BugTV napokon i na Linuxu!

poruka: 18
|
čitano: 2.711
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BugTV napokon i na Linuxu!".
16 godina
neaktivan

Evo, sjajna ideja da sljedeću emisiju posvetite ovome i instalaciji i nekom testiranju i to objavite alis ste mogli upload emisije na youtube  tako da i oni gledaju jer će vam sad server biti zattrpan kad navale da gledaju stare epizode.:):):)Cool

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ajmo, igrajte se jos malo sa SilverLightom, dok ga Microsoft ne ukine.

Pa onda idemo sa pravim standardima, kao HTML 5.

YouTube vec ima HTML5 verziju koja ne trazi nikakva plugin, a BUG-ovci su OTKRILI AMERIKU sam MoonLightom.

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ne mogu ne komentirati ovaj dio teksta

Projekt Mono, open-source inicijativa sa ciljem portanja .NET Frameworka na Linux i slična računala, među ostalim radi i na Moonlightu, open-source verziji Silverlighta koja omogućava korištenje te tehnologije na Linuxima, uključujući openSUSER, SUSER Linux Enterprise, Fedora, Red Hat i Ubuntu.

Ajd razumio bih da je jednom napisan (open)SUSER (pa je mogući tipfeler), ali na dva mjesta... Užas! Moje mišljenje je da silverlight (odnosno moonlight) nije baš najbolje primljen od strane linuxaša pa će samo rijetki s linuxom gledati bugTV.

Što se tiče bugTV-a, volio bih ga vidjeti u ogg formatu ili u najgorem slučaju u flashu.

www.linuxzasve.com | www.blogeri.hr
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
BugTV - naše ime je naš program!

Što je cilj bugtv-a ?

Pokušati stvarati video sadržaje za rulju ili promovirati promašene MS "tehnologije" ?

Vjerojatno pomalo i jedno i drugo - s obe strane virtualna para kapa.

I zašto samo TV ? Zašto ne Bug Cinema ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

lol, gdje je naxeem? on će vam svima pokazati što vas spada... Smijeh

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Prvo su sve teme vezane za BugTV bile preplavljene žalbama da ne valja jer ne radi na Linuxu (a prema rezultatima ankete na BOL-u isključivo Linux koristi 4% posetilaca; no dobro, kome ne radi taj se i buni), a sad kad je taj problem rešen, pronađeni su drugi, od toga da format nije ideološki podoban do vapaja za "pravim standardima", tj HTML 5.

Na žalost, HTML 5 nije važeći standard i nacrt se još uvek menja, što se itekako vidi. U Operi koja je verovatno stigla najdalje sa implementacijom ima stvari koje nisu kako treba jer se nacrt u međuvremenu promenio. Što se samog taga <video> tiče, njega trenutno u potpunosti podržava samo Firefox, pri čemu ne treba zanemariti i pitanje u kom bi formatu video na Bug TV-u onda trebalo da bude, jer nacrt ne propisuje nijedan kao obavezan, pa Gecko podržava Ogg, dok WebKit eksperimentiše sa H.264. U prevodu, ovo bi u sadašnjem trenutku bilo katastrofalno loše rešenje.

Inače ni ja nisam fan Silverlighta i uopšte ga nemam na računaru (dakle ni ja ne gledam Bug TV), ali ako se već kritikuje i priča o alternativnim rešenjima, neka budu smislena (realno, Bug TV bi funkcionisao ok i da je rađen u Flashu koji mi nije ništa miliji, ali ga valjda manje-više svi imaju na svojim računarima).

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 3:10 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: BugTV napokon i na Linuxu!
Ivan(4) kaže...

Prvo su sve teme vezane za BugTV bile preplavljene žalbama da ne valja jer ne radi na Linuxu (a prema rezultatima ankete na BOL-u isključivo Linux koristi 4% posetilaca; no dobro, kome ne radi taj se i buni), a sad kad je taj problem rešen, pronađeni su drugi, od toga da format nije ideološki podoban do vapaja za "pravim standardima", tj HTML 5.

Na žalost, HTML 5 nije važeći standard i nacrt se još uvek menja, što se itekako vidi. U Operi koja je verovatno stigla najdalje sa implementacijom ima stvari koje nisu kako treba jer se nacrt u međuvremenu promenio. Što se samog taga <video> tiče, njega trenutno u potpunosti podržava samo Firefox, pri čemu ne treba zanemariti i pitanje u kom bi formatu video na Bug TV-u onda trebalo da bude, jer nacrt ne propisuje nijedan kao obavezan, pa Gecko podržava Ogg, dok WebKit eksperimentiše sa H.264. U prevodu, ovo bi u sadašnjem trenutku bilo katastrofalno loše rešenje.

Inače ni ja nisam fan Silverlighta i uopšte ga nemam na računaru (dakle ni ja ne gledam Bug TV), ali ako se već kritikuje i priča o alternativnim rešenjima, neka budu smislena (realno, Bug TV bi funkcionisao ok i da je rađen u Flashu koji mi nije ništa miliji, ali ga valjda manje-više svi imaju na svojim računarima).

uh koliko liturgije da bi se došlo do flasha, radi na svim živim i mrtvim platformama, šta god mi pričali o njemu, čemu silverlight uopće mi nije jasno... ili je ali mi se neda pametovat i optuživat...

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
18 godina
moderator
Sokac kaže...

Ajd razumio bih da je jednom napisan (open)SUSER (pa je mogući tipfeler), ali na dva mjesta... Užas! Moje mišljenje je da silverlight (odnosno moonlight) nije baš najbolje primljen od strane linuxaša pa će samo rijetki s linuxom gledati bugTV.

Hvala na upozorenju. Popis podržanih sustava sam samo kopirao iz njihovog press-releasea. Nisam očekivao tipfeler tamo pa nisam niti provjeravao.

Domagoj
16 godina
neaktivan

Odlično... samo nemojte se sad odmah prebaciti na Silverlight 3 ...

1 0 hvala 0
18 godina

ne postoje linuxi. samo je jedan linux. više je GNU/Linux distribucija.

što si htio reći da će raditi "na linuxu i sličnim računalima" - linux nije računalo

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A jel to radi i na piratskim linuxima? Izlanuo se

Bor4c - human geek, level 30, technosexual, neutral good
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
moderator
hrvooje kaže...

ne postoje linuxi. samo je jedan linux. više je GNU/Linux distribucija.

što si htio reći da će raditi "na linuxu i sličnim računalima" - linux nije računalo

Perfekcionist. :-)

Jel sad bolje?

Linuxi ostaju, pjesnička sloboda, svatko zna na što se misli.

Domagoj
18 godina

AKO NEĆE MUHAMED BRDU, HOĆE BRDO MUHAMEDU!

uglavnom, drago mi je zbog ove vijesti, a očito je i u bugu smatraju važnom kad je objavljuju na site-u

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni to ne radi. Stisnem Play i dalje piše Stopped.

Linux Mint 7

Firefox 3.5.2

. .
Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 11:08 (Koja_pila).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isprobano i uredno radi... (valjda, nisam nikad vidio kako izgleda u windowsima).

BTW Moonlight je open source, a Flash nije pa mislim da bi linux korisnicima trebalo biti drago da mogu koristiti Silverlight aplikacije bez closed source plugina.

Naravno, ovo je prva verzija Moonlighta koju se isplati isprobati tako da je do sada Flash ipak imao veliku prednost, a u prilog mu ide i popularnost na webu.

Ovako to izgleda kod mene (Firefox 3.5.2)

Bugtv moonlight Bugtv moonlight
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 11:17 (Jeebt).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ja sam se bunio kad je bug presao na silverlight,pa sam se bunio kad je presao na silverlight 2 jer nisam mogao gledati u linuxu

dobro je sto sad opet možemo gledati na linuxu,mada za pravo reći nismo puno gubili i kad nismo mogli gledati,jer je to ionako bilo na dvd-u

ali stvarno iritira kad nesto ne možeš vidjeti jer nemaš plugin pa bio to bug tv ili nešto drugoi zato pozdravljam moonlight projekt

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 11:39 (sailor1).

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
teneke kaže...

Ajmo, igrajte se jos malo sa SilverLightom, dok ga Microsoft ne ukine.

Pa onda idemo sa pravim standardima, kao HTML 5.

YouTube vec ima HTML5 verziju koja ne trazi nikakva plugin, a BUG-ovci su OTKRILI AMERIKU sam MoonLightom.

(s)izgoreo kaže...

lol, gdje je naxeem? on će vam svima pokazati što vas spada... Smijeh

Htio sam ovoga tnekeku izvrijeđati, ali neću. Nema potrebe i djetinjasto je.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
(...) pri čemu ne treba zanemariti i pitanje u kom bi formatu video na Bug TV-u onda trebalo da bude, jer nacrt ne propisuje nijedan kao obavezan, pa Gecko podržava Ogg, dok WebKit eksperimentiše sa H.264. (...)

U početku je bilo preporučeno korištenje Theora/Vorbis kombinacije u Ogg containeru zbog toga što nisu patentirani niti su vlasnički (proprietary) formati/codeci. Nakon prigovora "velikih" preporuka je uklonjena iz nacrta (Apple bi najradije koristio H.264+AAC u mov containeru, dok u Nokii misle da je Ogg proprietary format).

Više o tome na Wikipediji (Ogg controversy).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice