a koliko to sve bu kostalo kod nas...........
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
haha ja player vec imam
Toliko bu koštalo da će si Hrvat to priuštiti za 5 godina 
Toliko bu koštalo da će si Hrvat to priuštiti za 5 godina 
zakaj ne treba novi televizor i adekvatni player
ako sam dobro skuzio novi televizor bi bio neki koji podrzava 1080p
i adekvatni player bi najjeftiniji bio ps3 koji ce to vrlo skoro podrzavati
i to ti je to po meni nista toliko skupo da sad to dođe ja bi mogo to pokretat
a nemam para ne radim (jos ) maloljetan sam a ne zicam od staraca
edit.ipak nebi zaboravio sam 120hz
Za normalan 3D prikaz treba oko 120 Hz osvježenje ekrana minimalno (prikaz 120 sličica u sekundi).
Da makar plasiraju OLED tehnologiju zajedno sa 3D-om. Ovako uvaljivati LCD ekrane sa manjim rezolucijama je bez veze, kada postoji ta tehnologija. Slično će mnogi u hrvatskoj pokupovati jeftine LCD ekrane sa 50% HD rezolucije, a da o osvježenju slike i trajanju pozadinske lampe ne govorim. A mnogi video rekorderi će prestati raditi u ovoj recesiji jer hrvatska prelazi na digitalno u 1 mjesecu 2010. Ja ću svoj rekorder sa hard diskom, koji sam platio oko 2000 kuna moći baciti u smeće.
Proizvođači bi mogli napraviti OLED ekrane sa filterskim trakama ispred tog ekrana da bi se dobila 3D slika bez naočala, koji bi imali i mogućnost gledanja kroz naočale, ukoliko se želi vidjeti 3D u bilo kojem položaju glave, a ne samo u nekim zonama. Problemi kao što su osvježenje, kontrast, pozadinske lampe, uopće nisu problem kod OLED tehnologije.
Mislim da bi ovo trebao biti minimum: hoću gledati bez naočala, namjestim položaj glave, a hoću li biti neovisan o položaju, stavim naočale.
A kako konvertirati 2D u 3D sam na svojoj web stranici opisao prije oko 10 godina. Bitno da princip nije težak...
Valjda treba ići tako: rasprodati LCD i plazme (koliko je moguće u polovičnoj rezoluciji), zatim ove sa punom HD i sa LED pozadinskim osvjetljenjem, da bi tada izvukli novac od 3D tehnologije i OLED-a.
Priznajem, za biznis imaju smisla...
MVC = Multiview Video Coding
Pa možeš sa rekorderom i digitalni program snimati...
Evo ja već oko godinu dana snimam bez problema progarm sa MaxTV-a, a porbao sam i preko DVB-T recivera i isto radi ok.
Pa možeš sa rekorderom i digitalni program snimati...
Evo ja već oko godinu dana snimam bez problema progarm sa MaxTV-a, a porbao sam i preko DVB-T recivera i isto radi ok.
Upravo to. Kupiš si DVB-T reciver za 100-150 kn kojeg ćeš spojit samo na video rekorder i stvar riješena. Netrebaš niš bacat, samo razmišljat malo :D
Ma samo vi bacajte. Lokaciju gdje ste bacili molim na PM.
znao sam da se još ne isplati kupit blu ray osim ps3,svako malo izbacivaju neke formate,kad je počeo dvd mogao je samo čitati original cd i dvd,dok danas čita sve što postoji,sa blu rayom treba malo pričekati
znao sam da se još ne isplati kupit blu ray osim ps3,svako malo izbacivaju neke formate,kad je počeo dvd mogao je samo čitati original cd i dvd,dok danas čita sve što postoji,sa blu rayom treba malo pričekati
da ps3 ima prednost u cjeni i updatima
Najčešće snimamo tako da uprogramiramo i odemo na put, ili posao, ili spavanje.
I tako uprogramiraš nešto na 1. programu, pa na 3. itd. A ako odemo na put, ponekad i više dana.
Ne znam kako radi DVB-T receiver (ukoliko ima više kanalni izlaz, pričam gluposti), ali pitam se tko će mi stiskati daljinski na njemu i prebacivati programe? Ako ima mogućnost programiranog prebacivanja programa, opet pričam gluposti, jer bi i tako mogao riješiti problem.
Drugi je problem što su u kući 2 televizora i 2 video rekordera, a dobit će se samo jedan bon za popust kod kupnje digitalnog receivera.
I kada ovakve probleme pomnožimo sa brojem onih koji gledaju TV, u vrijeme kada se mjenjaju tehnologije, smatram da hrvatka televizija radi najmanje godinu dana prerano ovaj prijelaz. A kako se definirao 3D standard, a minimum za njega je 120 Hz osvježenje, još će jednom ljudi bacati televizore.
Mogli su malo držati emitiranje u paraleli (moj tata u Istri već dvije godine gleda paralelu) dok LCD i plazma televizori ne dođu u punu HD rezoluciju (a često ljudi misle da kupuju novu tehnologiju, a uvali im se 1366x768 točkica, za razliku od 1920x1080 HD standarda).
Ali, svatko si je sam kriv, zar ne?
Da ja odlučujem, minimum za prijelaz na digitalno bi bila full HD rezolucija, televizori sa 120 Hz (LCD+LED, ili OLED). Ovako su proškovi za korisnike preveliki u ovo doba recesije...
Slažem se sa time što si rekao, istina, malo previše izbacuju nove standarde, formate i sl. umjesto da definiraju odmah nešto što bi bilo sposobno sve to odrađivati ili bar da se nove tehnologije rade tako da budu unatrag kompatibilne (budimo realni, dobro oni sve to isplaniraju pa zaj****aju narod, znaju oni dobro što će im sve trebati i što će izdati u idućih barem 10god), ali tako je to kad je zarada glavni i jedini motiv...
HDMI je živi primjer te prljave zarade sa svim tim svojim revizijama, a kabel ko kabel, mogli su staviti 10 pinova viška, deblje žice ako treba i osigurati se za sve...