Firefox 15

poruka: 60
|
čitano: 5.494
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 15".
17 godina
Firefox 15

I dalje sporo i bloatano smece. Koja im je korist izdavanja novih verzija kad su svi presli na chrome.

Rvat katolik!

2 10 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Firefox 15
tnakir kaže...

I dalje sporo i bloatano smece. Koja im je korist izdavanja novih verzija kad su svi presli na chrome.

Chromu fali veca kolicina extenzija.

14 godina
neaktivan
Firefox 15

Firefox -   163.9 MB
Chrome - 155.3 MB

- _________

8.2 MB

U obadva preglednika je otvoren samo jedan tab:
www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=867

Slika:

Memorija Memorija
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 17:31 (royalhero).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Firefox 15

Kako se skine taj HTML5 o kojem svi govore ?

Peace......I m tha man !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

WTF!?

HTML5 se ne skida, niti bilo šta slično. Koji browser i koju verziju imaš?
Slobodno odeš na, recimo, https://www.youtube.com/html5. Tamo klikni na Join HTML Trial i imaš Youtube u HTML-u 5, bez flasha. Ja tako radim ima 10-ak dana i zadovoljan sam. 

15 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Tinča14 kaže...

WTF!?

Slobodno odeš na, recimo, https://www.youtube.com/html5. Tamo klikni na Join HTML Trial i imaš Youtube u HTML-u 5, bez flasha. Ja tako radim ima 10-ak dana i zadovoljan sam. 

Imam Firefox 15, a kako da uključim HTML5 za ostale stranice koje inače trebaju flash za prikazivanje nekih stvari ?

Peace......I m tha man !
17 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...
royalhero kaže...
Tinča14 kaže...

WTF!?

Imam Firefox 15, a kako da uključim HTML5 za ostale stranice koje inače trebaju flash za prikazivanje nekih stvari ?

Ti tu ne mozes nista. Admin stranice odlucuje na koji nacin ce da obsluzuje multimediju na svojoj stranici.

13 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...
Indestructible kaže...

meni je firefox najbolji, ali u zadnje vrijeme imam problema sa flashom, a ne sa zauzecem memorije, zna mi se nerijetko desiti da se browser zamrzne, tako da mores gasiti flash preko task managera

Potpuno isti problem, ito dosta cesto.

A sto se Firefoxa tice, on radi i vise nego uredno.

Pa kako mislis sto se Firefoxa tice? Pa to i jest problem Firefoxa, jer flash uredno radi na drugim browserima.

17 godina

Pa kako mislis sto se Firefoxa tice? Pa to i jest problem Firefoxa, jer flash uredno radi na drugim browserima.

Mislim da nije do Firefoxa, jer kad iskljucim flash plugin nikada mi se ne smrzne niti zastane. Sa flashom se uvijek to desava...

17 godina
Firefox 15

Što se tiče usporenog Flasha u Firefoxu, probajte navedene korake.

1. Isključite hardversko ubrzavanje u Flash playeru (desni klik na neku Flash animaciju > Settings > otkvačite Enable hardware acceleration.

2. Ako ovo ne pomaže, probajte isključiti Protected Mode u Flash playeru, i to tako što ćete pronaći datoteku mms.cfg u:

C:\windows\system32\macromed\flash za Windows x86 sisteme i

C:\windows\syswow64\macromed\flash za Windows x64 sisteme.

U navedenu datoteku dodati liniju ProtectedMode=0.

Ukoliko datoteka ne postoji, kreirajte je (u Notepadu, na primjer). Ako postoji, a iz nekog razloga ne možete spremiti promjenu nakon dodavanja nove linije, spremite datoteku na drugu lokaciju (Desktop), a onda je kopirajte/premjestite na gore navedenu lokaciju.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Firefox 15

Taman upgrade napravio, FF leti :)

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Indestructible kaže...

meni je firefox najbolji, ali u zadnje vrijeme imam problema sa flashom, a ne sa zauzecem memorije, zna mi se nerijetko desiti da se browser zamrzne, tako da mores gasiti flash preko task managera

Isti/slican problem imam i sa Chrome-om....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
16 godina
neaktivan
Firefox 15

15-ica je brza ko vojna operacija OLUJA :)

0 0 hvala 0
15 godina
Doslovce leti sada kada sam sredio flash
robimarko@gmail.com
15 godina
Firefox 15

Youtube HTLM 5 Player. https://www.youtube.com/html5

EDIT: Royalhero izvini

Say hello to my little friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 22:22 (Krunoo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

Youtube HTLM 5 Player. https://www.youtube.com/html5

Malo iznad{#}

16 godina
neaktivan
parizer kaže...

HTML5 Canvas je spor kao i do sada {#} 

IE9 i Chrome peru ostale na tom polju

Možeš li mi dati primere? Znam da je Azure trebao rešiti taj problem.

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Drazen kaže...

Evo, FF 15 sa bug.hr otvorenim zdere 280mb + 50mb za plugin-container + 30mb za flash plugin. IE je 90mb.

Oba su fresh start? Imaš nekakve ekstenzije za firefox?

Anyway, možeš otvoriti about:memory što će ti reći gdje memorija odlazi...

Drazen kaže...
Drugi browseri to ne rade.

Drugi browseri nisu pisani dobrim djelom u javascriptu.

Drazen kaže...
Prvi puta je bilo nakon upgradea kada mi je pokazao uvodnu stranicu koju sam ugasio, sto znaci da i dalje ne oslobadja memoriju. No, to moze biti i Java.

Nije Java, Mozilla ju na svojim stranicama nigdje ne koristi AFAIK. Memoriju oslobađa, ali trebaš malo čekati da se cycle collector aktivira, možeš preko about:memory ručno pozvati garbage collector i cycle collector.

Thanks za savjete. U oba slucaja dignuti su Win7 x64 Ultra i jedino je dignut FF i bug.hr. Imam par extenzija ali cu probati i bez njih pa javim.

Ovo sa ucitavanjem tablica ide mi uzasno na jetra.

17 godina
rustweaver kaže...
franjo tahy kaže...

To je bio retorički wtf... poanta je da FF je idalje pretežak po memoriji..

60 MB memorije ti je puno? Firefox ima nešto veći početni overhead u odnosu na IE zbog toga što se gotovo sve komponente IE-a u memoriju učitavaju zajedno sa windowsima i teško je točno procjeniti njihovu potrošnju radne memorije. Laiku koji gleda u task manager gotovo nemoguće...

franjo tahy kaže...

Sumnjam da IE troši tolko malo memorije jer je integriran u OS.... dovoljno je on van OS-a.

E pa nije. Windows shell (explorer.exe) ti je u biti Internet Explorer. Ono što ti vidiš kada otvoriš IE je gotovo samo memorija dodjeljena sadržaju. Firefox s druge strane nije integriran u OS i on mora podići cijeli XUL + pomočne biblioteke u memoriju, i još učitati sadržaj stranice.

Nebi se složio....

explorer.exe je jedno, iexplore.exe je drugo.

explorer.exe možeš skršiti (i spriječiti ga da se ponovno pokrene) dok iexplore.exe ostane pokrenut.

I govorim ti kao programer.... pisao sam programe koji su srkali memorije i nakon dosta prepravljanja koda, znala se potrošnja smanjiti i do 60-70 posto.

FF troši toliko memorije zato što je u startu loadana gomila sranja koja korisniku ne treba. A stvar bi out-of-the-box trebala raditi najoptimalnije (što u ovom slučaju nije - već ga treba optimizirati nakon instalacije)

Sam IE troši 4mb dok onaj drugi proces od 20mb (u slučaju bug.hr naslovnice) je tab sa sadržajem.

17 godina
Arxi kaže...
tnakir kaže...

Chromu fali veca kolicina extenzija.

To je isto ko da kazes da Linux ne valja jer nema programa kao i na Windowsima, a svi znamo da je brzi, manje gladan za resursima i slicno.

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
franjo tahy kaže...

Nebi se složio....

explorer.exe možeš skršiti (i spriječiti ga da se ponovno pokrene) dok iexplore.exe ostane pokrenut.

Nemaš se što tu složiti, to su činjenice. Explorer.exe i iexplore.exe su samo host prozori za komponente koje su iste u oba procesa. Nisi nikada vidio windows explorer kako otvara internet stranice?

http://support.microsoft.com/kb/928675

Izmjenili su taj dio zbog sigurnosti u novijim iteracijama, ali komponente se i dalje učitavaju. Active desktop recimo. Previše je toga isprepleteno da bi napravili ravan rez. Uostalom ne moraš mi ništa vjerovati, uzmi dependency walker u ruke i pogledaj ih...

franjo tahy kaže...
FF troši toliko memorije zato što je u startu loadana gomila sranja koja korisniku ne treba. A stvar bi out-of-the-box trebala raditi

Zato što se mora loadati XUL runner, nauči što je XUL...

I tebi također preporučam da zaviriš u about:memory

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 12:46 (rustweaver).
15 godina
Firefox 15

Presao sam na FF sa Chrome-a zbog toga sto trenutno imam samo 256 MB RAM-a, a svi znamo koliko Chrome guta memorije.

E sad javlja mi se jedan problem prilikom gledanja videa na YT. Slika trza, zastaje i sve ostalo dok zvuk ide normalno. Da li ja previse trazim sa 256 MB ili je to do FF-a?

Da, zaboravio sam reci, proc je P4 @1.6 GHz.

Nije zlo...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 12:32 (pirat01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pirat01 kaže...

E sad javlja mi se jedan problem prilikom gledanja videa na YT. Slika trza, zastaje i sve ostalo dok zvuk ide normalno. Da li ja previse trazim sa 256 MB ili je to do FF-a?

Možda i tražiš. Ako je riječ o 256 MB radne memorije onda vjerojatno ni procesor više nije u cvijetu mladosti, probaj podići prioritet plugin container procesu.

17 godina
rustweaver kaže...
franjo tahy kaže...

Nebi se složio....

Nemaš se što tu složiti, to su činjenice. Explorer.exe i iexplore.exe su samo host prozori za komponente koje su iste u oba procesa. Nisi nikada vidio windows explorer kako otvara internet stranice?

http://support.microsoft.com/kb/928675

Izmjenili su taj dio zbog sigurnosti u novijim iteracijama, ali komponente se i dalje učitavaju. Active desktop recimo. Previše je toga isprepleteno da bi napravili ravan rez. Uostalom ne moraš mi ništa vjerovati, uzmi dependency walker u ruke i pogledaj ih...

franjo tahy kaže...
FF troši toliko memorije zato što je u startu loadana gomila sranja koja korisniku ne treba. A stvar bi out-of-the-box trebala raditi

Zato što se mora loadati XUL runner, nauči što je XUL...

I tebi također preporučam da zaviriš u about:memory

To što kažež je nekoć davno vrijedilo za IE6

A key principle of Internet Explorer 7 is that the installation of a new version of Windows Internet Explorer does not update the Windows shell

Ok.. da ti pojasnim ovako:

klasa za browsanje web stranica možda je sastavni dio nekog windows core api-ja, ali iexplore.exe ga i dalje mora instancirati u novi objekt i zauzeti ekstra memorije.

1. In Microsoft Internet Explorer 6 for Microsoft Windows XP, you experience in-place browsing, regardless of whether you are running Internet Explorer (IExplore.exe) or the Windows shell (Explorer.exe). When you use Internet Explorer 7 (IExplore.exe) to view a Windows shell folder, browsing uses the Explorer.exe program

2. Conversely, when you try to view a Web page by using the Windows shell and these same operating systems, browsing occurs in your default Web browser

Iz teksta se može zaključiti da explorer.exe i iexplore.exe imaju zajednički interface kojim je omogučeno da kada se u explorer.exe u address bar upiše web adresa, program gotovo sigurno instancira novi objekt koji nije sadržan u tom exe-u (ili pripadajučem libraryju)

Nebitno za raspravu... bio integriran ili ne, IE troši manje memorije.

15 godina
neaktivan
franjo tahy kaže...

To što kažež je nekoć davno vrijedilo za IE6

Kao što napisah, prije se je moglo sada je onemogučeno, ali nije uklonjeno...

franjo tahy kaže...

A key principle of Internet Explorer 7 is that the installation of a new version of Windows Internet Explorer does not update the Windows shell

Kako da ne, hrpa se biblioteka koje explorer.exe koristi updateala zajedno sa IE7, ne znam što su pod ovime mislili...

franjo tahy kaže...
Ok.. da ti pojasnim ovako:

klasa za browsanje web stranica možda je sastavni dio nekog windows core api-ja, ali iexplore.exe ga i dalje mora instancirati u novi objekt i zauzeti ekstra memorije.

Ne. Cijeli adresni prostor dinamičke biblioteke se jednostavno mapira u adresni prostor procesa čime proces dobiva mogućnost pozivati funkcije iz dotične biblioteke. Nikakva memorija se ne kopira. U tome i jest bit dinamičkog linkanja.

Pogledaj API MSHTML biblioteke recimo, pa mi reci koliko se tu objekata mora instancirati, a koliko toga otpada na jednostavne pozive funkcija? Uostalom, kod instanciranja objekata se ne duplicira programski kod, instanca objekta sadrži tabelu pokazivača na funkcije, kao i svoj vlastiti set varijabli.

Koliko točno memorije otpada na komponente IE-a? Samo pozbrajaj fizičku veličinu biblioteka s kojima je dotični linkan. Sva dotatna memorija koju vidiš vezanu uz iexplore.exe proces je ona koja nije dijeljena (dakle instance objekata, i sadržaj koji je layout engine posložio).

Firefox svoje biblioteke podiže sam, ne koristi ih niti jedan drugi podsustav windowsa te se u biti više ponašaju kao statičke nego dinamičke biblioteke, prema tome ima veći overhead na startupu zbog svih tih biblioteka, ali je kompaktniji na duge staze:

http://techlogon.com/2011/08/13/review-of-firefox-chrome-and-ie-speed-and-memory-usage/

Možeš i sam lako testirati. Nabavi djevičanski čiste instalacije firefoxa i internet explorera, nađi 10-20 linkova koji će svaki puta otvoriti identičan sadržaj (kako ne bi usrao determinizam testa), otvori prvo jedan browser pa u njemu u svaki tab po jedan od ovih linkova bez ikakvog drugog švrljanja. Zabilježiš zauzeće radne memorije, zatvoriš browser, pokreneš drugi te istim redoslijedom otvaraš iste linkove u tabovima. Zabilježiš zauzeće radne memorije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 16:51 (rustweaver).
17 godina
icecold kaže...
parizer kaže...

http://jsdo.it/djankey/easeljs_test1

14 godina
neaktivan
Firefox 15
Vidim ovdje vas ima što "rasturate" u dubinu i širinu problema tj. teme. Firefox koristim 8-9 god. i ne sjećam se. Sviđa mi se odpočetka radi dodataka koji su tada bili za IE neshvatljivi.
Uvijek i sa svakom sam verzijom bio manje više zadovoljan je puno problema oko pokretanja ali bože moj ujutro kada dođem na posao pokrene se i dalje je cijelo vrijeme u tryu. Bilo je i boljih i lošijih verzija ali sada u milisekundama brži sporiji to je nekada i ne bitno. Već kada toliko idete u temu dali netko može reći dali ima kave cake ili postavke i gdje i kako a da nama običnim korisnicima koji se puno ne razumijemo u srž i način kako je nešta napravljeno a koristimo isto to svaki dan, da nam može olakšati rad s firefoxom. Hvala i sory ako možda pitanje nije za ovu temu !
Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.4-stock- XWLPU-Siyah-4.1.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robijan kaže...
Već kada toliko idete u temu dali netko može reći dali ima kave cake ili postavke i gdje i kako a da nama običnim korisnicima koji se puno ne razumijemo u srž i način kako je nešta napravljeno a koristimo isto to svaki dan, da nam može olakšati rad s firefoxom.

Ovako, ne mogu ti napamet davati neke savjete jer ne znam što bi htio mijenjati. Ova dva linka biti mogla biti od velike koristi:

http://kb.mozillazine.org/Knowledge_Base

http://forums.mozillazine.org/

Najveća caka u firefoxu ti je about:config stranica koja sadrži sve postavke na jednom mjestu (ukljućujuči i one skrivene), a objašnjenje značenja gotovo svih postavki možeš također pronaći na mozillazineu ako u search staviš ime postavke.

17 godina
Firefox 15

Zna li netko neku alternativu za "History"  (addon)? ali da ima po satima, danima itd. Ne samo onako: "today, yesterday, last 7 days"

Svakakve gluposti mogu naci ali ovo nigdje {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
parizer kaže...
icecold kaže...
parizer kaže...

http://jsdo.it/djankey/easeljs_test1

Firefox 15 i Chrome 21 su na 60FPS.
Firefox-u  spadne FPS na sekundu zbog (pretpostavljam) Garbage Collector-a.

IE9 ne pokrene ovaj test.

Korisnik je napravio i svoju verziju testa, gde on dobije 60 kod Firefox-a, dok ja dobijem 18 kao i sa Chrome-om.

about graphics about graphics
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice