Dostupna Opera Mini za iPhone

poruka: 47
|
čitano: 7.847
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupna Opera Mini za iPhone".
16 godina
neaktivan

Prvi put u životu da lajkujem neki potez Apple-a.

Mada svakako je ta zabrana bila sebična.

Nadam se odobravanju ostalih aplikacija i browsera.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opera leti, tabovi su super riješeni, ali Safari je dosta fluidniji kod skrolanja i malo bolje prikazuje web stranice - bug forum npr. ne učitava kako treba (slika).

0 0 hvala 0
18 godina

Isprobao.. Radi osjetno brze od Safarija..

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odlicno! Upravo sam ga instaliro, i mogu rec da se i na WiFiu osjeti prilicno velika razlika u brzini otvaranja stranica... Zaboravljam Safari, zivjela opera :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dostupna Opera Mini za iPhone
Ajde, eplovci, uživajte! :D
Mi smo to mogli i prije :P

Da li je stvarno 5 puta brža?
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
18 godina
neaktivan

Svaka čast Apple! Neočekivano nešto od njih! Smijeh

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
16 godina
protjeran

Brz je, al nemogucnost normalnog zumiranja je ogroman minus u odnosu na safari. Isto tako je vidljivo da slike prikazuje u puno nizoj kvaliteti od safaria a i dosta stranica ne prikazuje kako treba.

Ni jedan ni drugi nisu savrseni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Postoji samo jedan razlog zašto su pustili. Zato što ipak ne duplicira funkcionalnost iz iPhone OS-a. Opera na iPhonu je ispodprosječan browser. Sučelje nije u "duhu" iPhone OS-a, double-tapmenu je kriminalan i slično (čisto se čudim zašto im zbog toga nisu par puta vratili), da ne spominjem kvalitetu prikaza. Više mi djeluje da se ovime Opera osramotila. 

16 godina
neaktivan

Stvarno leti.... jest da su slike loše kvalitete, ali za edge je savršena...

Također tabovi su puno bolje napravljeni nego u safariju, a imam osjećaj da je puno bolje optimizirana  i da troši manje resursa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
A jeste probali pod postavkama namještat kvalitetu slika?
Pod postavkama kod mene ima puno toga za namještanje
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

Ima pod opcije kvaliteta slika, ali to je po defultu postavljeno na high.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kvaliteta slika se zrtvovala za brzinu i to je ok (iako bi trebala biti opcija da ne komprimira slike), al ono sta je jako lose je to sta postoji samo jedna razina zuma.
Selektiranje teksta je takodjer tragicno.
17 godina
neaktivan

da, tih par stvari su mogli bolje rijesit, al je zato dosta brza od safarija.

valjda ce u sljedecim verzijama to malo poboljsat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jedna razina zooma je na iPhoneu vjerojatno loše, ali ovo je tek prva verzija za iPhone i vjerojatno će se poboljšavat.
Što je s selektiranjem teksta tragično?
17 godina
neaktivan

Ovo je beta btw...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Selektiranje teksta je ipak ok, moja greska ;)
16 godina
neaktivan

Ovaj browser je pravo osvježenje. Stvarno leti. Digao je iPhone poprilično. Izgleda da ipak S.Jobs nije do kraja prolupao :-). Al sve jedno, dosta mi je iPhone-a i Apleovih restrikcija.

Bježim na Android....

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ne sviđa mi se za sad ... malo je možda brža na nekim stranicama ( sasvim očigledno zbog slika ), al sve pleše i sučelje nema veze sa iPhoneom baš. Možda se naviknem ako je budem više koristio.

A.

0 0 hvala 0
16 godina

sviđa mi se ovaj potez jabuke, porućuju ne bojimo se konkurencije ni na našem terenu

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

Sviđa mi se zbog brzine a nadam se da će u slijedećem updateu 'ispolirati' još neke stvari

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svakako ima mijesta za napredak,no kako neko reče ovo je beta još...
17 godina
neaktivan

O hvala bogu više. Apple se konačno odlučio na pravi potez. Opera mini je daleko intuitivnija od safarija. Možda na safariju zoom i scrolanje izgleda dinamičnije, ali ruku na srce opera mini daje puno bolji browsing experience. Stranice se zbilja brže učitavaju, ali ne peterostruko (bar meni ne). Sviđa mi se cacheanje stranica koje može posramiti safari kompletno. Nema više kad prebacite tab da vam se stranica učitava iznova nego ostaju loadane onako kako ste ih ostavili te isto vrijedi za back i forward.

Speed dial je daleko kvalitetnije riješenje od appleovog bookmark menua. Sad još da mogu odraditi nekakvu obradu flasha serverski (teško je je to procesorski zahjevno) to bi bio ogroman prc za Apple.

P.S. ako pokušam otvoriti Raspored od faxa (.pdf) i kliknem open prebaci me na safari i otvara ga u njemu, dakle nema integrirani viewer pdf datoteka, što smatram iznimno lošim. Neka proba još netko, možda je samo do moga telefona.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 20:12 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Po meni bolji od Safari. Bolji zoom, a možda i brže radi. Od sada samo Opera

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Brze radi sigurno, al zum je tragican. Sve u svemu, bolji je kad treba nesto provjeriti na brzinu ili otvarat vise tabova.
16 godina
protjeran
Ostajem pri safariju,apple je Apple

Meni se i nije svidjelo,mozda nakon sljedeće nadogradnje bude bolje :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zum meni osobno paše, pinch-zoom je intuitivniji, ali bez greške sam zumao bilo koji dio sajta, čak i brže nego na safariju, zato što je render puno brži. Npr na safariju napraviš pinch zoom pa pričekaš oko sekundu da ti izoštri sliku, a ovdje to ide instant.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Krenem skidat operu i javi mi da moram prihvatiti neke nove Terms and Conditions. Nisam citao, vec pritisnuo agree, kao i uvijek. Ne znam ima li to ikakve veze s operom ili ne
17 godina

Što se tiče brzine, Opera je očito brža od Safari-a (bez obzira na način spajanja na net), ali ne bih stavio ruku u vatru da se radi o pet puta većoj brzini (možda u nekim "laboratorijskim uvjetima"), prije će biti da se radi o 2-3 puta većoj brzini. Ali ono u čemu je Opera uvjerljivo brža od Safari-a je povratka na prethodnu stranicu, tu Opera trenutno učitava stranicu iz 'cache'-a, dok Safari ponovno otvara stranicu sa net-a.

Zoom je, u odnosu na Safari tj. iPhone OS, skoro pa kriminalno riješen:

- postoje samo dvije razine zoom-a: umanjeni izgled stranice i uvećani za normalno čitanje, dakle ne postoji mogućnost prouzvoljnog postoka povećanja, a ni sam postupak zumiranja nije konzistentan (zoom-in se može raditi pinch-inom i 'klikom' prsta, a zoom-out samo pinch-outom.

- kod umanjenog izgleda stranice (bez zoom-a) tekst je nečitljiv, za razliku od Safari-a kod kojega se stanice sa određenom veličinom fonta mogu sasvim komotno čitati i bez zoom-a (u 'landscape' orjentaciji ekrana

- kod promjene orjentacije ekrana ne dolazi do promjene zoom-a nego je potrebno ponovo učitati stanicu (dakle ako učitate stanicu u 'portrait' orjentaciji, pa se prebacite na 'landscape' sadržaj ekrana se neće proširiti nego ostaje jednake širine kao kod 'portrait' prikaza

- nije moguće zoom-irati slike

Ima tu još par sitnica (tap-to click je malo čudno riješen, treba pogađati trajanje pritiska i u točno određenom vremenu podići prst inače pop-up meni nestane), neke stranice se prikazuju lošije, ali sve u svemu možemo očekivati da će uskoro izaći poboljšana verzija, jer mi se nekako čini da se ni sam izdavač Opere nije nadao 'approve'-u aplikacije od strane Apple-a, nego su očekivali čisto marketinšku dobit od (očekivanoga) neodobravanja programa.

Kako bilo da bilo, totalno neočekivana reakacija Apple-a, i za nadati se, uskoro poboljšana verzija Opere za iPhone.

1 0 hvala 0
17 godina

Nema veze sa Operom, to su izmjene Terms&Conditions zbog dodavanja iPad-a

18 godina
neaktivan

pokušao sam al me jednostavno živcira kako pleše po ekranu i nemogućnost pregleda tj nečitljivost na difotnoj veličini. Također na 3G i wi fi nisam primjetio nikakve razlike u brzini učitavanja. Jedino što mi se sviđa je što tabove čuva u cacheu i neke sitnice ... sve u svemu više se radujem sljedećem safariju na webkit dvojci.

http://arstechnica.com/apple/reviews/2010/04/review-opera-mini-for-iphone-different-not-exactly-better.ars?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice