Cayman XT na 2,7 Teraflopsa

poruka: 16
|
čitano: 2.637
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cayman XT na 2,7 Teraflopsa".
18 godina
odjavljen
  • GPU-Takt: 880 MHz
  • Speichertakt: 1.375 MHz (5.500 MHz)
  • Speichertyp: GDDR5
  • Speichergröße: 2.048 MB
  • Speicherinterface: 256 Bit
  • Speicherbandbreite: 176 GB/Sek.
  • Shader Model: 5.0
  • DirectX: 11
  • Shader-Einheiten: 384 (4D)
  • Texture Units: 96
  • ROPs: 32
  • maximale Leistungsaufnahme: 250 Watt
  • typische Leistungsaufnahme: 190 Watt
  • minimale Leistungsaufnahme: 20 Watt
Moj PC  
2 0 hvala 13
16 godina
neaktivan

Dali se možda zna kolika će biti cijena? I usput može mi netko reći što su to teraflopsi.

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, naravno da mogu.

FLOPS

A tera znači 10^12.

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Cayman XT na 2,7 Teraflopsa
Nesto manje od 300w TDP! Nije bas za pohvaliti se...
18 godina
neaktivan

250W max kad okineš prekidač za "Chuck Noriss" mod:

http://h-5.abload.de/img/switch_pdfom24.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.12.2010 11:43 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pod009 kaže...

250W !!! Ne 300W razlika je u 50W !!!! a to nije malo

um caruje dok snaga ne popizdi
18 godina
protjeran

Pa toliko je imao i 5870 u single-precisionu?

http://hothardware.com/Articles/AMD-ATI-Radeon-HD-5870-Unquestionably-Number-One/

- Processing power (single precision): 2.72 TeraFLOPS

- Processing power (double precision): 544 GigaFLOPS

16 godina
protjeran
pod009 kaže...

ako usporedjujes s Nvidijinim racunanjem TDP onda je rijec o 190W{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...
pod009 kaže...

ako usporedjujes s Nvidijinim racunanjem TDP onda je rijec o 190W{#}

Radije gledaj nekih 185w+ :D

Jedva čekam CaymanXT da vidimo što su napravili crveni !{#}

Kako vidim GTX580 ima 4.7 Teraflopsa! 

Athlon II x3 435 OverClock Help
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.12.2010 13:07 (pandza94).
16 godina
neaktivan

Nesto mi nije jasno :S.....Evo prvo dva linka

NVIDIAAMD

Dakle prvi link s gtx580 npr....Pise da ima 1581 GFLOPSa

Drugi link....Pak pise da 5870 ima 2700+

Dakle...Jel to greska? Ili to znaci da gtx580 ima toliko u doble precisionu (sto bi znacilo da ima 50% vise nego 5970)....Ili su ovi nekaj totalno fulali? Vjerojatno moj fail.....ali ako neko oce komentirat dajte, da skuzim xD

I po tome bi znacilo da ce 6970 imat kao 5870?

Ili to pak znaci da ce kako je netko rekao da gtx580 ima 4000+, da ce bit slabija od nje onak dobrano?

Netko je tu u krivu, vjerojatno ja, ako da dajte objasnite, ako link takodjer :)...Mrzim zivjet u neznanju xD

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sirove brojke su točne:

GTX 580 ima 1,5 TFLOPS-a u SP i 187 GFLOPS u DP

Radeon 5870 ima 2,7 TFLOPS u SP i 544 GFLOPS u DP

Također, performanse u texturama su na strani radeona (68 Gtexela/s prema 49 Gtexela/s)

Međutim, ono što podiže nvidiu su memory bandwidth (192 Gb/s prema 153 Gb/s) i ROP rate (37 Gpixela/s prema 27 Gpixela/s)

U konačnici, sam utjecaj svega toga se i vidi prema "real game" benchmarks-ima između 5870 i GTX580 kojih sada ima posvuda.

Prema ovim preliminarnim podacima, 6970 će imati bolji memory bandwidth (172 Gb/s) i slični ROP rate (28 Gpixela/s) u odnosu na 5870 -> bolje performanse na velikim rezolucijama.

U principu (sad moje ograničeno znanje ovo pojednostavljuje do bola) ROP rate je faktor koji znači koliko pixela grafička može ispucati u sekundi i najbolje prikazuje brzinu kartice (u sprezi s primjenom tekstura na 3d objekte). Što bi značilo, kada se ide na velike rezolucije gdje se FPS u igri smanjuje teoretski bi ATI trebao biti u sve boljem položaju.

To se vidi npr. na BF: BC2 između GTX580 i 5870 kad je pri rezoluciji 1280x1024 razlika 32 FPS, pri 1680x1050 razlika 20 FPS, 1920x1200 razlika 18 FPS, 2560x1600 razlika 9 FPS u korist GTX580. (link na techpowerup review) - izabrao sam DX11 naslov za komparaciju koji ne koristi physX da dodatno ne iskomplicira cijelu stvar.

ATI uz sve to može hendlat 3 monitora istovremeno (velika kombinirana rezolucija) u odnosu na GTX580 koji može odraditi "samo" 2 monitora istovremeno. Znači, drukčiji smjer razmišljanja dvaju konkurentnih tabora oko toga što misle da je važnije u izradi grafičke kartice.

Rado bih čuo mišljenje ostalih.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Sirove brojke su točne:

Također, performanse u texturama su na strani radeona (68 Gtexela/s prema 49 Gtexela/s)

Eeeee, vidis puno ti hvala...Ono sta sam ja mislio je da ti FLOPSi oznacavaju neke kao performanse (u smislu da je to zbroj svih tih frekvencija, ROPSa, memorija), da je to kao krajnja mjera za "jakost" grafe i da ako neka grafa ima veci da ce i svugdje (ajde u vecini) bit bolja, no sad vidim da to nije to.....Zato su tu jos benchmakovi :)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
16 godina
protjeran
Zura kaže...

Sirove brojke su točne:

Međutim, ono što podiže nvidiu su memory bandwidth (192 Gb/s prema 153 Gb/s) i ROP rate (37 Gpixela/s prema 27 Gpixela/s)

U konačnici, sam utjecaj svega toga se i vidi prema "real game" benchmarks-ima između 5870 i GTX580 kojih sada ima posvuda.

Prema ovim preliminarnim podacima, 6970 će imati bolji memory bandwidth (172 Gb/s) i slični ROP rate (28 Gpixela/s) u odnosu na 5870 -> bolje performanse na velikim rezolucijama.

U principu (sad moje ograničeno znanje ovo pojednostavljuje do bola) ROP rate je faktor koji znači koliko pixela grafička može ispucati u sekundi i najbolje prikazuje brzinu kartice (u sprezi s primjenom tekstura na 3d objekte). Što bi značilo, kada se ide na velike rezolucije gdje se FPS u igri smanjuje teoretski bi ATI trebao biti u sve boljem položaju.

To se vidi npr. na BF: BC2 između GTX580 i 5870 kad je pri rezoluciji 1280x1024 razlika 32 FPS, pri 1680x1050 razlika 20 FPS, 1920x1200 razlika 18 FPS, 2560x1600 razlika 9 FPS u korist GTX580. (link na techpowerup review) - izabrao sam DX11 naslov za komparaciju koji ne koristi physX da dodatno ne iskomplicira cijelu stvar.

ATI uz sve to može hendlat 3 monitora istovremeno (velika kombinirana rezolucija) u odnosu na GTX580 koji može odraditi "samo" 2 monitora istovremeno. Znači, drukčiji smjer razmišljanja dvaju konkurentnih tabora oko toga što misle da je važnije u izradi grafičke kartice.

Rado bih čuo mišljenje ostalih.

sve je to divno krasno samo caymnovove rop jedinice su duplo brze u odnosu na prethodnika - tako da ti cijela teorija pada u vodu

a na ogromnim rezama ogranicavajuci faktor do sad je ionako bila memorija - 1GB je premalo

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.12.2010 18:08 (dado8).
17 godina
neaktivan

Imas li malo vise informacija o tome da su cymanove ROP jedinice brze od prethodnika i gdje si to procitao?

Pixelrate je poprilicno jednostavan za izracunati i racuna se prema jednostavnoj formuli: broj ROP jedinica * GPU core freq. Da caymanove ROP jedinice budu duplo brze od 5870, mora frekvencija GPU-a biti duplo veca, a ona to nije.

Za rezoluciju 3 monitora u Eyfinity konfiguraciji 5760x1200 i uz 4 AA dovoljno ti je 1GB video memorije (tocnije 890 MB), s obzirom da novi cayman (prema gornjim podacima) dolazi s 2 GB to je dovoljno da utrpa 2 frame-a u memoriju ili umjesto 4 AA moze se odabrati 8 AA.

Imas dobre testove ovdje i ovdje. Za eyfinity sam uspio pronaci ovaj test, gdje se vidi da je moguce odvrtiti igru na ultra rezoluciji sa samo 1 GB memorije.

Uglavnom, ako imas konkretnijih podataka rado bih da ih postas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 2:19 (Zura).
16 godina
protjeran
Zura kaže...

Imas li malo vise informacija o tome da su cymanove ROP jedinice brze od prethodnika i gdje si to procitao?

Pixelrate je poprilicno jednostavan za izracunati i racuna se prema jednostavnoj formuli: broj ROP jedinica * GPU core freq. Da caymanove ROP jedinice budu duplo brze od 5870, mora frekvencija GPU-a biti duplo veca, a ona to nije.

Za rezoluciju 3 monitora u Eyfinity konfiguraciji 5760x1200 i uz 4 AA dovoljno ti je 1GB video memorije (tocnije 890 MB), s obzirom da novi cayman (prema gornjim podacima) dolazi s 2 GB to je dovoljno da utrpa 2 frame-a u memoriju ili umjesto 4 AA moze se odabrati 8 AA.

Imas dobre testove ovdje i ovdje. Za eyfinity sam uspio pronaci ovaj test, gdje se vidi da je moguce odvrtiti igru na ultra rezoluciji sa samo 1 GB memorije.

Uglavnom, ako imas konkretnijih podataka rado bih da ih postas.

malo sam se krivo izrazio bolja bi rijec bila efikasnije, znam da sam negdje procitao dobac clanak ili post na tu temu - mislim na beyondu, stavit cu link kad ga pronadjem

a sto se tice memorije vec Crysis s onim realistic modom ili GTA4 na danas mainstream rezi 1920x1080 aa4x trose 1,2GB, tako da je izmedju 2GB ili 1GB i neke sitne ustede bolje izbrat prvu soluciju

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 20:01 (dado8).
17 godina
neaktivan

Malko sam pretraživao prema tvojim ključnim riječima, uspio sam naći samo slijedeće:

Ovaj članak govori između ostalog o ROP jedinicama koje su još uvijek bolje na nvidijinoj strani (nvidijin može obrađivati 48 pixela po clocku, a ATI-ev 32 pixela po clocku).

A ovaj drugi govori o poboljšanjima tesselatora (korištenje 4 pametna tesselatora umjesto koncepta 1 pametni i 4 jednostavna) i korištenje dual graphic engine arhitekture (slično kao da imaš 2 Barts-a u jednom čipu).

ajd probaj iskopati taj članak koji spominješ kad budeš imao vremena.

Sve u svemu jedva čekam prve službene reviewe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice