Dostupan Firefox 6

poruka: 48
|
čitano: 81.123
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupan Firefox 6".
16 godina
neaktivan
Dostupan Firefox 6

bas sam ga jutros instalirao, i mogu reći da ne primjećujem nikakvu razliku ni u GUIu ni u performansama

0 0 hvala 0
17 godina
Dostupan Firefox 6

Otkad imam firefox s nadogradnjama su ga ubrzali za nekih 500%, samo još kad bi se to i primjetilo u svakodnevnom radu...

Moj PC  
16 1 hvala 0
16 godina
Dostupan Firefox 6

here we go again

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dostupan Firefox 6
luka.miskovic kaže...

bas sam ga jutros instalirao, i mogu reći da ne primjećujem nikakvu razliku ni u GUIu ni u performansama

Onima kojima je FF radio brzo, nece osjetiti nikakvu razliku. Oni kojima se vukao ko krepana macka, trebali bi osjetiti solidno poboljsanje. Ja jos od verzije 4 ne osjetim razlike u brzini, sto ne znaci da se nije nesto ubrzalo. Jedino sto stvarno primjecujem je razlika u zauzecu RAM-a. Sa dolaskom verzije 4 firefox je poceo koristiti vise RAM-a (vecim djelom zbog Jaeger monkeya), sada to tweakaju pa se svakom novijom verzijom firefox smanjuje u memoriji.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
17 godina

Usporedio sam memoriju možda je nekih 15% manje sada,  onih 20% za brže izvođenje možda i je točno jer malo se primjeti poboljšanje. Sa ovakim brzim izdavanjem verzija 20%-totno poboljšanje je sasvim OK, neka tako bude i u svakoj drugoj verziji biti će već super.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Jedino ne kužim čemu sad taj kratki ciklus izdavanja ako nemaju ništa bitnoga za dodati u svaku novu verziju.. Valjda da se dobije dojam da je FF dinamičan kao Chrome, samo što mnogim korisnicima (i meni osobno) to više djeluje neozbiljno nego stabilno kad svako malo novo izdanje dolazi...

Ali imaju dosta bitno za dodavati. Naime poboljsanja u FF dolaze prakticki svaki dan, ali si sa starim ciklusom izdavanja morao cekati godinu dana da ta poboljsanja dodu do tebe (zato je lista poboljsanja bila ogromna), dok ti sada dolazi malo po malo. Ja nemam nikakvih problema s time, vise me muci to bolesno nabijanje brojeva verzije, Firefox 18 zvuci neozbiljno...

Dosta open source softvera koristi slican tempo izdavanja, WINE recimo. To je meni super.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 15:50 (rustweaver).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Na tom se linku vise kritizira nabijanje major release broja, nego rapidno izdavanje novih verzija... prouci to malo... To je nesto sto ni ja ne odobravam tako da mi nije jasno s cime se ne slazes.

EDIT: sad sam i ja malo citao, i lik ima neke stvarno nebulozne tvrdnje, poput one da se u FF 5 ne pokaze URL u doljnjem lijevom kutu kada se misem prijede preko linka na stranici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:04 (rustweaver).

0 0 hvala 0
17 godina
Dostupan Firefox 6

Mogu svakih pet dana izdavati novu verziju i dalje će gubiti tržišni udio.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

To je bio problem u početku pa se riješilo, sada pokazuje.

To je, ako me pamcenje sluzi, bilo samo u verziji 5 beta. U stabilnoj je od pocetka bilo...

Ali moguce da sam se pogubio u verzijama, slabo pamtim nakon 150 updateova :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dostupan Firefox 6

Kad bude verzija 10 mozda ce i valjati nesto, za sada ostajem na browseru kojeg koristim jos od verzije 3.64, i tek sada ide ko zmaj...

iako ovaj chrome, hmmm, ne bih odstupao od teme

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vec vidim mog jos ne rodjenog klinca kako vice "tata tata stigo je firefox v.1638" :)
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
16 godina
Dostupan Firefox 6

jooj al vas baš muče te brojke,a?

mislim na chromeu sve u redu, a kad firefox počne s tom istom politikom odmah su svi protiv

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:31 (Jack Sparrow).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jesu li svi addonovi kómpatibilni sa ovóm verzijom?
Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Chrome-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dostupan Firefox 6

svako malo nove verzije :O ne bi bilo lose da urade kakav update do 2015te godine ce stitci do firefox v22 :S

Cedo

1 2 hvala 0
16 godina
M_dipl. kaže...

Chrome je neozbiljan browser koji se orijentira mladima i klasičnim surferima, Firefox je mnogo ozbiljniji proizvod i ne treba mu utrka u brojkama, posebno ako iza tih brojki nema posebno velikih featurea. Pogledaj Chrome, svaki peti Chrome donese nešto novo, brojke se pumpaju samo da bude stalno "in" i dinamično.

ok, ali meni ne smeta to štancanje brojeva

jedino me smeta što svaki put kad izađe neka vijest od ff odmah ljudi počnu o ovim brojevima, što mi već stvarno ide na k....jetra{#}

geek_boy1 kaže...
Jesu li svi addonovi kómpatibilni sa ovóm verzijom?

samo mi Java Console 6.0.26 nije kompitabilan

vjerovatno treba pričekati par dana na neki update

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:47 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Po cemu je to FF ozbiljniji proizvod od Chromea? A onaj blog je tako subjektivan i los da je to smijesno linkati ovdje.
DUMP Udruga mladih programera
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Dostupan Firefox 6

Njima nece pomoci bilo koji broj kada nisu u stanju da napraviti browser koji se nece rusiti svako malo zbog konflikata sa flash-om.Pogledam na YT 5 videa,a na 6 videu FF not responding.

Bože čuvaj nas gladi, kuge i Hrvata

1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
AIX 2.0 kaže...

Njima nece pomoci bilo koji broj kada nisu u stanju da napraviti browser koji se nece rusiti svako malo zbog konflikata sa flash-om.Pogledam na YT 5 videa,a na 6 videu FF not responding.

Prijavi bug.

Da se to meni dogada, odavno bih ga prijavio. Ali, guess what? Ne dogada mi se... Mislim, zelis li ti funkcionalan browser ili samo plakati kako nije funkcionalan? Ako je ovo drugo onda ti dobro ide... :D

NHF

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 17:01 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

a šta ćeš...ljudi vole seruckati o svemu i svačemu, a bez da imaju argumenata ili ideje o nečem.

pa pogle nam državu, ovi s vrha nas guze kak im paše...a mi to komentiramo svi isfrustrirani jedan do drugog :P

očito nam nije  ni tak loše...neg najzad na temu

evo mojih par činjenica i 'objašnjenja':

pumpanje verzija- ljudi vole velike brojke,većina misli-uf, Chrome 14, pa to mora da je stabilno i super, jer nakon 14 iteracija mora rasturat...na takav princip se isto prebacio i firefox...nakonn nekog vremena će se resetirati ili će se morati promijeniti naziv jer mislim da neće ić do firefoxa 20 :)

rapidno izdavanje - sa stajališta korisnika možda i nema puno promjena, ali sa strane developera i te kako

(ubrzavanje, novi SDK, uvođenje novih tehnologija (html5, css3), ispravci bugova, security rizika itd itd)

-ne može se sa svakom novom verzijom i izgled mijenjat i šta ti ja znam samo da korisnici "vide" neku promjenu...

-te promjene koje ti 'ne vidiš' su stranice na webu (usporedi one otprije i ove dan danas)

(minimalistički) izgled chrome-a - ukratko, kopirali su ga svi. zašto? ljudi vole minimalizam eto i to je to.

zašto ljudi spominju firefox i da će ostajati na na staroj 3.6 verziji jer im se sviđa izgled? pa ako išta, firefox je proširiv ekstenzijama i može opet izlgedati kao stari (uz pravu ekstenziju ili tweakanje)..to i je prednost firefoxa. dok probajte operu ili chrome - e nećeju :)

evo malo da vidite novosti koje donose firefox 6 i 7, dok će se 8ica bazirati na što boljim performansama

http://www.businessinsider.com/firefox-6-2011-7#firefox-6-faster-start-up-times-1 

http://www.pcworld.com/businesscenter/article/229447/ready_for_firefox_6_heres_whats_on_the_way.html

16 godina
mata kaže...

pumpanje verzija- ljudi vole velike brojke,većina misli-uf, Chrome 14, pa to mora da je stabilno i super, jer nakon 14 iteracija mora rasturat...

Nema nikakav utjecaj na korisnike.

Opera ima veći broj od firefoxa pa su opet korisnici na strani firefoxa. Opera 11.50 je drugi najveći broj u browserima, odmah nakon chromea, pa opet nema toliko korisnika. 

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
neaktivan
Dostupan Firefox 6

Osobno me isto malo smeta ta igra brojkama, mislim da je bolje da bude po jedna verzija na nekih godinu do dvije. Problem kod ovakvog brzog izdavanja verzija je developerima ekstenzija držati korak pa sad više ne instaliravam svaku verziju FF-a kad izađe nego čekam da mi bitni dodaci izađu za tu verziju.

Što se tiče Chrome, po inerciji sam ga instalirao, tu i tamo sam ga pokrenuo za neku namjenu. I nedavno pročitah da je izašla nova verzija i ajde da ga pokrenem i updateam. Kad sam došaona "about vidim da je on to sam napravio bez pitanja i mojeg znanja tako da sam "mu se zahvalio" i jednostavno ga deinstalirao. Po meni to nije browser za ozbiljnog korisnika.

Uglavnom, dobro je da ima češće novih verzija, no muči me kompatibilnost sa brojnim ekstenzijama (jer meni su i te ekstenzije najveća prednost FF-a)

There's no business like showbusiness
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
mata kaže...

pumpanje verzija- ljudi vole velike brojke,većina misli-uf, Chrome 14, pa to mora da je stabilno i super, jer nakon 14 iteracija mora rasturat...

Nema nikakav utjecaj na korisnike.

Ima itekakav, to je sve psiholoski. Mozda na tebe ne utjece jer znas bolje od toga, ali dam se kladiti da ne gdje postoje likovi koji se kunu u premoc svog browsera samo zato sto je vec u verziji X, u odnosu na neki drugi browser koji je tek u verziji Y.

Nije usporedivo sa Operom, jer Opera nema tako agresivan marketing, i propovjednike po netu. Plus Opera je zatvorenog koda tako da to nekima stvara odbojnost sto sve skupa pridonosi nizoj popularnosti. A Chrome je relativno mlad browser, tako da je tesko izvlaciti nekakve zakljucke iz broja njegove verzije i rasirenosti.

southy kaže...
Uglavnom, dobro je da ima češće novih verzija, no muči me kompatibilnost sa brojnim ekstenzijama (jer meni su i te ekstenzije najveća prednost FF-a)

To je i mene mucilo. Mozilla je razvila nekakav sustav koji automatski updatea ekstenzije tako da mogu raditi na novoj verziji, a ako nije moguce izvrsiti potrebne promjene, tada se salje automatizirani mail tvorcu ekstenzije. Bas me zanima kako ce to funkcionirati. Za sada nemam prituzbi...

Sto se tice ovih linkova koje je mata stavio:

Firefox 6 will make it easier to manage permissions for individual websites. For example, you can decide which websites can save passwords, store cookies, and open popup windows. And all those options come in this user-friendly menu.

Ovo je nesto sto cu obilato koristiti. Sada mi vise nece trebati cudne kombinacije addona za to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 17:30 (rustweaver).
17 godina
Dostupan Firefox 6

Jednom me update FF-a iživcirao jer nisu radili addoni. Potražio i našao slične/iste addone za Chromium. GG. Doviđornjo! Jest da i oni nabacuju verzije, trenutno je 15, ali me bar ne davi svako malo da mi ne radi ovaj ili onaj addon.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dostupan Firefox 6

Brzo izdavanje novih verzija je dobro,   jer dobiješ mjesto u medijima, a to je pogotovo korisno za FF, jer četvorka se predugo razvijala i tu su dosta izgubili.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Dostupan Firefox 6

Umjesto sto se naklapate oko brojeva bolje bi bilo da neko napise sta je to novo u FF 6, ja sam sa engleskim jako posvadjan pa bi molio one koji nisu da odu malo na stranice mozille pa da vide sta je to novo pa da oko toga se raspravljamo :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cober kaže...

Umjesto sto se naklapate oko brojeva bolje bi bilo da neko napise sta je to novo u FF 6, ja sam sa engleskim jako posvadjan pa bi molio one koji nisu da odu malo na stranice mozille pa da vide sta je to novo pa da oko toga se raspravljamo :)

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/6.0beta/releasenotes/

Ukratko:

• Address bar sada naglasava domenu stranice na kojoj se nalazis
  • Unaprijeden izgled site identity bloka (onaj popup kada se prijedes misem preko url-a u address baru na HTTPS enkriptiranoj stranici)
  • Jos veca podrska za HTML5 standard
  • Unaprijeden firefox sync
  • Smanjeno startup vrijeme kod korisnika koji koriste panoramu

To je ukratko, i samo ne previse tehnicki specificne stvari (citaj: ovdje sam nabrojao samo ono sto ces lako primjetiti)

btw. za one koji se zale kako je lista promjena u novim verzijama Firefoxa malena:

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/6.0beta/releasenotes/buglist.html

A kladim se da su slicne liste bile i za 5.0 i 4.0

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 20:01 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Dostupan Firefox 6

dobro koj qua je s tom javom i ff6? nije kompatibilna ni zadnja šestica ni nova sedmica jave, što, kako, zašto? zna li itko?

ne drzim ga. Sa izdajicama se ne rukujem... by Lazarus long aka. lazo
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 20:25 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
(s)izgoreo kaže...

dobro koj qua je s tom javom i ff6? nije kompatibilna ni zadnja šestica ni nova sedmica jave, što, kako, zašto? zna li itko?

Firefox 6 službeno još nije vani, kao što piše tek drugi tjedan će izaći na službene stranice. Pa će tada vjerovatno dobiti podršku.

17 godina
Dostupan Firefox 6

super, za mene je i dalje firefox br.1

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Firefox 6 službeno još nije vani, kao što piše tek drugi tjedan će izaći na službene stranice. Pa će tada vjerovatno dobiti podršku.

Nešto tu smrdi... nightly 8.a1 je potpuno kompatibilan s javom, ne znam kako je bilo kod beta verzija šestice, nisam ih isprobavao, probao sam potražiti po netu međutim ništa o nekompatibilnosti sa finalnom šesticom nisam našao, dakle ova verzija će biti ista i na dan public releasea, nekompatibilna sada nekompatibilna tada...

ili ff mora napraviti novi build ili mora izići nova java, jedno od tog dvoje mora biti

ne drzim ga. Sa izdajicama se ne rukujem... by Lazarus long aka. lazo
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 23:47 ((s)izgoreo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice