Budućnost je u 32 nm

poruka: 16
|
čitano: 2.394
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Budućnost je u 32 nm".
17 godina
Budućnost je u 32 nm

Šta to onda znači da je i7 620 bolji i brži od i7 920 ?

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Budućnost je u 32 nm

Sumnjam da je brži, ali je naprednija tehnologija i još ima i grafiku na sebi Belji se

Osobno, do daljnjega ostajem pri svom Quadu i odvojenoj grafulji Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 11:17 (Dado_ZG78).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Budućnost je u 32 nm

Koliko ja znam od desktop procesora predstavljen je samo Core i5. Core i7 u mobilnoj varijanti zapravo je usporediv sa Core i5 u Desktop varijanti.

Svi dosad predstavljeni 32 nm procesori imaju bitnu manu koju prvi 45 nm Nehalemi nisu imali. Memorijski kontroler više nije u samoj CPU jezgri, nego u GPU jezgri, što dosta povećava latenciju i smanjuje memorijsku propusnost.

Westmere Desktop i7 modeli će biti bez GPU-a u istom pakiranju i biti će predstavljeni u 3. mjesecu. 

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 12:10 (vrodic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Budućnost je u 32 nm

Cijene su zanimljive. Ako pomnožimo sa 3-5 dobit ćemo hrvatske cijene. Jer ipak smo mi ekonomski naprednija i bogatija zemlja od amerike.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Budućnost je u 32 nm

A Od AMD-a tek 2011 možemo očekivati 32nm proceve s grafikom.

everybody lies

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Budućnost je u 32 nm
Core2Duo2 kaže...

A Od AMD-a tek 2011 možemo očekivati 32nm proceve s grafikom.

bar će imat 20x bolju grafičku!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Budućnost je u 32 nm

Pazi što pišeš kojih 20x( biti će to puno iznad, jer su oni najavili puni support grafike sa svih karakteristikama grafičke kartice), koliko shvaćam oni nude samo grafiku koja može dekodirati HD video dok već samo matične imaju bolju integriranu grafiku tako da mi to nije baš neki uspjeh makar integriranje grafičke jezgre u proc je revolucija svakako to će zaživjeti tek kroz par godina

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10

0 0 hvala 0
16 godina
Budućnost je u 32 nm

Zas stavljaju  u proceve graficke kad maticne to vec neke imaju.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jer te nove matične imaju samo jedan mali čip koji se spaja na pci-e sabirnicu s procesora i daje sliku "van"

što je puno jeftinije i jednostavnije od dosadašnjih riješenja

Edit: takvih rješenja imaš i kao zasebne kartice koje se spajaju na pci-e utor i imaju na sebi DVI konektor

9A3BMQ
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 17:41 (Katana).
17 godina
neaktivan
Budućnost je u 32 nm

Dva pitanja:

1. Jel će taj grafički proc "pripomagati" grafičkoj kartici u igrama (jel postoje procjene kolko?) ili će se koristiti samo za neka desktop sr?

2. Oće se i i5 prodavati bez grafičkog procesora ili samo i7, jer mi se ne sviđa ova mana koju je spomenuo vrodic

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Dva pitanja:

1. Jel će taj grafički proc "pripomagati" grafičkoj kartici u igrama (jel postoje procjene kolko?) ili će se koristiti samo za neka desktop sr?

2. Oće se i i5 prodavati bez grafičkog procesora ili samo i7, jer mi se ne sviđa ova mana koju je spomenuo vrodic

2. imaš i5 750 bez grafičkog procesora.

17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...
BlackM kaže...

Dva pitanja:

2. imaš i5 750 bez grafičkog procesora.

Taj je u 45 nm, a ne 32!

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Dva pitanja:

Ne, neće (za sad, tko zna što budućnost donosi Neodlučan).

Taj čip se koristi samo kao "prikazivački (ako netko zna kako se zapravo zove neka me ispravi) čip" i služi za pretvorbu "obrađenog signala" iz gpu u signal za DVI ili VGA (možda i neki drugi) port.

Ništa posebno, ali to današnji grafički procesori imaju već integrirano (ne znam zašto to nisu integrirali u taj intelov cpu-gpu).

Očekujem od intela da malo poboljša tu prastaru-šrot-sporu grafiku i da me ugodno iznenadi, i da, najvjerojatnije če se koristiti za desktop sranja.

9A3BMQ
17 godina
lord of D kaže...

Pazi što pišeš kojih 20x( biti će to puno iznad, jer su oni najavili puni support grafike sa svih karakteristikama grafičke kartice), koliko shvaćam oni nude samo grafiku koja može dekodirati HD video dok već samo matične imaju bolju integriranu grafiku tako da mi to nije baš neki uspjeh makar integriranje grafičke jezgre u proc je revolucija svakako to će zaživjeti tek kroz par godina

To je šala, ali amd-ov fusion će imati puno moćniju karticu i to će biti drukčije spojeno nego kod intela gdje su grafički podsustav i jezgre procesora odvojeni unutar čipa samo priljepili.

AMD će povezat grafički i procesorski dio i neće biti odvojeni nego će biti jedno, zato stalno i odgađaju, da su htjeli ovo što je intel napravio već su mogli napravit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 23:11 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Budućnost je u 32 nm

I ja sam se šalio naravno ( AMD odgađa Fusion jer je to veoma teško napraviti da sve funkcionira bez bugova kojih će u početku biti u izobilju najvjerojatnije, a koliko sam shvatio fusion bi trebao raditi po principu npr. 4 jezgre za podatke CPU-a  a ostale dvije koje bi trebale raditi kao jedna za grafiku ili tak neš. ), jer ovo što rade je besmisleno jer po meni svatko tko misli kupiti i5 ili i7 sigurno neće htjeti grafiku koja mu ne može pokrenuti neku običnu igru ili simulaciju nečega gdje je grafički podsustav neisključiv, a to su mogli napraviti sa serijom i3 koja košta koliko košta i to bi bilo za neke uredske kompove koje netrebaju ništa osim Worda i sličnih programa tako da je ovo po meni totalni besmisao

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naravno

the PeRo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice