Chrome - još malo strave

poruka: 49
|
čitano: 4.848
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome - još malo strave".
17 godina
protjeran
Chrome - još malo strave

kome treba   guglov   krom   kad   imamo   bog bogova među browserima   - OPERU   ?  

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

Dakle, ostaje nam pritiskati ih…

Ili deinstalirati ga dok se ne počnu pristojno ponašati.

Danas mi je firewall 4 ili 5 puta javljao da se Google Update želi spojiti na internet i to za vrijeme dok mi Chrome uopće nije bio pokrenut. Čak je tražio update i nakon što sam deinstalirao Chrome, iako je Chrome bio jedini software od Googla koji sam imao na računalu.

Eh sad, je li samo tražio update tako često ili je javljao zabrinutim roditeljima u Googlu kako mu je na mome računalu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

moze li mi netko kratko i jezikom naroda objasniti sta to tocno pise??? proslo je 11 navecer, umoran sam i ne snalazim se u ovim pravnim izrazimaNeodlučan

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Chrome - još malo strave
AA-d00d kaže...

moze li mi netko kratko i jezikom naroda objasniti sta to tocno pise??? proslo je 11 navecer, umoran sam i ne snalazim se u ovim pravnim izrazimaNeodlučan

Piše da ako si ovu gornju poruku napisao u Chromeu, onda daješ Googleu "trajnu, neopozivu besplatnu i neisključivu licencu" da tu istu poruku koju si ti napisao Google može "reproducirati, prilagođavati, mijenjati, prevoditi, objavljivati, javno izvoditi, javno prikazivati te distribuirati".
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2008 23:20 (dekstroza).
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

Orginalna engleska verzija:

11. Content license from you
11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services.

3. Language of the Terms

3.2 If there is any contradiction between what the English language version of the Terms says and what a translation says, then the English language version shall take precedence.

Prema tome, do sada ste na bug.hr i na forumu pričali GLUPOSTI koje su pravno potpuno bezvrijedne!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

Kažu da je to greška.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

Zato je firefox tu..nekako mi je sve to bilo sumnjivoCool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rmedic kaže...

Orginalna engleska verzija:

Prema tome, do sada ste na bug.hr i na forumu pričali GLUPOSTI koje su pravno potpuno bezvrijedne!!!

To je orginalna engleska apdejtana verzija, orginal je sadržavao doslovno ono što još uvjek piše u hrvatskoj verziji:

"11.1 ... By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services..."

A ti se malo informiraj prije nego što TI počneš pisati GLUPOSTI.

17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Kažu da je to greška.

Klasična APP taktika...
17 godina
neaktivan

11.1 Zadržavate autorska i sva već postojeća prava nad sadržajem koji pošaljete, objavite ili prikažete u uslugama ili putem njih. Slanjem, objavljivanjem ili prikazivanjem sadržaja dajete Googleu trajnu, neopozivu besplatnu i neisključivu licencu da širom svijeta reproducira, prilagođava, mijenja, prevodi.

Dajte djeco ne izvlačite iz konteksta već čitajte cijelinu. Ako to ne znate odite se školovati na pravni fakultet.

17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

A ja danas pričam sa frendom i govorim mu da ce Google postati drugi Microsoft !

Ma daj !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nocni kaže...

11.1 Zadržavate autorska i sva već postojeća prava nad sadržajem koji pošaljete, objavite ili prikažete u uslugama ili putem njih. Slanjem, objavljivanjem ili prikazivanjem sadržaja dajete Googleu trajnu, neopozivu besplatnu i neisključivu licencu da širom svijeta reproducira, prilagođava, mijenja, prevodi.

Dajte djeco ne izvlačite iz konteksta već čitajte cijelinu. Ako to ne znate odite se školovati na pravni fakultet.

I šta ti tu nije jasno?
17 godina
neaktivan
Nocni kaže...

Ovaj komentar je glup na toliko razina... ajd pročitaj rečenicu koju si sam citirao, direktno iza podcrtane.
Džaba ti prava kad neopozivo dozvoljavaš nekome drugome da može raditi štogod hoće s tim.
17 godina
neaktivan

Pročitajte dodatak članku na bug-u pa ćete vidjeti što znači. Promjenili su (Google) taj dio EULE, tako da si ipak vlasnik prava....

17 godina
neaktivan

Treba znati razliku između autorskih prava i licence.

17 godina
neaktivan

meni se faki za ova pravna proseravanja. inače nisam skeptik ali sam momak od stava, a ovo sve da je i izvađeno iz kontexta je čisto preseravanje i manipuliranje krajnjim korisnicima. chrome ide van iz moje butige. di sam ono stao. aha da.. control panel, uninstall a program.. chrome. evo ga. ok.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

Autorska prava ili davanje licence...nebitno.

Ništa im ne dajem samo zbog toga što primjerice postam Chrome-om na BUG forumu,

Objavim li ovdje neku svoju xy sliku koristeći Chrome, znači li to da će google upasti u forum i npr. izbrisati ju jer imaju licencu?

Ili će kontaktirati BUG da se ista makne?

Bolje i ne misliti šta je sve u stanju neki amer advokat smišljavati na takve licence

Razuman čovjek se ponekad mora opiti da bi mogao preživjeti s budalama..- Ernest Hemingway

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

11.1 ......... objavljuje, javno izvodi, javno prikazuje te distribuira sadržaj poslan, objavljen ili prikazan u uslugama ili putem njih. Svrha je te licence omogućiti Googleu prikazivanje, distribuiranje i promoviranje usluga, a moguće ju je opozvati za određene usluge u skladu s dodatnim uvjetima za te usluge."

Dakle, neuki moji...  Do sada sve što se uploadali na net sa svim svojim premilim browserima je mogao bilo tko sa neta (pogotovo tražilice) koristiti i to bez vaše suglasnosti, pa se niste bunili na vaša prava.

A sada Google želi riješiti to da ga se ne optuži (kao recimo Napstera) da se koristi u ilegalne svrhe već da je dobio dopuštenje od vas, te potvrđujete da vi jeste vlasnici tog prava (točka 11.4). U suprotnom, vi ste ti koji krše nečija prava i time krivnja ne pada na njih.

17 godina
starac kaže...

A ja danas pričam sa frendom i govorim mu da ce Google postati drugi Microsoft !

Google je postao nesto puno gore od Microsofta. Microsoft se uvijek samo brinuo da zaradjuje na svojim proizvodima, a ne da zadire u tudju privatnost i prodaje osobne podatke spamerskim firmama... (neznam kako drugacije bi se to nazvalo sto radi: skenira sadrzaj mailova, postova, u biti svega sto radis na internetu i onda te spama sa gomilom precizno ciljanih reklama)
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Chrome - još malo strave

Ali ljudi moji... svaka stranica na webu ionako se javno objavljuje, ako vi to izričito ne zabranite čak i neki privatni forumi pod šiframa (XpertExchange npr.) bili su dostupni kroz Google.

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo tako... i to je neovisno da li koristite Google, Yahoo, MSN ili nešto......... 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bojimo se onog što nam je nepoznato.

17 godina

ma to je sve dobro, mislim sad će te gledati i licencu

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Danas mi je firewall 4 ili 5 puta javljao da se Google Update želi spojiti na internet i to za vrijeme dok mi Chrome uopće nije bio pokrenut. Čak je tražio update i nakon što sam deinstalirao Chrome, iako je Chrome bio jedini software od Googla koji sam imao na računalu.

Hm...    dakle ovo mi se baš ne sviđa. Nisam znao da do te mjere 'kopa' po korisnikovom računalu Neodlučan

Mislim da ću ga i ja deinstalirati večeras i dobrano očistiti registry nakon toga.

Ionako je prema novim mjerenjima nadolazeći FF 3.1 brži Namigiva
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
Chrome - još malo strave

Ok, ok, ...

Sve ovo čitam sa velikim zanimanjem i vidim da se treba još malo strpiti...

No, kako sam veliki pobornik Opere, pitam se šta je s njom??

Jel mi se to čini ili polako gubimo utrku?

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Chrome - još malo strave

Licenca sadržaja koju Vi dodjeljujete

11.1 Zadržavate autorska i sva već postojeća prava nad sadržajem koji pošaljete, objavite ili prikažete u uslugama ili putem njih. Slanjem, objavljivanjem ili prikazivanjem sadržaja dajete Googleu trajnu, neopozivu besplatnu i neisključivu licencu da širom svijeta reproducira, prilagođava, mijenja, prevodi, objavljuje, javno izvodi, javno prikazuje te distribuira sadržaj poslan, objavljen ili prikazan u uslugama ili putem njih. Svrha je te licence omogućiti Googleu prikazivanje, distribuiranje i promoviranje usluga, a moguće ju je opozvati za određene usluge u skladu s dodatnim uvjetima za te usluge.

11.2 Suglasni ste da ta licenca daje Googleu pravo da takav sadržaj učini dostupnim drugim tvrtkama, organizacijama ili pojedincima s kojima Google ima uspostavljene odnose za pružanje zajedničkih usluga te da takav sadržaj koristi u vezi s pružanjem tih usluga.

11.3 Razumijete da Google prilikom izvođenja tehničkih koraka potrebnih za pružanje usluga svojim korisnicima može (a) prenijeti ili distribuirati Vaš sadržaj preko različitih javnih mreža i u različitim medijima te (b) izvršiti promjene na Vašem sadržaju potrebne kako bi se sadržaj prilagodio tehničkim zahtjevima povezujućih mreža, uređaja, usluga ili medija. Suglasni ste da ta licenca Googleu dopušta izvođenje takvih aktivnosti.

11.4 Potvrđujete i jamčite Googleu da imate sva prava, ovlasti i nadležnost za dodjelu gore navedene licence.

12. Ažuriranja softvera

12.1 Softver koji koristite može s vremena na vrijeme automatski preuzeti ažuriranja od Googlea i instalirati ih. Ta su ažuriranja oblikovana tako da poboljšaju, povećaju i dodatno razviju usluge, a mogu biti u obliku popravaka pogrešaka (bugova), poboljšanih značajki, novih softverskih modula te potpuno nove inačice. Suglasni ste s primanjem takvih ažuriranja (i dopuštate Googleu da ih šalje) u sklopu korištenja usluga.

Dakle svi vaši podaci mogu biti analizirani, filtrirani & etc. Znači Chrome može biti ili već je key logger iliti Spyware.

Fifrefox EULA

http://www.mozilla.com/en-US/legal/eula/firefox-en.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedan korak naprijed, dva koraka nazad.

17 godina
neaktivan

11.2 Suglasni ste da ta licenca daje Googleu pravo da takav sadržaj učini dostupnim drugim tvrtkama, organizacijama ili pojedincima s kojima Google ima uspostavljene odnose za pružanje zajedničkih usluga te da takav sadržaj koristi u vezi s pružanjem tih usluga.

A internet (na koji sadržaj je uploadan) kao takav nije dostupan svima?

> Dakle svi vaši podaci mogu biti analizirani, filtrirani & etc. Znači Chrome može biti ili već je key logger iliti Spyware

O kojim svim podacima govoriš? Pročitaj rečenicu pa ćeš vidjeti da je ovdje riječ o podacima koje ti uploadaš.....

BTW, da li je Yahoo key logger? i tamo nešto natipkaš i pošalješ na upit.... jedina razlika je ovdje što je automatski napravljeno pretraživanje....

Key logger po svojoj definiciji mora hvatati sve, dok je ovdje riječ o programu koji ima namjenu da automatski pretražuje i nudi stranice ili što več...

17 godina
protjeran
Chrome - još malo strave

sa ovim programom on zna gdje si ti bio jucer,shto si gledao danas,i to zna iz dana u dan,i prati

yahoo ili google search to ne zna,ako obrishesh kukije

ne zna di si bio jucer,shto si radio danas,a niti koju cesh sliku gledat sutra....

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To se zove Browsing History, nalazi se i na Firefoxu i na IE-u....

I naravno da se može pobrisati i u Chromu......   i gle čuda.... on više ne zna gdje si bio jučer i prekjučer itd...

17 godina
neaktivan

Ma zapravo..... svi ste u pravu.....   najbolje bi bilo da uzmete source od Chroma, pa sve redom provjerite.... od linije do linije...... sigurno su uspjeli nešto sakriti......

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice