Električni Rolls-Royce?

poruka: 16
|
čitano: 1.686
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Električni Rolls-Royce?".
17 godina
Električni Rolls-Royce?

Nigdje ne piše hoće li izaći samo za PC ili će izaći verzije i za Xbox i PS... Belji se

Don't be ridiculous, it would be pointless.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Električni Rolls-Royce?

Fuuuuj, to je svetogrđe, Rolls na struju.

Što će bit sljedeće, Ferrari diesel?, ili Königsegg na plin!!

Mrzim smjer u kojemu ide ovaj svijet, od elektricnih igračkica tipa Prius mi se bljuva,

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Električni Rolls-Royce?
Lightning kaže...

Mrzim smjer u kojemu ide ovaj svijet, od elektricnih igračkica tipa Prius mi se bljuva,

Svidjalo ti se to ili ne, svi proizvodjaci idu u tom smjeru, sto zbog cijena goriva, sto zbog sve strozih zakona o ispusnim plinovima.
Ferrari ce opet imati turbo motore, Lamborghini planira imati u ponudi dizelsku limuzinu, a Koenigsegg ima pilu na bio-gorivo.

Ako ides bljuvati, pazi na tepih.
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 13:14 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ako te tješi - Königsegg je već odavno predstavio koncept koji ide na biogoriva i etanolSmijeh
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Električni Rolls-Royce?

Jedna stvar su auti na etanol (koji je po meni bolji od "benzina"), ili biodieseli (cija je jedina razlika prakticki u visku kisika u strukturi goriva, znaci veca ogrijevna moc). To jos ima smisla, jer samo malo preradis postojeci motor i to je to.

Dobar primjer su i auti na zemni plin. Nikakva potrosnja, a relativno dobro idu.

Dok sa druge strane ljude koji kupuju ove elektricne usisavače (aute) treba streljat. Ukines potraznju nece bit ni proizvodnje :D :D

Ne znam, gleda netko ovdje South Park?? Ima jedna dobra epizoda sa Priusima... mislim da se zove "Smug".  Ima puno ljudi u zadnje vrijeme koji svr***aju na električne aute, ili jos gore aute pogonjene H2... sve su to tehnike koje su ne godinama nego desetljećima daleko od "normalne" primjene.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Električni Rolls-Royce?

Mislim da je to dosta blizu, čak je i formula 1 počela eksperimenirati s time (makar su odustali nakon eksplozija baterija u Red Bullovom centru za istraživanja), BMW već je napravio H7 - sedmicu pogonjenu vodikom koja razvija oko 350KS. Znači to nisu više mala zujala kakva su nekad bila.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
Električni Rolls-Royce?

Kako desetljećima daleko? Pa Tesla je tu, Prius je u slobodnoj prodaji već odavno...

Da nije monopol auto- i naftnih kompanija toliko jak, već bi odavno strujno pokretani motori zamijenili čistu mehaniku. Da ne pričam o tome kako elektromotori imaju veću iskoristivost, nemaju problem s brzinama i sl. Jedini problem koji elektromotori imaju je da svu tu električnu energiju moraju negdje pohraniti. A koliko vidim, i to se lagano okreće u korist strujića, tako da...

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Mislim da je to dosta blizu, čak je i formula 1 počela eksperimenirati s time (makar su odustali nakon eksplozija baterija u Red Bullovom centru za istraživanja), BMW već je napravio H7 - sedmicu pogonjenu vodikom koja razvija oko 350KS. Znači to nisu više mala zujala kakva su nekad bila.

Pa F1 nije pocela sa time radit svojevoljno... FIA ih je prisilila, a i sanse su da pola momcadi nece ni startat sezonu sa time...

A sta se Priusa tice... ekonomicnija je S klasa (ili za one koji gledaju TopGear ekonomicniji je BMW M3). To su prve generacije relativno dobrog koncepta. EM za gradsku voznju, a normalan motor za sve ostalo.

A ja se drzim onoga da je to jos desetljecima od "normalne" primjene kad ih na cesti bude vise od sadasnjih 0.000000000000000000000000001%

A ti auti koji idu samo na baterije su beskorisni, jer je gustoca pohrane energije danas (u baterijama) nikakva. Autonomija tih auti je koliko 200-300km? Pa toliko napravis na skuteru sa rezervarom od 5 litara.
17 godina
protjeran

Da li bi se mogao malo educirati prije nego pišeš ovakve glupost? Nije ti poznato da je nafta ograničeni izvor energije? Ako čak i nije, još uvijek imamo samo jednu planetu (zemlju) na kojoj živimo i koja polako posustaje pod pritiskom zagađenja. Globalno zagrijavanje je postalo lako primijetiti. U zadnjih možda 20-tak godina se klima naočigled mijenja. Znam da auti nisu jedini zagađivači ali nisu ni zanemarivi. Kao što je jedan član već napisao, da nije jakog naftnog lobija već odavno bi se vozili na električne ili neke druge automobile. Btw, biodizel se pokazao kao loša opcija jer zbog njega je počela rasti cijena hrane.

Vjerujem da je lakše pogledati film nego pročitati knjigu te prepuriučam An Inconvenient Truth.

17 godina
Električni Rolls-Royce?

Tehnologija izrade baterija napreduje, tako Lightning GT ima baterije koje je (po proizvodjacu) dovoljno 10 minuta puniti za autonomiju od 400 km. Zar je problem onda svakih 400 km stati 10 min. da se napuni ''rezervoar''?

Takodjer, istrazivanja su pokazala da prosjecan vozac vozi dnevno 60 km i to su u Chevroletu imali u vidu kad su konstruisali Volt.

Ja bi bio sretan kad bi imao nesto takvo.

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pero1234 kaže...

Da li bi se mogao malo educirati prije nego pišeš ovakve glupost? Nije ti poznato da je nafta ograničeni izvor energije? Ako čak i nije, još uvijek imamo samo jednu planetu (zemlju) na kojoj živimo i koja polako posustaje pod pritiskom zagađenja. Globalno zagrijavanje je postalo lako primijetiti.

Educirati? u kojem smislu?  Ako proteklih stotinu generacija nije stalo do "zagađenja"  zašto bi si ja morao uskraćivati "za buduće generacije" ??

Globalno zagrijavanje je mit, jer kako ti govoris o tom "educiranju", onda se i sam educiraj o ciklusima u kojima se kreće koncentracija CO2. I uz to pogledaj kako krave (da na zivotinje mislim) vise utjecu na efekt staklenika nego svi automobili na planetu zajedno. Znaci li to da bi ih sve morali poubijat?

A u kontekstu "očuvanja okoliša" netko je spominjao gorive ćelije i pogon vodikom. Kako je to čuvanje okoliša kad se u samo proceduru prije sagorijevanja napravi više štete nego koristi.

Jedini apsolutno "ekološki" automobil bio bio onaj solarno pogonjem. A dok to razviju kako treba ja ću već imat unuke.

DrNasty kaže...

Tehnologija izrade baterija napreduje, tako Lightning GT ima baterije koje je (po proizvodjacu) dovoljno 10 minuta puniti za autonomiju od 400 km. Zar je problem onda svakih 400 km stati 10 min. da se napuni ''rezervoar''?

Takodjer, istrazivanja su pokazala da prosjecan vozac vozi dnevno 60 km i to su u Chevroletu imali u vidu kad su konstruisali Volt.

Ja bi bio sretan kad bi imao nesto takvo.

Zaboravio si napomenut 2 sitnice. Za takvo nesto moras opet konstruirat posebne "punionice" jer ne mozes ga spojit na obicnu mrezu i napunit u 10 minuta (ako mozes uopce). A druga sitnica je da kosta 150000 funti. 

