Broadwell-E na crnom tržištu

poruka: 52
|
čitano: 12.390
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Broadwell-E na crnom tržištu".
16 godina
protjeran
Re: Broadwell-E na crnom tržištu
bxcounter kaže...

Evo baš gledam na jednom stranom oglasniku.

Ako nekome treba ES 2011-3 - Intel Xeon E5-2696 v3 18 core 45Mb cache

cijena 1950 $

Not bad

Imas po 900-950$ ES verzije E5-2699 V4 sa 22 jezgre

13 godina
Friday kaže...

Kazu i da se govno u konja ne moze vratiti. Ali kum i ja smo nesto razmisljali i racunali...

Kad bi konj bio jako opusten a govno smrznuto mozda bi se dalo nesto uciniti.

Uglavnom, fuckaj ga - stize zen i nista vise nece biti isto.

Davno sam rekao da ste i ti i kum (in no perticular order...) mudre lije, i na ovom primjeru mislim da ste bili na dobrom putu, ali teorija treba minimum doradjivanja; baci oko pa javi povratno ;)

S*it Knife

A Zen 'ko Zen, doci ce do rebalansa Zena u Japanu valjda kad floodaju market; nažalost kruva ja tu od Opterona (a i oni su bili li-la) vid'o nisam!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
18 godina
Jovanka kaže...
nixass kaže...

Dok ne dobijes racun za struju(1) i dok matematika ne kaze da zvacu 50% sporije po GHz naspram 2011v3(2) ;)

1. lol, kolko na godisnjoj razini moze biti razlika? jel cijelo vrijeme vrtis procesor na full loadu? pricas bezvezarije.

2. bilo bi zalosno da je obrnuto

Nastup ti je suptilan kao slon u staklarni, ne vidim razloga za nastup uvrijedjene frajle; ali ako te veseli ravno ti polje... 

U namjeni za koju se koriste (render "farma") frend vidi razliku na računu za struju; te osim ubrzanja same farme, ušteda na struji mu je bila motivacija (ušteda na struji nije blizu toga da otplati investiciju, ali nosi određeni dio troška) da zamjeni procesor. Heck, ako cemo tako ja vidim razliku od 20-30kn mjesecno kada 2500k radi 24/7 ili radi 8/5/30. U situaciji, gdje se svaki frejm broji i svaka minuta zbraja iz dana u dan iz mjeseca u mjesec; brži proc je brži proc, bilo to tebi žalosno ili ne. Brži procesor se da kupiti, ali potrošeno vrijeme se ne da vratiti.

nisam uvrijedjena frajla nego si uletio u temu a ne znas o cemu se prica.

xeon na 775 socketu (u ovom slucaju) se koristi ko evridej procesor, jeftina nadogradnja u odnosu na c2d i c2q procesora, nema ni govora o renderu i server farmi, o cemu si ti poceo pricati.

na ebayu nabavis 771 xeon za 100kn i napravis jeftin (da ne velim besplatan) upgrade sa starog anemicnog c2d i miran si jos neko vrijeme ako si nezahtjevan korisnik. nezahtjevan korisnik nece sigurno na godisnjoj razini imat "osjetnu" razliku u racunu za struju.

ispricavam se ak sam "ostro" nastupio u prethodnom postu ;)

btw, ak neko oce kupit..

(2680 v2, ak se ne vidi)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 11:56 (nixass).
14 godina
odjavljen

Šta smatraš pod tim "prosiječan korisnik"? Meni treba CPU s kojim mogu normalan bitrate izvući kod snimanja(Raptr), bez bottlenecka(trenutno E5700 i R7 260x), rendanje videa iz kojeg mogu dobar bitrate izvući. Ovaj moj trenutni DC vrti Bf3 normalno do nekih 32 igrača, nakon toga krene malo lagat. Igram na Mediumu. Misliš da mi može Xeon pomoći? Ili da idem na i5 ili X8?

18 godina

ako imas love za i5, idi na i5 al onda mijenjas cijelu platformu.

za ljude koji su light/prosjecni useri (igra CS:GS, diablo3, wow itd), boost koji daje cetverojezgreni procesor u odnosu na c2d (pogotovo e6xxx i e5xxx seriju) je evidentan i daje jos godinu/dvije zivota u platformu.

nisam se nikad bavio sa rendanjem ni ikakvom obradom videa/zvuka (bar ne toliko da bi mi ulaganje u procesor bilo opravdano) tak da ti ne mogu rec, al da ce razlike biti - hoce

http://www.overclock.net/t/1427554/official-775-to-771-mod-club

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 12:12 (nixass).
18 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Ovaj moj trenutni DC vrti Bf3 normalno do nekih 32 igrača, nakon toga krene malo lagat.

Tvoj trenutni DC je za socijalne slucajeve. Isto kao i moj laptop na kojem uzalud pokusavam igrati BF...

Freak Show Inc.
14 godina
odjavljen
Friday kaže...
Dex.pwn kaže...

Ovaj moj trenutni DC vrti Bf3 normalno do nekih 32 igrača, nakon toga krene malo lagat.

Tvoj trenutni DC je za socijalne slucajeve. Isto kao i moj laptop na kojem uzalud pokusavam igrati BF...

Al stvar je tome da se macan ne da, i dalje gura sve. Jedino što The Division ne može pokrenuti. Ne znam, možda uzmem neki privremeni CPU, taj Xeon s eBaya. Jel ja njega samo ubodem, stavim ponovno Windows i to je to, ne trebam ništa po BIOSu prčkati?

18 godina
Dex.pwn kaže...
Friday kaže...
Dex.pwn kaže...

Al stvar je tome da se macan ne da, i dalje gura sve. Jedino što The Division ne može pokrenuti. Ne znam, možda uzmem neki privremeni CPU, taj Xeon s eBaya. Jel ja njega samo ubodem, stavim ponovno Windows i to je to, ne trebam ništa po BIOSu prčkati?

prouci dva linka koja sam stavio u temu i onda odluci.

ima prckanja po biosu (tocnije, modificiranje biosa).

isto tako ima malo igranja oko socketa.

nekak mislim da bi i5 bio najmudrija odluka ;)

14 godina
odjavljen

Meni nekako upada više AMD-ov X8 8350 ili 8370(E). Čuo sam da je AMD dobar kod rentanja videa, to je valjda i testovima dokazano.

18 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Meni nekako upada više AMD-ov X8 8350 ili 8370(E). Čuo sam da je AMD dobar kod rentanja videa, to je valjda i testovima dokazano.

AMD je dobar za sve. Ko vegeta... Ili lubrikant!

Freak Show Inc.
18 godina
Friday kaže...
rambox kaže...

Pošto AMD Zen 8 Cores/16 Threads CPU dolazi pod kraj ove godine...

Bio sam nevin kad se pocelo pricati o tom procesoru, sad imam troje djece od koje najstarije zavrsava 4. razred...

Ti si gadno pomješal kruške sa tikvama,Zen CPU je prvi puta spomenut 2012 godine a njegov dizajn je završen polovicom 2015 godine.To je zapravo prilično kratko razdoblje, dakle od trenutka kad se počne dizajnirat određeni CPU pa dok se to ne završi.Zen CPU zapravo nije dizajniran od temelja, AMD(Jim Keller+ekipa) se samo vratio na pravi procesorski put=High IPC CPU arhitektura.

Kaj se tiče tvoje nevinosti pa onda i dječice, da prošlo je puno godina ali to si trebal spomenut uz Bulldozer CPU fučkaj ga sad.Njegov dizajn ili ideja/patent jel, vjerovao ti ili ne to je staro čak šesnaest godina.Kratko i jasno Bageri su u praksi Double Pumped Core dizajn, dakle prilično stara AMD priča=nije pravi 8 Cores CPU.Najači Bager procesori su realno 4 Cores/ 8 Threads CPU, a sve ostalo preko toga je bezvezni marketing.

http://www.chip-architect.com/news/2000_09_27_double_pumped_core.html

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/haswell-idf/159614.aspx?page=0&jumpto=3083610&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 15:56 (rambox).
17 godina
neaktivan

koje crno crno tržište?! na jakuševcu nikad čuli, na placu se zagonetno smješkaju ali šute, a čak niti ovi IT švercegovci iz kvarta ga ne nude ispod pulta. 

pe se: ne samo da je haswell izvrstan za sve, nego i clarkdale radi za ne vjerovati. dobro je rekel moj deda: za stare juge i procesori su bili bolji. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 17:30 (Ajar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
zeroname kaže...
Chico12 kaže...
Vidim već počele komparacije sa i5, 775 pločama, bottleneckingom. Shvatite već jednom da ove stvari nemaju veze sa gamingom.

Kako nemaju veze sa gamingom kad svaki prosjecni klinjo iz američke obitelji srednjeg sloja sebi bez problema priušti takav procesor. Pogledaj na youtube-u koliko se amera havli sa svojim gaming pc-om i svi imaju X99 socket i titan x. To što nema veze sa gamingom samo vrijedi na balkanu jer si mi to nemožemo priuštiti.

Ma nebitno dali si može ili nemože priuštiti. Bitno je da 20 threadova nezna što bi sa ijednom današnjom i skorašnjom igrom na svijetu. Nadam se da se slažeš sa time. Jasno, nije Intel i vendori matičnih i ddr4 memorije ludi da ih ne uvjeravaju da im baš za super elitni pc masterrace status treba baš ekskluzivno X99, 64GB ddr4 rama na 3400Mhz u Quad channelu, 4-way SLI ili CF, 2KW napajanje, ssd u raidu ili pcie i jasno kejs koji svijetli do susjeda. Evo čak se potrude da ti daju božanski status ako kupiš baš njihovu ploču:)
https://www.msi.com/Motherboard/X99A-GODLIKE-GAMING.html#hero-overview
Naravno, u praksi... 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
neaktivan
tenac kaže...
Luciano kaže...
Neki i5 je svakako bolji izbor... Osim što je sam procesor brži i hladniji, noviji chipseti imaju podršku za USB 3.0, bržu SATA konekciju itd.
Ovih 200kn za Q6600 je samo krpanje stare mašine :-/

hebi ga, krpanje je, al i5 dođe preko 1500 kn + zamjena gotovo svih komponenti, a ovo radi (ne jednako dobro ko i5, ali uz kvalitetne ostale komponente dovoljno dobro da nije kanta)

Tu se slažem. Kad sam sinu mijenjao lani u 12. mjesec Q6600 za Skylake, otišlo je skoro 1,000€ (iako nisam mjenjao kutiju, napajanje, diskove/SSD). Ali samo Z170 ploča, i5 6600, 16Gb DDR4, nVidia 860 i eto lijepe svotice :-/
Mlađi sin ima Q6600, Intel SSD, 2 x SLI nVidia250, 8Gb DDR2 i stroj je skroz dobar, čak i za igre nije loš.

13 godina
nixass kaže...

btw, ak neko oce kupit..

(2680 v2, ak se ne vidi)

Kolko para i je imas 2 komada ?

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
18 godina
odjavljen

Ovdje ce kartoni letjeti... Taman smo lijepo pricali o AMD-u kad evo intelovaca dezurnih da zamute vodu.

Freak Show Inc.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa nisu problem ni kartoni pošto vi AMD-ovci morate uletiti na svaku Intel temu ;-)
18 godina
odjavljen
Luciano kaže...
Pa nisu problem ni kartoni pošto vi AMD-ovci morate uletiti na svaku Intel temu ;-)

BTW - pocetna slova imena moje familije tvore rijec INTEL. Ne smatram se bas AMD-ovcem 

Freak Show Inc.
18 godina

Dakle istina je šta se priča da je intel dio američkih CIA orjunaša? 
...
inače, a pa na ebayu je za hardcore računalnik onda bolje ubosti E5-2698 v3 Broadwell-EP sa 18 jezgri za skoro duplo manje od ove ebay ponude - soma dolara...
-nije doduše otključan, ali s toliko jezgri, neznam jel i kakva korist od otključavanja.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
overhaul kaže...

...
inače, a pa na ebayu je za hardcore računalnik onda bolje ubosti E5-2698 v3 Broadwell-EP sa 18 jezgri za skoro duplo manje od ove ebay ponude - soma dolara...
-nije doduše otključan, ali s toliko jezgri, neznam jel i kakva korist od otključavanja.

Bolje za 999$ koliko će koštat,kupit i7 6950X.Sigurno se može OC do 4.5GHz i time "dobivamo" efektivno 20 jezgri na 2.25GHz u odnosu na spomenuti 18 core@2.2GHz,da ne govorimo o prednosti single core izračuna koji ovise o visini takta.

13 godina
3n3m1 kaže...

Bolje za 999$ koliko će koštat,kupit i7 6950X.Sigurno se može OC do 4.5GHz i time "dobivamo" efektivno 20 jezgri na 2.25GHz u odnosu na spomenuti 18 core@2.2GHz,da ne govorimo o prednosti single core izračuna koji ovise o visini takta.

Po internetu se suska da ce cijena bit $1500.

13 godina
3n3m1 kaže...
overhaul kaže...

...

Nece kostati 999$ jer Intelova preprucena cijena je preko 1700$, znaci kod nas jedno 15000 kn sa "Škegrom" :).

I NE, nije bolje ni da se da clockati na 4.5GHz (a nece se dati za 24/7 STABLE render kao sto ni i7 4790K nije neki veliki overclocker posto je vec tvornicki na granici) jer kod onih gore navednih Xeona mozes stavit DVA na plocu (to i jest prednost u cjeloj prici, ici na Single socket Xeona za workstaion/render je glupost (i preksupo) tako da Dual socket je poanta pa tako mozes imati 56,64,72,80,88 threadova i eto veselja :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:04 (Lewis).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice