Nigdje ne piše hoće li izaći samo za PC ili će izaći verzije i za Xbox i PS...
Nigdje ne piše hoće li izaći samo za PC ili će izaći verzije i za Xbox i PS...
Fuuuuj, to je svetogrđe, Rolls na struju.
Što će bit sljedeće, Ferrari diesel?, ili Königsegg na plin!!
Mrzim smjer u kojemu ide ovaj svijet, od elektricnih igračkica tipa Prius mi se bljuva,
Mrzim smjer u kojemu ide ovaj svijet, od elektricnih igračkica tipa Prius mi se bljuva,
Jedna stvar su auti na etanol (koji je po meni bolji od "benzina"), ili biodieseli (cija je jedina razlika prakticki u visku kisika u strukturi goriva, znaci veca ogrijevna moc). To jos ima smisla, jer samo malo preradis postojeci motor i to je to.
Dobar primjer su i auti na zemni plin. Nikakva potrosnja, a relativno dobro idu.
Dok sa druge strane ljude koji kupuju ove elektricne usisavače (aute) treba streljat. Ukines potraznju nece bit ni proizvodnje :D :D
Ne znam, gleda netko ovdje South Park?? Ima jedna dobra epizoda sa Priusima... mislim da se zove "Smug". Ima puno ljudi u zadnje vrijeme koji svr***aju na električne aute, ili jos gore aute pogonjene H2... sve su to tehnike koje su ne godinama nego desetljećima daleko od "normalne" primjene.
Mislim da je to dosta blizu, čak je i formula 1 počela eksperimenirati s time (makar su odustali nakon eksplozija baterija u Red Bullovom centru za istraživanja), BMW već je napravio H7 - sedmicu pogonjenu vodikom koja razvija oko 350KS. Znači to nisu više mala zujala kakva su nekad bila.
Kako desetljećima daleko? Pa Tesla je tu, Prius je u slobodnoj prodaji već odavno...
Da nije monopol auto- i naftnih kompanija toliko jak, već bi odavno strujno pokretani motori zamijenili čistu mehaniku. Da ne pričam o tome kako elektromotori imaju veću iskoristivost, nemaju problem s brzinama i sl. Jedini problem koji elektromotori imaju je da svu tu električnu energiju moraju negdje pohraniti. A koliko vidim, i to se lagano okreće u korist strujića, tako da...
Mislim da je to dosta blizu, čak je i formula 1 počela eksperimenirati s time (makar su odustali nakon eksplozija baterija u Red Bullovom centru za istraživanja), BMW već je napravio H7 - sedmicu pogonjenu vodikom koja razvija oko 350KS. Znači to nisu više mala zujala kakva su nekad bila.
Da li bi se mogao malo educirati prije nego pišeš ovakve glupost? Nije ti poznato da je nafta ograničeni izvor energije? Ako čak i nije, još uvijek imamo samo jednu planetu (zemlju) na kojoj živimo i koja polako posustaje pod pritiskom zagađenja. Globalno zagrijavanje je postalo lako primijetiti. U zadnjih možda 20-tak godina se klima naočigled mijenja. Znam da auti nisu jedini zagađivači ali nisu ni zanemarivi. Kao što je jedan član već napisao, da nije jakog naftnog lobija već odavno bi se vozili na električne ili neke druge automobile. Btw, biodizel se pokazao kao loša opcija jer zbog njega je počela rasti cijena hrane.
Vjerujem da je lakše pogledati film nego pročitati knjigu te prepuriučam An Inconvenient Truth.
Tehnologija izrade baterija napreduje, tako Lightning GT ima baterije koje je (po proizvodjacu) dovoljno 10 minuta puniti za autonomiju od 400 km. Zar je problem onda svakih 400 km stati 10 min. da se napuni ''rezervoar''?
Takodjer, istrazivanja su pokazala da prosjecan vozac vozi dnevno 60 km i to su u Chevroletu imali u vidu kad su konstruisali Volt.
Ja bi bio sretan kad bi imao nesto takvo.
Da li bi se mogao malo educirati prije nego pišeš ovakve glupost? Nije ti poznato da je nafta ograničeni izvor energije? Ako čak i nije, još uvijek imamo samo jednu planetu (zemlju) na kojoj živimo i koja polako posustaje pod pritiskom zagađenja. Globalno zagrijavanje je postalo lako primijetiti.
Tehnologija izrade baterija napreduje, tako Lightning GT ima baterije koje je (po proizvodjacu) dovoljno 10 minuta puniti za autonomiju od 400 km. Zar je problem onda svakih 400 km stati 10 min. da se napuni ''rezervoar''?
Takodjer, istrazivanja su pokazala da prosjecan vozac vozi dnevno 60 km i to su u Chevroletu imali u vidu kad su konstruisali Volt.
Ja bi bio sretan kad bi imao nesto takvo.
Da li bi se mogao malo educirati prije nego pišeš ovakve glupost? Nije ti poznato da je nafta ograničeni izvor energije? Ako čak i nije, još uvijek imamo samo jednu planetu (zemlju) na kojoj živimo i koja polako posustaje pod pritiskom zagađenja. Globalno zagrijavanje je postalo lako primijetiti.
Električni auto za kretanje u radiusu od 50-100km i nije tako skupo i komplicirano napraviti. Veliko-serijski proizveden bio bi čak i jeftiniji od auta sa klasičnim motorom.
Evo par primjera samogradnje gdje su ljudi iz nabavljenih dijelova sami napravili konverziju u EV:
Vrlo dobro dokumentirani primjer iz Novog Zelanda:
Dokumentirani primjeri iz HR:
http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=61&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.e-vozila.com/dokumenti_forum/Tehnicki_elaborat_preinake_vozila_Toyota_celica.pdf
http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=402
Taman za novog James Bonda, on nema duge domete