Zasto taj auto ima dobre karakteristike, i motora i punjenja i performansi?  jer je napravljen od najboljih materijala. Da su ga napravili za ekonomsku klasu (znaci do 15000 eura) bio bi negdje kao Prius (a pod time mislim ismijavan od svakog)

17 godina
Lightning kaže...
Zaboravio si napomenut 2 sitnice. Za takvo nesto moras opet konstruirat posebne "punionice" jer ne mozes ga spojit na obicnu mrezu i napunit u 10 minuta (ako mozes uopce). A druga sitnica je da kosta 150000 funti. 

Zasto taj auto ima dobre karakteristike, i motora i punjenja i performansi?  jer je napravljen od najboljih materijala. Da su ga napravili za ekonomsku klasu (znaci do 15000 eura) bio bi negdje kao Prius (a pod time mislim ismijavan od svakog)

Prva sitnica: Ni obicne automobile ne mozes voziti bez posebnih ''punionica''. Toliko o tome.
Druga sitnica: Automobil ima 4 motora i oko 700 ks. Ugradi jedan motor od nekih 150 ks i manje baterije, srezace cijenu. Da ne govorim o obicnim materijalima i serijskoj proizvodnji.
Prius nije elektricni, nego hibridni automobil.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 0:06 (DrNasty).
17 godina
protjeran
Lightning kaže...
Pero1234 kaže...

Da li bi se mogao malo educirati prije nego pišeš ovakve glupost? Nije ti poznato da je nafta ograničeni izvor energije? Ako čak i nije, još uvijek imamo samo jednu planetu (zemlju) na kojoj živimo i koja polako posustaje pod pritiskom zagađenja. Globalno zagrijavanje je postalo lako primijetiti.

Educirati? u kojem smislu?  Ako proteklih stotinu generacija nije stalo do "zagađenja"  zašto bi si ja morao uskraćivati "za buduće generacije" ??

Nakon ove rečenice doista više nema smisla sa tobom raspravljati, no za ostale slučajne namjernike ću ipak nešto napisati. Molio bih te bez tvog odgovora.

Samo osoba vrlo, vrlo niskog stadija razvoja i inteligencije može napisati onakvu rečenicu. Očigledno da nema, niti ima namjeru imati djecu i da živi samo za sebe. Na žalost i mocnici svijeta se slično ponašaju. Točno je da krave još više doprinose emisiji CO2, no i te krave smo mi ljudi uzgojili i uzgajamo, nisu tu u tolikom broju same od sebe. Čovjek se previše petlja u prirodne procese i dolazi do nepovratne štete ili povratne kad jednom ne bude nas kao najveće štetočine.
Globalno zagrijavanje nije mit, dovoljno je samo razmisliti koliko snijega smo mi ovdje imali prije 20-tak godina i koliko prošlih zima? Ledenjaci se tope sve brže. Oluje koje divljaju zadnjih godina... Točno je da su postojali ciklusi koncentracije CO2 ali nikad, baš nikad nije bio ovoliki! Kad već pričamo o ciklusima, nije li nakon globalnog zagrijavanja na redu ledeno doba? Zanimljivo bi bilo razmisliti što bi se tada dogodilo sa našom civilizacijom (teško je nazvati naše društvo ovim imenom ako je večina članova kao Lighting)?
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
 Prva sitnica: Ni obicne automobile ne mozes voziti bez posebnih ''punionica''. Toliko o tome.
Druga sitnica: Automobil ima 4 motora i oko 700 ks. Ugradi jedan motor od nekih 150 ks i manje baterije, srezace cijenu. Da ne govorim o obicnim materijalima i serijskoj proizvodnji.
Prius nije elektricni, nego hibridni automobil.
Punionice koje već postoje... i ne treba ih graditi... a o punionicama vodika. Pa kad je terorizam tako naglašen u svijetu slobodno nek stave neonski znak kad ih izgrade sa strelicom "postavi bombu ovdje".

Kad uzmeš u obzir sve tehnike i materijale koji se moraju koristi u proizvodnji tih automobila, to baš i nije tako "zelena" industrija. Isto kao što i ljudi misle da je proizvodnja računalnih dijelova "čista" industrija. A U biti je jedan od najvećih zagađivača.

A ugradis jedan motor od 150ks, manje baterije... mislis da je to glavni razlog velike cijene? Nije mozda to da je cijeli auto napravljen od ugljičnih kompozita? Da ga napraviš od istih dijelova (mislim na okvir i ovjes) kao recimo Punto, SIGURNO ne bi imao takvu autonomiju a bio bi puno skuplji.

Da ponovim, to nije tehnologija koja je dovoljno sazrijela za masovnu proizvodnju, što je potvrdila Tesla koja je pred bankrotom.

Pero1234 kaže...

Nakon ove rečenice doista više nema smisla sa tobom raspravljati, no za ostale slučajne namjernike ću ipak nešto napisati. Molio bih te bez tvog odgovora.

Samo osoba vrlo, vrlo niskog stadija razvoja i inteligencije može napisati onakvu rečenicu. Očigledno da nema, niti ima namjeru imati djecu i da živi samo za sebe. Na žalost i mocnici svijeta se slično ponašaju. Točno je da krave još više doprinose emisiji CO2, no i te krave smo mi ljudi uzgojili i uzgajamo, nisu tu u tolikom broju same od sebe. Čovjek se previše petlja u prirodne procese i dolazi do nepovratne štete ili povratne kad jednom ne bude nas kao najveće štetočine.
Globalno zagrijavanje nije mit, dovoljno je samo razmisliti koliko snijega smo mi ovdje imali prije 20-tak godina i koliko prošlih zima? Ledenjaci se tope sve brže. Oluje koje divljaju zadnjih godina... Točno je da su postojali ciklusi koncentracije CO2 ali nikad, baš nikad nije bio ovoliki! Kad već pričamo o ciklusima, nije li nakon globalnog zagrijavanja na redu ledeno doba? Zanimljivo bi bilo razmisliti što bi se tada dogodilo sa našom civilizacijom (teško je nazvati naše društvo ovim imenom ako je večina članova kao Lighting)?
Kao prvo ja tebe nisam vrijeđao, pa bi molio da se suzdržiš od takvih komentara. Koliko ja znam svatko ima pravo na svoje mišljenje, a to što se ti ne slažeš sa time nema nikakve veze sa inteligencijom i stadijem razvoja osobe sa kojom pričaš. OK?

Imam djecu, i način razmišljanja mi se nije promjenio. Kako znaš da je koncentracija najveća? Jesi bio tamo kad se to zadnji put događalo :D
Podsjećaš me na Al Gore-a :D  i on tjera vodu na svoj mlin bezuspješno po cijelom svjetu.

A što se mene tiče, ionako ćemo prije svi nastradat u WW3 nego što će se otopit led (yay, ako se digne razina za 100m imat ću more puno bliže kući) i prije nego što ćemo ostat bez ovih energenata koje svi stalno govore da "su pri kraju"

Ne mogu reć za većinu članova... ali mogu reći da radim u auto industriji već dosta godina, i do sada sam sreo možda jednu osobu koja razmišlja kao ti. A to nisu "glupi" ili "nerazvijeni" ljudi, to su inženjeri, i doktori znanosti.
Toliko.
17 godina
neaktivan
Električni Rolls-Royce?

Električni auto za kretanje u radiusu od 50-100km i nije tako skupo i komplicirano  napraviti. Veliko-serijski proizveden bio bi čak i jeftiniji od auta sa klasičnim motorom.

Evo par primjera samogradnje gdje su ljudi iz nabavljenih dijelova sami napravili konverziju u EV:

Vrlo dobro dokumentirani primjer iz Novog Zelanda:

http://www.kiwiev.com/

Dokumentirani primjeri iz HR:

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=61&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://www.e-vozila.com/dokumenti_forum/Tehnicki_elaborat_preinake_vozila_Toyota_celica.pdf

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=402

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Električni Rolls-Royce?

Taman za novog James Bonda, on nema duge domete

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice