Evo skidam :)
Mada sada koristim Minefield :D
Evo skidam :)
Mada sada koristim Minefield :D
Probao. Na prvi pogled nije mi se svidjelo.
Traži privikavanje i ne rade Add-oni iz 3.6.6. verzije.
Uđi u about:config,pronađi ključ "extensions.checkCompatibility.4.0b i stavi ga na "false". Proradit će ti addonsi..
Uđi u about:config,pronađi ključ "extensions.checkCompatibility.4.0b i stavi ga na "false". Proradit će ti addonsi..
Nema extensions.checkCompatibility.4.0b.
Dakle, ukucaš about:config, zatim negdje na praznom prostoru klik desne tipke miša, New -> Boolean, naziv ukucaj extensions.checkCompatibility.4.0b, vrijednost postavi na False, restartuj Firefox pa vidi radi li.
Dakle, ukucaš about:config, zatim negdje na praznom prostoru klik desne tipke miša, New -> Boolean, naziv ukucaj extensions.checkCompatibility.4.0b, vrijednost postavi na False, restartuj Firefox pa vidi radi li.
Izgleda da tako radi.
Evo, upravo ovo pišem na beti i mogu reći da je dosta brža od trojke...
Meni baš dobra. ^_^
E ovaj put ste napisali malo detaljnije.
Uglavnom beta je dobra.
Ja sam na pre beti, i u beti 2 vas očekuju retained layersi koji će pomoći u skrolovanju i iscrtavanju stranica a i smanjiće iskorišćavanje CPU-a.
Uglavnom Firefox je na dobrom putu.
jel ovo normalno? 

nije PS, stvarno...
tebe ocito skin *ebe, ili nes tako
jel ovo normalno? 

nije PS, stvarno...
ipak je ovo beta, ovakve stvari nisu neocekivane...
Zadivila me jedino brzina otvaranja stranica.
Na nekim stranicama vrlo ruzno prikaze slova za razliku od verzije 3.x i ostalih preglednika.
Samo me zanima jel brži od Croma 5 i koliko, isplati li se..
?
jel ovo normalno? 

nije PS, stvarno...
Nekompaktibilne su ti teme tj skinovi. Izbriši sve osim defaultnog.
Uhh super je! iznimno brza, sa odličnim dizajnom i jednostavnošću. al najbolja stvar mi je brzina otvaranja! puuno brže od 3.6, definitivno ću odsad ffox češće koristit ;)
kad sam vidio sliku pomislio sam da je zabunom stavljena slika opere...
http://my.opera.com/darklink88/blog/what-a-nice-ui-you-have-firefox-4
koja slicnost...
Pljunuta Opera ali dobro.. dobri umjetnici kopiraju, veliki kradu. :D
Mada mi se nikako ne sviđa taj menu gore lijevo, mogli su ga stavit npr negdje pored search bar-a ili pored ikonica za next, previous, home etc..
Sve je Opera kriva jer su se tog oni prvi sjetili!! 
Nekako mi vuče na chrome
Ko ima Windows 7 ili Windows Vistu SP2 sa Platform Update i DX10 + grafičku može da isproba Direct2D.
A to uraditi ovako:
Ukucati u address bar about:config -> gfx.font_rendering.directwrite.enabled staviti na true -> mozilla.widget.render-mode staviti na 6 i restartovati browser.
Pa nek vidi poboljšanja u performansama.
Pažnja: idalje ima bugova, regresija i crashova.
Ja imam Direct2D uključen za stalno i nemam problema.
Ko koristi Adblock Plus neka instalira development build.
https://adblockplus.org/devbuilds/adblockplus/
Kad Mozila nauci sto je to optimizacija mozda onda predjem na Firefox.
I dalje sam na Chromeu koji je carski browser, kao i Opera takodjer.
Evo 5 ujutro a ja instaliravam FireFox... ;D Bas cu ga testati :D
Isprobao sam ga, ali da je nešto brz nije, možda u odnosu na starije verzije FF, ali u odnosu na moderne browsere je i dalje spor, vidjet ćemo kako će se dalje stvar razvijat, da počeli su kopirat Operu, al to nije ništa čudno Opera je oduvijek prva radila inovacije što su ostali kopirali, a ona najmanje od svega toga dobila :) ps koristim chromium :)
Istina, Opera ne zasluzuje tako mali trzisni udio kakvog danas ima. Featuri koje ima vec godinama, neki browseri imaju tek od jucer. Ja ju koristim jos od 99-e dok jos firefox i drugi browseri nisu bili niti u planu, a uvijek je bila stabilna, brza, uskladjena sa standardima, graficki dotjerana, sa tonu featura i beskonacno konfigurabilna. Firefox danas je stvarno dobar browser (najvise zbog prosirivanja pluginovima), ali "jedino" sto me odvlaci od njega je sporost pokretanja, povremena rusenja (mozda zbog pluginova koje koristim), preveliko i neopravdano koristenje memorije i povremeno preveliko zauzeca procesora... jednom rijecju "pretezak" je. Malo optimizacije nebi falilo. Imam v3.5 instaliran i nisam nesto impresioniran, koristim ga samo kad mi neka stranica ne radi dobro u Operi, al sigurno cu dati sansu i "cetvorci" pa mozda promijenim misljenje...
Ma ja ostajem vjeran svom Chromeu. . .
I FireFox 4 nije ono sta sam ocekivao,kopirali su dijelove iz Opere te Opera je bolja i brza...prije bi koristio operu nego Firefox...
Ma ja ostajem vjeran svom Chromeu. . .
I FireFox 4 nije ono sta sam ocekivao,kopirali su dijelove iz Opere te Opera je bolja i brza...prije bi koristio operu nego Firefox...
A šta trebaju, izmišljati toplu vodu? Možda da tabove stave dolje, iznad statusne trake, šta misliš o tome? Čisto da ne kopiraju Chrome ili Operu...