haha ti ni sam neznas jel bi piškio ili kakio
Evo mali dodatak mome postu iznad....
CHROME VS FIREFOX (4 taba: Net.hr, Bug.hr, 24sata.hr, gitare.info)
Chrome:
= 281.048K
Firefox:
= 147,488k
...uz to, ff ima 3 addon-a
ako vas matematika imalo dobro sluzi, moci cete uociti da vas cijenjeni chrome i nije tako "lagan"!
1. rame sam kupio da ih koristim
2. neka guta i 100 mb vise ako mi nece stekat i otvarat super brzo i stabilno, neka guta na chromeu otvorim i 10 tabova nema stekanja da se razumijemo koristio sam firefox do jucer i nemam nista protiv njega ali chrome mi je jednostavno donesao ono nesto neznamo objasnit kao da je laksi 100 kila.
Ja sam na svim PC-evima zamijenio FF sa chromeom. Jednostavno mi je chrome brži, stabilniji i jede manje resursa.
Naravno 
Možeš ti mislit što god hoćeš, no ja iz iskustva znam da mi je chrome stabilniji, brži i ne događa se "not responding" ili štekanje kad recimo uz chrome igram igru.
Dok kod ff-a mi sve šteka u takvoj situaciji.
Operu sam probao,ali je previše komplicirana, volim minimalizam.
...iso miki!!!...uz chrome igrat igru?!?!?....zbogom tvoj PC...pun je crva ko lanjska jabuka xD
Nikad čuo za Battlefield 3?
E pa, idioti iz DICE razvojnog studija su se sjetili da izbace ingame stvari i sve prebace na internet. I sad se sve pokreće iz browsera, a dok igraš browser mora stalno imati otvorenu tu stranicu.
I neznam kakve to veze ima sa crvima, friški windowsi, chrome - radi, ff - šteka. Neznam jel ti trebam crtati.
..ne..nego opčenito igrat sa "upaljenim" browserom(http protokol) = zaražen PC garant!!...uostalom,tko sam Ja da sudim...čitav IT svijet je ionako u banani xD
Ja sam na svim PC-evima zamijenio FF sa chromeom. Jednostavno mi je chrome brži, stabilniji i jede manje resursa.
Naravno 
Možeš ti mislit što god hoćeš, no ja iz iskustva znam da mi je chrome stabilniji, brži i ne događa se "not responding" ili štekanje kad recimo uz chrome igram igru.
...iso miki!!!...uz chrome igrat igru?!?!?....zbogom tvoj PC...pun je crva ko lanjska jabuka xD
E pa, idioti iz DICE razvojnog studija su se sjetili da izbace ingame stvari i sve prebace na internet. I sad se sve pokreće iz browsera, a dok igraš browser mora stalno imati otvorenu tu stranicu.
I neznam kakve to veze ima sa crvima, friški windowsi, chrome - radi, ff - šteka. Neznam jel ti trebam crtati.
..ne..nego opčenito igrat sa "upaljenim" browserom(http protokol) = zaražen PC garant!!...uostalom,tko sam Ja da sudim...čitav IT svijet je ionako u banani xD
Dakle EA i DICE će mi prenijet virus preko Battleloga i igre?
Yeah right.
Naravno 
Yeah right.
...neće oni ali imaš otvoren port....uglavnom,o ovome bi se mogle knjige pisat,ali nebitno....odoh u prirodu(pravi 3D svijet)
Yeah right.
...neće oni ali imaš otvoren port....uglavnom,o ovome bi se mogle knjige pisat,ali nebitno....odoh u prirodu(pravi 3D svijet)
hah, ti si jedan od onih paranoika?
BTW nemam antivirus,ne treba mi. Jednom mjesečno skeniram komp sa MBAM-om i SUPERas-om i ne nađu niti jedan virus.
BTW
smo
Od kada koristim Chrome nisam imao jednog virusa (nemam niti antivirus), tako da pričaš gluposti.
Što se potrošnje tiče, ljudi, danas ram-e brojimo u gigabajtima a vi predbacujete Chrome-u jer troši 50-100 mb više???
Tražite dlaku u jaju samo da bi izdigli svoj Firefox. Da, to je bio najbolji browser ali shvatite da polako počinje gubiti utrku.
Ne kužim čemu to favoriziranje.
Yeah right.
BTW nemam antivirus,ne treba mi. Jednom mjesečno skeniram komp sa MBAM-om i SUPERas-om i ne nađu niti jedan virus.
BTW
smo
MBAM-om i SUPERas nisu ANTIVIRUSNI PROGRAMI!!!....joj-joj badava mi trud...zato ti i radi "sve super" kad vjerojatno već nisi vlasnik vlastitog računala xD
Ajde pointer, šta nisi ti trebao biti u pravom 3d svijetu?
Postavljaš se tu kao neki profesionalac jer koristiš Mozillu Firefox. Svaka ti čast. Odi sad van i popij kavu u ime svih nas glupana koji imamo kompove pune virusa i koristimo ultra loš i ultra glup Google Chrome, čak ne radi toga što nam je slučajno najbolji, već nas google plača ili smo ga pokupili instalacijom nekog drugog programa i neznamo ga sada ukloniti i vratiti svemoćni Firefox natrag na defaultni browser.
Hvala.
Yeah right.
BTW
smo
MBAM-om i SUPERas nisu ANTIVIRUSNI PROGRAMI!!!....joj-joj badava mi trud...zato ti i radi "sve super" kad vjerojatno već nisi vlasnik vlastitog računala xD
Kakve ima veze vlasništo kompa sa sadašnjom temom razgovora? lol
Pod antivirusni programi, mislim na one aktivne tijekom cijelog rada, koji stalno čuče u taskbaru i čekaju da naiđe neka gadost.
Postavljaš se tu kao neki profesionalac jer koristiš Mozillu Firefox. Svaka ti čast. Odi sad van i popij kavu u ime svih nas glupana koji imamo kompove pune virusa i koristimo ultra loš i ultra glup Google Chrome, čak ne radi toga što nam je slučajno najbolji, već nas google plača ili smo ga pokupili instalacijom nekog drugog programa i neznamo ga sada ukloniti i vratiti svemoćni Firefox natrag na defaultni browser.
Hvala.
..pa nisam Ja rekao da Vi morate bit na firefoxu...samo govorim što je meni zgodnije...al očito ja ne smijem imati svoje mišljenje...a to što sam profi,dolazi s vremenom i praksom... teorija nema puno s time ;)
Chrome mi se dosta sviđa jednostavam je ali i dalje nema dosta sitnica koje ostali browseri imaju.Pa ako nešto naprave u vezi stime još ću ga više koristit , a ne svaki put kad chrome nešto nema da moram ić u firefox ili neki drugi...
Džaba anti-virus, sandbox browser ili bilo kakva druga softverska zaštita ako korisnik ne koristi svoj mozak da bi se zaštitio.
Totalno je nebitno da li koristite Fx, GC ili Operu, ako klikćete i idete na "sumnjive linkove" očekujte viruse.
Godinu dana nisam instalirao novi OS, imam samo MalwareBytes sa kojim nedeljno skeniram i CCleaner.
AV nemam, samo firewall uključen i naravno svoj mozak sa kojim znam na šta da kliknem/posećujem, a šta ne.
O rastu GC-a sam izjasnio svoje mišljenje.
Ova vest, kao i pre par dana vest o tome kako će GC biti drugi jeste reklama (bila ona namerna ili ne) .
Hvala.
..pa nisam Ja rekao da Vi morate bit na firefoxu...samo govorim što je meni zgodnije...al očito ja ne smijem imati svoje mišljenje...a to što sam profi,dolazi s vremenom i praksom... teorija nema puno s time ;)
Ti svoje mišljenje direktno namećeš nama i govoriš nam da to i mi MORAMO imati i da je sve ostalo smeće.
Svaki čovjek je profi za sebe.
I jednom za svagda:
Ne postoji najbolji browser. Postoje samo browseri koji nekom odgovaraju više ili manje.
Prvo i osnovno,bilo bi dobro da korisnici koji na to ne obraćaju pozornost....
počnu kratiti svoje kilometarske citate!
Drugo,na Chrome sam prešao iz radoznalosti i shvatio da mi je bolji preglednik od
Firefox-a 3.0 (znači,ima par godina).
I uz sve pokušaje da se vratim korištenju FF (Jučer instaliran FF Nightly build 10.0a1.)
opet koristim Chrome.
Zašto?
Zato što Chrome uredno radi i više sati sa otvorenih i po 20-ak tabova istovremeno,dok mi na FF-u
počne štekati stroj već pri pokušaju otvaranja 4-5 tabova.
Pa,zar nije logično da čovjek(ako već ima izbor)....koristi ono što mu je bolje?
Jednostavno,meni osobno je bolji Chrome,zadovoljava sve moje potrebe
i zato ga koristim.
A,pri tome ne predbacujem nikome zašto koristi FF:)
Također ne ulazim u flame-ove nikakve vrste pa tako ni u ovakve prirode
poput ovog između browser fanboy-a.
Što savjetujem i ostalim sudionicima teme.
Ok je prokomentirati nešto,ali poticati forumaše i navoditi
smijer rasprave na takovo što niti je fer niti pametno(rekao bih još i nedopušteno).
Od kada koristim Chrome nisam imao jednog virusa (nemam niti antivirus), tako da pričaš gluposti.
Što se potrošnje tiče, ljudi, danas ram-e brojimo u gigabajtima a vi predbacujete Chrome-u jer troši 50-100 mb više???
Tražite dlaku u jaju samo da bi izdigli svoj Firefox. Da, to je bio najbolji browser ali shvatite da polako počinje gubiti utrku.
Opa pa kako to sad odjednom,sta nije chrome trosio do sad najmanje resursa?
Sad odjedanpun trosi 50-100Mb vise?
FF mozda gubi utrku al jos nije izgubio a i nevjerujem da ce tak skoro
Također ne ulazim u flame-ove nikakve vrste pa tako ni u ovakve prirode
poput ovog između browser fanboy-a.
Što savjetujem i ostalim sudionicima teme.
Ok je prokomentirati nešto,ali poticati forumaše i navoditi
smijer rasprave na takovo što niti je fer niti pametno(rekao bih još i nedopušteno).
Ja nisam browser fanboy da se razumijemo, samo ističem kakvo je stanje kod mene i koji je MENI bolji browser od ta dva, ali soundstream očito voli flameati.
Opa pa kako to sad odjednom,sta nije chrome trosio do sad najmanje resursa?
Sad odjedanpun trosi 50-100Mb vise?
FF mozda gubi utrku al jos nije izgubio a i nevjerujem da ce tak skoro
Šta nas boli briga koliko troši, rama imamo na lopate. browseri su samo zrno pijeska, a glavno je ipak koji brže radi jer resursi ne znače ništa.
Da se razumijemo: nije tebe kolega Izgr...to niti išlo
Sorry na offtopicu
Naravno 
Rugao se lonac loncu a oba su "suplja"...
Za razliku od ovog dvojca (narocito chrome-a) koji gaje vise idiot friendly koncept, Opera kao da po defaultu trazi da se je posteno "postela" prema svom gustu, zato i nije bas za svakoga, al jednom tako postelana u naprednom surfanju (govorim o stilu surfanja s otvorenih barem 20-30 tabova) siba konkurenciju za barem 2 koplja.
Ali realno gledajuci danas, pogotovo za manje zahtjevne korisnike (max otvorena dva tri taba) nema loseg browsera, cak je i onaj toliko puta osporavani IE dovoljno dobar.
Yeah right.
ma kakav port? molim te prosvijetli nas... hhaha, to si bug citao pa nacuo rijec port, otvoreni port... hahahaha :)))) svasta....
O sh*t, here we go again..
Koristio sam operu tjedan dana i vratio se na chrome. Prekomplicirana je, volim minimalizam. Jel ti trebam crtati ili?
"...Za razliku od ovog dvojca (narocito chrome-a) koji gaje vise idiot friendly koncept..."
Ohohoooooooooo,sad smo i idioti XD Vidiš,nisam znao da se nepoznate osobe tako lako, bez grča na licu može svrstati u jednu takvu skupinu
Koristio sam operu tjedan dana i vratio se na chrome. Prekomplicirana je, volim minimalizam. Jel ti trebam crtati ili?
AJd' se kladimo da ne znaš to nacrtati(hint: pročitaj iznad)
Šta nas boli briga koliko troši, rama imamo na lopate. browseri su samo zrno pijeska, a glavno je ipak koji brže radi jer resursi ne znače ništa.
Pa nije bitno kolko koji browser torosi rama,vec ste vi chromovci poceli sa time kak chrome trosi najmanje resursa i sad kad ste shvatili da ste u krivu mjenjate pricu i odjedanput : Šta nas boli briga koliko troši...
O sh*t, here we go again..
Da se taj minimalizam postic i s Operom i to za par minuta, samo treba znat
Al postujem svacije misljenje, ako se nekom nesto nesvidja to je njegovo prava i ja to postujem, ustalom draza mi je cinjenica da moj defaultni browser drzi na par bijednih postotaka nego da ima barem trecinu trzista...
STa se bas kod svake vjesti moraju pojavit fu*king fanboyi.Dok nisam krenuo citat komentare nisam mogao vjerovat da i internet browseri imaju svoje fanboye.
"...Za razliku od ovog dvojca (narocito chrome-a) koji gaje vise idiot friendly koncept..."
Ohohoooooooooo,sad smo i idioti XD Vidiš,nisam znao da se nepoznate osobe tako lako, bez grča na licu može svrstati u jednu takvu skupinu
AJd' se kladimo da ne znaš to nacrtati(hint: pročitaj iznad)
Ne izvlaci mi rijeci iz usta, za nikog ovdje ja nisam rekao da je idiot, al sta je Chrome je tipcan primjer idiot friendly pristupa...
Zapravo ja Chrome jos od davnih dana naprosto obozavam, kad kakvom cobiji u "selu" slozim konfu gore obavezno Chrome - od tad nema vise panicnih poziva u pol 9 ujutro kako jubi tubi ne radi (jer je stigla nova verzija flasha), nema vise uplakanih poziva majki kako je klinac nesto sje... jer im stalno iskace neki prozor s porukom update nev version... jednostavno puknom to govno gore i ne moram vise mislit na ove... milina
Yeah right.
ma kakav port? molim te prosvijetli nas... hhaha, to si bug citao pa nacuo rijec port, otvoreni port... hahahaha :)))) svasta....
...što ima veze što sam čito BUG...pa čitam ga od prvog broja i imam ih sve(na tajvanu doduše xD)...ovdje sam htio napomenuti da surfanje i igranje skupa,ostavlja računalo ranjivijim na viruse nego inače....ali,eto sad smo svi skupa ošli fino u 
Kako pronicljivo... čestitam.
BTW, Chromeu ide sve bolje.
Nema veze. Ionako iza Chromea stoji Google. Ne vidim zašto bi se netko živcirao takvim konstatacijama.
STa se bas kod svake vjesti moraju pojavit fu*king fanboyi.Dok nisam krenuo citat komentare nisam mogao vjerovat da i internet browseri imaju svoje fanboye.
Gle nema to veze samo s browserima, dok je svijeta i vijeka ljudi ce se uvijek dijelit u tabore i natezat cesto (najcesce) neopravdano na svoju stranu, jednostavno je tako i tako je sa svim... CoD Vs BF, Honda Vs Yamaha, Gefrosice Vs Radeonke, crnkinja vs plavuse, nutela vs Kinderlada,Fifa Vs Pes, Tito Vs Franc, pica s dlakama VS pica bez dlaka, Intel Vs AMD, BMW Vs Mercedes, plazma Vs LCD, Real Vs Barcelona, zuja Vs karlovacko, ... mogao bi tako do preksutra.