Chromebook Pixel

poruka: 34
|
čitano: 4.652
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chromebook Pixel".
17 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Drago mi je da se eksperimentira sa omjerom stranica. Što se tiče rezolucije, to je isto lijepo - primjetne razlike u oštrini između ovoga i novijih MacBookova ne bi trebalo biti.

Šteta za taj OS, ali eto.

Sanjao sam fini parti, mnogo ljudi nigdje žandara...

1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Ajme reklame. Osim pimplanja po planetima i "imersing" sa nestajanjem tehnologije, što dalje. Kakav to složeniji posao na ovome možeš napraviti, a da ne možeš sa bilo kojim internet sposobnim uređajem? Igrati se online sa većom rezolucijom?

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Ovo fail ,ala Surface Pro.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Chromebook Pixel
Smooth Operator kaže...

Ovo fail ,ala Surface Pro.

Nakon neviđenog uspjeha igrice "Angry Birds", definitivno sam odustao od procjene koja će "revolucionarna" tehnologija ili koncept uspjeti na masovnom tržištu. Shvatio sam da tu ne pomaže ni iskustvo, ni pamet, ni analitike, ni logika,... Sada se zadržavam samo na onom dijelu tržišta koji je direktno povezan sa poslovanjem. Tu još uvijek barem donekle vrijede neki zakoni "fizike".....

15 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Ne razumijem ovaj Googleov potez. Nude prijenosnik po cijeni za koju se može kupiti prijenosnik s "pravim" OS-om. Koliko god preferirao Google, ruku na srce, njihov OS je dostatan samo za osnovne operacije, i platiti tolike novce po meni je suludo. Možda je taktika da prestave nešto "novo", bez da konkuriraju partnerima koji proizvode Chromebookove (Samsung, Lenovo itd.). Sa čisto korisničkog stajališta ovo je bacanje novaca jer se dobije OS na koji ne može se instalirati niti jedan program a u tom cijenovnom rangu ima masu (dobrih) laptopa.

U svakom slučaju zanimljiv potez Googlea.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

10000 kuna za web pretraživač...

Moj PC  
9 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

definitivno dobar i bitan potez

Da se da do znanja da ako se nesto zove chromebook da to ne mora biti jeftina nekvalitetna krsina.

a visa rezolucija je ok za online google docs, fotografije, generalno je dobro za sve, nema vece gluposti od niske rezolucije na ultra modernom uredjaju jer eto onaj ko ga je napravio smatra da to korisniku ne treba. Nabijem  ih i njihovo smatranje, pustite nas da odlucimo ako nam treba pljunemo lovu ako ne odmahnemo rukom i to je to.

3 0 hvala 0
14 godina
Chromebook Pixel

Isuse boze, nakon hrpe 16:9 smeca konacno nesto jos bolje od 16:10. Koji je uopce status ovog, jel vrti bar linux? Sigurno se moze svasta sredit.

2 0 hvala 0
14 godina
F10EXX kaže...

Isuse boze, nakon hrpe 16:9 smeca konacno nesto jos bolje od 16:10. Koji je uopce status ovog, jel vrti bar linux? Sigurno se moze svasta sredit.

I to sa konacno postenom rezolucijom! Mora moci vrtiti linux i onda je to prava stvar.

Tocno tako i ja razmisljam. Nadam se da ce ovakvi potezi (uz poteze Applea) konacno promijeniti nacin razmisljanja i trendove. Ako ne, morat cemo pricekati iducu generaciju chromebook pixela. Sudeci po google-ovoj povijesti, slijedeca ce biti i funkcionalnija i jeftinija..

14 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Ako Chrome OS radi ko Android onda su ovo taman specifikacije za listanje web-a na ovoj rezoluciji :)

Mozda na cijenu ovog uredjaja djeluje i ekskluzivnost jer ce ih u svijetu prodati 2-3 komada.

4 2 hvala 0
14 godina
kerum kaže...
F10EXX kaže...

I to sa konacno postenom rezolucijom! Mora moci vrtiti linux i onda je to prava stvar.

Tocno tako i ja razmisljam. Nadam se da ce ovakvi potezi (uz poteze Applea) konacno promijeniti nacin razmisljanja i trendove. Ako ne, morat cemo pricekati iducu generaciju chromebook pixela. Sudeci po google-ovoj povijesti, slijedeca ce biti i funkcionalnija i jeftinija..

Ne znam, za mene ovo mora biti barem trecinu jeftinije od MBPa da bi bilo prihvatljivo, jer ne vrti OS X. Ali svejedno, bilo bi zgodno da postoji alternativa.

17 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

U članku nije spomenuto par stvari.

Google ovim uređajem cilja na power usere i fotografe, pa su odabrali format 3:2 zbog više vertikalnih piksela pri pregledavanju weba, te zbog toga što je 3:2 standard kod profesionalne fotografije. Ekran je maksimalne svjetline 400 nita, što je (prema riječima Sundara Pichaija, Googleovog potpredsjednika za Chromebook i aplikacije) za četvrtinu više od bilo kojeg drugog laptop ekrana trenutno na tržištu.

Kućište je aluminijsko, s minimalističkim dizajnom - vijci su skriveni, zvučnici skriveni ispod tipkovnice, oznake portova ne postoje (kažu da korisnici ionako ne gledaju oznake, nego portove prepoznaju po obliku). Bit će dostupna dva modela - WiFi only verzija i WiFi + Verizon LTE verzija, dostupna (logično) samo u SAD. Također dolazi s 1 TB prostora u oblaku, na Google Driveu, koji su besplatni tijekom tri godine.

Prisutna su tri mikrofona - dva pored kamere koja koriste beamforming za uklanjanje pozadinske buke, te jednim ispod tipkovnice koji je zadužen za uklanjanje zvuka tipkanja. Cijena je takva kakva jest - premium proizvod po premium cijeni - Pichai je rekao da je Googleova misija napraviti Chromebook za svakoga, što uključuje i ljude koji na laptopu vise cijeli dan, a to su naročito fotografi.

Što nedostaje? Po mojem mišljenju, još dva USB porta, i to 3.0, su svakako trebala biti prisutna. Zatim, gore sam spomenuo tri godine besplatnih 1 TB prostora u oblaku - Pichai je izjavio da vjeruju da je to životni vijek Pixela (We believe that's about the lifespan of the Pixel). Mislim da bi planirani životni vijek prijenosnika od minimalno 1300 dolara trebao biti dulji od samo tri godine.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

4 0 hvala 4
15 godina
protjeran
Chromebook Pixel

Ne sviđa mi se nimalo. 

Ad astra peronospora

1 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Chromebook Pixel

Neznaju ni oni sami kome bi to prodali. Kakvi poweruseri, kakvi fotografi?!?! Kako bez photoshopa prodat to fotografu?

4 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
hrx kaže...

Google ovim uređajem cilja na power usere i fotografe, pa su odabrali format 3:2 zbog više vertikalnih piksela pri pregledavanju weba, te zbog toga što je 3:2 standard kod profesionalne fotografije. Ekran je maksimalne svjetline 400 nita, što je (prema riječima Sundara Pichaija, Googleovog potpredsjednika za Chromebook i aplikacije) za četvrtinu više od bilo kojeg drugog laptop ekrana trenutno na tržištu.

Kućište je aluminijsko, s minimalističkim dizajnom - vijci su skriveni, zvučnici skriveni ispod tipkovnice, oznake portova ne postoje (kažu da korisnici ionako ne gledaju oznake, nego portove prepoznaju po obliku). Bit će dostupna dva modela - WiFi only verzija i WiFi + Verizon LTE verzija, dostupna (logično) samo u SAD. Također dolazi s 1 TB prostora u oblaku, na Google Driveu, koji su besplatni tijekom tri godine.

Prisutna su tri mikrofona - dva pored kamere koja koriste beamforming za uklanjanje pozadinske buke, te jednim ispod tipkovnice koji je zadužen za uklanjanje zvuka tipkanja. Cijena je takva kakva jest - premium proizvod po premium cijeni - Pichai je rekao da je Googleova misija napraviti Chromebook za svakoga, što uključuje i ljude koji na laptopu vise cijeli dan, a to su naročito fotografi.

Što nedostaje? Po mojem mišljenju, još dva USB porta, i to 3.0, su svakako trebala biti prisutna. Zatim, gore sam spomenuo tri godine besplatnih 1 TB prostora u oblaku - Pichai je izjavio da vjeruju da je to životni vijek Pixela (We believe that's about the lifespan of the Pixel). Mislim da bi planirani životni vijek prijenosnika od minimalno 1300 dolara trebao biti dulji od samo tri godine.

Znaci li ovo da Google planira vlastitu ili port neke od profesionalnih aplikacija za obradu fotografije? Ako ne onda je ovo prdac u vjetar. Citajuci specifikacije i meni je fotografija prva pala na pamet. No ako nema obrade vec je ovo zamisljeno samo kao sharing uredjaj, ima puno boljih i jeftinijih rjesenja.

Sto se tice USB portova mislim da je krajnje vrijeme da se laptopi, maticne, kucista... pocmu opremati iskljucivo USB 3.0 portovima jer ovo sto se danas radi je prcanje kupaca u zdrav mozak. Koliko bi npr. kuciste od 1000kn u postotku bilo skuplje da umjesto 2+2 ima 4 USB 3 porta? 12,5kn?

14 godina
neaktivan
Chromebook Pixel
Jel i na Pixelu serviraju reklame?
http://igrali.com

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

U čemu je razlika između laptopa, notebooka, ultrabooka, chromebooka i ostalih bookova? Bez zajebancije, stvarno ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
hrx kaže...

Jednostavno ne mogu shvatit koji power user ce uzet 1300$ vrijedan  browser i to narocito profesionalni fotograf.

Nitko ne osporava hardware no software je katastrofa, chrome os je os za najnezahtjevnije korisnike, a ne za power usere, da su stavili neku "Chrome" distribuciju linuxa jos kak tak ali ovako je fail. Doslovno 1300$ facebook masina.

Evasi0n Jailbreak http://www.youtube.com/watch?v=SRiWB-3_upI
17 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...

U čemu je razlika između laptopa, notebooka, ultrabooka, chromebooka i ostalih bookova? Bez zajebancije, stvarno ne znam.

Pogledaj ovdje za prve, dok je chromebook prijenosno računalo s komponentama i cijenom netbooka (raniji CB-ovi) ili notebooka (kasniji CB-ovi) upakirano u kućište ultrabook formata i koje vrti Chrome OS.

bistri kaže...

Jednostavno ne mogu shvatit koji power user ce uzet 1300$ vrijedan  browser i to narocito profesionalni fotograf.

Mislim da su to oni koji žele impresionirati klijenta - računalo zasigurno ima wow faktor.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

zgodan minimal dizajn i format ekrana pogodan za konzumaciju ... opet za to je bolji iPad ili neki tablet.

0 0 hvala 0
14 godina
Chromebook Pixel

Kako ne razumijete da je ovo eksperiment. Googlu nije neophodno da svaki proizvod koji izbace u prvoj verziji pomete trziste. Mogu si to priustiti.

Sjetite se samo google glass projekta. Je li prva verzija funkcionalna? Nije. Je li preskupa? Je! Ali tako oni pomicu granice.

Ovaj proizvod niti nije namjenjen za siroke mase vec da sluzi kao usmjerenje i demonstracija tehnologije. Kvalitetni materijali u kombinaciji sa konacno funkcionalnim omjerom stranica ogromne rezolucije su smjer koji iskusavaju. Naravno, uz tipicnu google oblacnu logiku (to je dio koji mi se ne sviđa). No nitko vas ne sili da koristite chrome OS, ja nigdje nisam naisao na info da je secure boot zakljucan kao sto M$ zeli provesti.. Prva stvar bi bila stavljanje novog OS-a na masinu!

Isto tako nije tesko zamisliti evoluciju na npr 15" ekran i ubacivanje SSD-a od 250 ili vise GB, samo sve u svoje vrijeme, ovo je tek prvi korak.

Stvar je stvaranja trendova. Osim Appla sa MBP retinom, nitko osim googlea nije pomislio o uvođenju vecih rezolucija na velike ekrane (nexus 10 i sada pixel) vec ih samo nabijaju na smartphone, na kojima IMO imaju najmanji ucinak. Ako se stvarno pokrenu stvari u tom smjeru, cekaju nas jako zanimljivi proizvodi..

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Ali ja ne vidim nista novo u ovom konceptu!?

Sve sto si nabrojao imalo je u sebi neke tehnoloske eksperimente. Ovaj laptop je po svemu, a pogotovo po funkcionalnosti (OS) inferiorniji vec postojecima.

U biti jedini smisao ovog laptopa je pobijanje cinjenice kako samo Apple ima 13" laptop visoke rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 13:43 (BlueMax).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kerum kaže...
(...) No nitko vas ne sili da koristite chrome OS, ja nigdje nisam naisao na info da je secure boot zakljucan kao sto M$ zeli provesti.. Prva stvar bi bila stavljanje novog OS-a na masinu! (...)

Zapravo jest - moguće je pokretati samo kernele koji su potpisani odgovarajućim ključem, a to je jedino kernel Chrome OSa. Da bi se mogao instalirati drugi OS, potrebno je Chromebook prebaciti u developer mode i podesiti da koristi developer BIOS, koji omogućava pokretanje drugih OS-ova i bootanje s vanjskih USB uređaja. Postupak je nešto složeniji nego kod drugih računala s Secure Bootom (gdje je dovoljno uključiti opciju u BIOS-u) i nije namijenjen prosječnom korisniku.

Ako vas zanima unutrašnjost Pixela, možete ju vidjeti ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 13:54 (hrx).
15 godina
protjeran
kerum kaže...

Isto tako nije tesko zamisliti evoluciju na npr 15" ekran i ubacivanje SSD-a od 250 ili vise GB, samo sve u svoje vrijeme, ovo je tek prvi korak.

To baš i nije neka evolucija... Bilo bi im bolje da im evoluira OS jer ovako je to profesionalni laptop bez profesionalnih alata. 1. u svijetu siguran sam u to.

15 godina
neaktivan
hrx kaže...
kerum kaže...
(...) No nitko vas ne sili da koristite chrome OS, ja nigdje nisam naisao na info da je secure boot zakljucan kao sto M$ zeli provesti.. Prva stvar bi bila stavljanje novog OS-a na masinu! (...)

Zapravo jest - moguće je pokretati samo kernele koji su potpisani odgovarajućim ključem, a to je jedino kernel Chrome OSa. Da bi se mogao instalirati drugi OS, potrebno je Chromebook prebaciti u developer mode i podesiti da koristi developer BIOS, koji omogućava pokretanje drugih OS-ova i bootanje s vanjskih USB uređaja. Postupak je nešto složeniji nego kod drugih računala s Secure Bootom (gdje je dovoljno uključiti opciju u BIOS-u) i nije namijenjen prosječnom korisniku.

Ako vas zanima unutrašnjost Pixela, možete ju vidjeti ovdje.

retina izgleda bolje i izvana, a bogami i iznutra :D

14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

A to je jako bitno za ovu temu :)

Kad nekome (osim iOvci) pokazes kako laptop izgleda iznutra onda je to zato da vidi kako su komponente rasporedjene i ostale tehnicke detalje layouta a ne da se divi ljepoti plastike i chipova.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
grzzi kaže...

A to je jako bitno za ovu temu :)

Kad nekome (osim iOvci) pokazes kako laptop izgleda iznutra onda je to zato da vidi kako su komponente rasporedjene i ostale tehnicke detalje layouta a ne da se divi ljepoti plastike i chipova.

i plastika i čipovi imaju svoj dizajn i svoju ljepotu ... vidiš kako lijepo macbook izgleda iznutra, ima i nekakvo lice tu, drago mi je da se i dalje drže toga da hardware mora biti lijep i iznutra i da pravi majstor ne bi napravio poleđinu skupocjenog ormara od jeftine šperploče. Izgleda da Larry Page nije dobro naučio tu lekciju još. {#}

smisao ovog laptopa nije baš jasan nikome izgleda, web browser mašina za 1300 dolara? iPad je manji, lakši, bolja baterija, usporedivi ili bolji ekran i isti omjer stranica ... da, i duplo jeftiniji.

14 godina
neaktivan
Chromebook Pixel

Stvarno si opterecen. Prvo Macbook pa sad iPad. Sta je slijedece? iPhone?

Postoje bolji uredjaji i od Macbooka i od iPada pa ih nitko ne spominje u temi o Chromebooku.

Jel kuzis da ti nije dobro?

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kerum kaže...

Kako ne razumijete da je ovo eksperiment. Googlu nije neophodno da svaki proizvod koji izbace u prvoj verziji pomete trziste. Mogu si to priustiti.

Sjetite se samo google glass projekta. Je li prva verzija funkcionalna? Nije. Je li preskupa? Je! Ali tako oni pomicu granice.

Ovaj proizvod niti nije namjenjen za siroke mase vec da sluzi kao usmjerenje i demonstracija tehnologije. Kvalitetni materijali u kombinaciji sa konacno funkcionalnim omjerom stranica ogromne rezolucije su smjer koji iskusavaju. Naravno, uz tipicnu google oblacnu logiku (to je dio koji mi se ne sviđa). No nitko vas ne sili da koristite chrome OS, ja nigdje nisam naisao na info da je secure boot zakljucan kao sto M$ zeli provesti.. Prva stvar bi bila stavljanje novog OS-a na masinu!

Stvar je stvaranja trendova. Osim Appla sa MBP retinom, nitko osim googlea nije pomislio o uvođenju vecih rezolucija na velike ekrane (nexus 10 i sada pixel) vec ih samo nabijaju na smartphone, na kojima IMO imaju najmanji ucinak. Ako se stvarno pokrenu stvari u tom smjeru, cekaju nas jako zanimljivi proizvodi..

A koji je point onda? Za iste novce (ili 20 dolara vise) se dobije vrhunski stroj poput X1 Carbon Touch koji ima pravi operativni sustav na sebi (bez reklama!), a ne browser, i nudi mogucnost instalacije pravih aplikacije i pazi sad - uz sve to dobijete i mogucnost koristenja browsera kojim mozete raditi sto vas volja, pa cak i koristiti Google Docse i sve druge njihove servise (ako je nuzda bas). Ako itko pomice granice i nabija hardverske trendove onda je to bio Apple sa svojom Retinom, a ne nikakav Google koji sad samo kopira.

Da, mozda i mogu staviti novi OS. Super, na cijenu od 1300 dolara dodaj jos i cijenu licence ozbiljnog OS-a odnosno Windowsa, ili ajde - mogu instalirati Linux, ali zasto onda nisam uzeo stroj s FreeDOS-om ili Linuxom u startu? Ovako mi samo trose vrijeme! Korisnici ne zele da im se trosi vrijeme, a pogotovo ne poslovni korisnici.

Uz to, Pixel je i ruzan (osoban dojam, malo preuvelican u svrhu naglasavanja, o ovome nema bas smisla raspravljati) - postoji odredena elegancija u tom alumuniju itd. slazem se, ali realno, poklopac je debljine MacBook Aira. Ekran radi na dodir - super. Sto ce mi to? I Windows XP je radio na dodir pa to nitko ne spominje jer nije bio optimiziran za to. Ekran na dodir je potpuno beskoristan ako ispod toga nije OS/aplikacija OPTIMIZIRANA za to.

Na nekim stranim portalima su cak udarili spin da Google kao - pazite sad - NAMJERNO servira proizvod koji je sra**, pa je to kao OK. E pa nije.

Ali istina je jedno - svaki publicitet je ocito dobar, pa i ovaj jer eto, svi mi trosimo svoje minute da tu caskamo po forumima, Twitterima i slicnim drustvenim mrezama, a oni se smiju i skupljaju novce.

Google ovime kao udara po Appleu svojim dizajnom i hardverom opcenito, a po Microsoftu svojim kvazi browser OS-om. Zapravo ne dira ni jedne ni druge - Pixel bi realno koristan bio samo da mu je hardver slozio Apple ili Lenovo, a da vrti Windows 8. A to vec imamo - X1, MacBook Pro, you name it... U tom slucaju cijena od 1300 dolara bi bila OK.

U konacnici, mislim da ce Pixel nastaviti dobar Googleov niz - Buzz, Wave, Google+, Pixel. Ako nista drugo, bar su imena fora!

http://igrali.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 17:55 (igrali).
13 godina
neaktivan
igrali kaže...
vrhunski stroj poput X1 Carbon Touch koji ima pravi operativni sustav na sebi (bez reklama!), a ne browser, i nudi mogucnost instalacije pravih aplikacije

ozbiljnog OS-a odnosno Windowsa, ili ajde - mogu instalirati Linux,

Uz to, Pixel je i ruzan 

I Windows XP je radio na dodir

kvazi browser OS

Pixel bi realno koristan ... da vrti Windows 8.

U konacnici, mislim da ce Pixel nastaviti dobar Googleov niz - Buzz, Wave, Google+, Pixel. Ako nista drugo, bar su imena fora!

Ovakvo trolanje ni sam Ballmer ne bi odradio.

Parafrazirat ću - prijatelju, mislio si na ovaj niz:

Microsoft Bob, Kin, Bing, Zune, MSN, Passport, XNA, Silverlight, Millenium, Vista, Metro?
Kin-Bing-Zune - zvuči kao Kim-Jong-Sun - čak ni imena nisu fora.

EDIT: zaboravio sam "magičnu spajalicu" {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 20:28 (ORB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice