Dostupan Catalyst 12.8

poruka: 33
|
čitano: 3.301
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupan Catalyst 12.8".
17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8
Imam AMD HD6870 Sapphire 1GB DDR5 i jučer sam stavio te fakin nove drivere i imam osjećaj da baš nije optimiziran sa BF3.

Imam pad oko 10 FPS-ova.

Možda me nešt drugo hebe neznam, ali sa 12.6 mi je radilo puno bolje. hm hm.
[M|C] LuX_CROATIA
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8
Ja isto jucer stavio i sve žive igrice mi štekaju, pa se vratio na famoznih 12.6 i sve radi ko podmazano...
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Dostupan Catalyst 12.8

Da li postoji neka caka, neki custom driveri ili nešto za Windows 8, a da podržavaju HD4870? Već sam očajan i izrazito razočaran AMD-om. Pa tom karticom i danas igram na fullHD, a oni ne daju drivere za Win 8 {#}

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

Možda jer je kartica stara 4 godine? Uostalom ko te sili da ideš na Windows 8.

4 6 hvala 0
18 godina
Re: Dostupan Catalyst 12.8
sliver kaže...

Pa na Balkanu nisi faca ako nemaš sve zadnje, i to u ultimate verziji

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
protjeran
sliver kaže...

Kakve to ima veze, Nvidine kartice koje su starije od HD4870 imaju podrsku?Covjek je u pravu, to je bio shupcinski potez, da ljudi kupe kakvu 6XXX ili 7XXX karticu.

clock2much
16 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

Jučer sam uzeo HD7850 i stavio 12.6, sve radi fenomenalno i super tiho, mislim da neću 12.8 ni stavljati. Malo ću pričekati reakcije i feedback ekipe po stranim forumima i ovdje, pa onda lako puknem jedne preko drugih kao uvijek.

Što se performansi tiče imam osjećaj da će nažalost samo korisnici serije 7xxx profitirati, a da se AMD želi što prije riješiti korisnika starijih serija. Malo šupčinski IMHO ali IT tržište je nemilosrdno i grabi u troskocima svake godine naprijed, pogotovo što se VGA kartica tiče..

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 10:08 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8
Bila je vijest i tema na njihovu podršku VGA karticama prije cca pola godine možda nisam siguran

Njima nije u interesu bilo šta raditi sa karticama ispod serije 5xxx

Iako ni serija 6xxx više nema kako treba podršku jer u change listi koju su izdali vidi se da rade na optimizaciji serije 7xxxx

A kad ih netko pita da li rade na optimizaciji za BF3 da ali samo serija 7xxx tako da su u kiti oko podrške.

Inače starije kartice bi mogle raditi sa novim igricama, ali je potrebna hebena optimizacija i to jako puno optimizacije.

Ali njima nije financijska isplativost gurati stare kartice već jednostavno reći kupi novu ona će biti bolja 50% a zapravo je bolja 20% ili manje.

Dok je ATI bio bilo je puno bolje jer se ekipa iz ATI-a brinula samo o svojim korisnicima, a kartice su im bile kud i kamo bollje i jače od konkurencije (uvijek taj rat N vs A)

Sad je ovakva situacija jer AMD ima problema sa svojom konkurencijom Intel na CPU bazi.

AMD je popušio sa svojim idiotarijama oko FM1 CPU-a, ma to je druga priča uglavno treba testirati isprobavati različite verzije drivera a ja sam očito pronašao sebi ok 12.6 valjda će biti u doglednoj budućnosti neki bolji driver

Uz to nema više mjesečni update drivera opet im je podrška za 5
[M|C] LuX_CROATIA
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sliver kaže...

Kakve to veze ima. Covjek hoce na Windows 8 i sto. Ja imam jos stariju graficku karticu pa sam opet na Windowsu 8 i sve je u redu sa driverima.

17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8
Na Windows 8 mogu ići driveri za 4850
kolega ima 3200 integriranu karticu na MBO
i radi ali se malo izhebao sa driverima ručno je dodavao inf fileove ma sve se može samo kad se hoće.
[M|C] LuX_CROATIA
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Dostupan Catalyst 12.8

Stvar je u tome da kao i večina ljudi u IT-u želim neko vrijeme provesti s najnovijim OS-om, da se priviknem, primjetim prednosti i mane... A novu ne mislim kupovati zbog toga, srećom pa ću u buduće kupovati nVidiu.
Nije mi jasno koji im je sad problem bar za još dosta raširenu HD4xxx seriju dati prave drivere i CCC. Čista pohlepa i bezobrazluk.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lovac kaže...

srećom pa ću u buduće kupovati nVidiu.

Ova sto ja imam je iz 2007, ali je nVidia i bez problema driveri su se instalirali. Također sam, testa radi, instalirao Intelove dirvere od GMA 3000, također sve je prošlo u redu. Googlaj malo sta su ljudi sa istim problemom radili, mora postojati neki način.

18 godina
Dostupan Catalyst 12.8

A nešto ću valjda iskopati. Usput sam napisao lijepo štivo AMD-u, postat ću na forum ako daju konkretno rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
sliver kaže...

Kakve to ima veze, Nvidine kartice koje su starije od HD4870 imaju podrsku?Covjek je u pravu, to je bio shupcinski potez, da ljudi kupe kakvu 6XXX ili 7XXX karticu.

Pa zapravo ima veze, nije problem kupiti svake 2 godine nove windowse ali je problem kupiti svake 4 godine novu grafičku?

Ah, silly me, windowse je moguće crackati i besplatno nabaviti a za grafičku ipak treba izdvojiti lovu :)

Zbilja šupski potez iz amd-a, ja sam 100% siguran da windows 8 donosi mnoge nove mogućnosti i optimizacije za sve vlasnike i amd i nvidia kartica starijih od 4870 ili 4+ godina, tako da su zbilja zakinuti što moraju ostat na windows 7 :((

clock2much
16 godina
Dostupan Catalyst 12.8

Ma nvidia je najbolja, još uvijek pružaju podrsku za 6xxx seriju, a ne ovaj amd koji je skucao X1xxx kad je došla HD3XXX serija, pa sad i 4 serija otpada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Cele303 kaže...
Vegeta kaže...
sliver kaže...

Pa zapravo ima veze, nije problem kupiti svake 2 godine nove windowse ali je problem kupiti svake 4 godine novu grafičku?

Ah, silly me, windowse je moguće crackati i besplatno nabaviti a za grafičku ipak treba izdvojiti lovu :)

Zbilja šupski potez iz amd-a, ja sam 100% siguran da windows 8 donosi mnoge nove mogućnosti i optimizacije za sve vlasnike i amd i nvidia kartica starijih od 4870 ili 4+ godina, tako da su zbilja zakinuti što moraju ostat na windows 7 :((

Windowse dobijem besplatno preko MSDNAA... Ne mogu vjerovati kolko ovdje ima predrasuda -.- I da, problem mi je kupiti novu grafičku jer sam ostao bez posla.

17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

Razvoj komponenti drivera za serije 2000, 3000 i 4000 (Direct3D 10/10.1 / OpenGL 3.3) je odavno prestao, budući da su (prema AMD-ovim riječima) maksimalno optimizirani, tako da novi driveri nisu donosili ništa novog za vlasnike ovih kartica (i sam sam među njima, s HD4850). Ono što su napravili je odvojili te komponente, te prebacili ih u legacy status i odvojeni download.

Što se tiče Windowsa 8, kako je najavljeno, driveri za navedene serije će dolaziti s Windowsima out-of-the-box.

Podrška je izvedena putem WDDM 1.1, što znači da se (u biti) radi o istim driverima kao u Win7. Isti je slučaj s driverima za X1000 i ranije serije - moguće je koristiti driver za Vistu skinut s AMD-ovih stranica na Win7, budući da Vista driveri koriste WDDM 1.0 (koji je podržan u Win7), ali nisu podržane nove mogućnosti koje je donio WDDM 1.1 uveden u Windowsima 7. Vjerujem da će se driveri za Vistu moći koristiti i u Windowsima 8, budući da podržavaju sve verzije WDDM.

Novije serije (5000 - 7000; Direct3D 11+ / OpenGL 4.1+) imaju drivere napravljene specifično za Windows 8 - ti driveri koriste WDDM 1.2 i donose nove mogućnosti koje taj driver model pruža.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 11:45 (hrx).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

stavio 12.8, sve normalno radi - nema razlike u performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BLA, BLA, BLA, BLA!
Lovac kaže...

Da li postoji neka caka, neki custom driveri ili nešto za Windows 8, a da podržavaju HD4870? Već sam očajan i izrazito razočaran AMD-om. Pa tom karticom i danas igram na fullHD, a oni ne daju drivere za Win 8 {#}

E. Odi na Google pa potraži modane drajvere ili direktno na http://benchmark3d.com.

Tu je neka ekipa koja modifikuje AMDove drajvere.

Baš kad sam mjenjao svoje, to je bila prošla revizija drajvera činim se, vidio sam i modane ove nove, tako da podržavaju stare serije kartica koje AMD ne podržava više.

Ljudi pravo dobro rade posao.

Npr. Kod mene je 6620m + HD 6750m.

Sa originalnim 12.7 Beta drajverima sam na Windows Scoreu za grafiku dobijao 6.2~6.3 ocjenu, a kad sam instalirao 12.7 Beta - 7900 mod drajvere od gore navedene ekipe, score mi je skočio na 6.8 što me iznenadilo. Poboljšanje performansi u radu je bilo itekako primjetno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 15:45 (heged).
14 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

Imao sam prije Nvidiu serije 6. Istina je da iz Nvidie pruzaju podrsku za graficke od serije 6 pa na dalje. Problem je u tome sto korisnici ne gledaju u changelog. Svaki nvidijin driver koji sam skinuo je imao popravke samo za gtx 5xx seriju pa na dalje. Jedino sto su vlasnici starijih kartica dobijali je noviji control panel.

Kad kazu iz AMD-a da su driveri za stare kartice dovoljno optimizirani, zasto ne koristite stare drivere? Ako vec kazete da mozete sa tim karticama igrati igre u fullHD, ne vidim u cemu je problem? Ne mozes sa novijim driverima dobiti podrsku za directx 11, ako ga kartica ne podrzava. Isto kao sto ne mozes igrati BF3 na XP-u, zbog DirectX-a 9.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

opet k.... za "Switchable Graphics enabled notebooks"

definitivno više nikad ne kupujem Switchable Graphics kombinaciju s ATI karticama, ATI + HP su me prilično razočarali takvim ponašanjem

ni jedni ni drugi nisu izdali nove drivere već godinu dana otkako sam kupio svoj Pavilion - to je ujedno i jedina zamjerka mašini, sve ostalo radi kako treba

D.I. mag.inf.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

Ja sam još jedan koji ima hd 4850 i windows 8 i skinuo sam CCC sa (http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista64.aspx), instalirao, ali ne mogu pokrenuti.

kita kita
HOTCHIX.INFO - NIJE SIGURNO ZA POSAO
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 18:10 (MocniSkopac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Kad kazu iz AMD-a da su driveri za stare kartice dovoljno optimizirani, zasto ne koristite stare drivere? Ako vec kazete da mozete sa tim karticama igrati igre u fullHD, ne vidim u cemu je problem? Ne mozes sa novijim driverima dobiti podrsku za directx 11, ako ga kartica ne podrzava. Isto kao sto ne mozes igrati BF3 na XP-u, zbog DirectX-a 9.

Zato jer stari driveri ne rade u Windowsu 8 a novih navodno neće ni biti.

Problem je u tome što na driverima koji su ugrađeni u Windows 8 ne radi ni najobičnija hardverska akceleracija (Photoshop, SketchUp). Glupo mi je da na kartici koju sam prije nekoliko godina platio više od 1000 kn više ne radi ni najobičniji SketchUp. Optmizacija za igre me ne zanima, samo želim funkcionalni driver za Windows 8. Vratit ću se na Windows 7 i problem riješen ali sam razočaran u AMD.

Is it weird that this gave me an orgasm?
14 godina
protjeran
Dostupan Catalyst 12.8

Odkako sam instalirao Catalyst 12.8 osjecam poprilican boost u performansama graficke kartice HD 6770 pogotovo u Max Payne 3, do sada sam ga igrao na max settings sa oko 40 FPS a sada je to između 45-50 sa time da ide i na 55-60, a ispod 35 nikako, naravno to je sve za vrijeme dok je fraps ukljucen, kad nije onda je to realno jos nekoliko fps-a u prosjeku gore, dakle negdje oko 50 ak, tako da ovaj puta palac gore za Amd {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 20:36 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Cele303 kaže...

MSDNA, takoder imam njihovu licencu i GTX 260 koja je stara koliko HD4870 pa cu imati uredno drivere za Win8 :) Dakle nije sve kao sto ti vidis :)

clock2much
17 godina
neaktivan
MocniSkopac kaže...

Ja sam još jedan koji ima hd 4850 i windows 8 i skinuo sam CCC sa (http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista64.aspx), instalirao, ali ne mogu pokrenuti.

Moguće je da Windowsi 8 forsiraju svoje drivere (ako je datum na njima noviji od datuma na AMD-ovim driverima), što znači da nije moguće koristiti CCC za njihovo podešavanje. Pogledaj thread na ovom forumu i isprobaj rješenja.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
18 godina
Dostupan Catalyst 12.8

znači moja 2 primjerka pra pra pra historijska 3870 i cross X spojena.. mogu samo plakat i vrtjet win7 :D

ako oču na win 8, trk po novu grafu.. XEXE

neče gledat taj film.

1 0 hvala 0
18 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
zeko86 kaže...

opet k.... za "Switchable Graphics enabled notebooks"

definitivno više nikad ne kupujem Switchable Graphics kombinaciju s ATI karticama, ATI + HP su me prilično razočarali takvim ponašanjem

ni jedni ni drugi nisu izdali nove drivere već godinu dana otkako sam kupio svoj Pavilion - to je ujedno i jedina zamjerka mašini, sve ostalo radi kako treba

AMD ne podržava "Switchable graphics" kombinaciju Intel+AMD. Zato i ne izdaju drivere za takav setup. To što to nema drivera je kriv HP, a ne AMD/ATI.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina
neaktivan
Dostupan Catalyst 12.8

Kako vam funkcionisu driveri sa Battlefieldom 3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice