Chrome donosi kraj Firefoxa

poruka: 42
|
čitano: 4.646
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome donosi kraj Firefoxa".
18 godina
neaktivan

Također postoji opcija u kojoj Google drži štangu FF-u i promovira Chrome tako da ima paralelno 2 oružja protiv IE-a Namigiva

Bilo što bilo, držim fige Firefox-u jer mi se kroz godine 'uvukao pod kožu' i za sada ga ne želim zamjeniti Chrome-om, no nikad ne reci nikad..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Nisam stratveni pobornik nijednog od navedenih browsera, a probao sam ih sve...Da je baš toliko neki bolji ili lošiji browser i nisam siguran...Preferiram FF, volim crni skin i još par ekstenzija koje mogu dodati i na koje sam navikao...to je to...

Mrsko mi se prilagođavati novom pregledniku...sve dok je FF ovakav kakav je, meni odgovara...

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: Chrome donosi kraj Firefoxa
sasa kaže...
the_tux kaže...

Dokle god Chrome glumi Velikog Brata neće Firefox izgubiti korisnike. A treba uzeti u obzir veliku količinu korisnih ekstenzija koje nema ni jedan dostupan browser.

broj ekstenzija nema nikakve veze!
sve je stvar samo jednog, ali bitnog, detalja - $$$$$$

ako google prebaci $$$ na chrome onda je firefox gotov projekt.. koliko god on nekima bio najbolji, ili najdrazi... cinjenica da je nekome drag nece platiti silne troskove koje imaju u mozila fundaciji...
Broj ekstenzija i njihova korisnost ima veze za one koji ne mogu više bez nekih ekstenzija zamisliti surfanje internetom ili ih nema nigdje osim u Firefoxu. Google nije početak ni kraj svemira a ni softwarea. Mozilla projekte može netko drugi preuzeti u svoje okrilje a ima i forkova Firefoxa (Iceweasel, IceCat), nema straha za Firefox. Koga uopće briga ako Chrome preuzme dio kolača Firefoxa.
Google mi se sve više gadi, "Don't be evil" licemjeri.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
17 godina
the_tux kaže...

A treba uzeti u obzir veliku količinu korisnih ekstenzija koje nema ni jedan dostupan browser.

A jebale (sorry na izrazu, navika sa useneta) vas ekstenzije.

E baš to me udaljilo od FF. Ima ih previše. :) Da barem dolazi sa nekim smislenim setom ekstenzija u samom paketu, ajde. Al' nas stare prdonje (30 i kusur) pomalo odbija s time da se kao, moramo sami snalaziti pa naknadno tražiti, instalirati il' možda čak i napraviti svoju (ma mo'š mislit). Stoga i spomenuh Operu na početku. Dođe ti odmah sa svime što ti (na prvi pogled) treba i to je to. Čak mi je pomalo i drago što se ne može dodatno ubacivati svakojako smeće kod nje.

E sad, Chrome. Malo su ga uprskali na samom početku sa onim End User Agreement (il' što to već bijaše) debaklom, al'... Djeluje OK.
18 godina

ili če mozgovi iz Mozille preči kod Google...

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
18 godina
neaktivan

Evo samo da pojasnim zašto neki koriste firefox, recimo ja Smijeh

Ekstenzije Ekstenzije
Why so serious???

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Korky, Opera postaje sve lošija svakom novom verzijom. Prije mi je bila primarni browser, sada je koristim kako kad.

Čika Jova Zmaj je stavio dobar razlog (sa više-manje korisnim ekstenzijama), zašto je Firefox tako dobar.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina
the_tux kaže...

Korky, Opera postaje sve lošija svakom novom verzijom. Prije mi je bila primarni browser, sada je koristim kako kad.

Čika Jova Zmaj je stavio dobar razlog (sa više-manje korisnim ekstenzijama), zašto je Firefox tako dobar.

Ne znam kako tebi, al' meni je sve bolja.
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
malo zaigrano dijete kaže...

jel netko probao uopće Minefield, novu verziju Firefoxa????

nebi je se odrekao zbog niti jednog drugog preglednika.

još je u beti, ali mi se nije nijednom srušila, i 10 puta je brža od starog firefoxa.

Ja ga koristim u privatne svrhe non stop, i to dnevni build, ali da se ne ruši nije baš istina. U jednom trenutku, oko prve bete je bio stabilan, ali trenutno recimo zna nekad blokat na JS kompleksnom siteu. Ali poanta je da je toliko brži i bolji od svega, da otrpim to jedno rušenje u 2 dana bez pogovora. Neću reći da ne može bolje od ovoga, jer če me sigurno demantirati nekom idućom verzijom, ali da ga ja radim istog bi ga napravio Smijeh
 Dugo sam na Operi i smatram je sveukupno gledajući najboljim browserom. I onda isprobah Minefield. U svemu što Cika kaže slažem se. Predivno, munjevito i (u mom slučaju) stabilno. Divno odrađen posao, a bit će sigurno i bolje. Neću ga ničim "trpati", osim add-onom "mouse gestures" na što sam navikao na Operi (bez čega jednostavno browser ne smatram dovoljno dobrim). Jedino mi se malo "čudnjikavo" otvara Bug Online...Sjedi -5Cool
17 godina
flight18 kaže...
  Dugo sam na Operi i smatram je sveukupno gledajući najboljim browserom. I onda isprobah Minefield. U svemu što Cika kaže slažem se. Predivno, munjevito i (u mom slučaju) stabilno. Divno odrađen posao, a bit će sigurno i bolje. Neću ga ničim "trpati", osim add-onom "mouse gestures" na što sam navikao na Operi (bez čega jednostavno browser ne smatram dovoljno dobrim). Jedino mi se malo "čudnjikavo" otvara Bug Online...Sjedi -5Cool
Evo, skinuo ja taj vaš "Minefield" i da budem iskren, nije mi nešto posebno (naspram Opere i glede mojih zahtjeva).

Sučelje nije dovoljno "customizable" (staro-hrvatski rečeno), "munjevit" je, u najmanju ruku poput Opere (što će reći, dovoljno je brz da ne bude smatran sporim), morao sam sam potražiti nekolicinu ekstenzija (koje inače i nisu baš bug free), a koje imam u Operi po defaultu a i nisu mi baš nešto user friendly po pitanju dodatnog tweakanje (ako ćemo po mom, staro-konjskom "ćefu").

Ekstenzije i cache sprema u "C:\Documents and Settings\Korky.TRASHCAN.000\Application Data\Mozilla\" po defaultu, što meni, starom amigašu i ljenjivcu koji je navikao da mu programi drže svoj "stuff" u "matičnom" direktoriju (sad će linuksaši/uniksaši/osx-ovci na mene drvljem i kamenjem, al' neka), definitivno ne paše te smatram forsiranje te opcije na računalu kojim se koristi isključivo jedna osoba glupošću.

Još je gore što u roku od 3 minute nisam uspio naći jednostavno rješenje (bilo bi logično da je takvo nešto pod "Tools/Options/Advanced/Network" kod "Offline Storage" dijela al' eto, izgleda da nije il' sam ja ćorav) kako da ga natjeram da to sve strpa u "C:\Program Files\Mozilla Firefox\" direktorij. :( Dobro, Opera također nema ovu opciju al' barem pita prije instalacije da li želiš to tako i onako, ili ovako.

Meni dosta.
18 godina
neaktivan
Korky kaže...

Ekstenzije i cache sprema u "C:\Documents and Settings\Korky.TRASHCAN.000\Application Data\Mozilla\" po defaultu, što meni, starom amigašu i ljenjivcu koji je navikao da mu programi drže svoj "stuff" u "matičnom" direktoriju (sad će linuksaši/uniksaši/osx-ovci na mene drvljem i kamenjem, al' neka), definitivno ne paše te smatram forsiranje te opcije na računalu kojim se koristi isključivo jedna osoba glupošću.

Još je gore što u roku od 3 minute nisam uspio naći jednostavno rješenje (bilo bi logično da je takvo nešto pod "Tools/Options/Advanced/Network" kod "Offline Storage" dijela al' eto, izgleda da nije il' sam ja ćorav) kako da ga natjeram da to sve strpa u "C:\Program Files\Mozilla Firefox\" direktorij. :( Dobro, Opera također nema ovu opciju al' barem pita prije instalacije da li želiš to tako i onako, ili ovako.

Meni dosta.
 Oprosti, moram ovo reći, mada tebe to možda stvarno smeta, al ostavi se Scume Smijeh
A i u real life, Jabba nije dobra za zdravlje.

P.S.
Ja sam jedan od onih linuxaša (barem vikendom).
Why so serious???
17 godina
neaktivan

Iskreno, koristim FF iz navike, u jednom trenutku IE je bio los, svuda se pisalo o propustima i negdje sam nacuo za FF i od onda sam tu, da je taj browser za koji sam tada cuo bila Opera vjerojatno bi nju koristio, isto kao da sam novi korisnik i cujem za Chrome i krenem ga koristit ostajes na njemu iz navike. Vecini ljudi je ipak svejedno koji browser koriste i to postaje stvar navike i ugode u radu. A sto se tice da Chrome preuzme FFu trzisni udio mislim da je to ipak malo prerano za reci, pogledajmo koliko je FFu trebalo da uzme od IE koji je bio losiji.

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice