Ono sto je najzanimljivije niste naveli. Nexus 4 ima Qualcomm WTR1605L Seven-Band 4G LTE chip! Sada je samo pitanje moze li ga se upogoniti softverskim putem. Moguce je da stvar najnormalnije radi, samo je google odlucio ostaviti LTE ugasen radi cijene licenciranja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Made of pixi dust and magic.
baterija zaljepljena??!
baterija zaljepljena??!
Drze je 2 sarafa i ljepilo. Ali ne treba se s tim zamarati - ako ti crkne i treba je zamijeniti bitno je samo da mozes kupiti zamjensku. Ovu staru ne moras citavu izvaditi van, svejedno je bacas. Navodno baterija nema cvrsti oklop pa pri vađenju moze doci do deformacija/loma unutrasnjosti.
Bitno da je apple na čudnim i rijetkim šarafima, te također mnogo ljepila na bateriji dobio ocjenu 10/10!
Od čega je sazdan Nexus 4?
od plastike i malo silicija
Bitno da je apple na čudnim i rijetkim šarafima, te također mnogo ljepila na bateriji dobio ocjenu 10/10!
iPhone je također dobio 7/10 jer su u biti jako slični. Oboje im je minus to što su ekran i digitizer zaljepljeni, Nexusu je minus zaljepljena baterija, a iPhoneu neuobičajeni šarafi(baterija na njemu je zaljepljena, ali samo lagano, a ima čak i ugrađenu "vrpcu" za izvući je van)
.... Nexusu je minus zaljepljena baterija, a iPhoneu neuobičajeni šarafi(baterija na njemu je zaljepljena, ali samo lagano, a ima čak i ugrađenu "vrpcu" za izvući je van)
koja je svrha te "vrpce" ako su zašarafili neuobičajenim šarafima
vrpca je namjenjena serviserima a ne kupcu koji je kupio uređaj
.... Nexusu je minus zaljepljena baterija, a iPhoneu neuobičajeni šarafi(baterija na njemu je zaljepljena, ali samo lagano, a ima čak i ugrađenu "vrpcu" za izvući je van)
Koji god zamjenski dio za iPhone kupiš dobiješ taj peterokraki šrafciger, a ako nemaš zamjenskih djelova nema ga smisla ni otvarati.
Naravno da bi bilo bolje da su ostali na običnim križnim šarafima(takve imam na svom iPhoneu 4, jer je iz ranijih serija), ali ni ovo definitivno nije problem, pogotovo zato jer će mobitel otvarati 0.001% korisnika.
Iskreno, mislim da je za kupnju mobitela taj repairability score najmanje važna stavka, jer rijetko tko sam otvara mobitel, a oni koji otvaraju ili imaju već nekog iskustva(a samim time i alata) ili će se dobro pripremiti ako im je prvi put.
Iskreno, mislim da je za kupnju mobitela taj repairability score najmanje važna stavka, jer rijetko tko sam otvara mobitel, a oni koji otvaraju ili imaju već nekog iskustva(a samim time i alata) ili će se dobro pripremiti ako im je prvi put.
Da ja kupujem high-end smartphone itekako bi gledao na repairability, npr. nekad za mijenjanje baterije nije ni trebalo "otvarati" mobitel.
Stoja
Da ja kupujem high-end smartphone itekako bi gledao na repairability, npr. nekad za mijenjanje baterije nije ni trebalo "otvarati" mobitel.
Ali je li ti onda bitno kakve šarafe ima? Ako hoćeš mjenjati bateriju, svakako moraš kupiti još jednu, a npr. za iPhone nisam našao ni jednu s kojom se ne dobiva alat(naručivao sam ih par, prvi put sam pazio da dobijem alat, a sve iduce ga nisu ni spominjale, ali sam ga dobio)
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
@Stoja: meni je na HTC Sensationu nakon nekih godinu i par mjeseci riknula baterija, tj napuhnula se i morao sam je mjenjat jer nije vise imala kapacitet i gasio mi se mob pri svakom malo vecem "naprezanju" tipa dok sam upalio kameru da nesto poslikam ili gmaps.. bilo sto sto je zahtjevalo malo vise soka iz baterije... tako da u svakoj kategoriji zna biti takvih slucajeva, ali to je svugdje tako ...
Zanimljivo... A zbog cega se baterija uopce ljepi?
Koji god zamjenski dio za iPhone kupiš dobiješ taj peterokraki šrafciger, a ako nemaš zamjenskih djelova nema ga smisla ni otvarati.
Naravno da bi bilo bolje da su ostali na običnim križnim šarafima(takve imam na svom iPhoneu 4, jer je iz ranijih serija), ali ni ovo definitivno nije problem, pogotovo zato jer će mobitel otvarati 0.001% korisnika.
Poanta svega je da uz "službeni" zamjenski dio nećeš dobiti ništa, dobit ćeš uz zamjenske djelove kupljene na ebayu i to samo zato jer je to jedini način trgovcu da proda te djelove budući da je sad većina kupaca "obeshrabrena" kompliciranijim načinom otvaranja uređaja.
Apple ne želi da ti sam "čačkaš" po mobitelu nego da ga doneseš njima na "servisiranje", zato i jesu mjenjali obične križne šarafe sa pentalobe, ček i onim vlasnicima "ranijih serija" koji su donjeli mobitel na softwersku nadogradnju.
Ali je li ti onda bitno kakve šarafe ima? Ako hoćeš mjenjati bateriju, svakako moraš kupiti još jednu, a npr. za iPhone nisam našao ni jednu s kojom se ne dobiva alat(naručivao sam ih par, prvi put sam pazio da dobijem alat, a sve iduce ga nisu ni spominjale, ali sam ga dobio)
Pa koliko si puta mjenjao batriju na iPhonu?
Pa koliko si puta mjenjao batriju na iPhonu?
Na svom? Nikada. Mjenjao sam na par iPhonea od frendova i definitivno nije problem, pa čak ni na 3G(s)u
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
a tužba od apple- a je već izgledna. iphone 5 copycat
poradi cega? jednako nekvalitetnog ccd u kameri? hm