Domene na ćirilici

poruka: 13
|
čitano: 1.624
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Domene na ćirilici".
17 godina
Domene na ćirilici

Zahtjev mu je glup... ok, nek imaju .rf, ali ćirilica.. ajmo i arapski... zapravo cijeli utf-8, ma neeee, utf-16 ćemo ugurat..... mislim, wtf :O

iako bi bilo guba da postoji utf-16 u imenima :))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Domene na ćirilici

Možda bi mu to i prošlo kad internet ne bi bio američko vlasništvo. Ovako, nema šanse.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Domene na ćirilici
Rain kaže...

kad internet ne bi bio američko vlasništvo

Iznenađen WTF?!

Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
17 godina
neaktivan
Domene na ćirilici

Netko bi pomislio da bi Rusi i satelitski Troprstići bili sretniji kada bi domene bile na ćirilici, ali nije tako. Epidemija nacionalizma jenjava, mnogi su prilično depolitizirani, borba za opstanak, globalzacija, depra, itd.

Pa u čemu je kvaka?

1) Ovaj potez Rusa je samo jedna od mnogih besmislenih demonstracija frustriranosti zbog nemoći na globalnom planu

2) nije do kraja besmisleno, na jednom masovnom, ali ipak lokalnom, nižem layeru Interneta ima potrebe za takvim domenama

3) IMHO, budućnost Interneta je u još većem šarenilu nego danas, htjeli mi to ili ne. Osim ćirilice i arapskog, bit će tu i hanzi (Kina), kanji (Japan), hanja (Korea) i han tur (Viet), ali opet u nekom donjem layeru. Gornji, generalni layer će uvijek biti engleski - zbog ekonomskih i ekonomičnih razloga.

Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 13:02 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Domene na ćirilici

Obratio se na krivo mjesto. Dvoslovne nacionalne domene identične su oznakama iz međunarodne norme ISO 3166-1. Njihovo nacionalno normirno tijelo (Федеральное агентство по техническому регулированию и метрологии) je punopravni član Međunarodne organizacije za normizaciju (ISO) i tehničkog odbora 46 koji je zadužen za ovu normu, pa su se kod revizije norme, dovršene krajem 2006. godine, mogli buniti. Sad neka čekaju novu reviziju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko ja znam još ICANN još uvijek mora tražiti za svaku top level domenu odobrenje od američke vlade, odnosno od ministarstva trgovine ili kak se već prevodi Department of Commerce

Što i nije čudno jer DARPANET tj preteča interneta dolazi od Defense Advanced Research Projects Agency

17 godina
neaktivan

I glagoljica je dio Unicodea, najbolje bi bilo da Hrvatska službeno zatraži da se "hr" zamijeni riječju "Hrvatska" na glagoljici.

17 godina
neaktivan
Domene na ćirilici

Što se mene tiče to i nije toliko bitno, te se neću zamarati takvim izjavama. Mislim, ja inače ne visim na ruskim stranicama, nit koristim ćirilicu (mada je znam čitati), tako dami nije bitno - nit ću se buniti :D

Svakom njegovo što se mene tiče - doduše jest malo apsurdno... ali sta je tu je :D

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rain kaže...

Možda bi mu to i prošlo kad internet ne bi bio američko vlasništvo. Ovako, nema šanse.

Shit of the month!
17 godina
Domene na ćirilici

њњњ.ћирилица.цом Smijeh

Simpatično, nepotrebno i potencijalno nepraktično. I manje više očekivano od Rusa koji i oznake mernih jedinica pišu ćirilicom.

cjepidlaka kaže...

I glagoljica je dio Unicodea, najbolje bi bilo da Hrvatska službeno zatraži da se "hr" zamijeni riječju "Hrvatska" na glagoljici.

Kad se glagoljica bude zvanično koristila u Hrvatskoj, što da ne? Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 15:02 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Karabaja kaže...
Rain kaže...

Shit of the month!

Reci kaj hoćeš, ali defakto američka vlada upravlja top level domenama, preko ICANN- koja je neprofitna agencija. I nisu obavezni poštivati nikakve i ničije standarde ako to ne žele. O tome se već neko vrijeme vodi rat u ujedinjenim narodima, ne da mi se sad tražiti, ali malo prosurfaj

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 18:02 (Rain).
17 godina

OT... E forum je spor ko svinja...

Drugo, istina da praktički oni upravljaju, ali wtf. odspojimo fino kablove i ko ih šiša.... :D Možemo mi i bez amera ;)

17 godina
neaktivan
Karabaja kaže...
Rain kaže...

Shit of the month!
 Covjek kaze istinu i vi se smijete. nabl like.

Da Americki najveci provider ugasi svoje poslovanje 60 % interneta se gasi. Hmm, meni se cini da su oni "vecinski vlasnici" necega cega nemozes biti vlasnik. Ali sta je tu je. To slobodno mozes preformulirati u: "Americko vlasnistvo" jer oni kontroliraju 60 % interneta.
Arch user, Don't Panic!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice