Nije im dobro, a VIA-i svaka čast što im je uspela uvaliti poslednje zalihe C7 procesora. Doduše, možda grešim, ali rekao bih da se radi o procesoru slabijem od Atoma, ali sa višom potrošnjom. Pretpostavljam jedino da su ga jeftino nabavili, što nas dovodi do možda najbitnije stavke, cene. Eee 1000H sam na netu našao za $500 ($550 uz $50 instant rebate), a specifikacije mu nisu ništa lošije: Atom 1.6GHz, 1GB RAM-a, 80GB HDD, 10" ekran, 6600mAh baterija koja mu obezbeđuje odličnu autonomiju, 1.3Mpx kamera (čini mi se da se i na slici Comodorea vidi kamera), LAN, b/g/n wireless, bluetooth, Win XP... Stvarno ne vidim prednosti Commodoreovog modela, osim ako ne računaju na ime i izrazito retro dizajn.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko je meni ostalo u sjecanju ovaj procesor je poprilično bolji od atoma, ali uz malo vecu potrosnju.
Ma nije ovo novi VIA Nano, nego stara serija, znatno sporija. Doduše, verovatno je u nekoj meri po performansama uporediv sa Atomom, a i "zvanična" cena onog Eeeja kog sam pomenuo je još viša, tako da je moguće da će se i ovo moći naći u prodaji po nekoj pristupačnijoj ceni.
Ma nije ovo novi VIA Nano, nego stara serija, znatno sporija. Doduše, verovatno je uporediv po performansama sa Atomom, a i "zvanična" cena onog Eeeja kog sam pomenuo je još viša, tako da je moguće da će se i ovo moći naći u prodaji po nekoj pristupačnijoj ceni.
Ah Commodore, ah Amiga
Ovo nema nikakve veze sa C64 niti Amigama, pa osim što je dizajn fora ne vidim razloga za takvu cijenu.
Ciljno tržište je ekipa koja nostalgično 'okida' na Commodore-ovo djelo. Nemojte me krivo shvatiti, ja sam isto bio okorjeli Amigaš i prije nje sam imao C64 na kojem sam se igrački 'odgojio' ali smatram kako je samo stavljanje imena i logo-a legende na neki po mogućnostima ne baš igrači laptop popriličan promašaj
Ovo nema nikakve veze sa C64 niti Amigama, pa osim što je dizajn fora ne vidim razloga za takvu cijenu.
Ciljno tržište je ekipa koja nostalgično 'okida' na Commodore-ovo djelo. Nemojte me krivo shvatiti, ja sam isto bio okorjeli Amigaš i prije nje sam imao C64 na kojem sam se igrački 'odgojio' ali smatram kako je samo stavljanje imena i logo-a legende na neki po mogućnostima ne baš igrači laptop popriličan promašaj