

Stavil sam svoj mail u Crash report još 13. 09. ,ali danas je već 22. ,a još uvijek nikakvog odgovora iz Mozille.

16 godina
neaktivan
Firefox 15.0.1

Prijeđi na Nightly x64, ja nemam nikakvih problema. {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

ATI grafička i 12.8. driveri?

Da, neki problem s tim driverima.  Isključivanje HWA trenutno pomaže.

mag.inf
16 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

ATI grafička i 12.8. driveri?

Da, neki problem s tim driverima.  Isključivanje HWA trenutno pomaže.

Da ,krasno im je rješenje.

Teerex kaže...

Prijeđi na Nightly x64, ja nemam nikakvih problema. {#}

Isprobat ćemo još 16 betu ,a ako i to ne pomogne ,i ja ću.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 20:48 (kizo2703).
17 godina
Firefox 15.0.1

A da...{#} Piše na tom linku neko rješenje još, neki patch...Nisam nikad do sad imao problema, pa nisam ni proučavao taj njihov sustav rješavanja bugova. Pričekat ću nove drivere, ipak su ovo prvi za win8.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

A da...{#} Piše na tom linku neko rješenje još, neki patch...Nisam nikad do sad imao problema, pa nisam ni proučavao taj njihov sustav rješavanja bugova. Pričekat ću nove drivere, ipak su ovo prvi za win8.

Nisu prvi - meni su isprva radili 12.6 ,koji su bili za RP verziju Osmice i nije bilo problema. Problemi su počeli sa 15 verzijom FF-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 20:59 (kizo2703).
17 godina
Firefox 15.0.1

A ok, mislio sam ovako za finalnu verziju win8. A to se evo poklopilo sa ff15. Sve je ok i bez HWA, pa neću se zezati s prijašnjim driverima/ff-ima. Vidjet ćemo što donose nove verzije drivera i ff.

P.S.

I na Nightly x64 mi je bio isti problem, radio je ok samo bez uključene HWA.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 20:59 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 15.0.1

Ja sam prelaskom na betu rijesio sve probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

A jak im savjet. {#}

Savršen, tako se radi pravilna dijagnostika na firefoxu. Shvatite već jednom da se addoni mogu prilično duboko integrirati u firefox i imaju poprilično odriješene ruke oko toga što mogu izmijeniti ili premostiti.

kizo2703 kaže...

Za Win8 nema službene podrške. A loši driveri su loši driveri. Nisi informatički nepismen, znaš o čemu se radi kada nešto što bi trebalo raditi (driver) jednostavno ne radi.

Što se problema sa onim opcijama unutar taba tiče, da nije možda korumpiran profil? Firefox sprema postavke u sqlite bazi podataka i ako se dotična korumpira svašta se zna događati. Jesi probao sa svježim profilom?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
14 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Savršen, tako se radi pravilna dijagnostika na firefoxu. Shvatite već jednom da se addoni mogu prilično duboko integrirati u firefox i imaju poprilično odriješene ruke oko toga što mogu izmijeniti ili premostiti.

Jep, savršen za početnike.

Načelo je; kreni od početka, eliminiraj jedan po jedan add-on.

Problem nastaje kad ljudi imaju stalno iste ekstenzije a to objašnjenje većini ne riješava problem. Firefox im se smrzava, ruši, ne mogu gledati you tube i sl.

Prije će bit da je problem u nekom drugom softveru koji se kolje s Firefoxom.

15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Jep, savršen za početnike.

Gle, da ne zalazimo previše u offtopic, ljudi ne čitaju misli. Mora se krenuti od pretpostavke da si početnik kako bi bio siguran da si obavio neke korake. Ako već želiš pokazati da si napredan korisnik onda odmah navedeš i što si sve pokušao i kakvi su rezultati bili.

P.S.

Čak i isti set ekstenzija može samo u nekim slučajevima ispoljavati problem, ovisno o kojim se ekstenzijama radi i samoj situaciji. To ti je ona bitna stavka kod prijave buga: koraci za reprodukciju neželjenog ponašanja (buga, jel). Samo kada se pronađe točan i pouzdan način da se demonstrira nekakav bug, može ga se ići popravljati. Bez tog nemaš ništa.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Za Win8 nema službene podrške. A loši driveri su loši driveri. Nisi informatički nepismen, znaš o čemu se radi kada nešto što bi trebalo raditi (driver) jednostavno ne radi.

Što se problema sa onim opcijama unutar taba tiče, da nije možda korumpiran profil? Firefox sprema postavke u sqlite bazi podataka i ako se dotična korumpira svašta se zna događati. Jesi probao sa svježim profilom?

Za OS koji je u raznim javnim Preview verzijama vani od početka godine?!

Nisam ,ali koliko got dečki u Mozilli krivili AMD drivere ,očito je još negdje problem ,pošto Opera ,Safari i Chrome rade bez greške na istom sistemu.

Nije u pitanju korumpirani profil kad sam napravil novi i opet ista stvar.

Anyway ,sad je gotovo ,16b4 verzija radi od sinoć bez greške - sa original profilom na kojem se v. 15.01 rušila ko mahnita.

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Za OS koji je u raznim javnim Preview verzijama vani od početka godine?!

Da, dobro si pročitao. Ne vidim što je tu čudno, ne možeš davati podršku za platformu koja još ni sama nije do kraja zgotovljena. Postoji razlog zašto se to zove "Preview" verzija, a ne demo ili nešto slično...

kizo2703 kaže...
Nisam ,ali koliko got dečki u Mozilli krivili AMD drivere ,očito je još negdje problem ,pošto Opera ,Safari i Chrome rade bez greške na istom sistemu.

Opera, Safari i Chrome nisu Firefox. Firefox je nagazio na nekakav codepath u ATI driverima koji očito nije baš često korišten te je bugovit. Jesi vidio stack trace, kako se duboko u driveru ruši? Evo pa sam pogledaj. 10 poziva izvan Firefoxa, 14 ako ćemo izuzeti i Cairo budući da je provjeren codepath neovisan o Firefoxu.

Malo je nevjerojatno pomisliti da bi neispravni podatci iz XUL-a uspjeli otići tako daleko prije nego izazovu nekakav crash u nekoj funkciji. U svakom slučaju postavlja se pitanje zašto ti isti podatci ne ruše Nvidia drivere, jesu li nvidijini driveri pametniji/tolerantniji na greške ili ATI-jevi imaju bug?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 22:34 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Da, dobro si pročitao. Ne vidim što je tu čudno, ne možeš davati podršku za platformu koja još ni sama nije do kraja zgotovljena. Postoji razlog zašto se to zove "Preview" verzija, a ne demo ili nešto slično...

S obzirom da je sve do 15 verzije sve radilo u redu ,vrlo čudno. A verzija 16 radi ,bez ikakvih problema.

rustweaver kaže...
irefox je nagazio na nekakav codepath u ATI driverima koji očito nije baš često korišten te bugovit. Jesi vidio stack trace, kako se duboko u driveru ruši?

Nisam ,jednostavno me nije interesiralo analiziranje ,nego sam samo tražio verziju koja će raditi. 14.01 je radila bez greške ,sad 16 verzija također radi bez problema. Zdravo ,gotovo.

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

S obzirom da je sve do 15 verzije sve radilo u redu ,vrlo čudno. A verzija 16 radi ,bez ikakvih problema.

O čemu pričamo, o rušenju ili onim opcijama unutar taba? Ako je rušenje onda je veoma moguće da su jednostavno blacklistali drivere, znakovita je i ova poruka jednog developera:

"In fact, it's not a regression in the Firefox code.
It has appeared across all versions since August 15 at 18:16 UTC when Catalyst 12.8 was released."

Za ono sa opcijama unutar taba ne znam što bih ti rekao, stvarno to prvi puta vidim. Znam da otprije rade na tome i da će to u buduće tako funkcionirati, ali zašto se kod tebe aktivira taj feature pojma nemam.

EDIT: jep driveri su blacklistani u ff 16b4, evo commit

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 23:01 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

O čemu pričamo, o rušenju ili onim opcijama unutar taba? Ako je rušenje onda je veoma moguće da su jednostavno blacklistali drivere, znakovita je i ova poruka jednog developera:

"In fact, it's not a regression in the Firefox code.
It has appeared across all versions since August 15 at 18:16 UTC when Catalyst 12.8 was released."

Za ono sa opcijama unutar taba ne znam što bih ti rekao, stvarno to prvi puta vidim. Znam da otprije rade na tome i da će to u buduće tako funkcionirati, ali zašto se kod tebe aktivira taj feature pojma nemam.

EDIT: jep driveri su blacklistani u ff 16b4, evo

Tab opcije: apsolutno svi pop-up prozori su se ''prebacili'' u tabove 19. 09. oko 13 sati. Prije toga je sve radilo normalno i apsulutno nikakve postavke nisu mjenjane.

U about:config browser.preferences.inContent je na False.

Driveri: sa 14.01 sve radi normalno ,na svim verzijama - XP ,Sedmica ,Osmica. Izađe 15 verzija FF-a ,na XP-u i Sedmici je sve u redu i dalje sve radi normalno ,na Osmici počinju rušenja ,ali još uvijek u ''Crash'' prozoru se pokazuju svi prozori i napravi se Restore bez problema.

Izlazi update na 15.01 i sad ,FF se ruši svakih pola sata ,restore prozor je svaki put prazan!

Deinstaliram FF potpuno ,pretražim i počistim sve foldere i Registry i instaliram 14.01 - sve opet radi normalno.

Za sve to vrijeme ,na Sedmici apsolutno nikakvih problema i nema NIJEDNOG rušenja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 0:28 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Tab opcije: apsolutno svi pop-up prozori su se ''prebacili'' u tabove 19. 09. oko 13 sati. Prije toga je sve radilo normalno i apsulutno nikakve postavke nisu mjenjane.

U about:config browser.preferences.inContent je na False.

To treba prijaviti...

Kako ti firefox radi kada ga pokreneš u safe modu?

kizo2703 kaže...
Driveri: sa 14.01 sve radi normalno ,na svim verzijama - XP ,Sedmica ,Osmica. Izađe 15 verzija FF-a ,na XP-u i Sedmici je sve u redu i dalje sve radi normalno ,na Osmici počinju rušenja ,ali još uvijek u ''Crash'' prozoru se pokazuju svi prozori i napravi se Restore bez problema.

Izlazi update na 15.01 i sad ,FF se ruši svakih pola sata ,restore prozor je svaki put prazan!

Deinstaliram FF potpuno ,pretražim i počistim sve foldere i Registry i instaliram 14.01 - sve opet radi normalno.

Za sve to vrijeme ,na Sedmici apsolutno nikakvih problema i nema NIJEDNOG rušenja.

Ne znam što mi pokušavaš reći, već sam ti rekao da v15 gazi neki novi code path što se akceleracije tiče, i da se crash događa samo sa određenim driverima koji su sada blacklistani. Za firefox btw. ne trebaš čistiti registry, firefox sve svoje gluposti drži unutar profila...

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

To treba prijaviti...

Kako ti firefox radi kada ga pokreneš u safe modu?

Sada sve radi kak treba ,ali je sada instaliran 16 Beta 4.

Da ,prijavljeno je ,i da ,ista stvar je bila ista i u Safe Modeu.

rustweaver kaže...
Ne znam što mi pokušavaš reći, već sam ti rekao da v15 gazi neki novi code path što se akceleracije tiče, i da se crash događa samo sa određenim driverima koji su sada blacklistani. Za firefox btw. ne trebaš čistiti registry, firefox sve svoje gluposti drži unutar profila...

Rusty ,znam da si developer ,nemoj se ljutit ,ali cijelo vrijeme govorim da je v.15 smeće.

V.16 je u beti ,ali sve radi kak treba (i to sa originalnim profilom) zato ,završite ju kaj prije i nemojte opet nekaj zayebat u finalnoj verziji!

Toliko od mene o v.15.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 20:54 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Samo da prijavim da koristim FF 15 i nemam nikakvih problema.

Na v.16. idem kada izađe iz bete.

14 godina
Firefox 15.0.1

Taj Ff15 mi je od početka izgledal sumnjivo svaki dan je sve više zastajkival i danas nakon update-a flash se totalno zbrejkal(šteka čim ga upalim jedini način da ga ugasim je da ubijem proces), i moral sam upalit chrome :(  Idem sad spašavat firefox da opet radi normalno ali eto prvi puta otkad imam komp mi je firefox otkazal poslušnost, dosad mi je uvijek bilo čudno kad se netko žali jer ja ama baš nijedan problem nisam imal s njim. Ali eto za sve postoji prvi put. Ako tko ima kakve ideje kak ubrzat ili fino tunirat firefox slobodno se javi. Za početak idem ga reinstalirat, pa ću vidjet kud i kak dalje.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 15.0.1

Ja imam zanimljiv problem -  mislim da se vuće još od verzije 13...

Dakle, upališ FF. Ukucaš bug.hr (odnosno adresa bilo koje stranice)  i krene učitavanje. U pola učitavanja sve stane - FF se kao zablokira. Nakon 5-10-20 minuta (nekad i nikada) učitavanje se nastavi, nekada do kraja učitavanja zadane adrese, a nekada do ponovnog blokiranja.

Ako sam sretne ruke, nakon završetka učitavaja, upišem drugu adresu i stvar se ponavlja :)

Ne smeta me puno problem jer se uglavnom spajam preko RDC na stroj (tada sve radi kako treba!?) - ali me ipak zanima o čemu se radi :)

Dakle, ima li tko ideju?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 9:58 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Firefox 15.0.1

Evo mene, brzo sam riješio problem malo čitajuči gornje postove. Dakle skinuo FF16 deinstalirao 15 ostavio profil i sve, instalirao 16-cu i sve radi ko raketa, i brže od chrome-a :P hehe , da ne bi sad neki flamewar nastal nisam ja tolkoprotiv chrome-a moja seka ga koristi i njoj je brži pa neka joj ali ja sam emotivno vezan za firefox pa eto, nemogu bez njega.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
Dakle, ima li tko ideju?

Help->Restart with addons disabled. Probaj safe mode, ako ne pomaže onda je vjerojatno vrijeme za prijavljivanje buga, koji je po svemu sudeći veoma kritičan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice