Desire HD ipak bez Androida 4.0

poruka: 36
|
čitano: 5.083
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Desire HD ipak bez Androida 4.0".
14 godina
neaktivan
Desire HD ipak bez Androida 4.0

Najžalosnije je to što se nema volje za podrškom, a navlačili su na za nos pola godine i obečavali ISC, te plus marketing, su dva glavna razloga. Nedavno sam planiral stavit neki costum rom pošto sam trebal da resetiram na tvorničke, al odlučil pricekati official, sad mogu žaliti. Trenutno nemam vremena i volje zafrkavati se opet sa tim.

Još tome imam crvene mrlje kad slikam/snimam sa kamerom na bijeloj površini, pošto se prica da je to softwerski problem nadal sam se da to riješi ISC. Uvijek sam bil fan "KTC"-a, al prestajem lagano..,{#} kladim se da za godinu dana 4jezgreni HOX nebude dovoljan u performansama za update.

0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Re: Desire HD ipak bez Androida 4.0
HrcHC kaže...

Najžalosnije je to što se nema volje za podrškom, a navlačili su na za nos pola godine i obečavali ISC, te plus marketing, su dva glavna razloga. Nedavno sam planiral stavit neki costum rom pošto sam trebal da resetiram na tvorničke, al odlučil pricekati official, sad mogu žaliti. Trenutno nemam vremena i volje zafrkavati se opet sa tim.

Još tome imam crvene mrlje kad slikam/snimam sa kamerom na bijeloj površini, pošto se prica da je to softwerski problem nadal sam se da to riješi ISC. Uvijek sam bil fan "KTC"-a, al prestajem lagano..,{#} kladim se da za godinu dana 4jezgreni HOX nebude dovoljan u performansama za update.

To je problem kod široke ponude. U početku su štampali te mobitele, i kasnije je to previše za održavat... Po meni bi bilo moguće napravit 2 rješenja:

- kompanija reže linije (to sada i rade)

- naprave neko partnestvo s XDA devovima (znači oni odrade koju faturetu, ovi izbace par bucksa i svi zadovoljni)

Prodajem masu laptopa
15 godina
Dajte si rootajte vec jednom te mobitele i iskoristite pun potencijal ovog telefona. Developeri su vec odavno napravili ICS za DHD. To da nisu mogli staviti ICS na ovaj jos uvijek dobar telefon je sramota. Zato si rootajte telefon i imat cete gore i ICS, a i Jelly Bean
18 godina
Baja 001 kaže...

iOS

-zatvoren maksimalno

-nema custom softwarea (ne racunan JB koji je samo patch)

... 

Android

-velika baza korisnika i custom softwarea

-nije toliko zatvoren

-... 

Ako neko ima argument za iOS neka na pise.

takve fanboyevske gluposti mozes pisati za svaki proizvod... Evo ti malo iOS fanboyizma:

iOS

- savrseno fluidan

- jednostavan za upotrebu

- updejti dolaze isti dan od izdavanja na sve uredjaje

- automatski backup svih podataka u iCloud

- gomila aplikacija na marketu koje sve rade savrseno

- jednostavna sinkronizacija podataka i dokumenata preko iTunesa

- razlikuje tablet aplikacije od phone/pod aplikacija, i nudi optimalno iskustvo za obe platforme

- odlican support

Android

- spor i trom, pogotovo ako nemas najnoviji model

- updejti se cekaju po pola i vise godina od izdavanja, vecina uredjaja ih ne dobije nikad

- mnoge aplikacije ne rade nikako ili rade lose i trzavo ako nemas najnoviji model za 5k kuna

- market pun virusa i malwarea

- za potpuno iskoristavanje uredjaja moras se zahebavati sa hakiranjem i instaliranjem nekakvih custom romova

I sad nek meni netko kaze po cemu je Android bolji od iOS-a... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 13:55 (SupremeCommander).
17 godina
SupremeCommander kaže...
Baja 001 kaže...

iOS

-zatvoren maksimalno

... 

Android

-nije toliko zatvoren

-... 

takve fanboyevske gluposti mozes pisati za svaki proizvod... Evo ti malo iOS fanboyizma:

iOS

- savrseno fluidan

- jednostavan za upotrebu

- updejti dolaze isti dan od izdavanja na sve uredjaje

- automatski backup svih podataka u iCloud

- gomila aplikacija na marketu koje sve rade savrseno

- jednostavna sinkronizacija podataka i dokumenata preko iTunesa

- razlikuje tablet aplikacije od phone/pod aplikacija, i nudi optimalno iskustvo za obe platforme

- odlican support

Android

- spor i trom, pogotovo ako nemas najnoviji model

- updejti se cekaju po pola i vise godina od izdavanja, vecina uredjaja ih ne dobije nikad

- mnoge aplikacije ne rade nikako ili rade lose i trzavo ako nemas najnoviji model za 5k kuna

- market pun virusa i malwarea

- za potpuno iskoristavanje uredjaja moras se zahebavati sa hakiranjem i instaliranjem nekakvih custom romova

Upravo po tome što nema bazu fanboy-a kao i-Sekta{#}

[M|C] jokaCRO ingame
18 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...
Baja 001 kaže...

iOS

-zatvoren maksimalno

... 

Android

-nije toliko zatvoren

-... 

Ima san iPhone 4 i iPhone 4S, skoro san ih zašio u zid od LAGA. Spotlight lag, lag kad ima više programa...

- jednostavan za upotrebu - odlično android je matematika života

- updejti dolaze isti dan od izdavanja na sve uredjaje - da i stari uređaji dobivaju update, kako da ne... Miču sve ne retina aplikacije ;) isto je i kod androida + imaju masu više uređaja a manje prihoda.

- automatski backup svih podataka u iCloud - tio san ga razbit kad mi je povuka backup a samo san tio da je gori IMENIK i ništa drugo!

- gomila aplikacija na marketu koje sve rade savrseno - nije istina, gomila ih ima, ali dosta ih je beskorisno, napušteno what ever. Da ne kažen da nema poštene aplikacije za mjuzu (!) ni plaćene ni free

- jednostavna sinkronizacija podataka i dokumenata preko iTunesa - nije, isto tako kao šta ne mogu nadopunit pisme, mislim ko je iole pametan mrzi itunes bez obzira ima li iPhone ili ne.

- razlikuje tablet aplikacije od phone/pod aplikacija, i nudi optimalno iskustvo za obe platforme  - nije ako nisu napravljene za X obe platforme ;)

- odlican support - yeah {#}

Android

- spor i trom, pogotovo ako nemas najnoviji model - ovisno o bloatu, ne o hwu toliko

- updejti se cekaju po pola i vise godina od izdavanja, vecina uredjaja ih ne dobije nikad - opet problem fragmentacije, zato i sada rižu ponudu (opet se sićan 5.0:5.0.1:5.1 i plakanja oko battery draina, nema tu ni kernela ni custom ROMa samo plači majko)

- mnoge aplikacije ne rade nikako ili rade lose i trzavo ako nemas najnoviji model za 5k kuna - opet nije istina i nema mob od 5k kn, ~4600 je SGS3, ~4300 je HOX, Apple iPhone 4S ~8000 kn

- market pun virusa i malwarea - progurali su ih i u Applu, čak su se i sprdali jer navodno ovi provjerovaju svaki app :D

- za potpuno iskoristavanje uredjaja moras se zahebavati sa hakiranjem i instaliranjem nekakvih custom romova - opet nije istina, Sense je jako dobar po def, a opet da je spor ko blato funkcionalniji je od Appla.

E sada da se nadovežen na iOS vs Android, konkretno HOX Black koji me izaša ~3k kn, a Apple ~3.5k (nova oba uređaja).

Sense je toliko koristan da Apple ni uz sve Cydia hackove nije toliko dobar.

1. Ima više RAMa - to znači kad iman FB/twitter/Viber/G+/Instagram ... sve u pozadini <800MB (ovo je već 300+MB nego šta iP max ima ;)), ne reloada APP. Znači nema glupog laga kod iPhona
  2. Ima masu share opcija, od Twitta do G+, samo udariš share (iz bilo koje aplikacije), i biraš app. To niti jedan iPhone ne može
  3. Stream, naravno tu je Apple car :NOT: - ne može obični mkv stremat, LAN konekcije i share može zaboravit 
  4. Widgeti, naravno svi mi na Androidu želimo hrpu ikona na screenu s točno 0 informacija, ili možda čak nekad zaluta icon badge notifikacija (koja nikad nije ok radila :D)
  5. Download s interneta, neko se u Applu sitio da je to glupo jer svi imamo 1Tbps flat na mobu pa možemo gledat stalno sve online, a upload slika je posebna priča
  6. Music player, osim šta nema šanse da se zaobiđe premoćni iTunes, nema šasne ni da nastaviš slušat playlistu (2x HOME i play) jer ugasi npr. Music+ player, i pali Apple govno (PowerAMP to isto ne čini)
  7. Chrome/Opera/Whateve je prilično beskorinso jer je ne moguće stavit def browser na taj telefon (u Cydiu se ne diramo jer je i hipotetski sense netaknut)
  8. Neki se biser nije sitio lampe pa se mora dosta čekati APPP za lampu {#}
  9. YT smijurija, (zastarila, nema share support nikakav, nema HTML5, nema niti jednu modernu tehnlogiju), a da ne govorim da nema niti na Cydiji alternative

Ima još stvari ali mi se spava, ali činjenica da kako god "dobro" Apple radi to je samo zato jer:

1. Nema instaliranih aplikacija (moj frend, nema takvih problema jer ima samo Viber, SMS, i pozive) 0 pisama, ~1000 slika (ali nema instagram {#}), i povremeno vidi di ima FF otvoren u Safariju
  2. Korisnici su malo zatupljeni, a ako i dođu do pameti (idu na Android) ili pravdaju Apple svom silom
  3. NEMA

Znači fanboyevi mi mogu iOSom mazat oči ali činjenica je, da se meni gasio omiljeni audio player (music+) zbog njihovog superiornog memory managmenta i jako prostranih 512MB RAMa. Mogu si ga nabit na {#}, jer nisu opteretili OS, a bome nije nešt ni napredan.

Over and out.

6 Alkara Baja u sridu
1 iOS i iEverything iznad svega
Prodajem masu laptopa
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 3:05 (Baja 001).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice