Chrome donosi kraj Firefoxa

poruka: 42
|
čitano: 4.651
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome donosi kraj Firefoxa".
18 godina
neaktivan

Koliko zvuci neverovatno toliko je u neku ruku i ostvarljivo. Ako je Mozilla vecinu prihoda dobijala od Google-a prestanak saradnje sa njima bi ih mogao dovesti u nezavidan polozaj. Medjutim sumnjam da je tako nesto moguce. Mozilla je uspela da osvoji nezanemarljiv deo na polju browsera da bi mogla tako lako da propadne. Verovatno ce naci novi izvor prihoda na nekom drugom mestu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne vjerujem da će Mozilla Firefox samo tako nestati. Ipak je to odličan browser.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da sam ja moderator...za otvaranje ovakve teme bi djelio BANove...FIREFOX ostaje na mjestu

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sva srića pa nisi

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Chrome donosi kraj Firefoxa
Jerkenovski kaže...

Da sam ja moderator...za otvaranje ovakve teme bi djelio BANove...FIREFOX ostaje na mjestu

Znaci banao bi kao prvo uredništvo bug-a koje je ovu vijest postavilo na BOL i dozvolilo komentiranje.
BRAVO.
Sva sreca da nisi mod ovdje Belji se
dgigibao kaže...

Sva srića pa nisi

tu se slažemo Namigiva
E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
18 godina
neaktivan

Ma nema sanse da se ja odreknem firefoxa,pogotovo sad 3 verzija...ma tesko da ce ih itko izgurati sa nasim desktopa!!!!

www.cameleon-club.com

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Jerkenovski kaže...

Uoci da ova tema sluzi za komentiranje clanka na BOL-u - prvo procitaj clanak pa onda pisi na forumu.
18 godina
protjeran

uhum.. moš mislit... Kada Chrome ili IE budu toliko modabilni mogao bi preći na njih ali kako ono ide.. kad na vrbi zasvrbi!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Gotovo isto što i Joe Wilcox sa Microsoft Watch,

"kojega pak, na našim stranicama, volimo povremeno citirati"

napisao je i Ivo Špigel u svojoj kolumni u prošlom broju Mreže, ali se niko nije setio da to okači na BOL, pa neka drugi citiraju vas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 22:29 (Methane).

0 0 hvala 0
17 godina
The_Manyak kaže...

Ma nema sanse da se ja odreknem firefoxa,pogotovo sad 3 verzija...ma tesko da ce ih itko izgurati sa nasim desktopa!!!!

E, da, tako se nakad davno govorilo i za Netscape, a ko ga se sad još sjeća... Tako da ništa nije sigurno.
17 godina
neaktivan

jel netko probao uopće Minefield, novu verziju Firefoxa????

nebi je se odrekao zbog niti jednog drugog preglednika.

još je u beti, ali mi se nije nijednom srušila, i 10 puta je brža od starog firefoxa.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da sam ja moderator banao bi sve koji hipoteziraju da su oni moderatori.....???...Šutim

www.istratourism.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 23:09 (Shile).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
malo zaigrano dijete kaže...

još je u beti, ali mi se nije nijednom srušila, i 10 puta je brža od starog firefoxa.

Ja ga koristim u privatne svrhe non stop, i to dnevni build, ali da se ne ruši nije baš istina. U jednom trenutku, oko prve bete je bio stabilan, ali trenutno recimo zna nekad blokat na JS kompleksnom siteu. Ali poanta je da je toliko brži i bolji od svega, da otrpim to jedno rušenje u 2 dana bez pogovora. Neću reći da ne može bolje od ovoga, jer če me sigurno demantirati nekom idućom verzijom, ali da ga ja radim istog bi ga napravio Smijeh
Why so serious???
17 godina
protjeran

Chrome vs. Firefox... Hm, slažem se s većinom ovdje. Sad, da imam problema imam, ali ne sa FF nego s Vistom i BitDefenderom koji stvaraju kompatibilnosti probleme, a FF je najbolji browser na svijetu. Iako smatram da konkurencija treba da uvijek živi i također da je IE7 jako dobar dok je beta prava gnjavaža(IE 8 beta2)!Namigiva

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Hm, da. Minefield je brz kao zmija, ali Flash get i Megaupload... To ja za sada samo  za surfere  romantičare.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
malo zaigrano dijete kaže...

Imaš link za download minefielda? Nikako da ga nađem.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 0:15 (scorpion667).
18 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
  Imaš link za download minefielda? Nikako da ga nađem.

Probaš u Google upisati Firefox Minefield Download i dobiješ:

17 godina

A koga briga za te dvije kerefeke kad je Opera zakon. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Korky kaže...

A koga briga za te dvije kerefeke kad je Opera zakon. :)

Heh tu se u potpunosti slažem s tobom. Koristim Operu oduvijek, al uvijek volim nešto tu i tamo isprobati (kao npr. ovaj minefield)
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
18 godina
neaktivan

Ranije sam koristio operu dok mi nije pocela stvarati probleme na odredjenim sajtovima pa sam presao na flock 2. Baziran na Firefox trojci i vise nego zadovoljan sam i firefoxom kao osnovom i flockom kao zaista odlicnom modifikacijom pomenutog browsera... Kao sto je gore receno... I Netscape je bio odlican browser i nestao je u kratkom roku. Treba samo pogledati sta vecina korisnika koristi kao glavni(verovatno i jedini) browser. Dosad je Firefox ostvario zavidan rast ali ulaskom Chrome-a... Siguran sam da ce taj rast opasti. U kojoj meri, videcemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Za kompatibilnost addona s novom verzijom Firefoxa probajte Nightly tester tools. Radi to što mu i ime kaže, dozvoli da testirate addon na bilo kojoj verziji FFa (nightly buildovima recimo), a može ga se naći na njihovoj addon stranici. Nema smisla da patite samo zato što hoćete probati njihov novi proizvod Smijeh

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina

Internet Explorer koristi većina iz jednostavnog razloga što im dođe instaliran s Windowsima, a mnogi od običnih korisnika niti ne znaju da postoji nešto drugo.

Kada se pojavio Firefox ljudi su prelazili na njega jer su bili nezadovoljni Internet Explorerom (nesigurnost, nepostojanje tabova, proizvođač Microsoft). Danas prosječni korisnici posjećuju internet Firefoxom iz jednostavnog razloga što je prijatelj kojeg doživljavaju kao hakera, a koji im je instalirao Windowse na računalo, postavio Firefox kao defaultni internetski preglednik i usput im rekao da je Firefox najbolji, da je IE zlo i da drugo ne postoji.

Prema Googlovom dopredsjedniku za razvoj proizvoda (tako nekako mu se zove funkcija) Sundaru Pichai, Chrome izlazi iz bete u siječnju 2009. godine i Google će tada sklopiti ugovor s proizvođačima računala prema kojem bi se računala trebala isporučivati s predinstaliranim Chromom kao defaultnim preglednikom. Verzije za Mac i Linux će biti dostupne do polovice iduće godine.

Paichai: “We will throw our weight behind it. We’ve been conservative because it’s still in beta, but once we get it out of beta we will work hard at getting the word out, promoting to users, and marketing will be a part of that.”

Sada je samo pitanje hoće li uzeti udio Internet Exploreru, jer će dolaziti predinstaliran ili Firefoxu, jer će im Google srezati financije i baciti se na reklamiranje Chroma kao najboljeg preglednika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 9:31 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina

big dil, kao sto netscape nestao, jednom ce nestat i firefox (mada ga se ja necu odreci), i crome, pa ce opet neki sedamnaesti doci....

ali ne znam u cem je problem....ja surfam preko opere i FF-a i crome, jedino mi je IE govno....tako da...FF kakav je takav je odlican je i bit ce bolji...nema predaje vjerujem

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 9:46 (robson).
17 godina
neaktivan

čisto sumnjam ... imala sam za seminar testiranje preglednika i Chrome me uz IE najmanje oduševio ...

ima dosta nedostataka ...

a FF, Opera i Safari su štoviše odlični browseri ... Opera pogotovo.

The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny...' -- Isaac Asimov

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pa recimo, "back" uopće ne radi kod AJAXA u Chromeu (gmail) što je ogroman minus.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ako se FF bude razvijao i bude ubrzavao, mislim da neće bit frke za njeg u budućnosti. A nek ima preglednika, svako ima svoj najdraži, o ukusima se ne raspravlja.

Znao sam da to nisam trebao reci!
18 godina
Prison Breaker kaže...

Ne vjerujem da će Mozilla Firefox samo tako nestati. Ipak je to odličan browser.

Tocno ovo sto je robson rekao - Netscape je prije 10 godina bio Alfa i Omega web browsera. Tada su fakulteti (barem u Rijeci) poceli dobivati DSL brzine, i Netscape je bio jedini koje se mogao nositi s time, bio je brz i stabilan...
A netko tko se spojio na net prije cca 5 godina, niti zna da je postojao neki Netscape...
Firefoc nece jos dugo, postat ce samo jos jedan opensource program, kao i sto je bio, jer novac koji ide u reklamiranje IE i Chroma je ogroman....
18 godina
protjeran

Dokle god Chrome glumi Velikog Brata neće Firefox izgubiti korisnike. A treba uzeti u obzir veliku količinu korisnih ekstenzija koje nema ni jedan dostupan browser.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
18 godina

Firefox je nastao iz open-source projekta koji se sasvim sigurno neće samo tako ugasiti. Isto tako, treba napomenuti da je taj open-source projekt praktički nastavak Nestcapea i da su zadnje verzije NS-a bile bazirane na istom Mozilla kodu. Prihodi koji su dolazili od Googlea su možda ubrzali razvoj, ali ako i prestanu dolaziti, razvoj neće stati, možda će se samo usporiti. To je komentar na najcrnji scenario.

S druge strane, Chrome baš i nije pokupio tolike simpatije, pogotovo što se tiče onih koji su čitali EULA i pitanje koliko će se on proširiti. A vjerujem ako se i proširi da će vrlo vjerojatno uzeti i dobar dio IE korisnika.

Ne bi bilo čudno da neki MS-ov "prorok" samo pokušava natjerati vodu na svoj mlin. Površno gledano, poneki neuki čitatelj će vjerojatno nasjesti, ali teško da će puno ljudi povjerovati u priču koja je u najmanju ruku i neozbiljna

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Dokle god Chrome glumi Velikog Brata neće Firefox izgubiti korisnike. A treba uzeti u obzir veliku količinu korisnih ekstenzija koje nema ni jedan dostupan browser.

broj ekstenzija nema nikakve veze!
sve je stvar samo jednog, ali bitnog, detalja - $$$$$$

ako google prebaci $$$ na chrome onda je firefox gotov projekt.. koliko god on nekima bio najbolji, ili najdrazi... cinjenica da je nekome drag nece platiti silne troskove koje imaju u mozila fundaciji...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice