Cisco otpušta

poruka: 22
|
čitano: 3.373
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cisco otpušta".
18 godina
Cisco otpušta

dabogda svi jednom propali i da živimo od ručne poljoprivrede

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Cisco otpušta

to bi bia kolaps cilog infrastrukturnog dijela IT-a da CISCO propadne....

....oni ni nemaju dostojnu zamjenu... tako da straha nema...

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Re: Cisco otpušta
Abomb kaže...

!? HP, Juniper i slicna ekipa nisu dostojna zamjena Ciscu?

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Abomb kaže...

Dodajmo na popis i Huawei. Iako postoje određene kontroverze oko toga što se točno dogodilo između njih, Cisca i tadašnjeg 3Coma, ipak su danas tu gdje jesu.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
18 godina
vlad0 kaže...
tnakir kaže...
Abomb kaže...

Dodajmo na popis i Huawei. Iako postoje određene kontroverze oko toga što se točno dogodilo između njih, Cisca i tadašnjeg 3Coma, ipak su danas tu gdje jesu.

Da, njega sam zaboravio. U wireless segmentu tu je Mikrotik. Neznam kakvo je stanje sa VoIP-om, ali mislim da se to sve da rijesiti bez cisca.

17 godina
tnakir kaže...
Abomb kaže...

ne... bar sta se mene tice...

16 godina
neaktivan
Abomb kaže...
tnakir kaže...
Abomb kaže...

Argumentiraj?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
18 godina
vlad0 kaže...
Abomb kaže...
tnakir kaže...
Abomb kaže...

Argumentiraj?

Vjerovatno nije ni cuo za Juniper ni da HP radi vrhunsku mreznu opremu :)

16 godina
protjeran

i ovo otpustanje je vise otpis poduplanih radnih mjesta uzrokovano kupnjom drugih firmi

u prosloj god su kupili kako ja citao 5 firmi ove jos 3

a tu bi moglo biti tih 10k raznih obracunavaoca tajnica i takih mjesta

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Abomb kaže...

IMHO bas i nisu....nemoj mi u CISCO! {#}

Odlican je CISCO, samo je njihova oprema u mnogim nasim firmama samo najobicnije preseravanje....imo.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
18 godina
win32 kaže...
tnakir kaže...
Abomb kaže...

IMHO bas i nisu....nemoj mi u CISCO! {#}

Odlican je CISCO, samo je njihova oprema u mnogim nasim firmama samo najobicnije preseravanje....imo.

IMHO cisco je overpriced bull shit!

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

IMHO cisco je overpriced bull shit!

Bull shit nije, ali je malo overpriced.....i kao sto rekoh neke firme kod nas koje imaju Cisco uredaje imaju vecinom radi meni osobno nekog krcenja....no to je samo moje misljenje.

O njihovoj kvaliteti ne treba jer su odlicni...ali nisu nikako za neke manje firme kakve kupuju njihove proizvode. 

No da je Cisco dobar....meni osobno je. Dali je preskup!? Je...za nas standard svakako!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
Cisco otpušta

pa naravno da se cisco ne koristi kad moras spojit  jedan odjel sa 20 ljudi na njemu ili 5-6 lokacija po zemlji...

al dati nekome osim cisca da radi sa po min 500 lokacija ili nekoj tvrtci od min 1000 ljudi u jednoj zgradi... to mi nekako ne drzi vodu...

stabilnost, i mogucnosti cisca se u segmentu IT-a velike kompanije ne moze mjeriti sa nicim drugim... bar ja tako mislim i tako je moje iskustvo sa time...

al koga briga za moje iskustvo... nemogu se ja mjeriti sa ovoliko znalaca{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 9:28 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Abomb kaže...

pa naravno da se cisco ne koristi kad moras spojit  jedan odjel sa 20 ljudi na njemu ili 5-6 lokacija po zemlji...

al dati nekome osim cisca da radi sa po min 500 lokacija ili nekoj tvrtci od min 1000 ljudi u jednoj zgradi... to mi nekako ne drzi vodu...

stabilnost, brzina i mogucnosti cisca se u segmentu IT-a velike kompanije ne moze mjeriti sa nicim drugim... bar ja tako mislim i tako je moje iskustvo sa time...

Jel imas iskustva sa Juniperom i HP-om?

17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

stabilnost, i mogucnosti cisca se u segmentu IT-a velike kompanije ne moze mjeriti sa nicim drugim... bar ja tako mislim i tako je moje iskustvo sa time...

Da nema nista bolje nego kad se pod 10GBita opterecenjem rusi Cisco 7600, imali su tocno 6 mjeseci da rijese problem i nista nisu rijesili. Kad se vidjelo da nema vise pomoci u pomoc je uskocila Juniper MX serija koja radi odlicno. Isto tako Cisco Guard je jedan od vecih poluproizvoda, da samo to postoji kao rijesenje za DDOS napade vec bi Internet bio offline.

Isto tako Carnet je imao prije par godina problema dok isto nisu zamjenili Cisco s Juniperom, sad sve radi bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:02 (Bono).
18 godina
Bono kaže...

Da nema nista bolje nego kad se pod 10GBita opterecenjem rusi Cisco 7600, imali su tocno 6 mjeseci da rijese problem i nista nisu rijesili. Kad se vidjelo da nema vise pomoci u pomoc je uskocila Juniper MX serija koja radi odlicno. Isto tako Cisco Guard je jedan od vecih poluproizvoda, da samo to postoji kao rijesenje za DDOS napade vec bi Internet bio offline.

Isto tako Carnet je imao prije par godina problema dok isto nisu zamjenili Cisco s Juniperom, sad sve radi bez problema.

Mi u firmi imamo ciscov router koji nam je prije handle-ao nekakve VPNove. Nakon nekog vremena se poceo gusiti, CPU na 100%. Nakon toga smo stavili Mikrotika koji je jeftiniji jedno 8x od spomenutog Cisca, CPU je na max 30%.

18 godina
Cisco otpušta

Nije Mikrotik loš, ali nije dorastao Ciscu u ozbiljnijim potrebama.

0 0 hvala 0
18 godina
dd.inc kaže...

Nije Mikrotik loš, ali nije dorastao Ciscu u ozbiljnijim potrebama.

Mikrotik nema rutere za ogroman promet kao sto su service provider routeri ali uvjeravam te da http://routerboard.com/RB1100AH ili njegov brat koji treba doci sa dual core CPU moze poprilicno toga progutat. Npr onaj router kojeg sam spominjao i koji handle-a VPN-ove i L7 firewall ruleove (oko par stotina ruleova) u mojoj firmi (to cak nije ni rack mount router) ima kapacitet od mozda 20% RB1100AH. Sto je najbitnije, MT ne naplacuje licence za svaki novi OS koji dolazi, a ROS je poprilicno mocan komad softvera.

Da skratim pricu, Cisco je najpopularniji i najrazvikaniji proizvodjac aktivne mrezne opreme i popratnih stvari. Medjutim, u svakom svom segmentu ima jednako kvalitetnu, pa i kvalitetniju alternativu. Juniper i HP u enterprise i ISP segmentu, te Mikrotika u mid end segmentu, dok u wirelessu tu su Mikrotik, DD-WRT (doduse, samo kao software) kao i Ubiquity.

Jos samo, kad sam se vec dotakao Mikrotika, sam routeros se moze instalirati na bilo koju PC kantu opremljenu morem kartica i onda dobijes nesto slicno ovome: http://www.mikrotikrouter.com/2200.asp

A to moze prozvakat tonu prometa kroz sebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 1:17 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mi u firmi imamo ciscov router koji nam je prije handle-ao nekakve VPNove. Nakon nekog vremena se poceo gusiti, CPU na 100%. Nakon toga smo stavili Mikrotika koji je jeftiniji jedno 8x od spomenutog Cisca, CPU je na max 30%.

Koji Ciscov router. Jel i ostala oprema ciscova ili?

Pošto je dosta ciscove opreme proprietary, što zna biti problem neovisno o layerima pa recimo cisco-necisco zna stvarat probleme. Isto ovisi kakva je ios konfa i tko vam je podešavao. Znam konkretno da se znaju stvarati loopovi zbog dvostrukog podešavanja TTL-a isl (npr), i nekad nije do routera nego switcha, ili protokola...

I recimo mreža koja je cisco-cisco, opet ovisi o konfi i može loše raditi.

Ukupno kada gledaš, mislim da je Cisco nešto ispred konkurencije. Naravno da neki proizvođači imaju neke stvari bolje, ali sveukupno mislim da cisco i nema pravu konkurenciju.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
ivan dragi kaže...
tnakir kaže...

Koji Ciscov router. Jel i ostala oprema ciscova ili?

Pošto je dosta ciscove opreme proprietary, što zna biti problem neovisno o layerima pa recimo cisco-necisco zna stvarat probleme. Isto ovisi kakva je ios konfa i tko vam je podešavao. Znam konkretno da se znaju stvarati loopovi zbog dvostrukog podešavanja TTL-a isl (npr), i nekad nije do routera nego switcha, ili protokola...

I recimo mreža koja je cisco-cisco, opet ovisi o konfi i može loše raditi.

Ukupno kada gledaš, mislim da je Cisco nešto ispred konkurencije. Naravno da neki proizvođači imaju neke stvari bolje, ali sveukupno mislim da cisco i nema pravu konkurenciju.

Nemam pojma, promijenili smo ga za huaweija kad smo mijenjali operatera, a i ne vucemo VPN preko IPSeca vise tako da... Cisco je svakako gubav sta se tice kompatibilnosti sa ostalima. Iza toga je bio nekakav cini mi se Linksysov 24 portni glupi switch sto nebi trebalo biti problematicno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 16:39 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nemam pojma, promijenili smo ga za huaweija kad smo mijenjali operatera, a i ne vucemo VPN preko IPSeca vise tako da... Cisco je svakako gubav sta se tice kompatibilnosti sa ostalima. Iza toga je bio nekakav cini mi se Linksysov 24 portni glupi switch sto nebi trebalo biti problematicno.

Ma i meni se gadi, al tako štite svoje interese i čuvaju vlastitu guzicu. Al što se tu može. Trebali ste prvo u paket traceru napravit konfu pa vidit gdje šteka {#}. Najčešće do sada što sam vidio da ljudi imaju problema jest kablovanje [ludom radovanje]. Kablovi koji znaju ispast, pa onda krivo posložene parice, ili kad uređaje međusobno spoje krivim kablovima (cross-strejt). Čak zna i dhcp i adresiranje bit krivo podešeno al to češće na end uređajima i to zbog tipfelera (recimo 255.225. umjesto 255.255...). Al onda nema uopće prometa tak da to je lako trablshootat.

Al ovo mi nije jasno da se proc na 100% vrti. Ili je zagušen bio zbog nečeg ili je netko krivo skonfao. ili je bio pokvaren pa nije radio kako spada.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
Cisco otpušta
Nismo na ccna prvom stupnju da nam se takve gluposti mogu dogodit. U ostalom, konkurenciji ne smeta jel kabel cross ili straight. Sta se tice trejsera, to je relativno jednostavna konfiguracija, cemu komplicirati. Na mikrotiku je proradilo iz prve bez simulacije. Rijesenje je jednostavno, router nije kogao sve to obraditi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice