Core i7 službeno u prodaji

poruka: 18
|
čitano: 1.442
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Core i7 službeno u prodaji".
17 godina
odjavljen

Here we go again...

Ista priča, bolesno skupo (isto kao kad su se pojavili Extreme Edition pentiumi, AMD-ovi X2 procesori i C2D generacija). Uvijek je u početku skupo... Doduše, najslabiji modeli uglavnom budu nešto jeftiniji ali i ovi sigurno imaju svoju publiku. Uostalom, moj E8600 dođe cca 2000 kn pa se ovi i ne čine tako urnebesno skupi...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Core i7 službeno u prodaji
pa dobro to oni hoce da uvate sto vise love na bogatim ljudima,koji ne mogu cekati snizenje....al mogu mislit kako su brzi ovi procesori ...P4 sa HT-om je bio ....raketa..a tek ovi...
K'eni pa te vat' ;)
17 godina

Ma i7 će biti mrak, samo neka mu padne cijena.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nesjecam se da je i jedna generacija CPU-a bila tako skupa,i da imaju monstruozne performanse za danasnje zahtjeve ipak malo preskupo,NEISPLATIVO(nekoliko sljedecih mjeseci)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

samo molite boga da se nisu zaletjeli sa cijenama ko nvidia prije 2-3 mjeseca.. a ati čekao iza grma..

17 godina
neaktivan

Evo, već molim..

Porez na budale.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

Nadam se što bržem padu cijena!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

S obzirom da se u sljedecoj godini ocekuje vrhunac svjetske financijske krize tesko da ce cijene padat, a kaj se tice ovih cijena novih intel procova to je cista perverzija preskupo do daske a bilo bi dobro da AMD malo zajasi intel s cijenama cak mislim da ce se to i dogodit!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

...bilo bi dobro da AMD malo zajasi intel s cijenama cak mislim da ce se to i dogodit!!!Cool

Ne vjerujem. Intel trenutno potpuno kontrolira tržište i ako neko nekoga jaši, onda je to Intel na AMD-u Namigiva
AMD trenutno dosta loše posluje (odjel za CPU-ove barem), a i ako bi spustili cijene, Intel ima velike financijske i ine rezerve kojima bi tome lako mogao parirati.
Osobno mislim da se u AMD-u trenutno mole (malo pretjerujem, ali ok...) da Intel ne napravi neki "tihi" dumping cijena (pošto je to ilegalnoSmijeh) kojim bi ih stavio na još veće muke.
17 godina
neaktivan

Samo da AMD ne propadne

Jer sad ljudi jako malo kupuju AMD-ove procesore

Pogledajte malo u podpisima autora ovog foruma

Više od 80% ima Intel uključujući i mene

Možda koji imaju AMD se srameNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gamer-gts kaže...

Samo da AMD ne propadne

Jer sad ljudi jako malo kupuju AMD-ove procesore

Pogledajte malo u podpisima autora ovog foruma

Više od 80% ima Intel uključujući i mene

Možda koji imaju AMD se srameNamigiva

lol.
Ja isto samo intel, sad cu jos kupit neki jaci, pa zato pitam, kad ce vise ove dosadne cjene pocet padat, procesori dosli, a starima opet iste cjene, zna li iko oce li uopce past, bar koju kunu (neman sitnog, lol).
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 0:09 (markoal).
17 godina

Ne morate se brinut nece AMD propast iako neki luftbrenzeri navijaju za to jer ne znaju kaj bi to znacilo za krajnje kupce trenutno im bas i ne ide dobro kaj se tice CPU no  i to ce se promjeniti. Bas pokusavam zamisliti psiholoski profil osobe koju je sram staviti da ima AMD cpu u svojoj konfiguraciji i ono kaj mi pada na pamet kostalo bi me zutog a mozda i crvenog kartona pa cu samo reci da mi takva osoba ne bi ni setala psa a ima i takvih ljudi dosta no da zakljucimo intel je brzi i bolji no kad kupite AMD proc novcanik ce vam bit zahvalan  iako necete imat najbrzi auto u selu ugodno se budete vozili i sa Golfom gti pa ne morate bas imati Maserati, ah da zaboravio sam napomenuti da sam u sretnom braku sa AMD-om od 1999god i dobro nam ide nemrem se pozalit!!!Šutim

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD ima puno vecu ulogu od "jeftina alternativa". To se sjecaju oni koji su kupovali procesore 90tih godina.

Da se AMD nije pojavio, danas bi Intel placali 3x skuplje nego sto ga placamo. I jedan najslabiji Quad bi dosao 3-4k kn.

AMD je srusio cijenu Intela i krajem 90tih se to jako dobro vidjelo kad je Intel poceo za 50% rezat cijene procesora da bi konkurirao tada malom covjeku pristupacnom AMD-u.

AMD nece propast. "Veliki" nece dozvoliti da Intel dobije monopol na procesorima. Tako da ce AMD uvijek naci nacin da ostane na zivotu (tajnim donacijama, itd itd).

Zamislite to kao T-com i internet kod nas prije 4 godine. Ili cijene mobilne mreze prije Tele2.

Zato sljedeci put razmislite malo prije nego pocnete pljuvat AMD.

Ne morate kupiti AMD no budite sretni da postoji konkurentnost posto od pricewar-a korist imamo samo mi, kupci. Sve je dobro dok nema monopola :)

(ja sam sretni vlasnik Quad Extremea, ne AMD-a)
17 godina
neaktivan

Neki tu se razbacuju s tim i7 kao da odmah sutra kupuju 5 komada, a zaboravljaju da najjeftiniji i7 trenutno košta 2500kn ili točnije $450. Najskuplji je 10,000 što je $1800 i sve to je bezobrazno skupo. Dodajmo tu da su vani tek ploče iz najviše klase koje opet koštaju oko $2500kn, pa RAM kojem su opet u nas nerealno nabili cijenu... Prosječno i7 računalo košta vas cirka DUPLO od najboljeg AMD-a ili srednjeg C2D-a, a to je besmisleno jer NIJE duplo bolje.

Inače i7 apsolutno nije nikakva revolucija. To je sve AMD DAVNO koristio i gradio i intel je samo 'ukrao' ideju jer ga AMD doslovno pere već godinama u memorijskoj propusnosti koja je za mnoge zadaće daleko bitnija od čiste procesne snage.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Neki tu se razbacuju s tim i7 kao da odmah sutra kupuju 5 komada, a zaboravljaju da najjeftiniji i7 trenutno košta 2500kn ili točnije $450. Najskuplji je 10,000 što je $1800 i sve to je bezobrazno skupo. Dodajmo tu da su vani tek ploče iz najviše klase koje opet koštaju oko $2500kn, pa RAM kojem su opet u nas nerealno nabili cijenu... Prosječno i7 računalo košta vas cirka DUPLO od najboljeg AMD-a ili srednjeg C2D-a, a to je besmisleno jer NIJE duplo bolje.

Inače i7 apsolutno nije nikakva revolucija. To je sve AMD DAVNO koristio i gradio i intel je samo 'ukrao' ideju jer ga AMD doslovno pere već godinama u memorijskoj propusnosti koja je za mnoge zadaće daleko bitnija od čiste procesne snage.

da, ovo za cijene stoji. definitivno neisplativo. uostalom kao i svaki puta kad netko od proizvodjaca izbaci novi CPU, graficku ili tako nesto. treba uvijek pricekati da se slegne prasina i  da cijene dodju na svoje. zapravo treba cekati pad cijena "starijih" procesora.. bit ce zanimljivo ubosti neki quad kad im padnu cijene a po performansama.. pa nije da mi bas treba i7.
inace, za i7 veliki broj site-ova koji su ih testirali kazu da je skok sa C2D na i7 velik kao i sa P4 arhitekture na C2D (preskocimo onaj Pentium D koji je tu bio samo da se nesto napravi na brzinu).
:)
Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought peace? Reg: Oh, pea-- Shut up!
17 godina
neaktivan
dado kaže...

AMD nece propast. "Veliki" nece dozvoliti da Intel dobije monopol na procesorima. Tako da ce AMD uvijek naci nacin da ostane na zivotu (tajnim donacijama, itd itd).

Zamislite to kao T-com i internet kod nas prije 4 godine. Ili cijene mobilne mreze prije Tele2.

Zato sljedeci put razmislite malo prije nego pocnete pljuvat AMD.

Ne morate kupiti AMD no budite sretni da postoji konkurentnost posto od pricewar-a korist imamo samo mi, kupci. Sve je dobro dok nema monopola :)

(ja sam sretni vlasnik Quad Extremea, ne AMD-a)
monopol jednoga ili "tihi" monopol vise proizvodjaca je ista stvar.
ne vidim da se danas ISP-ovi ubijaju i trgaju oko klijenata. T-com drzi svoje cijene i svi ovi ostali takodje. dapace, t-com = iskon npr.
jos uvijek je prosjecnom gradjaninu cjenovno nedostupan DSL tipa 10Mb i slicno.  isto tako jos uvijek nam je vecina tih stvari skuplja nego u "homeland-u" tih korporacija (njemacka npr.).
nema tu previse srece od konkurencije.. tj. ne postoji neka zdrava konkurencija. pogledaj primjer trgovackih lanaca i ostaloga. same s*** different store :)
Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought peace? Reg: Oh, pea-- Shut up!
16 godina
neaktivan
dado kaže...
Da se AMD nije pojavio, danas bi Intel placali 3x skuplje nego sto ga placamo. I jedan najslabiji Quad bi dosao 3-4k kn.

Ne samo  da bi placali skuplje, nego ne bi jos uvijek bili na procesorima s jednom jezgrom, dvojezgreni i quad bi bili daleka buducnost.

Ja samo kupujem AMD  otkad se pojavio na tržištu, nikad nisam imao problema s istim, u potpunosti zadovoljava moje potrebe, i jos mi ostane koja kuna vise u novcaniku.

Pa i dan danas kad se uzme u obzir uloženo i dobijeno AMD je u prednosti naspram Intela.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 9:08 (Bobosmrade).
17 godina
neaktivan

Ma šta će mi uopće ovaki procesori, nek razvijaju brzinu HD, to najviše kasni za cijelom ostalom opremom. Serija novih HD-ova izađe jednom u desetljeću i opet nema nekog pomaka u brzini. A ovi izbacivaju svako malo nešto za tržište ko da 90% korisnika samo rednaju slike, videe i sl.

Znao sam da to nisam trebao reci!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice