Crne točke na Canonu

poruka: 24
|
čitano: 3.162
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Crne točke na Canonu".
18 godina
neaktivan
Crne točke na Canonu

nije ovo nikakva novost.

ja koristim olympus e510 i također imam crne točke koje pri većoj ekspoziciji rade čuda.

ukoliko je ekspozicija do 15 sec gotovo da ih i nema ili ih ima 1-2 što je zanemarivo no na 25-40sec se vidi bar 10ak komada a nekada i više što baš zna iritirati.. ali nije bed..

kada se slika spusti na rezoluciju 1100x800 recimo.... izgleda savršeno i nemoguće je naći pixele.

kao i canon oly ne planira mijenjati uređaje već ostaje na fotografima da se snalaze

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crne točke na Canonu

Budalaštine. Pa koji je vrag toliko potrebno rastezati fotografiju?? Kolika je to rezolucija; 45609x34250? Belji se I te su točke simpatične, da budem iskrenSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Crne točke na Canonu

tako nekako oko 3800 kod mene...

ma nema šanse..... ja svaku fotku smanjujem.. pa gdje ćeš to objaviti toliko.. fakat nema potrebe.. no očito da se sad pokazuju sitni nedostaci digitalnig naspram analognih aparata. ipak film, koliko god ljudi pričali teško će digitalna pločica kojom teče struja moći prestići.

nemoguće je podesiti da baš svi pixeli imaju jednaku propusnost struje.. nema šanse.. i onda zbog toga nastaju ti čudni pixeli... duga expozicija traži dugu izloženost strujnim podražajima ploče za osvjetljavanje....

mislim da na to nije imun niti jedan aparat... samo je stvar dali vlasnik primjeti i koliko koristi raspoložive resurse

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Crne točke na Canonu

err, ovaaaj, kak da vam objasnim, ali canon 5D mk2 je high-grade pro model s full-frame senzorom, i košta poprilično puno, od pro modela se očekuju samo vrhunske performanse, bez crnih rupa na slikama. niti jedan olympus (na žalost) se ne može niti približno mjeriti sa ovom klasom fotića, tako da argumenti "i moj oly ima crne točke, pa šta" nikako ne drže vodu.

faktor broj dva, canon 5D mk2 ima vrlo visoke ISO osjetljivosti senzora (recimo, dok oly E3 stane na 3200, 5d mk2 ide do 25600, što je 8 puta više), dakle očekuje se češće fotkanje na visokim osjetljivostima.

faktor broj tri, 5D mk2 je pro model sa senzorom visoke rezolucije, za kojeg je predviđena upotreba za vrlo velika uvećanja i/ili vrlo velike printove u visokoj rezoluciji, npr. za modne časopise gdje A3 printovi u 300+ dpi nisu rjetkost

sve u svemu, canon je napravio grešku kakvu konkurenti nisu, recimo, sony alpha900, direktan konkurent canonu 5D mk2 nema problema s crnim rupama.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Crne točke na Canonu

sony bi mozda zelio biti konkurent 5d mk2 ali to nije .. kako god okrenes ..

a te tocke mogu biti nekome problem .. ja ih nisam niti trazio niti nasao .. ali sam ih vidio na internetu ..

da i ostane tako meni ne bi bio problem .. jer aparat snima na 3200 kao da je iso400 .. 6.400 je isto ok, preko toga je upitno, vec dobijes art effect :)

a filmovi u fullhd .. izgledaju da gledas i places ..

ja zadovoljan .. umjesto crnih rupa vise bih volio 25/24fps i manualne kontrole na videu .. (blende npr)

pa cak i 1280x720 rezu .. (jer sada ima full hd i vga)

cudo je kada vidis taj aparat koji snima i kodira fullhd u mov h264..

foto dijelu ne fali nista .. dapace! ..  AF nije brz kao na 1D ali nije niti smetnja ..

.ez.

18 godina
Crne točke na Canonu

Mislite da obicni foto film, ima idealan nanos po celoj negovoj povrsini?

Ako zumirate negativ 100x, sigurno da cete naci neku anomaliju na njegovoj povrsini.

U svakom slucaju, digitalci su zakon, fotografirate stotine pa i hiljadu fotografije, a trosak za foto laboratoriju je 0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crne točke na Canonu

Kenjon ko Kenjon, jednostavno ne mogu bez serijskih grešaka. Lani 1DMkIII sa loše funkcionirajućim AF sustavom, a sada 5DMkII sa crnim točkama.

EDIT: A da, zaboravija 50D sa Err99.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 2:39 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

pa ja inače težim aparatima koji imaju što manji a ne što veći iso. pa me baš canone statistike ne fasciniraju. inače  i tako nikada nisam fotkao ništa na iso veći od 800 jer nemam potrebe za tolikom iso osjetljivošću. usput to što ima astronomski iso meni a i nikome ne govori ništa o njegovoj kvaliteti snimaka na malim iso vrijednostima.

tu je stvar u protoku struje kroz pixele koja je takva kakva je.

usput, kada slikaš po mraku onda se koristi stativ a ne velika iso osjetljivost.

ovaj tekst samo govori koliko ime canon uistinu odgovara kvaliteti.

da moj odgovor je da svi imaju takve greške i to je normalno jer se od digitalca ni ne može očekivati savršenost snimanja kao u radu s filmovima.. no o tome sam već govorio gore pa se neću ponavljati.

www.svijetkulture.com
18 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Mislite da obicni foto film, ima idealan nanos po celoj negovoj povrsini?

Ako zumirate negativ 100x, sigurno da cete naci neku anomaliju na njegovoj povrsini.

U svakom slucaju, digitalci su zakon, fotografirate stotine pa i hiljadu fotografije, a trosak za foto laboratoriju je 0.

možda ali teško.. pogotovo na boljim filmovima.

što se tiče troška apsolutno stoji samo.... još uvijek se za one ekstra skupocjene stvari koriste filmovi a ne digitalna oprema.
www.svijetkulture.com
18 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

niti jedan olympus (na žalost) se ne može niti približno mjeriti sa ovom klasom fotića, tako da argumenti "i moj oly ima crne točke, pa šta" nikako ne drže vodu.

to ti jadan samo misliš
www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
hondo kaže...

usput, kada slikaš po mraku onda se koristi stativ a ne velika iso osjetljivost.

Onda slikaj neku utakmicu na ISO100 kad tvrdiš tako.
Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
18 godina
neaktivan
mr.ezrider kaže...

a te tocke mogu biti nekome problem .. ja ih nisam niti trazio niti nasao .. ali sam ih vidio na internetu ..

da i ostane tako meni ne bi bio problem .. jer aparat snima na 3200 kao da je iso400 .. 6.400 je isto ok, preko toga je upitno, vec dobijes art effect :)

a filmovi u fullhd .. izgledaju da gledas i places ..

ja zadovoljan .. umjesto crnih rupa vise bih volio 25/24fps i manualne kontrole na videu .. (blende npr)

pa cak i 1280x720 rezu .. (jer sada ima full hd i vga)

cudo je kada vidis taj aparat koji snima i kodira fullhd u mov h264..

foto dijelu ne fali nista .. dapace! ..  AF nije brz kao na 1D ali nije niti smetnja ..

.ez.

alpha 900 je studijski aparat, daleko bolje mu odgovaraju bazne iso vrijednosti nego bilokojem canonu. a i sam senzor dozvoljava veće printove i cropanje fotki, što je u slučaju canona i nikona (osim D3X) problematično. no zato a900 nije konkurentan izvan studijskih uvjeta.

25 fps? video? za video marim isto kolko i za preklanjski snijeg, kad već izražavamo želje, osobno bi radije vidio dijagonalnu split-prizmu i prsten mikroprizmi u viewfinderu nego veći framerate. ;)

hondo kaže...

pa ja inače težim aparatima koji imaju što manji a ne što veći iso. pa me baš canone statistike ne fasciniraju. inače  i tako nikada nisam fotkao ništa na iso veći od 800 jer nemam potrebe za tolikom iso osjetljivošću. usput to što ima astronomski iso meni a i nikome ne govori ništa o njegovoj kvaliteti snimaka na malim iso vrijednostima.

tu je stvar u protoku struje kroz pixele koja je takva kakva je.

ovaj tekst samo govori koliko ime canon uistinu odgovara kvaliteti.

da moj odgovor je da svi imaju takve greške i to je normalno jer se od digitalca ni ne može očekivati savršenost snimanja kao u radu s filmovima.. no o tome sam već govorio gore pa se neću ponavljati.

visoka osjetljivost senzora je jako korisna stvar kada ti zatreba brz shutter u lošim svjetlosnim uvjetima, kao što je npr. koncertna fotografija. u tim uvjetima stativ ne dolazi u obzir, pomaže jedino brz objektiv i osjetljiv senzor (ili film, taksvejedno koji je medij u igri).

također, nije ni film savršenstvo, filmovi od 3200 asa, ili recimo, sporiji filmovi pushani blendu-dvije, isto razviju ekstremno puno šuma, samo se to onda zove "zrno", i pripisuju mu se magična svojstva. :D

hondo kaže...
elkarrde kaže...

niti jedan olympus (na žalost) se ne može niti približno mjeriti sa ovom klasom fotića, tako da argumenti "i moj oly ima crne točke, pa šta" nikako ne drže vodu.

to ti jadan samo misliš
 paa, kolkogod oly E3 bio dobar, moraš priznati da je jednostavno klasu ispod full-frame fotića. ako ništa, crop faktor ih smješta u različite klase. ;)

kolkogod se i meni olympus sviđao, šum na višim osjetljivostima senzora je neizbježan, gustoća pixela ne ide na ruku senzoru veličine 110 filma, senzor veličine 135 filma je tu u osjetnoj prednosti.

kao što to bara kaže, kolko sportskih reportera koristi olympuse, sonyje, pentaxe? idući put na kakvom sportskom događaju obratite pažnju, i izbrojite. nije to slučajno.

(tek tolko, da nebi bilo zabune, ne simpatiziram canon, nisam fanboy ;))
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 21:40 (elkarrde).
18 godina
Crne točke na Canonu

ja volim amatersku fotku .. i imam dvoje djece pa njih slika u 90% slucajeva u 10% zenu :) .. i iso 3200 tj 1600 i 50ica s 1,4 mi super dodje ! jer u kuci ili po raznim zatvorenim prostorima gdje se oku cini da ima hrpetina svijetla .. fotoaparat na 3200 cita 1/60 pri blendi 1,4 .. i dobar kvalitetan iso je SUPER stvar za slikati .. i u par dana napravio sam super fotki .. koje ne bi napravio s drugim aparatom jer bi morao trositi blic sto je njesra ..

a video jako dobro dodje .. video ne volim jer trazi dosta editinga naknadno tj. vremena kojeg nemam .. a ovjde imam aparat koji slika + jos mogu snimati i klipice .. kratke koje mi je kasnije lakse obraditi .. a video je u rangu HD kamere od 100k kn i vise .. tj. sama slika je i bolja .. ali nema masu kontrola ..

na 1600 nema suma uopce .. na 3200 je vrloooooooooooo ok .. zna se viditi sum ovisno sta slikas .. 6400 na 24" se vidi sum .. na malom printu od 10x15 se ne bi vidio, predpostavljam ..

ja zadovoljan .. vrlo .. i tonalnim rasponom koji je blizu filma ..

.ez.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hondo kaže...

nije ovo nikakva novost.

ja koristim olympus e510 i također imam crne točke koje pri većoj ekspoziciji rade čuda.

ukoliko je ekspozicija do 15 sec gotovo da ih i nema ili ih ima 1-2 što je zanemarivo no na 25-40sec se vidi bar 10ak komada a nekada i više što baš zna iritirati.. ali nije bed..

kada se slika spusti na rezoluciju 1100x800 recimo.... izgleda savršeno i nemoguće je naći pixele.

kao i canon oly ne planira mijenjati uređaje već ostaje na fotografima da se snalaze

nije novost? crne točke na olyju?

a koliko kuna treba izdvojiti za tvoj oly? a koliko za dotičnog canona? (cca 20 000 malih krznenih životinjica, neda mi se tražiti koliko točno)

a razmisliti malo prije nego se bubne glupost, osvrnuti se možda na korisnike tog fotoaparata, na to tko i U KOJE SVRHE KORISTI FOTKE NJIME USLIKANE?

uh uh uh
18 godina
neaktivan
mr.ezrider kaže...

ja volim amatersku fotku .. i imam dvoje djece pa njih slika u 90% slucajeva u 10% zenu :) .. i iso 3200 tj 1600 i 50ica s 1,4 mi super dodje ! jer u kuci ili po raznim zatvorenim prostorima gdje se oku cini da ima hrpetina svijetla .. fotoaparat na 3200 cita 1/60 pri blendi 1,4 .. i dobar kvalitetan iso je SUPER stvar za slikati .. i u par dana napravio sam super fotki .. koje ne bi napravio s drugim aparatom jer bi morao trositi blic sto je njesra ..

a video jako dobro dodje .. video ne volim jer trazi dosta editinga naknadno tj. vremena kojeg nemam .. a ovjde imam aparat koji slika + jos mogu snimati i klipice .. kratke koje mi je kasnije lakse obraditi .. a video je u rangu HD kamere od 100k kn i vise .. tj. sama slika je i bolja .. ali nema masu kontrola ..

na 1600 nema suma uopce .. na 3200 je vrloooooooooooo ok .. zna se viditi sum ovisno sta slikas .. 6400 na 24" se vidi sum .. na malom printu od 10x15 se ne bi vidio, predpostavljam ..

hehe, nebi ti trebao visok ISO da imaš stabilizirani objektiv, ili barem stabilizirani senzor. ;)
video se ne može mjeriti s kamerama od 100k kn ni pod razno, sigurno ima razlika, osim par desetaka tisuća kuna.

za tolku lovu bi ipak očekivao vrhunski fotić, u klasi nikona.
btw, čestitam na fotiću (da se pretpostaviti da si kupio 5D mk2), no, nije li malo overkill takav fotić za snapshotove žene i djece?
18 godina

nije isto IS i dobar ISO .. 

vjeruj mi da je slika bolja nego na video kameri od 100k kuna! .. isti kadar snimljen .. bolji canon .. 

pricam samo o slici .. slika je bolja .. naravno da je bolje imati kameru ako zelis nesto ozbiljno snimati .. 

pa mozda malo je overkill .. ali nema nista jeftinije da valja .. 

a ovo kupis pa imas godinama .. nije da sam bacio novce .. 

dobio sam dobre popuste .. i nije mi zao .. to je fullframe .. 

a to kosta . 

.ez. 

17 godina
neaktivan
mr.ezrider kaže...

ali nema nista jeftinije da valja .. 

Kako nema? Pa D700.
18 godina
mr.ezrider kaže...

Mozda (jos) nije, ali za koju godinu...
Failure is allways an option.
17 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...
mr.ezrider kaže...

Mozda (jos) nije, ali za koju godinu...
 Ma već je on sada bolji za studijsku fotografiju i pejsaže.
17 godina
elkarrde kaže...
mr.ezrider kaže...

hehe, nebi ti trebao visok ISO da imaš stabilizirani objektiv, ili barem stabilizirani senzor. ;)
video se ne može mjeriti s kamerama od 100k kn ni pod razno, sigurno ima razlika, osim par desetaka tisuća kuna.

Reko bi čovjek da nikad nisi sliko djecu kad spominješ da mu ne bi trebo visoki ISO da ima stabilizirani objektiv... stativ i duge ekspozicije su spas za slikanje "mrtve prirode" u mračnijim uvjetima, ali za snimke djece, životinja, koncerata... pomaže samo visoka osjetljivost jer ti treba brzina reagiranja.

17 godina
neaktivan

Gnjavator - možda sam ja nešto krivo shvatila ali......... kakve veze ima spomenuta stabilizacija objektiva (ili senzora) sa dugom ekspozicijom i stativom? :D

mr.ezrider - overkill? ako si možeš bezbolno priuštiti, ako možeš dobiti povoljno, blabla, okej, zašto ne? sve pet što se mene tiče, dapače ;)

ali izjava da nema ništa jeftinije da valja ti nikako ne stoji. (pogotovo ako govorimo o korisnicima koji fotkaju obitelj za obiteljske albume)

i full frame? ja zaista ne razumijem što ste svi toliko zapeli za full frame. ajde kad se na to zapikne netko tko živi od fotografiranja ali neki običan mali korisnik.... zamolit ću te da mi kažeš - koja to čudnovata svojstva ima full frame, da su tebi toliko bitna? (tebi, ili drugima)

dajte ljudi, prosvijetlite me, da i ja počnem jedan full frame željeti, hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 23:49 (draenei).
18 godina
neaktivan
mr.ezrider kaže...

nije isto IS i dobar ISO .. 

vjeruj mi da je slika bolja nego na video kameri od 100k kuna! .. isti kadar snimljen .. bolji canon .. 

pricam samo o slici .. slika je bolja .. naravno da je bolje imati kameru ako zelis nesto ozbiljno snimati .. 

pa mozda malo je overkill .. ali nema nista jeftinije da valja .. 

a ovo kupis pa imas godinama .. nije da sam bacio novce .. 

dobio sam dobre popuste .. i nije mi zao .. to je fullframe .. 

a to kosta . 

.ez. 

da, nije isto IS i dobar ISO - stabilizirana slika je striktno uvijek bolja od visokog ISOa. uvijek možeš stabilizirati sliku malo više, osjetljivost ipak ima granice puno niže.

rasprava o videu je besmislena, da je istina ovo što tvrdiš, svi studiji bi prešli na canon eos 5d mk2, a nebi koristili tamo neke arrije, dalse, red one i slične kamere.

fotić i objektiv za preko 20k kn za snapshotove žene i dece, pa da nije overkill? za tek neš ti je definitivno bolji neki kompakt od 2000 kn. ak niš, lakše ga je nosit uokolo, uvijek ti je pri ruci i tak, praktičniji je. no, i ja vučem nekoliko fotića svud uokolo, hehe.

Gnjavator kaže...
elkarrde kaže...
mr.ezrider kaže...

Reko bi čovjek da nikad nisi sliko djecu kad spominješ da mu ne bi trebo visoki ISO da ima stabilizirani objektiv... stativ i duge ekspozicije su spas za slikanje "mrtve prirode" u mračnijim uvjetima, ali za snimke djece, životinja, koncerata... pomaže samo visoka osjetljivost jer ti treba brzina reagiranja.

jel pod "stabilizirani objektiv" mislimo na istu stvar? za mene je "stabilizirani objektiv" objektiv sa stabilizacijom slike ILI objektiv iza kojeg stoji stabilizirani senzor.;)
da, slikao sam djecu, stabilizacija slike ("stabilizirani objektiv", jel) pomaže itekako.

btw, kakve veze ima brzina reakcije s visokom osjetljivošću? ono, senzor reagira apsolutno jednako na ISO 100 i na ISO 12800, razlika je samo u tresholdu na AD konverteru.

osobno sam slikao po koncertima s f/2.0 objektivom, na ISO 800 - 3200, u mračnim uvjetima, s fotićem koji ima stabilizirani senzor (dakle, imam "stabilizirani objektiv"), bez mutnih fotki, savršeno oštre, a da mi se shutter nikad nije spustio ispod 1/10. s fotićem koji trenutno vrijedi cca. 2500 kn, s objektivom koji vrijedi ne više od 150 kn.

nemam ja niš protiv visokih osjetljivosi senzora, dapače, poanta je u tome da stabilizacija slike nije izmišljena bezveze, i da je za amatere stabilizirani senzor daleko bolja solucija, kolkogod canonaši i nikonaši tvrdili da nije tako.

18 godina
neaktivan
draenei kaže...
hondo kaže...

nije ovo nikakva novost.

a koliko kuna treba izdvojiti za tvoj oly? a koliko za dotičnog canona? (cca 20 000 malih krznenih životinjica, neda mi se tražiti koliko točno)

a razmisliti malo prije nego se bubne glupost, osvrnuti se možda na korisnike tog fotoaparata, na to tko i U KOJE SVRHE KORISTI FOTKE NJIME USLIKANE?

uh uh uh
 s olyem e510 prodao sam više puta fotografije komad za trocifrene iznose u kunama i nitko se još nije požalio na kvalitetu tako da mi ova famozna busa od 20 somova opće ne imponira.

ponekada nije bitno s čim se slika već tko slika.

kod sportskih fotografa ključni element je optika ne tijelo.
www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 14:09 (hondo).
17 godina
neaktivan
hondo kaže...
draenei kaže...
hondo kaže...

nije ovo nikakva novost.

uh uh uh
 s olyem e510 prodao sam više puta fotografije komad za trocifrene iznose u kunama i nitko se još nije požalio na kvalitetu tako da mi ova famozna busa od 20 somova opće ne imponira.

ponekada nije bitno s čim se slika već tko slika.

kod sportskih fotografa ključni element je optika ne tijelo.
ne ne i ne, ja nisam rekla da je taj canon bolji zato jer je skuplji nego samo da za toliko novaca (i toliko veličanja njegove savršenosti) nebi smio imati greške poput crnih točaka.
no, isprika za prozivku, ja još nisam niti jednu svoju fotku prodala pa ne znam o čemu pričam.....

i da, volim naglasiti - prva sam koja ću reći da dobar fotić/optika ne čini dobrog fotografa!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice