Brži Zambezi na Windowsima 8

poruka: 38
|
čitano: 3.629
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Brži Zambezi na Windowsima 8".
18 godina
odjavljen

stigao 8120 u adm,cijena 1599kn

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sta ti vrijede tolike silne jezgre kada sada problem postaje memorija.

Jezgra ce brzo vrtiti samo ono sto se trenutno nalazi u cacheu, a cim toga nema cao djaci. Sada ce doci do izrazaja inteligentni algoritmi za odlucivanje sto ce koja jezgra raditi. Win8 ide upravo u tom smjeru.

Ali, i dalje ostaje problem RAMa. 4 kanala je sada minimum, a uskoro cemo imati 8 jer je RAM debelo prespor. Uskoro mozemo ocekivati slicni problem i kod mobilnih uredjaja koji trenutno imaju jednokanalnu. Mislim da je krajnje vrijeme da se pocme sa razvojem akumulatora.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Brži Zambezi na Windowsima 8

RAM je vec neko vrijeme prespor i opcenito napredak u brzini memorije nije pratio napretke u brzini procesora, razlika je sve veca i veca. Bas sam neki dan gledao slajdove sa nekog seminara o tome. Nisam prije toga uopce razmisljao da bi RAM mogao postati problem.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Sta ti vrijede tolike silne jezgre kada sada problem postaje memorija.

Jezgra ce brzo vrtiti samo ono sto se trenutno nalazi u cacheu, a cim toga nema cao djaci. Sada ce doci do izrazaja inteligentni algoritmi za odlucivanje sto ce koja jezgra raditi. Win8 ide upravo u tom smjeru.

Ali, i dalje ostaje problem RAMa. 4 kanala je sada minimum, a uskoro cemo imati 8 jer je RAM debelo prespor. Uskoro mozemo ocekivati slicni problem i kod mobilnih uredjaja koji trenutno imaju jednokanalnu. Mislim da je krajnje vrijeme da se pocme sa razvojem akumulatora.

???

4 kanala minimum?! I s dva su jedva vidljiva poboljsanja. Utjecaj bandwidtha memorije na performanse je odavno zanemariv. Tek sad postaje bitan za APU. Kod Bulldozera su jedan od problema latencije cachea, ali memorija i broj kanala s tim nemaju veze.

17 godina
protjeran
Touche kaže...

???

4 kanala minimum?! I s dva su jedva vidljiva poboljsanja. Utjecaj bandwidtha memorije na performanse je odavno zanemariv. Tek sad postaje bitan za APU. Kod Bulldozera su jedan od problema latencije cachea, ali memorija i broj kanala s tim nemaju veze.

Serverski primjerci imaju 4 kanalnu memoriju ne bez razloga. Nažalost veće brzine memorije donose i veće latencije, a velik broj jezgri donjeti će potrebu za više od dvokanalnog memorijskog kontrolera. Imati 8 jezgri na visokom taktu...

Utjecaj bandwidtha bude imao utjecaj mnogo veći kad se radi o više kanalnom memoriskom kontroleru nego kad povećavaš bandwidth i brzinu dvokanalnog gdje sa većim brzinama i latencija utječe. Ipak se podaci dijele na 4 a ne na 2 strane.

Uostalom najbolje je vidjeti kakav benchmark serverskog primjerka koji ima 4 kanalnu memoriju, ali sporiju, pa budemo vidjeli kolika je diobit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 10:01 (Billy).
16 godina
neaktivan

OK, ali ovdje ipak pricamo o desktop procesorima, a tu je utjecaj broja kanala, frekvencije i latencija jako malen.

16 godina
neaktivan

Ne ako koristis vektorske instrukcije koje podatke obraduju i do 4x puta brze...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
neaktivan

Daj link na real life benchmarke koji pokazuju znacajno skaliranje s memorijom.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice