Fermi (opet) odgođen

poruka: 28
|
čitano: 3.374
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fermi (opet) odgođen".
16 godina
odjavljen
Fermi (opet) odgođen

Plačjao! ....ali me u biti zaboli moja osrednja muskost!

JESUS SAVES!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 10:46 (skank666).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
RE: Fermi (opet) odgođen

Haha,joj  joj...

AMD
17 godina
neaktivan
Fermi (opet) odgođen

Ne mogu da vjerujem da je ATI šest mjeseci ispred Nvidie. Valjda ce ovaj fermi valjati čemu jer u suprotnom ništa od padanja cijena :(

:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fermi (opet) odgođen

Prije cu se JA poroditi nego taj fermi izaci na vrijeme

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Fermi (opet) odgođen

Da,samo da barem bude u rangu sa atijem pa da se malo počnu spuštat cijene(barem ATI da spusti)jer sam 99% siguran da sad ATI neće spuštat cijene. A ako kojim čudom fermi bude dosta jačiji od atija...onda neznam morat ćemo vidjet što će bit xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fermi (opet) odgođen

Ma prije ce izac hd 6xxx nego taj fermi

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Fermi (opet) odgođen

aaaaaaaaaaaaaaa,morati cu odgoditi kupnju novog kompa

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
neaktivan

A Ati je postao kao Ea koji samo štampa igre  , a Ati samo štampa grafe tako da  što se mene  tiće ova hd 5xxx serija je mogla biti nešto jača s obzirom da je  directx11 dosta bolji(zahtjevniji, ima puno više poligona) od  10 (barem u onombenchmarku) .

Ne znam kaj da napišem !
17 godina
neaktivan

Inace na Nvidijinim specifikacijama za 6Gb Tesla (Fermi) stoji da GPU ima 448sp-ova .... dakle reže se i vrh vrhova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 13:50 (stef).
15 godina
protjeran
Fermi (opet) odgođen

Ovako je slicno bilo ATi HD2xx vs G80. G80 7 mjeseci na trzistu bez DX10 konkurencije je bio.

JA NISAM REBELSKY PONAVLJAM PO STOTI PUT
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fermi (opet) odgođen

ma kao da je bitno na mom 4850 mali igra sponge bob-a i slicne gluposti

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fermi (opet) odgođen

haha ovo je katasrofa za nvidiu do onda ce ati stat na noge i bit ce 5xxx grafa na svakom cosku

BUCKETHEAD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
hrvatskafarkasevec kaže...

haha ovo je katasrofa za nvidiu do onda ce ati stat na noge i bit ce 5xxx grafa na svakom cosku

Ne kuzim cemu taj 'haha' i slicne navijacke strasti. Izgleda da se klinci ne sjecaju koliko je kostao jedan 3dfx-ov voodoo kada se pojavio, a koliko je u biti bio limitiran u nekim pogledima.

Bez konkurencije cijene ne da nece padati, nego imaju prostora za rast. Placati cemo 2x vise za nesto sto je 3x slabije u danasnjim okvirima.

Da ne spominjem da bi grafe imale nize cijene da je konkurencija daleko veca. Sve mi to lici da neki uzivaju u svome sadomazohizmu.

Sto se tice Fermi-a, ne zabrinjava me niti malo. Oni koji su ga zeljeli kupiti, oni ce ga kupiti i ovako i onako.

Niti nVidia nesto posebno gubi sa time - vecina trzista lezi u jeftinjarijama. Jedino gube oni koji kupuju jace graficke kartice, jer sa konkurencijom bi ih manje platili.

Sve u svemu nista novoga se ne odvija, a pogotovo ne za nVidiu (sjetimo se promasaja zvanog nv30 i opet su pokupili masu para od toga). Nova arhitektura nosi za sobom i svoje probleme...

16 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Ne kuzim cemu taj 'haha' i slicne navijacke strasti. Izgleda da se klinci ne sjecaju koliko je kostao jedan 3dfx-ov voodoo kada se pojavio, a koliko je u biti bio limitiran u nekim pogledima.

Bez konkurencije cijene ne da nece padati, nego imaju prostora za rast. Placati cemo 2x vise za nesto sto je 3x slabije u danasnjim okvirima.

Da ne spominjem da bi grafe imale nize cijene da je konkurencija daleko veca. Sve mi to lici da neki uzivaju u svome sadomazohizmu.

Sto se tice Fermi-a, ne zabrinjava me niti malo. Oni koji su ga zeljeli kupiti, oni ce ga kupiti i ovako i onako.

Niti nVidia nesto posebno gubi sa time - vecina trzista lezi u jeftinjarijama. Jedino gube oni koji kupuju jace graficke kartice, jer sa konkurencijom bi ih manje platili.

Sve u svemu nista novoga se ne odvija, a pogotovo ne za nVidiu (sjetimo se promasaja zvanog nv30 i opet su pokupili masu para od toga). Nova arhitektura nosi za sobom i svoje probleme...

ma haha je zbog toga kaj jer su glupi pa samo se budalama to moglo dogodit,a ne izmisljat toplu vodu kao sto je fermi 

pa sad im evo

BUCKETHEAD
16 godina
Fermi (opet) odgođen

Nego šta ako neće razvijat tehnologiju? Najbolje da smo ostali na 2D igrama tipa super maria i svima bi bilo super, nebi nam trebali kompvoi od 10k kuna,nebi nam trebalo ništa a mogli bih igrat na rezi od fullHDx100 i  vrtilo ko ludo. Po meni Nvidia nije u teškim problemima jer fermi je samo jedan dio njihove zarade. A di su još ion, te tegra +trenutne quadro i tesla grafe, oni od toga dobru lovu dižu, dok ati ima samo grafa(al trenutno dominira u tom segmentu)ali im je veći problem ako im nvidia ugrozi i taj jedini segment dok ovi i dalje imaju od kud izvuć lovu. A također uzmi u obzir da nove quadro i tesla kartice sa fermi čip će se isto vani dobro prodavat ako budu imale dobre performanse a zarada je puno viša nego od ATI-jeve 5980 Namigiva

Nemojte me sad nazvat nvidia fanboyem ili šta već jer nisam, samo želim kupit najbolje za najmanje love, i trenutno to nudi ati ali on već dobrih 3 mjeseca nije ni lipe pojeftinijio a kako izgleda do 4 mjeseca ni neće pojeftinit a onda ćemo vidjet kolko ko nudi za kolko paraBogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

ma haha je zbog toga kaj jer su glupi pa samo se budalama to moglo dogodit,a ne izmisljat toplu vodu kao sto je fermi 

pa sad im evo

care trebas se javiti u nvidiu kao glavni inzenjer za razvijanje cipova i pokazati tim glupanima kako se kompleksni cipovi rade da im se vise tako sto ne dogodi

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
16 godina
Fermi (opet) odgođen

Može se bez fermija i bez hd 5xxx još koju godinu jer se sad za malu lovu kupi jaka grafa,a ko želi bit glavni u kvartu nek sipne par tisućica,znalci nema  šta.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma lol, tko ce to docekat...U "malim" problemima nVidija izgleda...

16 godina
neaktivan
Fermi (opet) odgođen

ma daj ono svi pretjeruju sa hardverom, imam 8800gts 320MB i gura vecinu naslova na high bez trzanja ikakvog Namigiva

ZOMG there goes the seretei
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 22:02 (Bubi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fermi (opet) odgođen

Mislin da im je najveci problem zapravo TSMC, jer izgleda da Fermi nije cip koji je uopce moguc u 32nm, a kamoli problematicnom TSMC-u. Dosta im je tribalo da ustale proizvodnju i 5xxx chipova. Prevelik i prevruc. Prvo je problem za proizvodnju, drugo je opet problem, jer ga bice i ne mogu hladit zrakom.

Al neka, kolko god im zamjera neke stvari, ATI nam triba na trzistu, a malo san se bija zabrinija za njih. Nek malo gustaju u dominaciji i popravljaju financijska izvjesca. nVidija mislin da nece propast zbog Fermija, jer ima ona dosta drugih stvari. Sam ugovor za nintendo DS ce im vjerojatno donit milijune shipanih chipova, a ION je jedina solucija za Atom based HD stroj.

Cisto san malo nestrpljiv, jer me zanima oce li Fermi bit stvarno nesto novo. Ruku na srce, al ATI 5xxx serija je samo stara arhitektura na steroidima.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Bubi kaže...

ma daj ono svi pretjeruju sa hardverom, imam 8800gts 320MB i gura vecinu naslova na high bez trzanja ikakvog Namigiva

800x600?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
Mad_Badger kaže...

Mislin da im je najveci problem zapravo TSMC, jer izgleda da Fermi nije cip koji je uopce moguc u 32nm, a kamoli problematicnom TSMC-u. Dosta im je tribalo da ustale proizvodnju i 5xxx chipova. Prevelik i prevruc. Prvo je problem za proizvodnju, drugo je opet problem, jer ga bice i ne mogu hladit zrakom.

Al neka, kolko god im zamjera neke stvari, ATI nam triba na trzistu, a malo san se bija zabrinija za njih. Nek malo gustaju u dominaciji i popravljaju financijska izvjesca. nVidija mislin da nece propast zbog Fermija, jer ima ona dosta drugih stvari. Sam ugovor za nintendo DS ce im vjerojatno donit milijune shipanih chipova, a ION je jedina solucija za Atom based HD stroj.

Cisto san malo nestrpljiv, jer me zanima oce li Fermi bit stvarno nesto novo. Ruku na srce, al ATI 5xxx serija je samo stara arhitektura na steroidima.

Možda, ali bar su stavili neke nove tehnologije za razliku od g80(g92) -> g200.

Eyefinity

DX11

poboljšan AF

napokon dobar powerplay

moguće softwaresko voltmodanje

dodali sklop koji riješava onaj problem sa memorijom kada se previše oc-a tj. nejavljaju se više artefakti i razljevanje boja nego se smanjuju performanse

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Eyefinity

DX11

poboljšan AF

napokon dobar powerplay

dodali sklop koji riješava onaj problem sa memorijom kada se previše oc-a tj. nejavljaju se više artefakti i razljevanje boja nego se smanjuju performanse

i zar im nije bilo bolje da su ispeglali drivere, umjesto tih revolucionarnih gluposti kojima ukrašavaju kutiju

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Eyefinity

DX11

poboljšan AF

napokon dobar powerplay

Nisan siguran, al jedina nVidijina poboljsanja vezana uz zadnje 3 (uvjetno receno) generacije, su neke sitnice vezane uz CUDA-u. Uglavnom, nista kriticno.

Ima tu finih novih mogucnosti kod ATI-ja, iako je Eyefinity upitne iskoristivosti nama smrtnicima. Iako san u uredu proba nabacit Left 4 Dead i Batman: AA, kad je testiranje zavrsilo mora san to razmontirat. Znaci iman pristup, ali ne i mogucnost stalnog koristenja 3 monitora. A i to je vise nego sta vecina moze.

A sve mi se cini da necemo vidit ni sta taj DX11 ni OpenCL i DirectCompute mogu jos bar 2 generacije.

17 godina
ana12 kaže...
Hyperion kaže...

Eyefinity

DX11

poboljšan AF

napokon dobar powerplay

i zar im nije bilo bolje da su ispeglali drivere, umjesto tih revolucionarnih gluposti kojima ukrašavaju kutiju

A šta molim te reci driverima fali? Meni sve super radi, nemam ni jedne jedine primjedbe osim white dots u crysisu na dx10(na dx9 nema), dok na warheadu toga nema.

Čak i sa gpu-om na 1GHz je stabilna i negrije se puno.Za 10sec clockam je za 38% iliti za 275MHz što je ogromno, kada je ijedna grafička to mogla, a da se nisu morali radit voltmodovi i kojekakvi tweakovi.

Igrice sve lete i na stocku kamoli na 1GHz(7+ fps-a u krizi). Grafička je strava, a najbolje je što se uopće negrije puno i nije bučna (pogotovo u kombinaciji sa musashi-em).

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Fermi (opet) odgođen

Pa kako ti može bit bučna sa musashijem?Belji se Pa i na mojoj 9800gt je sa musashijem jednostavno klokat,također sam napravio pomak sa 600mhz-a na 771 što je isto dosta i u krizi mi se digne za nekih 10-ak framaSmijehTako da nema grafa veze sa bukom ako imaš musashija, mada sam se i sam uvjerio da i sa stock cooler odlično hladi u crysisu nije prešla 60 stupnjeva na 36% brzine stock coolera tako da je to vrlo pohvalno od ati-a. Šteta što nisam imao priliku više naslova odvrtit na 5850(vlasnik te graf je okorjeli wower koji mi je jedva dao i crysis da probamBelji se) Al mogu reć da wow sa svim na maximumu ima 60fps lock ma što god radio

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

A šta molim te reci driverima fali? Meni sve super radi, nemam ni jedne jedine primjedbe osim white dots u crysisu na dx10(na dx9 nema), dok na warheadu toga nema.

Čak i sa gpu-om na 1GHz je stabilna i negrije se puno.Za 10sec clockam je za 38% iliti za 275MHz što je ogromno, kada je ijedna grafička to mogla, a da se nisu morali radit voltmodovi i kojekakvi tweakovi.

Igrice sve lete i na stocku kamoli na 1GHz(7+ fps-a u krizi). Grafička je strava, a najbolje je što se uopće negrije puno i nije bučna (pogotovo u kombinaciji sa musashi-em).

Kakve su ti load temperature na 1Ghz?

16 godina
Hyperion kaže...

Grafička je strava

Mene je tu najviše strah njene cijeneNamigiva.Doći će ona za godinu dana na svoju pravu mjeru.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice