Crtice na mobitelu…

poruka: 13
|
čitano: 2.072
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Crtice na mobitelu…".
17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Baš sam se ja nekidan zapitao o tim crticama kao pokazivačima jačine signala, imaju li smisla(ne konkretno na iPhoneu već opčenito), i dali se mogu zamijeniti s nečim drugim.

A to da signal ne mora biti iste jačine na svakom mobitelu je logično.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Svakog nesta u zivotu j....  Smijeh hehehehehehehe

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Pa jedini način na koji bi uistinu točno znali jest da nam se u decibelima pokazuje koliko je jak signal. Ja sam recimo primjetio da na Sony Ericssonu sve crtice budu na maksimumu ako je signal iznad 50%.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Ako se ne varam FMA (program za SonyEricsson mobitele) pokzauje jacinu signala.

Zanimljivo je da S25 Explorer pokazivao i na kojem si odasiljacu momentalno,imam tu "cast" da zivim blizu dva odasiljaca i obicno oko 3:00 AM na zvucnike PCa sam hvatao signal kao da neko upravo pokusava zvoniti,sa ovim sam programom video da se ovaj upravo u to vreme prebacivao na neki drug.

Inace program je (bio) namjenjen Siemensovim telefonima,tacnije za model S25

Ultra napredni telefon,display u boji (njih 3) i IrDa  Osmijeh

Inace tacno je da crtice ne prikazuju stvarno stanje,to se najbolje vidi kad ovaj pokazuje sve :) a baterija se na magican nacin isprazni zbog slabog signala

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 3:01 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crtice na mobitelu…
Lazarus Long kaže...

Zanimljivo je da S25 Explorer pokazivao i na kojem si odasiljacu momentalno,imam tu "cast" da zivim blizu dva odasiljaca i obicno oko 3:00 AM na zvucnike PCa sam hvatao signal kao da neko upravo pokusava zvoniti,sa ovim sam programom video da se ovaj upravo u to vreme prebacivao na neki drug.

Inace tacno je da crtice ne prikazuju stvarno stanje,to se najbolje vidi kad ovaj pokazuje sve :) a baterija se na magican nacin isprazni zbog slabog signala

FMA je baš bio taj program s kojim sam skužio da sve crtice zapravo znače da je signal preko 50%.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Imam Nokiu na symbianu s60, i na nju instaliran program pod nazivom PhoNetInfo.... osim što prikazuje razne detalje o mobitelu ima i dio koji se bavi mrežom i  između ostaloga pokazuje jačinu signala u decibelima i kada ja pun signal (crtice do vrha) prikazuje -70dBm do -80dBm... kada se taj signal spusti na nekih 50% (gledajući po crticama) jačina signala postane nekih -90dBm...
Sada da li i taj program točno mjeri signal, ili ga nekako preračunava u odnosu na crtice neznam....ali ipak ne mislim da je tako jer kao što već reko' pun signal očitan sa crtica kreće se između -70 i -80.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Crtice pokazuju jacinu ulaznog signala koji je daleko jaci nego "izlazni", tj. izlazna snaga BTSa je puno veca nego od telefona (2W max). 50% ulaznog signala ne znaci da ce telefon "dobacit" do BTSa. Najbolje mjerilo je kvaliteta zvuka koji, recimo kod VIPa, prekida di god se nadjes.

Dodatni problem, kod VIPa naravno, je sto te uredno prebacuju s jednog na drugi BTS ne vodeci brigu da li ces moci uopce pricati (da li telefon ima dovoljno snage). Nista cudno da tokom razgovora promjenis n BTSova i da te zveknu na neki u pri....dini i razgovor pukne. Bravo VIP!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
scorpion667 kaže...

FMA je baš bio taj program s kojim sam skužio da sve crtice zapravo znače da je signal preko 50%.

evo, baš sam sad mob priključio na komp preko myphoneexplorer-a i tamo piše da je signal 55%, a crtice su sve. Znači, malo mob "uljepšava" stanje
Bok
17 godina
protjeran

Crtice opisuju kvalitetu prijama a ne jakost signala.

Mobiteli su digitalni uređaji pa je 50% koje ste svi primjetili sasvim dosta za odličan prijam ili ti sve crtice.

Dakle nije uljepšavanje nego pokazivanje onoga što je krajnjem prosječnom i tehnički nepismenom korisniku bitno, kvaliteta komunikacijskog mosta, bez krčanja, prekidanja i kašnjenja. Krajnjeg korsnika ne zanima što je to signal i kolika je njegova jakost i koliko je dosta za odličan prijam i kada se i zašto baterija brže prazni.

To je logika, a da li je ispravna ili ne je druga tema.

17 godina
neaktivan
Crtice na mobitelu…

Baže, a gdje je link na TFA? :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Zato meni, kada je moj novi D900 u blizini nekog zvucnika, stalno taj zvucnik onako "pucketa" svako malo! :)
Hvala što si mi razjasnio misterij! :)
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
protjeran
HappyD kaže...
Lazarus Long kaže...

Zato meni, kada je moj novi D900 u blizini nekog zvucnika, stalno taj zvucnik onako "pucketa" svako malo! :)
Hvala što si mi razjasnio misterij! :)
Zar to nije slučaj (pucketanje) sa mobitelima uopće i otprije? Ili samo novi...?
Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...
Zar to nije slučaj (pucketanje) sa mobitelima uopće i otprije? Ili samo novi...?
 Možda i je, ali sam dugo imao vrlo stari mob, pa ne bih znao... To mi se (tj. u mom domu) počelo događati tek sa novijim modelima Samsungovih mobača.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice